Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Actuele persberichten van IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven

older | 1 | .... | 671 | 672 | (Page 673) | 674 | 675 | .... | 763 | newer

  0 0

  • Geeft meer inzicht voor optimale prestaties van de toeleveringsketen
  • Is een volledige end-to-end-oplossing voor digitalisering van ondernemingen
  • Biedt een holistische set aan IoT-oplossingen en -diensten
  's-Hertogenbosch, 8 maart 2018 - Siemens introduceert Valor IoT Manufacturing Analytics. Het uitgebreide platform biedt real-time inzicht door de technische data uit de apparatuur, producten en prestaties van de toeleveringsketen (supply chain) te verzamelen. Het voorkomt daardoor kostbare terugroepacties, merkt snel nieuwe trends op en lost sneller kwaliteitsproblemen op door eenvoudig productie- en leveranciersproblemen te identificeren en te monitoren.

  Na de overname van Mentor Graphics blijft Siemens investeren in softwareoplossingen voor innovatie en kracht voor digitalisering bij bedrijven. De nieuwe oplossing wordt aangedreven door MindSphere en is een uitbreiding van de Valor Manufacturing Solution, het robuuste, schaalbare en veilige plug-and-play product dat Internet of Things (IoT)-data verzamelt van de productie van elektronica. De nieuwe oplossing verzamelt en beheert uitgebreide databronnen uit Valor shop-modules, waardoor het wereldwijd inzicht geeft in de volledige supply chain voor een optimale keten. De Valor IoT Manufacturing Analytics oplossing is de volgende stap in de toekomstvisie voor Siemens digitale onderneming voor elektronische engineering met als doel een naadloze verbinding te leggen tussen de elektronische en mechanische processen met real-time updates tussen de beide disciplines.

  Deze open en schaalbare Valor-oplossing verkent volledige materiaal-, kwaliteits- en traceerbaarheidsgegevens voor printplaten (PCB's) en assemblages. Het meet en analyseert hoe hulpbronnen worden gebruikt met real-time voortgangsrapporten. De oplossing beheert >>

  Lees verder..

  0 0

  De omzet van Nederlandse webwinkels die producten en/of diensten verkopen, bedroeg € 22,5 miljard in 2017. Dit betekent een groei van 13% ten opzichte van het jaar daarvoor. Dat blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, het onderzoek naar online consumentenbestedingen in Nederland. Dit onderzoek wordt door GfK uitgevoerd, in opdracht van Thuiswinkel.org en in samenwerking met PostNL.

  In 2017 heeft 95% van de Nederlandse consumenten van 15 jaar en ouder een of meerdere online aankopen van producten en diensten gedaan.* Deze online kopers gaven in totaal € 22,5 miljard (+13%) uit aan 201,7 miljoen online aankopen (+17%).

  “Het aandeel online verkopen van producten blijft doorgroeien en wordt steeds belangrijker binnen de Nederlandse detailhandel”, aldus Wijnand Jongen, directeur van Thuiswinkel.org. “In totaal bedroegen de online bestedingen aan producten in 2017 € 12,7 miljard,* waarmee het aandeel van de e-commercebranche binnen de hele detailhandelsector op 9,7% komt te liggen.** Dit betekent een stijging van 1,3 procentpunt ten opzichte van 2016. Vergeleken met vijf jaar geleden, toen het aandeel van de online aankopen 5,0% bedroeg, is het aandeel zelfs bijna verdubbeld.”

  Wanneer we de groei in online bestedingen voor heel 2017 (+13%) vergelijken met de groei in 2016 (+22%), dan zien we dat de groei is afgenomen. Ook de groei in het aantal online aankopen is in 2017 minder groot (+17%) dan in 2016 (+22%).

  Waar het in 2016 vooral de segmenten Schoenen & Personal Lifestyle, Verzekeringen, Food/Nearfood en IT waren die een aanzienlijke online groei lieten zien, zijn in 2017 Health & Beauty, Food/Nearfood en Home & Garden de grootste stijgers in termen van online bestedingen.  In het vierde kwartaal van >>

  Lees verder..

  0 0

  ’s-Hertogenbosch, 9 maart 2018 – ICT Solution Provider Ctac N.V. (Ctac) (Euronext Amsterdam: CTAC) maakt vandaag de jaarcijfers bekend over 2017.  Hoofdpunten

  • Netto-omzet daalt 5,4% naar EUR 81,6 miljoen
  • Bedrijfsresultaat stijgt 20,2% naar EUR 3,7 miljoen
  • EBITDA stijgt 11,3%, naar EUR 4,7 miljoen
  • Netto resultaat stijgt EUR 0,2 miljoen, ofwel 7,2% naar EUR 2,8 miljoen
  • Omzet en winst Cloud activiteiten verbeteren verder
  • Verdere verbetering solvabiliteit naar 45,1% per ultimo 2017 ten opzichte van 38,8% ultimo 2016
  • (Keuze)dividend met voorstel van EUR 0,08 per gewoon aandeel (2016: EUR 0,07 per gewoon aandeel)
  • Verwachting dat netto resultaat over 2018 hoger zal zijn dan in 2017
  Henny Hilgerdenaar, Chief Executive Officer van Ctac:

  “Hoewel de omzet met 5,4% in 2017 is gedaald, werd de opgaande lijn in resultaat verder gecontinueerd. De daling is deels veroorzaakt door tijdelijke vraaguitval als gevolg van vertraging van de start twee projecten, maar ook door het maken van productieve doch in 2017 nog niet factureerbare uren. Door actief op gerelateerde kosten te sturen kon het bedrijfsresultaat stijgen met ruim EUR 0,6 miljoen naar EUR 3,7 miljoen, ofwel een stijging van ruim 20%.

  In 2017 is het besluit genomen tot het bouwen van twee zogenaamde IP producten. Genoemde producten zijn bestemd voor de real estate- en de retail markt. Aard van dit product leidt er toe dat eerst gefactureerd kan worden aan de klant op basis van daadwerkelijk gebruik van het product. Dit betekent onder meer dat tijdens de>>

  Lees verder..

  0 0

  Rotterdam, 9 maart 2018 – Het aantal Nederlandse bedrijven dat zich met de rechtsvorm Limited Liability Partnership (LLP) heeft ingeschreven, daalt na een piek te hebben bereikt in 2016. Dit blijkt uit de cijfers van Altares Dun & Bradstreet. In 2017 werden minder bedrijven met deze rechtsvorm geregistreerd bij de Kamer van Koophandel.

  LLP als rechtsvorm
  LLP is een rechtsvorm die gelijkenissen vertoont met de vennootschap. De rechtsvorm is in 2000 in het Verenigd Koninkrijk ingevoerd. De kenmerken zijn: een afgeschermd vermogen, beperkte aansprakelijkheid, rechtspersoonlijkheid en fiscale transparantie. Doordat de eigenaar niet hoofdelijk aansprakelijk is, hebben veel vrije beroepen zich geregistreerd als LLP in plaats van bijvoorbeeld een maatschap. Al langere tijd wordt de rechtsvorm door advocaten gebruikt, consultants en tandartsen registreren zich nu ook steeds vaker als LLP. In Nederland lag er wel een wetsvoorstel om een soortgelijke rechtsvorm te introduceren, maar die wet is niet aangenomen.

  Aantal inschrijvingen
  De Nederlandse LLP’s zijn in Nederland gevestigd en hebben een KvK-inschrijving, maar hebben zich in het Verenigd Koninkrijk geregistreerd. Sinds 1999 hebben zich 665 van dit soort LLP’s ingeschreven in Nederland, waarvan er op dit moment nog 427 juridisch actief zijn.  Adriaan Kom, Head of Strategic Alliances bij Altares Dun & Bradstreet: “De piek in 2010 en 2016 zijn mogelijk het gevolg van wijzigingen in de wet. Bijvoorbeeld de wijziging waarmee vrije beroepen verplicht zijn om zich te laten registeren, waarbij de Kamer van Koophandel in 2010 bedrijven in de vrije beroepsgroep heeft aangeschreven om de registrati>>

  Lees verder..

  0 0

  Zwolle, 9 maart 2018 - Total Webhosting Solutions (TWS) verstevigt haar marktpositie met de acquisities van PCextreme, VIP Internet en Savvii.  
   
  PCextreme is sinds 2004 actief als internet service provider. De technisch gedreven onderneming staat bekend om haar vooruitstrevende cloud infrastructuur- en webhosting diensten. "We hebben de marktontwikkelingen goed in de gaten gehouden en onderzocht vanuit welke positie wij de potentie van PCextreme maximaal kunnen benutten”, zegt Lennert den Teuling, CEO van PCextreme. “Wij kunnen ons nu meer op onze core-business richten en worden daardoor nog meer in onze kracht gezet, waarbij wij wel onze autonomie en unieke identiteit binnen TWS behouden. Dat was voor ons doorslaggevend in de beslissing ons aan de groep te verbinden." 
   
  VIP Internet levert sinds 1999 shared hosting diensten. Het bedrijf startte met domeinnaamregistraties en groeide uit tot een van de grootste regionale hosters in Nederland. Het snelgroeiende Savvii is sinds 2013 actief als Managed WordPress-hostingprovider. Vijf jaar later levert Savvii als grootste Managed WordPress-hoster in Nederland een snelle en veilige omgeving voor WordPress-sites. Het bedrijf heeft een sterke focus op agencies en goede support. Flip Keijzer, CEO van VIP Internet en Savvii: “De aansluiting van VIP Internet en Savvii bij TWS stelt ons in staat onze (inter)nationale positie verder uit te bouwen. Tegelijkertijd krijgen we hiermee de unieke kans te leren van de kennis en expertise van andere business units binnen TWS. Ik ben ervan overtuigd dat we onze bedrijven met deze stap naar een nog hoger niveau kunnen tillen.” 

  Zelfstandig opereren met voordelen van een groep
  Binnen TWS opereren de bedrijven zelfstandig, om optimaal op de markt in te kunnen spelen >>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 9 maart 2018 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, maakt bekend dat Red Hat Virtualization het SAP HANA-platform, een in-memory data- en applicatieplatform, ondersteunt. Red Hat kan nu een besturingssysteem (Red Hat Enterprise Linux voor SAP HANA) en hypervisor aanbieden die beide gevalideerd zijn voor het gebruik met SAP HANA-omgevingen. Dit levert voor biedt organisaties die op zoek zijn naar een grotere keuze aan gevirtualiseerde oplossingen, operationele efficiëntie en  kostenbesparing een hoger niveau van open standaardisatie op.

  Red Hat Virtualization, een virtualisatieoplossing die op een schaalbare, flexibele, Kernel-gebaseerde Virtual Machine (KVM) is gebaseerd, biedt een open, gebruiksvriendelijk en veiliger virtualisatieplatform dat verschillende workloads aankan, waaronder van big data-applicaties en -analyses, zonder uitgebreide aanpassingen of speciale hardware. Door SAP HANA-implementaties te ondersteunen, helpt Red Hat Virtualization klanten met het consolideren van fysieke hardware om IT-uitgaven te verlagen zonder operationele capaciteit of functionaliteit te verliezen. Daarnaast is Red Hat Virtualization een solide basis voor innovatieve technologie, zoals Linux-containers en cloud computing, en kan het eenvoudig met bestaande IT-investeringen geïntegreerd worden.

  Red Hat Virtualization is de basis voor de nieuwe generatie computing-technologie van Red Hat. Klanten kunnen voor hun SAP HANA-implementaties zodoende verder standaardiseren op het Red Hat-portfolio. Dit kan helpen om de flexibiliteit van big data-operaties van klanten te vergroten en meer opties te bieden als het gaat om schaalvergroting zodat men extreme computertaken kan aanpakken.

  Beschikbaarheid
  Red Hat Virtualization-ondersteuning voor SAP HANA-workloads is per direct beschikbaar.

  Quotes
  Gunnar Hellekson, senior director, Pr>>

  Lees verder..

  0 0

  GS1 start een nieuw initiatief: de GS1 Cloud. Directeur Pieter Maarleveld maakte dit bekend voor Nederland op 8 maart tijdens het GS1 Congres in Barneveld. De databank is vanaf juli dit jaar operationeel en zal op termijn de grootste productdatabase van de wereld worden met meer dan een miljard producten.

  GS1 - de wereldwijde not-for-profit organisatie voor uniforme standaarden voor de identificatie, het vastleggen en delen van (product)gegevens - is actief in 150 landen. Overal in de wereld, zo ook in Nederland, is GS1 actief om productdata op uniforme en betrouwbare wijze te kunnen identificeren en uit te wisselen. Grote uitdaging is om al deze productdata nog beter op elkaar te laten aansluiten in wat de grootste productdatabase van de wereld zal worden.

  “De consument is de driver van alles wat we doen”, benadrukte Maarleveld. “De datakwaliteit is daarbij de randvoorwaarde, het is de ‘license to operate’.” De GS1 Cloud wordt de centrale bron van (product)informatie voor (online) retailers, open marktplaatsen, fabrikanten, consumenten, overheden (zoals het ministerie van VWS met het Voedingscentrum, die GS1 data gebruikt voor hun App “kies-ik-gezond”), onderzoeksinstituten (het RIVM die de data gebruikt voor allerlei voedingsanalyses) en app-ontwikkelaars.

  GS1 Cloud: vanaf juli 2018
  GS1 Cloud krijgt in eerste instantie drie grote toepassingsgebieden; check en verificatie op basis van een uniek nummer voor elk product; productvalidatie op basis van de ingevoerde informatie; en een zoekfunctie voor producenten die op zoek zijn naar nieuwe producten voor hun fysieke of online winkel. Per product zal de GS1 Cloud informatie bevatten op zeven aspecten: de unieke GTIN-code, de fabrikant, het merk, de etiketinformatie, de productclassificatie, de targetmarkt en een foto van het product.

  De GS1 Cloud zal operationeel zijn vanaf juli dit jaar.>>

  Lees verder..

  0 0

  Leiden, 9 maart 2018 – Infotheek Group is opnieuw tot Best Managed Company uitgeroepen. Bij de jaarlijkse verkiezing brengt Deloitte de best geleide bedrijven in kaart, waarbij onder andere de innovatiekracht, strategie en bedrijfsvoering worden onderzocht. Deze erkenning voor het midden- en grootbedrijf neemt Infotheek Group in ontvangst nadat het de afgelopen periode door Deloitte onder de loep is genomen. Dit resulteerde in een wetenschappelijk onderbouwde bedrijfsanalyse.

  Infotheek Group heeft een sterke positie verworven rond de circulaire economie – het verkopen van nieuwe, afgedankte en gerenoveerde producten zoals pc’s, schermen en notebooks – en heeft de ambitie de grootste circulaire IT-speler van Europa te worden. De Infotheek Group, waar Infotheek onderdeel van is, deed afgelopen jaar verschillende overnames, waaronder die van Scholten Awater en Centralpoint.nl. Daarmee veroverde de groep in één klap de markleiderspositie in de Benelux voor wat betreft end-useractiviteiten.

  Over Infotheek Group
  Infotheek Group is opgericht in 1991 en is Europees marktleider op het gebied van circulaire IT. De groep bestaat uit meerdere labels, waaronder resellers Infotheek en Scholten Awater, e-commerce gigant Centralpoint, distributeur Xeptor, rental organisatie Flex IT Rent en demo organisatie Added Dimension. Infotheek Group beschikt over het grootste refurbishment-centrum van Europa en biedt een uitgebreid producten en dienstenportfolio in diverse sectoren.

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tamara Tong Sang.

  E-mail:

  0 0

  San Francisco – Dropbox en Salesforce (NYSE:CRM) kondigen een strategisch partnership aan. Hierin wordt Salesforce’s #1 CRM-platform verbonden met Dropbox’ collaboration-platform, waardoor bedrijven van alle soorten en maten kunnen samenwerken en nog beter contact kunnen leggen met klanten voor onder meer sales, service en marketing.

  De bedrijven zullen in eerste instantie twee nieuwe integraties leveren om merkbetrokkenheid te stimuleren en de teamproductiviteit te verhogen:

  • Commerce en Marketing Cloud + Dropbox: Creëer branded, customizedDropbox-mappen in Salesforce Commerce Cloud en Marketing Cloud met de nieuwe digital asset management-oplossing. De mappen zijn toegankelijk voor zowel interne teams als externe partners. Met interactieve workflows blijft de content relevant en up-to-date, ongeacht of de gebruiker in Dropbox of Salesf>>

   Lees verder..

  0 0

  ABN AMRO heeft Wolters Kluwer en SAS geselecteerd voor een volledig geïntegreerde software-oplossing voor finance, risk en rapportering aan toezichthouders. De implementatie van de software is onderdeel van het transformatieproject van de bank, FRAAI (Finance and Risk Architecture Alignment Initiative). Hiermee kan ABN AMRO beter tegemoet komen aan de toenemende verzoeken vanuit zowel de interne organisatie als regelgevende instanties voor het leveren van steeds meer en gedetailleerdere data binnen een kort tijdsbestek.

  Beter data management en verbeterde risico-analyses zijn belangrijke pijlers om te voldoen aan de behoefte aan controle, informatie en inzicht in de prestaties van de bank. Tegelijkertijd wil de bank de kosten voor het onderhouden van IT optimaliseren, automatisering stimuleren en de efficiency en flexibiliteit van de financiële en risicoprocessen verhogen. Samen leveren Wolters Kluwer en SAS de software die ABN AMRO nodig heeft om deze doelen te verwezenlijken.

  “Na een grondige evaluatie van verschillende oplossingen koos ABN AMRO voor een volledig geïntegreerde benadering die bijdraagt aan de doelen van het FRAAI-project”, zegt Kees Visser, Financieel Directeur van ABN AMRO. “De samenwerking met Wolters Kluwer en SAS betekent dat we een krachtige software-oplossing hebben om te voldoen aan de huidige en toekomstige rapportagevereisten. Wolters Kluwer heeft een sterke reputatie in rapportering met betrekking tot regelgeving, Asset Liability Management (ALM) en finance. SAS is sterk in credit risk en stress testing. We kunnen daarmee data op het juiste detailniveau en een transparante data lineage garanderen.”

  Als onderdeel van een geïntegreerd applicatielandschap gebruikt ABN AMRO verschillende onderdelen van SAS Risk & Finance zoals data management en visualisatie, finance en risico-analyse en enterprise model risk management. Verder gebruikt de bank Wolters Kluwer&rsq>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht, 9 maart 2018 – Onderzoekers van Kaspersky Lab hebben vastgesteld dat de Russischtalige hackgroep Sofacy, ook bekend als APT28 of Fancy Bear, zijn focus heeft verlegd naar het Verre Oosten. Daarbij toont het sterke interesse in militaire, defensie- en diplomatieke organisaties - naast traditionele NAVO-gerelateerde doelwitten. De onderzoekers ontdekten dat Sofacy bij het selecteren van doelwitten soms overlappingen vertoont met andere hackgroepen, onder meer met het Russischtalige Turla en het Chinees sprekende Danti. Het meest intrigerend was echter de vondst van Sofacy backdoors op een server die eerder gecompromitteerd was door de Engelstalige dreigingsactor achter de Lamberts. De server behoort tot een militair- en ruimtevaartconglomeraat in China.

  Sofacy is een zeer actieve en productieve cyberspionagegroep die al jaren wordt gevolgd door Kaspersky Labs onderzoekers. In februari publiceerde Kaspersky Lab een overzicht van Sofacy's activiteiten in 2017. Hieruit bleek een geleidelijke verschuiving van NAVO-gerelateerde doelwitten naar het Midden-Oosten, Centraal-Azië en verder. Sofacy gebruikt spear-phishing en soms ook water-holing om informatie te stelen, waaronder accountgegevens, gevoelige communicatie en documenten. Ook wordt het verdacht van het aanleveren van destructieve payloads bij verschillende doelwitten.

  De nieuwe bevindingen tonen aan dat Sofacy niet de enige rover is die het op deze regio's voorzien heeft, en dat dit soms leidt tot een overlapping van doelwitten tussen zeer verschillende dreigingsactoren. In het geval van Sofacy ontdekten onderzoekers scenario's waarin hun Zebrocy-malware concurreerde met Russischtalige >>

  Lees verder..

  0 0

  Het moet ongeveer voelen zoals voor rokers midden jaren zestig toen arts en directeur KWF Kankerbestrijding Lenze Meinsma onverbloemd zijn tirade tegen roken onvermoeibaar de wereld instuurde. Ik interviewde hem toen voor Elsevier, maar het zou nog tot 2016 duren voordat ik de laatste sigaret doofde.Toen rookte bijna iedereen. "Het was die tijd dat ik na iedere vergadering van longartsen met een barstende koppijn terugkwam van de sigarenrook", schreef longarts J. van Voorst Vader.

  Nu komen de risico’s van ultrakorte golf 5G netwerken tevoorschijn, maar niemand luistert ernaar omdat er een ongekende 5G investeringsgolf voor de deur staat. Het sprookje mag niet verstoord worden. Collega Fred Teunissen schrijft over De Grote 5G-uitdaging. Hoe weerstand bieden aan een fijnmazig stralingsoerwoud? “We staan aan de vooravond van de 'uitrol' van een volgende generatie mobiele netwerken. Het nieuwe 5G kenmerkt zich door een extreem hoge frequentie. De overheid – door economische belangen gedreven - heeft geen moment serieus gekeken naar de gezondheidsrisico's. Mens en milieu moeten maar zien hoe ze deze straling verstouwen. De grote vraag is nu: wat kunnen we doen om gezond te blijven?”, aldus Teunissen in het maartnummer van Spiegelbeeld en op zijn

  0 0

  Amsterdam, 12 maart 2018Citymesh wil steeds meer smart cities bouwen. De Belgische telecomoperator gebruikt daarvoor access points van Ruckus Networks, dat veruit de grootste integrator van publieke WiFi-netwerken in België is. In gemeenten als Knokke, Zottegem en Oostende worden de contouren van een slimme steeds duidelijker. En Antwerpen is inmiddels gestart met het bouwen van een SmartZone, wat een nieuwe dimensie geeft aan bewoners, winkeliers, bedrijven en overheid.

  “Antwerpen heeft de ambitie een pioniersrol op het vlak van smart city te vervullen. Als innovatieve telecomspeler ondersteunen we de stad hierin, onder meer met een SmartZone die volledig van WiFi-dekking wordt voorzien. De volgende stap is het integreren van passantentelling, diverse sensoren om de luchtkwaliteit te meten en het uitrollen van een small cell LTE aanbod (supersnel mobiel internet) op basis van onze eigen LTE licentie”, zegt Citymesh CEOMitch De Geest. “We willen een open samenwerking met alle belanghebbenden – bewoners, winkeliers, bedrijven en overheid – door het netwerk en de gegenereerde data op een transparante manier ter beschikking te stellen en zo co-creatie en kruisbestuiving tussen de diverse partijen aan te moedigen.” Het SmartZone project loopt tot eind 2019.

  Dankzij een eigen online managementplatform – WiFiLab – wordt niet alleen het netwerk beheerd, maar wordt tevens data verzameld wat tot interessante inzichten leidt. SmartZone Antwerpen wordt voorzien van access points van Ruckus. “Op termijn gaan we onder meer ook de bewegingsstromen in de stad in kaart brengen en anonieme profielen van bezoekers, die inloggen op het WiFi-netwerk, aanmaken. Daaruit kunnen we interessante informatie destilleren voor het stadsbestuur en de win>>

  Lees verder..

  0 0

  • In 2017 wereldwijd 210% toename van securityincidenten binnen de zorgsector
  • Bestand loze malware die gebruikmaakt van Microsoft PowerShell in Q4 2017 gegroeid met 267%
  • Cybercriminelen richten zich steeds vaker op cryptovaluta

  Schiphol-Rijk, 12 maart 2018 Het aantal aanvallen op de zorgsector is in 2017 wereldwijd met 210% toegenomen, zo blijkt uit het nieuwe McAfee Labs Threats Report: March 2018. Verder laat het rapport zien dat in Q4 2017 gemiddeld acht nieuwe dreigingen per seconde verschenen, waarbij vooral een sterke toename van zogenaamde ‘bestand loze malware’ (die gebruikmaakt van Microsoft PowerShell) opvalt. En met de sterke koersstijging van Bitcoin in Q4 richtten criminelen zich ook steeds meer op het stelen van cryptovaluta.

  Doelwit gezondheidszorg
  De zorgsector meldde in 2017 maar liefst 210% meer beveiligingsincidenten dan in 2016. Uit onderzoek door McAfee blijkt dat veel van deze incidenten het gevolg waren van het feit dat zorgorganisaties zich niet houden aan best practices op het gebied van beveiliging. Ook worden kwetsbaarheden in medische software vaak niet gedicht.


  Klik voor volledige infographic.

  Er is onderzocht op welke manier gevoelige medische data aangevallen kunnen worden. Daarbij is kwetsbare software ontdekt en bleek dat privacygevoelige medische beelden toegankelijk waren. Zo zijn onderzoekers van McAfee erin geslaagd om lichaamsdelen v>>

  Lees verder..

  0 0

  • Eerste volwaardige Windows 10 pc op je neus eenvoudig te integreren in bestaande IT-architectuur
  • Samen met partner Ubimax een draagbare oplossing voor de industriële sector
  • Leverbaar vanaf april 2018

  Breda, 12 maart 2018 – Toshiba introduceert de dynaEdge DE-100. Dit is een krachtige mobiele edge computing Windows 10 pc die samen met een slimme ‘Assisted Reality’ bril geleverd wordt. Met deze dynaEdge DE-100 plus AR100 viewer krijgen gebruikers in een industriële omgeving een volwaardige pc op hun neus in de vorm van een werkbril. Daarmee heeft de heftruckchauffeur, monteur of logistiek medewerker in een grote opslagruimte zijn handen vrij en tegelijkertijd relevante informatie op het vizier.

  dynaEdge DE-100

  Verder kondigt Toshiba een strategische samenwerking aan met Ubimax GmbH, wereldwijd marktleider op het gebied van zakelijke wearables. Dankzij dit partnership biedt Toshiba kant-en-klare remote expert software zoals Skype for Business aan op de dynaEdge DE-100. Beide partijen werken volop aan de ontwikkeling en integratie van meer innovatieve oplossingen.

  "We zijn zeer vereerd dat we met deze lancering een voorhoedepositie kunnen innemen in de zakelijke markt van wearables”, zegt Maki Yamashita, Senior Vice President PC & Solutions EMEA van Toshiba Europe GmbH. “We introduceren de eerste monoculaire Assisted Reality-oplossing die de kracht van een Windows 10 Pro-pc combineert met de uitgebreide mogelijkheden van industriële slimme brillen en branchespecifieke efficiëntie. De samenwerking met Ubimax stelt ons in staat medewerkers op de werkvloer hele efficiënte hulpmiddelen te bieden.”

  Een nieuwe kijk op efficiëntie
  De dy>>

  Lees verder..


  0 0

  • In Amsterdam gevestigde, wereldwijde hybrid-cloudprovider breidt dataprotectieportfolio uit met LeaseWeb Veeam® Backup & Replication™-service voor VMware-platforms
  • LeaseWeb profiteert van hoogwaardige Veeam-technologieën voor het voorkomen van dataverlies, betere hersteltijden en nieuwe uitbreidingen
  • Veeam gekozen vanwege de snelheid, betrouwbaarheid en rijke support voor VMware-technologieën
  • LeaseWeb treedt als Gold Partner toe tot het Veeam Cloud & Service Provider-programma
  Amsterdam, Utrecht, the NetherlandsVeeam® Software, de Availability for the Always-On Enterprise™-innovator, maakt bekend dat LeaseWeb, de in Amsterdam gevestigde, wereldwijde hybrid-cloudprovider, Veeam® Backup & Replication™ 9.5 heeft gekozen voor het versterken van zijn back-up- en replicatiediensten voor VMware-platforms. Hierdoor wordt de beschikbaarheid van gehoste klantdata verder vergroot.

  Veeam® Backup & Replication™ 9.5 voorziet in beschikbaarheid van elk type workload – virtueel, fysiek of cloud, waaronder VMware vSphere – op basis van een enkele managementconsole. LeaseWeb focust op de virtu>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht, 12 maart 2018 – De meeste organisaties in Nederland en België beseffen inmiddels dat medewerkers de grootste kwetsbaarheid vormen als het gaat over IT-beveiliging. Het verbeteren van de ‘security awareness’ staat daardoor steeds vaker op de IT-security agenda. Toch hebben veel organisaties regelmatig te maken met IT-security incidenten. Kaspersky Lab liet een onderzoek uitvoeren naar de houding onder Nederlandse en Belgische bedrijven ten aanzien van security awareness.

  Directie denkt dat een ‘security awareness’ training niet voor hen is
  Meer dan de helft van de ondervraagde organisaties heeft een duidelijke verantwoordelijke voor ‘security awareness’ (58%), en voorlichting is meestal beschikbaar (54%). Er wordt echter te weinig gedaan om het actueel te houden. Slechts een derde actualiseert het trainingsmateriaal ieder jaar en niet meer dan 32% geeft alle medewerkers jaarlijks een instructie. Zelfs securityspecialisten krijgen maar bij 31% van de organisaties ieder jaar training op het gebied van awareness. Opvallend is dat veel directies zich onttrekken aan hun eigen verantwoordelijkheid. Slechts bij 11% van de Nederlandse en 5% van de Belgische organisaties maakt de directie zelf gebruik van speciaal op hen gerichte ‘security awareness’-training. Dat terwijl juist directieleden steeds vaker het doelwit zijn van bijvoorbeeld spear phishing (gerichte e-mail scam met als doel ongeoorloofde toegang te krijgen tot vertrouwelijke gegevens).

  Elk bedrijf heeft met IT-securityincidenten te maken
  Bijna alle ondervraagde organisaties hebben te maken met IT-securityincidenten. Slechts 7% gaf aan in de afgelopen 12 maanden geen enkel IT-securityincident te hebben gehad, terwijl het gemiddelde van Nederlandse en Belgische organisaties op één>>

  Lees verder..

  0 0

  Op 28 maart organiseren VOGIN en vakblad IP, in samenwerking met KNVI en GO Opleidingen voor de zesde keer de VOGIN-IP-lezing in Amsterdam.

  Deze editie van de VOGIN-IP-lezing is voor iedereen die zich bezighoudt met informatie en greep wil krijgen op ontwikkelingen en trends. Experts geven op die dag workshops en thoughtleaders geven lezingen en keynotes. Maar dan tweehonderd professionals schreven zich al in om met vakgenoten te discussiëren over de voortdurende vernieuwingen rond dit thema. De negen sprekers trappen af met:

  Keynote: Joseph Busch: AI versus automation – the current state
  David Graus: personalisatie versus privacy
  Suzan Verberne: automatische classificatie van teksten
  Arno Reuser: gaat u maar rustig slapen
  R. Teller & E. de Man: forensisch OSINT
  Laura Holink: detecteren van veranderingen in woorden
  M. Dammers: wikidata, wat kun je ermee?
  Keynote: Ruben Verburgh:     Linked data, blockchain en andere epische sagen

  Zie voor het complete programma: programma Vogin IP-lezing 2018
  Voor inschrijven ga naar: inschrijven Vogin IP-lezing 2018
  Voor deelnamen workshops ga naar: en workshops
  Volg ons op Twitter: @VoginAcademie
  Facebook: onze Facebook-pagina
  Hashtag #voginip
  Site: https://vogin-ip-lezing.net
  Voor meer informatie: pgorsel@xs4all.nl of info@voginip.nl 

  Het evenement wordt ook dit keer weer in de prachtig verbouwde OBA https://www.oba.nl/  met nieuwe ruimtes waar de workshops gegeven worden met zulk mooi uitzicht, dat we hopen dat de deelnemers hun aandacht bij de workshops kunnen houden.

  0 0

  Newton, Mass. Verenigde Staten / Petach Tikva, Israël, 12 maart 2018 – CyberArk heeft Vaultive overgenomen, een private onderneming gespecialiseerd in cloud security. De overname versterkt CyberArks positie in het beveiligen van privileged accounts, secrets en gebruikersgegevens om zo infrastructuren en applicaties te beschermen. De technologie van Vaultive biedt betere zichtbaarheid en controle over gebruikers met bovengemiddelde toegangsrechten en SaaS-, IaaS en PaaS-beheerders.

  Gebruikers met hogere privileges en cloud-beheerders hebben vaak ruime en ongelimiteerde toegang tot webgebaseerde verkooptools, financiële applicaties en social media. Deze toegang moet consistent gemonitord en beheerd worden, over al die soorten applicaties heen en zonder dat de gebruiker gehinderd wordt in zijn werk. Dankzij een cloud- en mobiel aanbod breidt Vaultive de CyberArk Privileged Account Security oplossing uit naar deze gebruikers met hoge privileges, die vaak het doel zijn van gerichte internetaanvallen.

  CyberArk neemt de hoofdlocatie van Vaultive in Israël over, thuishaven van de technologie en het technische personeel. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

  Het volledige, Engelstalige persbericht staat op de site van CyberArk https://www.cyberark.com/press/cyberark-acquires-vaultive-advance-privileged-accou…

  0 0

  Kroll Ontrack lanceert vandaag Ontrack Academy, een gratis e-learning programma om het kennisniveau over data binnen organisaties te verbeteren. Volgens het grootste data recovery bedrijf ter wereld is voorlichting cruciaal om privacygevoelige data beter te beschermen en te beheren.

  Interne voorlichting over data wordt steeds belangrijker omdat de hoeveelheid data die we verzamelen exponentieel groeit. We slaan niet alleen meer data op in de vorm van bestanden, maar laten ook steeds meer apparaten data verzamelen, opslaan en uitwisselen. Het opslaan van deze data geeft organisaties nieuwe inzichten, maar brengt ook risico’s en een zekere verantwoordelijkheid met zich mee. Bovendien zijn er veranderingen gaande binnen de Europese wetgeving, waarbij (vrijblijvende) richtlijnen overgaan in eisen met mogelijke consequenties. Per 25 mei 2018 is het verplicht om bepaalde incidenten binnen 72 uur te melden bij de Authoriteit Persoonsgegevens. Het is daarom verstandig om tijdig passende herstel maatregelen te treffen indien de huidige back-up en recovery voorzieningen te kort schieten of zelfs helemaal uitvallen. Het e-learning programma van Ontrack ondersteunt met voorlichting zodat medewerkers en leidinggevende verantwoord met data om kunnen gaan.

  De eerste e-cursus van de Ontrack Academy bestaat uit zeven delen en gaat over dataverlies. Het programma biedt deelnemers statistieken, inzicht in welke data nu echt verloren gaat bij dataverlies, welke maatregelen er moeten worden genomen bij een incident en wat de mogelijkheden zijn om verloren data te herstellen. Daarnaast komen deelnemers tijdens de training meer te weten over hoe een datarecoveryproces in zijn werk gaat en welke vormen van opslag er zijn.

  “Als toonaangevend data recovery bedrijf vinden wij het belangrijk om onze kennis over data te delen. De Ontrack Academy maakt het mogelijk om mensen op een toegankelijke manier voor te lichten en handvaten te bieden bij een ev>>

  Lees verder..

older | 1 | .... | 671 | 672 | (Page 673) | 674 | 675 | .... | 763 | newer