Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Channel Catalog


Channel Description:

Actuele persberichten van IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven

older | 1 | .... | 540 | 541 | (Page 542) | 543 | 544 | .... | 759 | newer

  0 0

  Driezorg is een organisatie in de ouderenzorg met 11 locaties in Zwolle en Hattem. Driezorg wil haar dienstverlening (kosten) efficiënter inrichten. Zo ook voor ICT. In het voorjaar van 2016 heeft zij dan ook 11 ICT-dienstverleners uitgenodigd een voorstel te doen voor de uitbesteding van het technisch ICT-beheer. Het gaat hierbij onder meer om de kantoorautomatisering, overige applicaties, werkplekken en LAN/WAN. Op basis van de voorstellen zijn 3 partijen uitgenodigd bij Driezorg een presentatie te geven over 4 praktijkcases die inzicht geven hoe zij omgaan met specifieke onderwerpen. RAM Infotechnology kwam hierbij als beste naar voren.

  Doorslaggevend waren volgens Driezorg de onderscheidende elementen van RAM. De visie op optimalisatie die paste bij de klantsituatie, de kennis op het gebied van de markt (leveranciers applicaties), de specialisten van RAM op alle onderdelen met focus op security, de actieve toepassing van certificeringen en de investeringen die RAM doet in seminars en congressen in de zorgsector. Ook belangrijk was dat er niet werd voorgeschreven welke hardware en software gebruikers wel en niet mochten gebruiken. Zo gaat bijvoorbeeld de investering in eerder aangeschafte laptops niet verloren.

  Andere pluspunten waren het proactieve en zelfverzekerde profiel, relevante referenties en ervaringen in de zorg, klantgerichtheid, één aanspreekpunt (SPOC), meedenken door analyseregistraties, een SLA voor servicedeskbeschikbaarheid en een heldere rolverdeling.

  Harald Rook, hoofd administratieve en economische Dienst: “Het is voor ons belangrijk een ICT-partner te hebben met specifieke kennis van onze branche die met ons meedenkt in efficiënte ICT-oplossingen. Niet alleen in het belang van efficiënt werken, maar ook voor de dienstverlening aan onze cliënten”.

  RAM Infotechnology gaat op basis van haar cloud-platform eCumulus de hosting verzorgen van de complete ICT-omgeving van Driezorg, waaronder de kantoorautomatisering en overige applicaties (het technisch applicatiebeheer), inclusief SaaS-applicaties (o.a. het ECD en Google for Work), werkplekken, LAN/WAN, printers en Mobile Device Management.

  Driezorg is een VVT-organisatie (Verpleging, Verzorging en Thuiszorg) met een kleine 1.000 medewerkers. De kernactiviteit van Driezorg is het leveren van langdurige zorg (WLZ), (wijk)verpleging (ZVW) en thuiszorg (WMO), waar dag- en groepsverzorging onderdeel van uitmaken.


  Voor de redactie – niet voor publicatie - Voor de redactie – niet voor publicatie

  Neem voor meer informatie contact op met Sander Lem: 06-5186 7977 of slem@ram-it.nl.

  RAM Infotechnology
  Ptolemaeuslaan 69
  3528 BR Utrecht
  030 2 390 390
  marketing@ram-it.nl

  0 0

  Maarssen, 18 januari 2017 – Procesmanagement speelt een steeds belangrijkere rol binnen de HRM-afdelingen. De betrokkenheid van medewerkers daarin wordt sterk ondermijnd. Dit blijkt uit de HRM enquête 2017, het onderzoek dat HRM-processen.com eind 2016 wereldwijd uitvoerde. Doel van het onderzoek is het streven naar kwaliteitsverbetering van de dienstverlening van HRM-afdelingen te meten.

  De HRM enquête 2017 is vergeleken met de HRM enquête 2010, waaruit kan worden geconcludeerd dat organisaties zich steeds bewuster bezighouden met het verbeteren van de HRM-dienstverlening. In 2016 geeft 56% van de respondenten aan procesmanagement zeer belangrijk te vinden. In 2010 was dit slechts 42%. Bovendien zijn in 2016 processen veel vaker toegewezen aan proceseigenaren en worden P&O-processen vaker geactualiseerd en onderhouden. Echter, de werkvloer wordt minder betrokken bij de verbetering van P&O-processen. Kortom, procesmanagement wordt steeds vaker door het management opgelegd.

  Zuid-Amerika hecht meeste belang aan procesmanagement
  Wat opvalt in de wereldwijde resultaten is dat werelddeel Afrika niet zo ver is met het vormgeven van het HRM-beleidsplan, waarin strategie en te behalen doelstellingen en resultaten zijn uitgewerkt. Azië scoort veruit het hoogst op alle pijlers. Zij hebben de koppeling van de dagelijkse HR-praktijk, instrumenten en HRM-beleid aan de organisatiedoelstellingen en -behoeften het beste op orde. Zuid-Amerika hecht van alle werelddelen het meeste belang aan procesmanagement. Zij zien nut & noodzaak van procesmanagement, het actualiseren, toetsen en verbeteren van P&O-processen het meest in.

  Belang onderkend, uitvoering blijft achter
  De onderzoeksresultaten laten zien dat organisaties wereldwijd zich bewust zijn van het belang van kwaliteitsverbetering van het HRM-beleid en zich beseffen dat dit een belangrijke bijdrage kan leveren aan het functioneren van medewerkers, de totale organisatie en het bedrijfsresultaat. Hoewel het belang onderkend wordt, blijft de uitvoering op sommige punten nog achter. Met name de uitwerking van de strategie, doelstellingen en te behalen resultaten in het HRM-beleidsplan, ontbreekt bij veel organisaties.

  Over het onderzoek
  De HRM Enquête 2017 is een online onderzoek dat eind 2016 wereldwijd is uitgevoerd door HRM-processen.com. Met dit onderzoek meet HRM-processen.com het streven naar kwaliteitsverbetering van de dienstverlening van HRM-afdelingen aan de hand van 3 pijlers, HRM & Leiderschap, Procesmanagement en Medewerkers. Wereldwijd zijn 118 organisaties onderzocht. Het onderzoek is opgesteld aan de hand van diverse kwaliteitsmodellen, zoals het EFQM en de HR-scorecard.

  Meer informatie over het onderzoek vindt u hier.

  Over HRM-processen.com
  HRM-processen.com is een initiatief van Sensus-methode. In essentie is het doel van Sensus-methode om organisaties en HRM-afdelingen te leren procesgericht te denken en werken door processen als communicatiemiddel te gebruiken.  Sensus HRM consultants weten alles van HRM, regelgeving, processen én continu verbeteren. Met eigen producten als standaard uitgewerkte HRM-processen en organisatiechart app ‘Sensus OrgChart App’ hebben zij een breed palet aan instrumenten in handen. Zij helpen HRM-afdelingen de processen te inventariseren, stroomlijnen, verbeteren of automatiseren. Zij werken resultaatgericht met als doel dat organisaties uiteindelijk zelf aan de slag kunnen.

  Noot voor de redactie:
  Neem voor meer informatie contact op met: 
  Eileen Samsom van Sensu-methode. 
  tel.: +3188-8887777
  e-mail: e.samsom@sensus-methode.nl

  0 0

  Hengelo, januari 2017 – Tijdens de beurs en congres Embedded World (14 t/m 16 maart in Neurenberg) toont Wibu Systems functionele uitbreidingen van het CodeMeter platform voor software beveiliging en licentieregistratie binnen de industriële omgeving.  Naast de meest compacte USB beveiligingsdongle, geschikt voor gebruik in belastende omgevingen (trillingen, temperatuurschommelingen, hoge luchtvochtigheid), treffen de beursbezoekers op de Wibu-Systems stand (nr. 540, hal 4) een pasklare M2M beveiligingsoplossing aan op basis van de OPC UA standaard (Open Platform Communications Unified Architecture).  De nieuwe Wibu-Systems CmStick/CM dongle paart een geringe afmeting aan een fraai vormgegeven metalen behuizing met daarin een krachtige flash memory module, een System in Package (SIP) module en een connector met een USB 3.1 interface. Om te voldoen aan de meest stringente eisen op het gebied van betrouwbaarheid en duurzaamheid ten behoeve van data-integriteit is de dongle voorzien van een geavanceerde SLM97 security controller van Infineon, aangevuld met een Hyperstone’s U9 flash controller, inclusief de gepatenteerde hymap® firmware. De CodeMeter API zorgt voor de beveiligde lees- schrijffunctionaliteit in het flash geheugen.

  Terwijl interoperabiliteit nog vaak een onvervulde wens is van IT-managers, beschikken hun collega’s in de industriële automatisering over een breed geaccepteerde standaard voor het naadloos koppelen van uiteenlopende machines, componenten en processen. Voor het OPC UA ( Open Platform Communications Unified Architecture) M2M protocol introduceert Wibu Systems  een uitbreiding op de beveiligingsfunctionaliteit.  Die biedt de makers van industriële automatiseringsoplossingen de mogelijkheid hu>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 18 januari 2017 – De nieuwe Europese privacyregelgeving en de veranderingen in het marketingvak – zowel op creatief als technologisch gebied – zijn de belangrijkste aandachtspunten voor brancheorganisatie DDMA in 2017. De hoofddoelstelling is daarbij onveranderd: de Nederlandse data- en marketingsector naar een hoger niveau tillen.

  Voorlichtingsprogramma nieuwe Europese privacyregelgeving
  2017 is een cruciaal jaar voor de data- en marketingsector als het op privacyregelgeving aankomt. Per 25 mei 2018 treedt de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking. Op datzelfde moment treedt naar verwachting ook de nieuwe Europese telecomwet – de e-Privacy Verordening, waarvan het eerste voorstel deze maand naar buiten kwam – in werking. Beide nieuwe wetten hebben grote impact op de werkwijze van bedrijven en dat betekent dat dit jaar voor een groot deel in het teken staat van de voorbereiding daarop.

  DDMA gaat haar 275 leden met een voorlichtingsprogramma klaarstomen voor de nieuwe Europese regelgeving. Het DDMA Privacy Waarborg, dat nu up-to-date wordt gebracht, dient daarbij als een finale toets of een organisatie klaar is voor de verschillende wetswijzigingen. Diana Janssen, direc>>

  Lees verder..

  0 0

  Hoofddorp, 18 januari 2016 – Zyxel Communications, leverancier van netwerk- en telecomoplossingen, introduceert de XGS4600 Series managed switches. De nieuwe switches voor serverruimtes en datacenters zijn een upgrade van de bestaande XGS4500 Series. De moderne XGS4600 Series zorgen voor een krachtig en hoog beschikbare wifinetwerk waardoor gebruikers altijd online zijn en met hun applicaties kunnen werken.

  Steeds meer organisaties zoals scholen, hotels en het kantoren in het mkb maken gebruik van access points of andere wifi-apparaten met 802.11ac. Dit is de snelste wifi-standaard die er op dit moment beschikbaar is en werkt uitsluitend op de 5GHz band. De 802.11ac standaard gebruikt Beamforming-technologie voor een nog betere signaalkwaliteit. Hierdoor is er overal in een gebouw wifi beschikbaar. Dit vraagt wel om een kracht>>

  Lees verder..

  0 0

  Deze maand organiseert Business of Sports Academy (BOSA) weer de opleiding “Digitale strategieën en nieuwe verdienmodellen voor sportorganisaties”. GX Software sponsort deze opleiding, die focust op de uitdaging voor moderne sportorganisaties om een succesvolle digitale strategie te ontwikkelen. De deelnemers krijgen van zeer deskundige docenten en topmensen uit de praktijk de laatste inzichten aangereikt in fan-based marketing, sporteconomie en digitale strategie.

  Digitale ontwikkelingen wisselen elkaar in hoog tempo af. Dat heeft grote gevolgen voor iedereen die actief is in strategie en marketing. Ook binnen de sport stellen organisaties zich de vraag hoe zij om moeten gaan met deze veranderende digitale omgeving. En hoe zij de vertaling kunnen maken naar een strategie en keuzes voor de eigen sportorganisatie. Een sportorganisatie vervult tegenwoordig bovendien verschillende functies: ledenorganisatie, content eigenaar, marketingorganisatie, service leverancier, fan organisatie, etc. De mogelijkheden van digitale media en de ontwikkeling van fan-data staan hier overal bij centraal. Zet je deze data op de juiste manier in, dan kan de financiële waarde van de sportorganisatie flink toenemen.

  Fan-based marketing
  Goed omgaan met data vormt daarom een belangrijk onderwerp van de opleiding van BOSA. Hiermee kunnen organisaties hun service optimaliseren richting consumenten, fans, leden en sponsoren. Tijdens de opleiding wordt dan ook stilgestaan bij de vraag hoe je data kunt gebruiken om marketingprocessen te versterken en daarmee een sterkere binding met je fanbase te realiseren. Bovendien komen de verschillende fan-based marketingoplossingen die er zijn, in een wereld waarin marketing en IT steeds dichter bij elkaar staan, aan bod.

  Sportief GX Software
  GX Software is als leverancier van software en diensten al jarenlang actief voor sportorganisaties. Met XperienCentr>>

  Lees verder..

  0 0

  PARIJS (FRANKRIJK) en SON (NEDERLAND) - 18 januari 2017 - Exclusive Group, de Value-Added Services & Technologies (VAST)-groep, maakte vandaag haar plannen bekend voor de overname van de in Nederland gevestigde VAD TechAccess. Na de acquisitie telt de nieuwe bedrijvencombinatie in de Benelux ruim 150 medewerkers, verdeeld over kantoren in Nederland (Son en Amersfoort) en België (Antwerpen). De portfolio's, bedrijfswaarden en ethiek van beide bedrijven sluiten nauw op elkaar aan en de deal versterkt de positie van de groep in de regio. Exclusive Group blijft de succesvolle transactieformule handhaven die het bedrijf wereldwijd tot één van de snelst groeiende distributeurs in de industrie heeft gemaakt.

  De acquisitie brengt Fortinet-distributie naar Nederland en breidt daarmee een over heel EMEA en APAC verspreid netwerk uit. Het nieuwe Benelux-team voorziet daarnaast in andere synergieën, zoals Arista, Infoblox, Gemalto en Brocade, en is vastbesloten door voortdurende innovatie en Value-Added Services een belangrijke bijdrage te leveren aan de marktdifferentiatie.

  Olivier Breittmayer, CEO van Exclusive Group: “In TechAccess zien we een krachtige partner waarmee we onze aanwezigheid in de Benelux kunnen uitbreiden en verdere groei in de regio mogelijk maken. De medewerkers herkennen zich in onze manier van denken en deze gedeelde waarden vormen de sturende kracht achter het samengaan van onze twee bedrijven. Het Exclusive-project om op basis van een lokale uitvoering een mondiale VAST-groep te worden, krijgt steeds meer vorm. De komst van Berry van Waayenburg en zijn team is daarbij een waardevolle versterking.”

  “Exclusive Group heeft een uitdagende visie op de toekomst van value-added distributie en geeft ons toegang tot mondiale resources waarmee we onze ambities naar een hoger plan zullen tillen”, aldus Berry van Waayenburg, medeoprichter en CEO van TechAccess. Van Waayenburg wordt in het nieuwe bedrijf Country Manager voor Exclusive Networks Nederland en rapporteert in die functie aan Regional Director van Exclusive Group Benelux Kris Van den Bergh. “Onze gecombineerde kracht vergroot onze relevantie voor leveranciers en partners doordat we toegang bieden tot een ruimere markt en over meer resources beschikken voor het leveren van Value-Added Services. Het worden interessante tijden voor iedereen die betrokken is bij TechAccess en bij de bestaande bedrijven van Exclusive Networks, BigTec en Exclusive Capital in de Benelux.”

  Kris Van den Bergh: “Ik bewonder TechAccess al langere tijd en ben er trots op het bedrijf te mogen verwelkomen bij de Exclusive Group. We konden deze kans om beide bedrijven met eenzelfde DNA te combineren en onze gezamenlijke ambities te verwezenlijken niet voorbij laten gaan. Ik verheug me op deze uitdagende samenwerking die ongetwijfeld tot grotere successen leidt.”

  -einde-

  Over Exclusive Group
  Exclusive Group (www.exclusive-group.com) is een Value-Added Services & Technologies (VAST)-groep die wereldwijd zorgdraagt voor een snellere ontwikkeling van baanbrekende en innovatieve technologieën. De medewerkers begrijpen de sterk toenemende eisen van ambitieuze IT-leveranciers en worden ondersteund door een krachtige bedrijfscultuur van ambitie, ondernemerschap en duurzame groei.

  Exclusive Group heeft ruim zestig vestigingen en is actief in meer dan honderd landen, verspreid over vijf continenten. Het bedrijf voorziet in alle voorwaarden voor een succesvolle strategie voor het verkennen van nieuwe markten en groei. Met haar merken Exclusive Networks voor cybersecurity en BigTec voor datacentertransformatie laat Exclusive Group haar klanten via 'Disruptive Distribution' profiteren van een ongekende meerwaarde en nieuwe marktkansen. Dit wordt aangevuld met uitgebreide en innovatieve global services voor projectimplementatie en -ondersteuning (ITEC) en de complete en geïntegreerde zakelijke leasediensten van Exclusive Capital.

  Over TechAccess
  TechAccess is een in het Nederlandse Son gevestigde value-added distributeur met een kantoor in Antwerpen (België). Het bedrijf is gespecialiseerd in networking, cybersecurity en datacenteropslag/serveroplossingen voor ondernemingen, MKB's en serviceproviders. TechAccess, opgericht in 2008, voorziet partners in de leveringsketen van logistieke ondersteuning in de breedste zin van het woord. TechAccess heeft bovendien een sterke reputatie opgebouwd dankzij de value-added ethos van het bedrijf, die zich uitstrekt tot pre-sales consultancy, het genereren van marketingleads, training en een uitgebreid aanbod technische ondersteuningsservices, zowel extern als op lokatie. Ga voor meer informatie naar www.techaccess.nl of www.techaccess.be.

  Neem voor meer informatie contact op met:
  Laurens Schäffer
  Exclusive Networks & BigTec Nederland
  +31 (0)33 711 3950
  marketing@exclusive-networks.nl

  0 0

  Paul Nijhof is benoemd als nieuwe voorzitter van Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van (web)winkeliers in Nederland. Hij volgt daarmee Ed Nijpels op die dezelfde functie bekleedde sinds 2008.

  Nijhof (1965) is bestuurder, investeerder en als ondernemer reeds jarenlang actief binnen de (online) retail. Hij was onder andere Chairman en CEO van 3Si Commerce (Frankrijk), CEO en mede-eigenaar van RFS Holland Holding/Wehkamp en is momenteel strategisch adviseur van Creatrade GmbH (Duitsland). Daarnaast is hij commissaris bij Delta Lloyd en ReintenInfra BV. Eerder was Nijhof Managing Director van de consumentendivisie van Nuon.

  De Algemene Ledenvergadering bekrachtigde unaniem de voordacht van Nijhof door het bestuur van Thuiswinkel.org. Hij is daarmee de vierde voorzitter van Thuiswinkel.org sinds de oprichting in 2000. De dagelijkse leiding van het kantoor in Ede is in handen van directeur Wijnand Jongen.

  Nijhof is Entrepreneur of the Year (Ernst & Young, 2012) en was tussen 2006 en 2012 bestuurder van Thuiswinkel.org, waarvan vier jaar als vice-voorzitter. Voor diverse verdiensten werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau (2013).

  0 0

  BRUSSEL, 18 januari 2017 – Kleinere bedrijven in Europa zien export steeds meer als manier om te groeien, volgens een onderzoek uitgevoerd in opdracht van UPS (NYSE: UPS) in het tweede en derde kwartaal van 2016. De enige uitzondering daarop is echter Groot-Brittannië. Hier daalde het vertrouwen in het succes van export aanzienlijk in de maanden na het Brexit-referendum over lidmaatschap van de Europese Unie (EU) in juni.  De Europese ‘SME Exporting Insights’-studie van UPS omvat de inzichten van 12.815 eigenaren en directeuren van kleine en middelgrote bedrijven (mkb-bedrijven) in acht Europese landen. Het onderzoek laat zien dat steeds meer eigenaren van kleine bedrijven exporteren en bovengemiddelde groei rapporteren. Volgens de 4e editie van de jaarlijkse studie groeien exporterende mkb-bedrijven sneller dan andere bedrijven.

  Een factor die duidelijk invloed heeft op de resultaten van het onderzoek in 2016 is het Britse referendum in juni, waarin werd gestemd voor het vertrek uit de EU. In Groot-Brittannië zijn data voor de studie verzameld voor en na de stemmingen. Die resultaten lieten zien dat Britse mkb’ers veel minder op het succes van export vertrouwden in het derde kwartaal van het jaar. Voor het referendum voorspelde 36% van de Britse mkb’ers een toename van export, na het referendum daalde dit tot 20%.

  In alle andere onderzochte markten bleken de verwachtingen juist het tegenovergestelde. Waar in het tweede kwartaal nog 26% van de bedrijven een toename van export verwachtte, was dit 33% in het derde kwartaal. De toename in export in alle onderzochte markten heeft de positie van Groot-Brittannië veranderd; voorheen was de UK het meest expo>>

  Lees verder..

  0 0

  Hoofddorp, 19 januari – Nutanix, (NASDAQ:NTNX), leider in enterprise cloud computing, heeft samen met FlexVirtual, kennispartij voor ICT-innovatie, de datacenterinfrastructuur van detacheringsspecialist Xelvin vernieuwd. De nieuwe datacenterinfrastructuur geeft Xelvin de beschikking over een flexibeler en robuuster remote virtual desktop-omgeving.

  Xelvin is een landelijk opererende detacheringsspecialist die zich specifiek richt op technici. De ICT-omgeving van Xelvin draait nu volledig op de flexibele en schaalbare Dell XC-infrastructuur, aangedreven door het Nutanix enterprise cloud platform. Xelvin heeft hierdoor de beschikking over een robuuste en schaalbare infrastructuur, die met een minimale inspanning beheerd kan worden.

  Betrouwbare en robuuste oplossing
  Xelvin heeft de oplossing met name geïmplementeerd om zijn remote desktop-omgeving stabieler te maken. Merijn de Gier, projectmanager back office bij Xelvin: “Oorspronkelijk maakten we gebruik van NAS-systemen en dat bracht de nodige risico’s met zich mee. We waren bijvoorbeeld gelijk down als één appliance uitviel. Er ging steeds meer tijd zitten in het beheer van de systemen en zodoende zijn we op zoek gegaan naar een betrouwbare en robuuste oplossing.”

  Xelvin heeft bewust zijn servers vervangen door Dell XC-appliances, welke zijn uitgerust met web-scale, hyperconverged software van het Nutanix Enterprise Cloud Platform. “Dit is een belangr>>

  Lees verder..

  0 0

  De Raad van Commissarissen van Koninklijke KPN N.V. heeft het voornemen Joost Farwerck voor een tweede termijn van vier jaar te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur van KPN als Chief Operations Officer (COO). Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders, die gehouden wordt op 12 april 2017, zullen de aandeelhouders over de voorgenomen herbenoeming worden geïnformeerd. De uiteindelijke herbenoeming vindt plaats nadat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders is geïnformeerd.

  De heer Farwerck is in zijn rol als COO verantwoordelijk voor de implementatie van de operationele- en netwerkstrategie van KPN. Onder zijn leiding zijn er belangrijke mijlpalen bereikt in het Vereenvoudigingsprogramma en andere operationele verbeteringen doorgevoerd bij KPN. Op basis van deze resultaten en kijkend naar de uitvoering van KPN’s strategie in de toekomst, gelooft de Raad van Commissarissen dat continuering van de benoeming van de heer Farwerck in het beste belang is van het bedrijf en alle belanghebbenden.

  De heer Farwerck werkt sinds 1994 bij KPN. Voorafgaand aan zijn benoeming in de Raad van Bestuur in 2013 bekleedde hij verschillende senior management posities binnen een aantal segmenten in Nederland.

  KPN’s Centrale Ondernemingsraad heeft een positief advies gegeven inzake de voorgenomen benoeming van de heer Farwerck.

  0 0

  Amsterdam, 19 januari 2017 - Cisco lanceert vandaag een investeringsprogramma, genaamd Digitale Versnelling Nederland (DVN), dat tot doel heeft de digitalisering van de Nederlandse economie en maatschappij te stimuleren. Cisco gaat via het DVN-programma nauw samenwerken met de Nederlandse overheid, het bedrijfsleven en het onderwijs. Door het versnellen van de nationale digitale agenda kan het bruto binnenlands product groeien, kunnen er nieuwe banen worden gecreëerd. Ook kunnen innovatiemogelijkheden en opleidingen aan zowel publieke als private sectoren worden geboden. De looptijd van het programma is drie jaar.  Het DVN-programma maakt deel uit van Cisco’s wereldwijde ‘Country Digitization Acceleration’-initiatief dat is opgezet om specifieke landen te helpen bij het digitaliseren van hun economie. In Nederland kent het programma een aantal speerpunten die ook onderdeel zijn van de Digitale Agenda. Hiertoe behoren investeringen in digitale vaardigheden en onderwijs, digitalisering van de transport- en nutsinfrastructuren, gezondheidszorg, educatie, cybersecurity en ondersteuning van ondernemerschap en businessinnovatie in Nederland, met een specifieke focus op startups.

  Minister-president Mark Rutte: “Tijdens het World Economic Forum sprak ik met John Chambers over de digitalisering van de economie en de vele uitdagingen en kansen die dat met zich meebrengt. Nederland scoort hoog in internationale vergelijkingen van gedigitaliseerde economieën, maar dat is geen reden om achterover te leunen. Versnelling van digitalisering is nodig, zodat ondernemers, burgers, kennisinstellingen en overheden >>

  Lees verder..

  0 0

  Schiphol, 19 januari 2017Qlik®, leider in visual analytics, neemt Idevio over, een Qlik partner en Zweedse leverancier van geografische software en diensten. Door de overname breidt Qlik haar bestaande kaartfunctionaliteit uit en biedt ze uitgebreide mogelijkheden voor geavanceerde geografische toepassingsscenario’s. Met behulp van gepatenteerde technologie om kaartgegevens te comprimeren en te streamen, kunnen gebruikers van Qlik Sense® en QlikView® nu verborgen geografische relaties aan het licht brengen. Hierdoor krijgen zij meer inzicht, kunnen zij betere beslissingen nemen en zo een hogere ROI realiseren. Details van de overname worden niet bekendgemaakt.

  Ontdek met locaties het complete verhaal
  De vraag vanuit de business naar gedetailleerde en uitgebreide geografische informatie groeit. Die behoefte gaat verder dan wat gratis diensten kunnen bieden. Idevio stelt Qlik gebruikers in staat om eenvoudig kaarten toe te voegen aan applicaties, waarbij relevante geo-data automatisch wordt opgehaald. Door vervolgens visualisaties over de kaarten te leggen, kunnen zij het complete verhaal dat schuilgaat in hun data ontdekken. Eenvoudige drill-down functies maken het mogelijk om bruikbare informatie te halen uit kaarten die veel informatie bevatten en bestaan uit miljoenen datapunten. Tevens is de cloud-dienst van Idevio - GeoAnalytics - inzetbaar om geo-data in combinatie met niet-geografische data te analyseren. Deze oplossing kan gebruikt worden voor diverse scenario’s, zoals vaststellen wat de beste winkellocaties zijn, het inzichtelijk maken van de omzet per postcodegebied en het berekenen van de levertijden.

  Het antwoord op de vraag ‘waar’
  Met het unieke associatieve model van Qlik kunnen alle mogelijke verbanden tussen data bloo>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht, 19 januari 2017 – Veeam® Software, leverancier van oplossingen voor Availability for the Always-On Enterprise™, presenteert zijn resultaten over het vierde kwartaal van 2016 en het boekjaar 2016: 28 procent groei jaar-op-jaar en een totale geboekte omzet van 607,4 miljoen dollar. Dat is voornamelijk te danken aan de noodzaak die ondernemingen van allerlei omvang ervaren om 24.7.365 beschikbaar te zijn in dit hybride-cloudtijdperk.  In Nederland realiseerde Veeam 21 procent groei jaar-op-jaar. Veeam heeft in Nederland in totaal nu 7.980 klanten en verwelkomde in 2016 161 nieuwe ProPartners.  Hieronder vindt u het volledige Engelstalige persbericht.  Veeam Announces Record 2016 Results: 28 Percent Year-Over-Year Growth and $607 Million in Total Revenue Bookings

  As Enterprises Accelerate Their Digital Transformation, Veeam is taking market share from legacy vendors and shows exponentially growing revenue as a result of its innovative approach to delivering 24.7.365 availability for today’s Hybrid Cloud world

  BAAR, Switzerland: January 19, 2017

  Veeam® Software, the innovative provider of solutions that deliver Availability for the Always-On Enterprise™, today announced record results for Q4 2016 and FY 2016: 28 percent YoY growth and $607.4M in total revenue bookings, fueled by accelerated enterprise and cloud revenues which were driven by the critical need for enterprises of all sizes to ensure they are available 24.7.365 in the Hybrid Cloud world.

  “2016 was a fantastic year for Veeam across the board, driven by users&r>>

  Lees verder..

  0 0

  Rotterdam, 19 januari 2017 – Het komende jaar bereikt het percentage internetgebruikers in Nederland maar liefst 94 procent. Daarvan is 70-90 procent bekend met online winkelen. Divante, leverancier van e-commerceoplossingen, voorspelt dan ook dat e-commerce in 2017 nog meer zal groeien, innoveren en veranderen. Het bedrijf deed onderzoek naar de belangrijkste onderwerpen die spelen in de branche. Naar verwachting zullen het komende jaar andere, meer specifieke e-commercetrends de kop opsteken, zoals meer mobile commerce, wearables en virtual reality, en gebruik van slimme technologieën.

  Mobiel wordt key
  Retailers die in 2017 geen mogelijkheden voor mobile aanbieden, bouwen een achterstand op. De opkomst van conversationele commerce zorgt voor mogelijkheden om klanten die de website of app bezoeken over te halen tot een aankoop en tegelijkertijd gebruikerservaringen te verbeteren. Dit zal verkoop via e-commerce verder doen toenemen. Daarnaast wordt videocontent essentieel voor mobiele verkoop, doordat het de klant via livestreams een kijkje achter de schermen biedt en zo de gebruikerservaring nog persoonlijker maakt.

  Waar vroeger het percentage klanten dat het proces beëindigde zodra hen gevraagd werd om creditcardgegevens hoger lag dan tachtig procent, zal het percentage mobiele conversies in 2017 juist groeien dankzij mobielvriendelijke betalingssystemen. Deze mobiele-betaalsystemen– standaard op nieuwe smartphones – geven de gebruiker juist een veiliger gevoel.

  Populaire technologieën
  Ook in het nieuwe jaar blijven wearables, virtual reality en het gebruik van intelligence in opkomst in de e-commerce-industrie. Volgens Divante zijn HTC, Oculus, Samsung en Google merken om in de gaten te houden. Ook Facebook zal naar verwachting VR-ervaringen introduceren, wat VR nog toegankelijker maakt.

  Momenteel is het nog een uitdaging om intelligence om te zetten in>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 19 januari 2017 Insight, als dé Nederlandse cloud en service provider-marktleider, is door Red Hat geselecteerd als exclusieve distributeur van het Red Hat Certified Cloud and Service Provider (CCSP)-programma. Dit programma werd speciaal ontwikkeld voor hosting-partijen, system integrators, ISV’s en managed service providers. Het biedt een partnerecosysteem waarbinnen ze kunnen vertrouwen op gecertificeerde Red Hat-oplossingen voor integratie in vernieuwende IT-proposities aan hun eindklanten.

  “Het CCSP-programma is zeer flexibel en schaalbaar en biedt onze klanten veel voordelen. Zo kunnen cloud en service providers gecertificeerde Red Hat-oplossingen hosten en resellen op basis van verschillende modellen, aansluitend op de behoeften van hun eindklanten. Ze hebben de keuze uit gedeelde servers, eigen servers of volledig gemanagede omgevingen, en betalen naar gebruik: op uur-, maand- of jaarbasis. Ook hebben ze toegang tot zeer veel resources, zowel ter ondersteuning van hun verkoop als op technisch gebied”, zegt Rob Nouwens, Sales Director bij Insight Hosting & Cloud Solutions ‎.

  Cloud provider-modellen hebben zich ontwikkeld van publieke cloudoplossingen, waarbij eindklanten gebruikmaken van dezelfde server en soms ook database (multi-tenant public clouds), naar private cloudoplossingen op basis van een Linux-infrastructuur met verschillende compartimenten en Platform-as-a-Service (PaaS)-oplossingen. Het Red Hat Certified Cloud and Service Provider-programma helpt aanbieders van cloudoplossingen beter tegemoet te komen aan de wensen van hun klanten met Red Hat’s cloudgebaseerde technologieën. Met een gecertificeerde Red Hat cloud- en service provider hebben ze de zekerheid dat hun voor Red Hat Enterprise Linux- en andere Red Hat-oplossingen gecertificeerde maatwerk- of third-party ISV-applicaties naar verwachting functioneren in een>>

  Lees verder..

  0 0

  Amersfoort, 19 januari 2017 – Optimo introduceert een nieuwe dienst onder de naam ‘Optimo ERP voor MKB’. Waar het bedrijf voorheen focuste op organisaties met meer dan 250 medewerkers, wil Optimo zich met het AFAS ERP-systeem nu ook richten op het midden- en kleinbedrijf. Belangrijkste drijfveer hierachter is de verschillende aanpak die beide typen bedrijven vereisen. Mkb’ers werken vaak op basis van best-of-suite software, terwijl dat bij grote organisaties meestal best-of-breed software is. In combinatie met de specifieke branchekennis van Optimo is optimale bediening van het mkb gegarandeerd.
   
  In de praktijk ziet Optimo dat het mkb het AFAS ERP-systeem niet alleen inzet voor de primaire bedrijfsprocessen, maar ook voor de secundaire. Mkb’ers benutten meestal alle mogelijkheden ervan, zoals CRM, financieel, HRM, ordermanagement, payroll, projecten en uren. Dit wordt ook wel een best-of-suite-keuze genoemd. Grotere organisaties daarentegen kiezen vaak verschillende softwareoplossingen voor hun bedrijfsvoering, dat wil zeggen: best-of-breed.
   
  Voor de nieuwe dienstverlening heeft Optimo een managing consultant aangetrokken: Gerrit van Velsen. Vanuit zijn eenmanszaak GVV Consultancy werkte Van Velsen de afgelopen drie jaar al veel samen met Optimo. Naast consultancy gaat hij zich bezighouden met projectmanagement en het werven en opleiden van nieuw personeel.

  Daniel Ballijns, directeur van Optimo: “Als je je klanten echt alles uit hun ERP-pakket wilt laten halen, is het van belang je dienstverlening volledig af te stemmen op het type klant. Wij willen niet alleen grote organisaties optimaal van dienst zijn, maar ook het mkb. Door de invoering van deze nieuwe dienstverlening onder de Optimo-vlag kunnen we ons richten op de implementatie van het volledige ERP-pakket in plaats van alleen deelprojecten. Dat gaat ons met het in dienst nemen van Gerrit zeker lukken. Hij past perfect binnen>>

  Lees verder..

  0 0

  • IDC MarketScape erkent Siemens als leider voor zijn Manufacturing Execution Systems (MES)-softwarestrategie in zowel discreet- als procesproductie
  • MES-leiderschap benadrukt een extra component in Siemens’ digitale enterprise softwaresuite
  Siemens is gepositioneerd als leider in twee afzonderlijke IDC MarketScape assessments: Worldwide Discrete Manufacturing Execution System 2016 Vendor Assessment en Worldwide Process Manufacturing Execution System 2016 Vendor Assessment. Het uitgebreide MES-aanbod van Siemens, onderdeel van het Manufacturing Operations Management (MOM)-portfolio van de organisatie en ontwikkeld door de PLM-softwareafdeling, heeft Siemens geholpen om leider te worden op twee gebieden: bekwaamheid en strategie. MES is een van de belangrijke componenten binnen Siemens’ uitgebreide digitale enterprise softwareportfolio dat gericht is op de digitalisering van de wereldwijde productie-industrie.

  Het volledige Engelstalige bericht is hier te vinden.

  BERICHT VOOR DE REDACTIE

  Over Siemens PLM Software
  Siemens PLM Software, een businessunit van de Siemens Digital Factory Division, is een wereldwijde leverancier van product lifecycle management (PLM) en manufacturing operations (MOM)-software, -systemen en -diensten met ruim 15 miljoen licenties en meer dan 140.000 klanten wereldwijd. Het hoofdkantoor is gevestigd in Plano, Texas.

  Siemens PLM Software werkt samen met zijn klanten aan het leveren van software voor de maakindustrie, waarmee bedrijven met relevante innovaties overal ter wereld een duurzaam concurrentievoordeel behalen.
   
  Meer informatie over de producten en diensten van Siemens PLM Software staat op www.s>>

  Lees verder..

  0 0

  Amersfoort, 16 januari 2017 - Kannegieter gaat de samenwerking met 2 partners intensiveren. Vanaf februari 2017 zal Kannegieter actief het Switch portfolio van LANCOM Systems en DASAN Zhone Solutions gaan voeren.

  LANCOM Systems is al jaren partner van Kannegieter op het gebied van Wireless Solutions en heeft bekend gemaakt hun eigen Switch portfolio in 2017 uit te gaan breiden. Een logische vervolgstap voor Kannegieter om hetzelfde te doen.

  Zhone Technologies, sinds 2015 partner van Kannegieter op het gebied van Passive Optical LAN, is in september 2016 gefuseerd met Dasan Network Solutions. Dasan voegt een breed scala aan Layer-2 en Layer-3 netwerkswitches toe aan het portfolio van Zhone. Sinds september 2016 gaan zij verder onder de naam DASAN Zhone Solutions, Inc. (NASDAQ: DZSI).

  Sterker door samenwerking
  Door de samenwerking met deze 2 bestaande partners van Kannegieter te intensiveren, kunnen wij in 2017 onze kennis en kwaliteit verhogen waardoor wij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn. ‘LANCOM Switches worden vanaf maart 2017 opgenomen in het Cloud management systeem van LANCOM Systems en hiermee wordt een simpele manier om het complete netwerk te beheren geïntroduceerd. Door het makkelijk kunnen koppelen van DASAN Ethernet Switches op een Zhone POL omgeving, kan Kannegieter nog slimmere POL-netwerken ontwerpen voor haar klanten’, aldus Luuk Ros, Technical Consultant bij Kannegieter.

  Meer informatie over Kannegieter
  Kannegieter is een kennisgedreven distributeur en importeur op het gebied van databekabeling en netwerkapparatuur. Al ruim 57 jaar zet Kannegieter haar kennis en ervaring succesvol in door nieuwe technologieën en oplossingen te vinden, zodat hun  opdrachtgevers kunnen rekenen op een betrouwbare, toekomstgerichte en goed werkende IT-infrastructuur.  Daarnaast helpen zij hun klanten ook graag met slimme distributieoplossingen. >

  Lees verder..

  0 0

  Veghel, Nederland, 19 januari 2017 – Het plaatsen van sprinkler- en watermistsystemen is tegenwoordig in veel datacenters een vereiste. Maar in combinatie met aisle containment – afgesloten gangen – kunnen er problemen ontstaan, zowel bij het design als bij de installatie. Leverancier van datacenterinfrastructuur Minkels – onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (NYSE Euronext Paris: LR) –adresseert deze issues in een update van haar Whitepaper 05 ‘Integration of Aisle Containment with Fire Suppression Systems’.

  Het gebruik van sprinkler- en watermistsystemen in datacenters is in de Verenigde Staten al jaren gemeengoed. “Verzekeringscontracten voor datacentergebouwen vereisen het gebruik van sprinkler- en watermistsystemen,” zegt Niek van der Pas, Lead Data Centre Expert bij Minkels en medeauteur van Whitepaper 05 ‘Integration of Aisle Containment with Fire Suppression Systems’. “Ook de relatief kleinere datacenters in Angelsaksische landen zijn verplicht om deze methodes te gebruiken in plaats van gasblussing. Op het vasteland in Europa is de regelgeving nog niet zo strikt. Maar naar verwachting worden de voorschriften binnenkort ook aangescherpt in landen als Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Nederland.”

  Het gebruik van sprinkler- en watermistsystemen in datacenteromgevingen is sterk in opkomst. “De eigenaar van een datacentergebouw is vaak niet degene die de datacenter services vanuit deze faciliteit aanbiedt. Vanuit kostenoogpunt kiest de gebouweigenaar eerder voor sprinkler- en watermistsystemen en dus niet voor gasblussing. Met sprinkler- en watermistsystemen kiest hij voor het behoud van zijn gebouw. Als deze brandbeveiligingssystemen nog niet aanwezig zijn, dan biedt Whitepaper 05 richtlijnen voor de implementatie hiervan in combinatie met aisle containment.”

  In de voorgaande Whitepaper 05 was al aandacht voor de Next Generat>>

  Lees verder..

older | 1 | .... | 540 | 541 | (Page 542) | 543 | 544 | .... | 759 | newer