Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Actuele persberichten van IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven

older | 1 | .... | 672 | 673 | (Page 674) | 675 | 676 | .... | 763 | newer

  0 0

  Op donderdag 8 maart won Klium.be een Safeshops Award in de categorie Payment Hero. Opnieuw een leuke erkenning voor het Klium team, want de vorige twee jaren wonnen ze al een Belgische Becommerce award en een Nederlandse thuiswinkel award.

  Vanuit Hasselt verkoopt Klium professioneel A-merk gereedschap in Vlaanderen en in Nederland. Ongeveer 130.000 artikelen van een 90-tal merken worden er overzichtelijk aangeboden. Alle populaire artikelen zijn op voorraad en de levering is steeds voor de volgende dag.

  Om de Awards toe te kennen, deed Safeshops.be – de Belgische associatie voor de e-commerce sector – een beroep op de ervaringen van meer dan 4.200 online shoppende consumenten.

  “De Safeshop Award wordt als een grote erkenning aanzien omdat onze klanten hiermee aangeven dat ze ons vertrouwen en veilig bij ons kunnen betalen.” zegt een tevreden e-commerce manager Davy Agten.

  De volgende strategie is voor ons winnend:

  • Uitstekende klantenservice
  • De juiste productinformatie
  • Een jong gepassioneerd team
  • ‘Operational excellence’ door een goede logistieke en adminstratieve opvolging
  Klium bestaat sinds 2012 en is sinds 2015 operationeel break-even. Door deze derde publieksprijs hopen we nog meer het vertrouwen van onze bezoekers te kunnen winnen.

  Perscontacten:

  Michael Cornelis (e-commerce strategie) : +32 489 926863
  Joël Toremans (algemeen directeur)  : +32 473 729143

  https://www.safeshops.be/nl/2018/03/09/15-belgische-webshops-bekroond-safeshops-aw…

  0 0

  Op zaterdag 17 maart vindt er opnieuw een Mario Kart 8 toernooi plaats bij het Bonami SpelComputer Museum in Zwolle. Nog geen drie maanden geleden werd het laatste Mario Kart toernooi gehouden, ben jij er dit keer ook bij? Deelnemers racen tegen elkaar op de Nintendo Switch en om het spelplezier te verhogen wordt het spel nu gespeeld op een 65-inch scherm.  Het Mario Kart toernooi bestaat uit een serie grand prix races. Elke grand prix bevat 4 spelers die 4 races rijden. De 2 spelers die de hoogste score behalen in de grand prix gaan door naar de volgende ronde.

  Het SpelComputer Museum stelt meerdere Nintendo Switch spelconsoles beschikbaar voor het game toernooi. Iedere deelnemer krijgt een Joy-Con controller, zodat er vier personen kunnen meedoen per console. Het is toegestaan je eigen controller mee te nemen, mits deze gelabeld is.

  Het toernooi begint om 12:00. Bezoekers zijn al vanaf 10:00 welkom, zo kan je alvast kennis maken met de opstelling of genieten van het museum. Deelnemers van het toernooi wordt gevraagd dit uiterlijk 11:30 kenbaar te maken. Wil je zeker zijn van een plaats, mail dan naar naomi@spelcomputermuseum.nl.

  Om 16:00 is het toernooi afgelopen, aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats. Deelnemers onder de 17 jaar zijn welkom, maar moeten vergezeld worden door een volwassene.

  Toegang tot het museum kost €14,00, deelname aan het toernooi is gratis. Het Bonami SpelComputer Museum is gevestigd aan de Westerlaan 51a in Zwolle, op 300m van het Centraal Station. Parkeren is gratis en mogelijk op eigen terrein.


  0 0

  Schiphol-Rijk, 13 maart 2018 NetApp, (Nasdaq: NTAP), toonaangevend op het gebied van de hybrid cloud, introduceert een nieuwe consultancyservice: Cloud Value Management (CVM). De dienst helpt bedrijven het meeste uit de cloud te halen en is de eerste consultancyservice die verder gaat dan de verkoop van clouddiensten. De service ondersteunt bedrijven ook bij de voorbereiding op de cloud door middel van een holistisch overzicht van hun behoeften en de ontwikkeling van een duidelijke strategie. Deze stap onderstreept het doel van NetApp om een complete serie hybrid-clouddataservices te bieden, die bedrijven helpt hun digitale transformatie te versnellen.

  Voor de realisatie van CVM werkte NetApp samen met twee toonaangevende partners: Minet Technologies, een innovatief bedrijf op het gebied van inkoopoplossingen, en Heymann & Partner, toonaangevend advocatenkantoor gespecialiseerd in technologie. De nieuwe service zal eerst worden uitgerold in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland.

  De twee belangrijkste onderdelen van CVM:

  Workshop werken met de cloud: dit is een driedaagse interactieve, interdisciplinaire workshop die een compleet overzicht biedt van de technische, wettelijke en businessaspecten binnen de hybrid-cloudomgeving. De workshop heeft als doel om verschillende afdelingen te verbinden en een gedeeld inzicht te creëren onder alle stakeholders door de belangrijkste businessuitdagingen te identificeren.

  Voorbereiding op de cloud: de workshop brengt in kaart hoe de cloud bijdraagt aan de bedrijfsdoelen en biedt een op maat gemaakt business value assessment. Deze op feiten gebaseerde analyse helpt bedrijven de beste implementatieopties te identificeren en een optimale balans te vinden tussen de k>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht, 13 maart 2018 – Ondanks dat 87 procent van de online shoppers geen problemen heeft met het delen van persoonlijke informatie in ruil voor een betere online winkelervaring, vindt meer dan een derde van de consumenten dat het personaliseren van die ervaring voor verbetering vatbaar is. Dat blijkt uit het jaarlijkse ‘Reimagining Commerce’ onderzoek van Episerver onder 4000 consumenten in de VS, Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Scandinavië.

  Het vermeende gebrek aan aandacht voor personalisatie zorgt voor meer negatieve gevoelens bij het winkelende publiek: een derde voelt zich teleurgesteld, 16 procent zelfs gefrustreerd en 12 procent staat ronduit wantrouwend tegenover online winkels die niet genoeg personaliseren, zo blijkt uit het onderzoek "Reimagining Commerce: Global Findings” (link toevoegen) van Episerver. Tegelijkertijd leert het onderzoek dat een kwart van de kopers geneigd is opnieuw voor het merk te kiezen als de online shop alsnog laat zien dat informatie op maat aangeboden wordt. Het jaarlijkse rapport meldt verder dat gepersonaliseerde ervaringen bij één op de vijf respondenten meer merkloyaliteit oplevert. 20 procent van de ondervraagde consumenten vertelt dat informatie op maat hen meer vertrouwen geeft in het merk. Dat staat in schril contrast met de negatieve gevoelens die minimale tot volledig ontbrekende personalisatie oproept.

  Online winkelen is gemeengoed
  Het Episerver onderzoek stelt ook vast dat 63 procent van de consumenten nu minstens één keer per maand online winkelt. Bijna een kwart (23 procent) doet dat minstens één keer per week. Verder verwacht bijna twee derde dit jaar meer online aankopen te zullen doen dan in 2017.

  "Nu mensen vaker online winkelen, verwachten ze ook in toenemende mate persoonlijke shoperva>>

  Lees verder..

  0 0

  Barneveld, 13 maart 2018 – Customer Engagement specialist CRM Partners lanceert een Anonymization applicatie die organisaties ondersteunt in het voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Met de app is het mogelijk om met één druk op de knop bepaalde persoonsgegevens uit Microsoft Dynamics 365 te verwijderen. Dit helpt bedrijven om te voldoen aan de nieuwe wetgeving, die onder meer voorschrijft dat personen het recht hebben om vergeten te worden. De applicatie is wereldwijd beschikbaar en te downloaden in de Appsource van Microsoft via: https://appsource.microsoft.com/en-us/product/dynamics-365/crm-partners-memberslife.b0d06c80-cbec-4a6f-9e06-60c46bf9c9c4. De app is een maand gratis te proberen.

  Meer dan één functie

  De Anonymization app verwijdert niet alleen de persoonsgegevens op verzoek van de klant. Ook het voldoen aan de bewaarplicht wordt vergemakkelijkt. Zodra de bewaarplicht is verlopen zorgt de app ervoor dat persoonsgegevens automatisch uit het CRM-systeem verwijderd worden. Daarnaast biedt de applicatie een oplossing voor nog een uitdaging. Het gebeurt namelijk nog vaak dat een testomgeving wordt ingericht door een kopie te maken van een productieomgeving. Hoewel dit een representatieve testdatabase oplevert, mogen klantgegevens niet voor dit doel gebruikt worden. De Anonymization app anonimiseert de persoonsgegevens, zodat deze wel gebruikt kunnen worden in testomgevingen.

  De app wordt geleverd met een standaardinrichting gebaseerd op hoe de meeste CRM-systemen zijn ingericht. De velden die de app dient te anonimiseren, zoals e-mailadres en naw->>

  Lees verder..

  0 0

  Enschede - Novulo, een innovatieve leverancier van modelgedreven bedrijfssoftware uit Enschede, gaat samenwerken met pr- en communicatiebureau Lubbers De Jong. Met een geïntegreerd communicatie-, pr- en marketingprogramma gaat het bureau de onderscheidende mogelijkheden van het Novulo platform verder vergroten.

  Novulo werd ruim tien jaar geleden opgericht door Frank Wille, destijds student aan de Technische Universiteit Enschede. Zijn passie voor het helpen van bedrijv en met hun IT-vraagstukken groeide langzaam uit tot een florerend softwarebedrijf met drie locaties en tientallen medewerkers.

  Peter Keijzer, directeur Lubbers De Jong: “Novulo is heeft in de laatste 6 jaar met zijn softwareplatform in diverse marktsegmenten uiterst complexe software voor bedrijfskritische toepassingen gerealiseerd. Novulo is een parel in de Nederlandse softwaremarkt die al jaren innoveert en groeit, maar dit in alle bescheidenheid doet. Voor Lubbers De Jong is het een mooie opdracht om het succesverhaal van Novulo met de wereld te mogen delen.”

  Wille is een pionier op het vakgebied dat later modelgedreven softwareontwikkeling zou gaan heten. Met zijn bedrijf ontwikkelde hij een uniek online platform waarmee bedrijven op basis van 1.400 softwarecomponenten hun eigen zakelijke applicaties kunnen samenstellen. Alle geselecteerde componenten worden in dit systeem naadloos geïntegreerd en zijn voor de gebruiker binnen no-time als werkende applicatie beschikbaar. Het bedrijf heeft de laatste jaren onder meer een sterke positie in de luchtvaart, retail, en automotive branche ontwikkeld.

  Frank Wille, oprichter en directeur van Novulo: “Het platform van Novulo is inmiddels zeer volwassen en wordt door bedrijven in allerlei sectoren gebruikt, overwegend voor bedrijfskritische toepassingen. Met Lubbers De >>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 13 maart 2018- In december 2017 kwam het ministerie van Economische Zaken en Klimaat met een voorstel voor de beleidsregel ‘Netwerkaansluitpunt’. De beleidsregel maakt duidelijk dat consumenten en bedrijven zelf kunnen bepalen welke eindapparatuur – zoals modems en routers – op het netwerk van hun telecomaanbieder worden aangesloten.

  Het ministerie bood geïnteresseerde partijen de kans om via een internetconsultatie op de beleidsregel te reageren. Sinds half februari 2018 is deze consultatie gesloten. Het Verbund der Telekommunikations-Endgerätehersteller (VTKE) heeft positief gereageerd op de beleidsregel. Dit in tegenstelling tot de telecomaanbieders, die technische bezwaren tegen de vrije keuze van eindapparatuur aanvoeren.

  Het VTKE ziet echter geen technische redenen om de keuzevrijheid van netwerkapparatuur voor consumenten en bedrijven in Nederland te beperken. Integendeel: het bondgenootschap is ervan overtuigd dat de keuzevrijheid de markt zal stimuleren door middel van gezonde concurrentie, resulterend in innovatievere producten van hogere kwaliteit, waarvan de eindgebruiker uiteindelijk profiteert. Daarnaast kan de keuzevrijheid een antwoord zijn op de problemen die eindgebruikers nu ervaren met verplichte afname van een netwerkapparaat van hun telecomaanbieder, zoals issues rondom databescherming, privacy, IT-security en netwerkneutraliteit.

  Het VTKE onderstreept dat een soortgelijke regeling in Duitsland tot zeer positieve resultaten heeft geleid. Sinds augustus 2016 kunnen Duitse consumenten en bedrijven hun eigen apparaten op het netwerk van hun telecomaanbieder aansluiten. Dit heeft niet geleid tot een negatieve impact op de veiligheid van de netwerken, zoals door sommigen werd voorspeld en nu ook door de Nederlandse telecomaanbieders wordt gesuggereerd. In plaats daarvan profiteren Duit>>

  Lees verder..

  0 0

  Breda, 13 maart 2018 – F5 Networks start een programma dat bedrijven industriebreed moet helpen om automatisering te omarmen, prestaties te verbeteren en een inhaalslag te slaan op de achterblijvende IT-kennis. Het Super-NetOps initiatief is het eerste op dit gebied in EMEA, en is gericht op een betere samenwerking tussen de network operations (NetOps) teams en DevOps-ontwikkelaars. Doel van het programma is om handmatige taken te verminderen door automatisering en voortdurende verbetering in processen en software-ontwikkeling ten volle door te voeren en zo de zakelijke return on investment te maximaliseren. Hiertoe moeten vaardigheden worden aangeleerd om cruciale applicatieservices te standaardiseren, en geautomatiseerde sets van programmeertools, ofwel toolchains te leveren.

  “De huidige kennis en kunde schiet tekort in de samenwerking tussen NetOps en DevOps teams. We willen Super-NetOps professionals realiseren die in staat zijn om een organisatie pro-actief te ondersteunen in hun noodzaak tot geautomatiseerde applicatieontwikkleing en -levering”, aldus Kara Sprague, Senior Vice President en Applications Delivery Control General Manager bij F5 Networks. “De ontwikkelingen in bedreigingen en multi-cloud omgevingen veranderen het speelveld. Ontwikkelaars vragen applicatieservices die prestaties, schaalbaarheid en security bieden op een meer geautomatiseerde manier. De druk ligt nu bij traditionele IT-teams om de benodigde aansturing en agility in goede banen te leiden. Het SuperNetOps-initiatief van F5 gaat deze uitdaging frontaal aan.”

  Het Super-NetOps initiatief start met een gratis, on-demand eLearning cursus die reeds uitgevoerd is bij honderden klanten van F5. Deze inleidende cursus behandelt DevOps-methodes, automatiseringsconcepten, aansturing en infrastructure-as-code. Het is opgezet om operationele silo’s te verminderen en de time-to-service te verlagen van dagen naar minuten, met al>>

  Lees verder..

  0 0

  In de vier grote steden komt digitalisering tijdens de gemeenteraadsverkiezingen nauwelijks aan bod. Die conclusie trekt Nederland ICT uit een analyse van verkiezingsprogramma’s van lokale partijen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. In een grote meerderheid van de programma’s is onvoldoende aandacht voor belangrijke thema’s binnen de digitale economie.

  De meeste programma’s benoemen digitalisering wel, maar geven er geen verdere invulling aan. “Daar kom je als politieke partij in 2018 echt niet meer mee weg,” zegt Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT. Op landelijk niveau heeft het kabinetsakkoord al meer aandacht voor digitalisering dan ooit. Op dit moment is er zelfs een landelijke digitaliseringsstrategie in de maak. “Maar ook op lokaal niveau raakt digitalisering aan genoeg onderwerpen om concrete standpunten te rechtvaardigen.” zegt De Bruijn.

  Kansen voor duurzaamheid onderbelicht
  Opvallend is dat de meeste partijen weinig aandacht hebben voor de kansen van digitalisering bij het stimuleren van duurzaamheid. Terwijl er in het regeerakkoord een grote rol is weggelegd voor de lokale overheid op gebied van de energietransitie.

  In een aantal programma’s wordt wel aandacht gevraagd voor lokale smart grid initiatieven. Daarnaast kunnen datacenters een interessante duurzame warmtebron zijn binnen een gemeente. Dat werd onlangs nog bevestigd in een rapport van Berenschot in opdracht van Nederland ICT. Een van de aanbevelingen uit het rapport is om datacenters als warmtebron op te nemen in de regionale en gemeentelijke energieplannen en lokaal het gesprek hierover aan te gaan met de datacenters.

  Positieve uitzonderingen
  Dat het ook anders kan blijkt uit een vijftal positieve uitzonderingen. In de programma’s van die partijen worden meerdere concrete voorstellen op onderwerpen als de digital>>

  Lees verder..

  0 0

  Eindhoven, 14 maart 2018 – Per 1 maart is Olaf Adams (35) gestart als Customer Experience Manager bij Ictivity, IT-dienstverlener gespecialiseerd in managed services, IT-adoptie en online werkplekken. De aanstelling van Adams draagt bij aan de ambitie van de organisatie om diensten nog beter aan te laten sluiten op de wensen en behoeften van (nieuwe) klanten. Dit betekent dat hij de veranderende klantbehoeften in het vizier houdt en in samenwerking met de klantteams zorgdraagt voor een optimale klantervaring. Hiermee krijgen klanten van Ictivity de beste service en oplossingen om competitief te zijn in de markt.

  Adams heeft een rijke ervaring opgebouwd in IT-servicemanagementrollen bij KPN. Hier was hij onder andere actief als Incident Coördinator en Service Manager binnen de grootzakelijke markt. Deze kennis en ervaring zal hij gebruiken om met klanten mee te denken over hoe zij IT efficiënter en innovatiever kunnen inzetten in de bedrijfsvoering. Om hiertoe te komen start Adams met het verkrijgen van inzicht in de klantervaring, wensen en behoeften van (nieuwe) klanten.

  Wilbert van Beek, Commercieel Directeur bij Ictivity, heeft kwaliteit en de klantbeleving hoog in het vaandel staan. Van Beek is dan ook verheugd dat zijn team wordt uitgebreid met Olaf Adams. “IT moet processen efficiënter maken, medewerkers ondersteunen in hun taken en waarde toevoegen aan klanten. Om daadwerkelijk de toegevoegde waarde te bieden, is het cruciaal om continu op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen, wensen en behoeften die spelen in deze veranderende wereld. Om hier beter op in te spelen hebben we deze nieuwe functie gecreëerd. Met de komst van Olaf Adams krijgen wij een verbeterd inzicht in waar de samenwerking met onze klanten geoptimaliseerd kan worden en welke serviceverlening hen ontzorgt. Zo kunnen onze klanten de focus verleggen van commodity IT naar innovatieve pro>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht, 14 maart 2018 – Als onderdeel van het Global Transparency Initiative breidt Kaspersky Lab zijn Bug Bounty-programma uit met beloningen die oplopen tot $100.000. Deze beloningen zijn te verdienen door het ontdekken en aankaarten van ernstige beveiligingslekken in toonaangevende producten van Kaspersky Lab. Alle leden van het befaamde HackerOne-platform, Kaspersky Labs partner voor het Bug Bounty Initiative, hebben de mogelijkheid om deze premie in de wacht te slepen. Het is een 20-voudige verhoging ten opzichte van bestaande beloningen van het programma. Dit toont de toewijding van het bedrijf om de volledige integriteit van producten en de bescherming van klanten te waarborgen.

  De hoogste beloning is beschikbaar voor de ontdekking van bugs die de uitvoering van externe code mogelijk maken via het product database updatekanaal. Hierbij wordt het starten van malwarecode ongemerkt vanuit de gebruiker uitgevoerd in het hoge privilege-proces van het product, waarbij het een herstart van het systeem kan overleven. Aan beveiligingslekken die andere uitvoeringstypes van externe code toestaan, worden andere premies toegekend variërend van $5.000 tot $20.000 (afhankelijk van de complexiteit van een bepaald beveiligingslek). Ook zullen premies worden uitgereikt voor de ontdekking van bugs die lokale privilege-escalatie toestaan of leiden tot de openbaarmaking van gevoelige data.

  Er zijn beloningen beschikbaar voor de ontdekking van voorheen onbekende beveiligingsproblemen in de volgende producten: Kaspersky Internet Security 2019 (de meest recente bèta) en Kaspersky Endpoint Security 11 (de meest recente bèta), draaiend op Desktop Windows versie 8.1 of hog>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 14 maart 2018Lightspeed, leverancier van kassa- en webwinkelsoftware en SendCloud, Europa’s grootste multi-carrier verzendplatform, versterken hun samenwerking. De samenwerking zorgt ervoor dat de e-commerce klanten van Lightspeed een gemakkelijkere en efficiëntere manier voor internationale verzending met meerdere vervoerders aan kunnen bieden. Door het installeren van de Lightspeed Shipments by SendCloud app maken webwinkeliers het voor hun klanten mogelijk om een van de 125.000 parcelshops in Europa te kiezen. Dit biedt gemak voor de ontvanger en is voordeliger voor de verkoper.

  Winkeliers profiteren tevens van deze samenwerking bij het retourneren van orders naar het land van herkomst. Lightspeed Shipments by SendCloud voegt waarde toe omdat SendCloud verschillende vervoerders faciliteert. Door SendCloud kunnen consumenten eenvoudig orders retourneren vanuit het buitenland. Een Duitse klant kan een pakket bijvoorbeeld retourneren door zelf het retourlabel via het SendCloud retourportaal af te drukken en daarna naar een lokale parcelshop te brengen. Dit verlaagt de drempel voor consumenten om orders te plaatsen en verhoogt daarmee de conversie.

  Het van oorsprong Nederlandse Stuntwinkel.nl is zo’n webwinkel die met beide partners de stap naar het buitenland waagde en ondertussen in meer dan 15 Europese landen levert. ‘’Zonder Lightspeed en SendCloud was dit niet mogelijk geweest. Hun software integreert naadloos met elkaar en zorgt ervoor dat ik mijn webshop efficiënt internationaal kan schalen”, aldus mede-eigenaar Jaques Pijman.

  “Lightspeed heeft als doel om het leven van de webwinkelier zo makkelijk mogelijk te maken door continue innovatie van de producten voor zowel e-commerce als retail. Van>>

  Lees verder..

  0 0

  Hengelo, 14 maart 2018 - Energiebeheerbedrijf Eaton heeft het eerste proefproject aangekondigd van zijn recent gelanceerde UPS-as-a-Reserve (UPSaaR)-oplossing. De Zweedse energienetbeheerder Svenska kraftnät heeft naast Eatons UPSaaR-oplossing gekozen voor de Spring service van Fortum, een toonaangevende energieleverancier in de Scandinavische en Baltische landen. Daarbij wordt getest hoe de technologieën het Zweedse elektriciteitsnet kunnen helpen de elektriciteitsvoorziening in evenwicht te houden.

  Eatons UPSaaR-technologie, gelanceerd eind 2017, is de eerste in zijn soort voor de datacenterindustrie en stelt beheerders in staat om hun investeringen in UPS’en terug te verdienen, waarbij energieleveranciers worden geholpen om balans te vinden bij de vraag naar duurzame energie. Het zorgt ervoor dat datacenterbeheerders onmiddellijk op netniveau op de vraag naar stroom kunnen reageren door frequenties binnen de toegestane grenzen te houden, om zo stroomuitval op het gehele net te voorkomen. Een belangrijke stap vooruit bij het leveren van groenere energie, aangezien hernieuwbare energie moeilijker te prognosticeren is en de productie meer kan fluctueren, waardoor het voor energieleveranciers moeilijker is om de balans van de elektriciteitsvoorziening in evenwicht te houden.

  Svenska kraftnät gaat tijdens het proefproject onderzoek doen naar het gebruik van energieopslag bij een flexibele vraag. Fortum zal vanaf het eerste kwartaal van 2018 0,1 MW UPS-capaciteit aanbieden aan de frequentie gestuurde verstoringsreserve van Svenska kraftnät. Deze reserve wordt automatisch en snel geactiveerd als de frequentie van het elektriciteitsnet daalt.

  “Svenska kraftnät signaleert de voordelen van Eatons UPS-as-a-Reserv>>

  Lees verder..

  0 0

  Boekhoud- en facturatiesoftwarebedrijf SnelStart opent een nieuwe vestiging in Alkmaar. De expansie van het Texelse familiebedrijf is groot en een vestiging in Noord-Holland biedt betere kansen op het vinden van goed gekwalificeerd personeel. Met name de behoefte aan IT-ontwikkelaars is groot.

  Het op Texelse gevestigde bedrijf heeft in de afgelopen tien jaar een forse groei doorgemaakt. Het personeelsbestand nam in het recente decennium toe van 40 naar bijna 130 medewerkers en het klantenbestand groeide naar ruim 62.000 ondernemers. Om toekomstige ontwikkelingen niet in gevaar te brengen en te kunnen blijven innoveren, is de producent van boekhoudsoftware voor het mkb voortdurend op zoek naar goed gekwalificeerde medewerkers. Over de gehele linie blijkt het lastig om die naar het eiland te krijgen. Vooral IT-specialisten zijn moeilijk te vinden. Algemeen-directeur Frits Ploeg besloot daarom de sprong naar de vaste wal te wagen om daar een tweede vestiging op te starten.

  Alkmaar
  Uit onderzoek is gebleken dat regio Alkmaar goede kansen biedt voor expansie en het aantrekken van softwareontwikkelaars. Het nieuwe kantoor van SnelStart wordt gevestigd op een A-locatie aan de rand van Alkmaar: in het kantorenpand aan de Comeniusstraat waar ook de Kamer van Koophandel en Svenska Handelsbanken zijn gevestigd. Dit bedrijvenpand ligt langs de N9. Jaarlijks rijden hier vijftien miljoen passanten langs. ‘Een fantastische locatie met een enorme exposure’, aldus Frits Ploeg. SnelStart huurt ruim 1600 vierkante meter in het bedrijfspand van vastgoedeigenaren Klaver en Komen en wordt daarmee de grootste huurder. Naast een nieuwe ontwikkelafdeling zal ook een deel van de klantenservice in Alkmaar worden gehuisvest en komen er ruimtes voor colleges, seminars en het geven van trainingen aan accountantskantoren en ondernemers.

  De nieuwe vestiging gaat naar verwachting nog voor de zomer open en zal in de >>

  Lees verder..

  0 0

  Donderdag 8 maart 2018 werd door Fontys Hogeschool ICT (FHICT) de eerste editie van het ICT In Practice Onderzoekssymposium in het Natlab georganiseerd. Ondanks dat het symposium voor de eerste maal werd georganiseerd, was het compleet “uitverkocht:” in totaal vonden 325 bezoekers de weg naar het Natlab. ICT In Practice richt zich op toegepast ofwel praktijkgericht onderzoek en heeft tot doel dit type onderzoek binnen het domein van de ICT te stimuleren. Met Robotica als leidend thema voor dit jaar, bood het symposium een platform voor studenten, docenten, lectoren en partnerbedrijven van de ICT-opleiding om kennis en ervaringen te delen en projecten of producten te demonstreren.

  Symposium stap naar onderzoeksintstelling
  Om 15.00 uur was de opening door o.a. Ad Vissers, directeur FHICT in een volle podiumzaal. Vissers benadrukte dat er bij FHICT nog geen langdurige onderzoek cultuur is, maar het symposium een belangrijke stap neemt om een echte onderzoeksinstelling te worden. “Op het gebied van innovatie rondom ICT (zowel gericht op technische- als sociale innovatie) kunnen wij een belangrijke rol spelen en kansen bieden in zowel de Brainport regio rondom Eindhoven als de Midpoint omgeving rondom Tilburg,” aldus Vissers.

  Divers programma
  Na de opening gaven experts van FHICT en de partnerbedrijven inspirerende talks over Robot Development, zoals bijvoorbeeld de integratie aspecten van robots in onze maatschappij. Ook andere belangrijke ICT onderwerpen en trends kwamen aan bod, zoals security, big data, deep learning en kunstmatige intelligentie. Tussendoor konden bezoekers worden bijgepraat over diverse onderzoeken van Fontys-ICT-medewerkersof een bezoek brengen aan de expomarkt met project-en product demonstraties. Ook was er ruimte om met elkaar in discussie te gaan over actuele ICT- en Robotica onderwerpen.

  High Tech Award>>

  Lees verder..

  0 0

  Het voorjaar is traditioneel dé tijd voor een grote schoonmaakbeurt - niet alleen thuis, maar ook op kantoor. IT-beheerders zouden deze gelegenheid moeten aangrijpen om het bedrijfsnetwerk te controleren en de bezem door servers en endpoints te halen. G DATA legt uit wat IT-managers kunnen aanpakken tijdens een grote schoonmaakbeurt en geeft een checklist die het veiligheidsniveau van de digitale bedrijfsinfrastructuur aanzienlijk verhoogt.

  "IT-beveiliging binnen een bedrijf is een proces", vertelt Eddy Willems, Security Evangelist van G DATA. "Het is dan ook verstandig om alle endpoints, servers, databases, processen en de infrastructuur zelf regelmatig tegen het licht te houden. En welk moment is beter om dat te doen dan het moment dat de zon weer begint te schijnen? Met een paar eenvoudige tips kan al een groot resultaat worden geboekt.”

  Het controleren van de Windows Active Directory domeinen:
  Vaak zijn er nog steeds oude gebruikersaccounts actief, ook al hebben de betreffende medewerkers het bedrijf al lang verlaten. Niet gebruikte maar technisch actieve gebruikersaccounts zijn een belangrijke toegangspoort tot een netwerk. Het voorkomen van misbruik van dergelijke accounts is gemakkelijk. Hoewel het niet altijd raadzaam is om gebruikersaccounts en daarmee bedrijfsinformatie te verwijderen, moeten de accounts van voormalige medewerkers wel altijd worden gedeactiveerd.

  Capaciteitscontrole:
  Hebben de harde schijven nog voldoende ruimte voor de nieuwe data die er in 2018 bij zullen komen? Een Network Monitoring Tool kan hiervan een indicatie van geven. De module houdt de infrastructuur voortdurend in de gaten en informeert beheerders wanneer er (te) weinig opslagruimte is.

  Netwerkbelasting:
  De Network Monitoring Tool kan ook helpen bij het controleren van netwerkactiviteiten, waarbij wordt gezocht naar indicatoren voor een mogelijk beveiligi>>

  Lees verder..

  0 0

  14 maart 2018 - Acht cybersecurity dienstverleners nemen het initiatief tot de oprichting van de brancheorganisatie Cyberveilig Nederland. Doel van de organisatie is de digitale weerbaarheid van Nederland te vergroten en daarnaast de kwaliteit en transparantie binnen de groeiende cybersecurity sector te verhogen. Computest, Fox-IT, Guardian360, Hoffmann, Motiv, Northwave, QSight IT en Zerocopter hebben daarvoor een overeenkomst gesloten en nodigen andere dienstverleners binnen de sector uit zich bij dit initiatief aan te sluiten.

  97,1 procent van de Nederlandse bevolking heeft toegang tot internet. Nederland behoort daarmee tot de digitale voorhoede binnen Europa. Deze digitalisering brengt grote economische en maatschappelijke kansen met zich mee. Om die kansen te benutten is het noodzakelijk om blijvend vertrouwen te kunnen hebben in onze informatie en informatiesystemen. Meer aandacht voor cybersecurity is daarom geen luxe, maar noodzaak.

  Kwaliteit binnen de cybersecurity-sector
  De grote cyberaanvallen WanaCry en notPetya hebben vorig jaar bijgedragen aan een hardhandige wake-up call ten aanzien van de digitale kwetsbaarheid van Nederlandse organisaties. Mede daardoor merken de initiatiefnemers van Cyberveilig Nederland ook een sterkere vraag naar cybersecurity-dienstverlening. Daarbij ontbreekt echter transparantie en een garantie voor kwaliteit. Beide cruciale elementen om het vertro>>

  Lees verder..

  0 0

  Breukelen, 14 maart 2018IGEL, wereldwijd toonaangevend op het gebied van endpoint-managementsoftware, presenteert de IGEL Thin Client assessment-tool, aangedreven door SysTrack Workspace Analytics van Lakeside Software. Deze SysTrack software monitort alle digitale prestaties van de werkplekomgeving. Dit gedetailleerde inzicht geeft de IT-afdeling de gelegenheid problemen te voorkomen en productiviteit en veiligheid van de werkplekomgeving te verhogen.

  Via een virtueel kanaal wordt een uitgebreide set aan data verzameld over bijvoorbeeld CPU-prestaties, systeemgeheugen, schijfgebruik, randapparatuur, netwerkconnectiviteit en onverhoopte vertragingen in gebruik van hard- en software. Deze informatie komt direct vanuit de IGEL werkplekoplossing en wordt rechtstreeks aan de actieve Citrix Virtual Desktop Infrastructure (VDI) gekoppeld. Daarmee kan de IT-afdeling haar complete werkplekomgeving op een zeer gedetailleerde manier analyseren, bewaken en waar nodig optimaliseren.

  "Tot nu toe hadden IT-organisaties slechts beperkt inzicht in de manier waarop prestatieproblemen in het werkplekdomein van invloed zijn op de productiviteit van eindgebruikers”, zegt Hans Vogel, Country Manager van IGEL in Nederland. “En belangrijker nog, ze hadden geen mogelijkheid om data over Citrix VDI-sessies van gebruikers te koppelen aan het gebruik van externe bronnen binnen de infrastructuur. Daar komt nu verandering in. IGEL biedt samen met SysTrack van LakeSide Software inzicht vanuit het perspectief van de gebruiker van de werkplekoplossing.”

  Onder de Citrix Ready®-endpoint-oplossingen van IGEL die nu met SysTrack kunnen worden gemonitord, bevinden zich de Universal Desktop (UD) multi-protocol thin clients met IGEL OS, de voor VDI-omge>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 14 maart 2018 – Polycom, marktleider in communicatieoplossingen voor organisaties, kondigt vandaag nieuwe mogelijkheden aan met hun belangrijke partners Microsoft, Amazon Web Services (AWS), Zoom en BlueJeans.

  Hieronder een overzicht van de aankondigingen:

  • Polycom Trio ondersteunt voortaan Microsoft Teams bij vergaderopties en telefoongesprekken in de Teams-app voor smartphones. Het ondersteunen van Teams is de laatste samenwerking tussen de twee bedrijven die al 15 jaar lang samen werken aan voice-endpoints, video-endpoints en video-interoperabiliteit.

  • Tijdens Enterprise Connect zal de Polycom Trio te zien zijn bij de booths van zowel Polycom als AWS, inclusief een technische demonstratie van een Alexa for Business-integratie. De demo laat zien hoe de Polycom Trio de Alexa Voice Services (AVS) gebruikt en weergeeft op het apparaat. Polycom en AWS blijven samenwerken om innovaties op het gebied van natuurlijke taalverwerking naar vergaderruimtes te brengen. Door dit soort innovaties kunnen klanten toegang krijgen tot alle opties van Amazon Alexa vanaf hun Polycom Trio, zonder daarbij extra hardware in te moeten zetten.

  • Polycom en BlueJeans kondigen aan dat de Polycom Trio gecertificeerd is om te werken met het nieuwe vergaderplatform voor de moderne werkplek van BlueJeans. BlueJeans-klanten kunnen hierdoor genieten van de uitmuntende geluidskwaliteit van de Polycom Trio.

  • Zoom is de eerste videocommunicatie-aanbieder die zijn software in de Polycom Trio integreert. Deze nieuwe ervaring maakt het voor de Polycom Trio mogelijk de all-in-one speakerphone te zijn en de controleur voor het op software gebaseerde video vergerderruimte-systeem ‘Zoom Rooms’. Polycom en Zoom hebben samengewerkt om flexibilite>>

   Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 14 maart 2018 – Colt Technology Services en PCCW Global, een internationale divisie van HKT, hebben samen met blockchain-startup Clear aangetoond dat met blockchain-technologie de benodigde tijd voor de verrekening van inter-carrier kosten van uren tot minuten kan worden gereduceerd.

  Het doel van dit Proof of Concept (PoC) was om vast te stellen of de voordelen van blockchain-technologie ook konden worden toegepast op het efficiënt, betrouwbaar en schaalbaar maken van de verrekening van inter-carrier kosten.

  Deze PoC was specifiek gericht op het verrekenen van belminuten tussen wholesale-carriers aangezien de meerderheid van alle operators vergelijkbare processen voor deze transacties hanteert. Voor deze test implementeerden alle betrokken partijen een bilaterale private blockchain voor het vastleggen van transacties, die vervolgens aan een publieke blockchain werden gerapporteerd. Daarop werd er gebruikgemaakt van slimme contracten om een waarde toe te kennen aan de vastgelegde gesprekken*, geschillen te beslechten en verrekentransacties vast te leggen.

  Ondanks de financiële belangen die gemoeid gaan bij de verrekening van belkosten voor wholesale-carriers maken zij nog altijd gebruik van handmatige transacties. Deze zijn ondoorzichtig, complex en kostbaar voor alle betrokken. Tijdens de proof of concept bleek het mogelijk om de decentrale, cryptografisch beschermde en onwijzigbare grootboektechnologie in te zetten om tienduizenden gespreksrecords in een paar minuten tijd te analyseren en verrekenen. Met behulp van blockchain-technologie werden honderden uren aan handmatig werk teruggebracht tot een geautomatiseerd verificatie- en verrekenproces dat slechts een paar seconden in beslag nam.

  Blockchain-technologie voegt daarnaast een extra laag van beveiliging en vertrouwen toe. Dit is van groot belang in een sector waarin regelmatig gevoelige en interne gegevens worden uitgewisseld, altijd h>>

  Lees verder..

older | 1 | .... | 672 | 673 | (Page 674) | 675 | 676 | .... | 763 | newer