Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Actuele persberichten van IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven

older | 1 | .... | 675 | 676 | (Page 677) | 678 | 679 | .... | 763 | newer

  0 0

  Utrecht, 21 maart 2018 – De bedrijfsuitgaven aan software stijgen al jaren. Toch hebben organisaties amper inzicht in de kosten, functionaliteiten en voorwaarden van hun softwarelicenties en -abonnementen. Dit zorgt ervoor dat vooral grote organisaties miljoenenrisico’s lopen en veel overbodige uitgaven doen. De nieuwe dashboard-tool Zyncc van softwarelicentiespecialist B-lay biedt bedrijven het inzicht dat zij nodig hebben om deze risico’s te minimaliseren en kostenbesparingen te realiseren.

  Zyncc biedt IT-afdelingen een overzichtelijke contractadministratie en laat zien waar het softwarebudget precies aan wordt besteed. Daarbij monitoren en duiden B-lay-experts relevante veranderingen in softwareproducten en licentievoorwaarden van softwareleveranciers. Ook houden zij bij welke externe gebeurtenissen, zoals een overname of een wetswijziging, van invloed kunnen zijn op de financiële situatie van een organisatie. Al deze gegevens worden in het Zyncc-dashboard weergegeven.

  Inzicht
  Mark van Wolferen, medeoprichter en managing director van B-lay: “Het is voor een IT-manager onmogelijk om de vele veranderingen allemaal zelf bij te houden, laat staan om te begrijpen wat ze voor zijn specifieke situatie betekenen. Dat vergt diepgaande kennis van de contracten en manier >>

  Lees verder..

  0 0

  Gouda, 21 maart 2018 - Centric opent dit jaar een nieuwe vestiging in Kaunas, een universiteitsstad in Litouwen. Het internationale IT-bedrijf verwacht er de komende drie jaar tweehonderd specialisten aan te trekken.

  Centric richt zich op de internationale uitbouw van de retailactiviteiten, staffing sevices en managed services. Om de toenemende vraag naar onder andere managed services ook in de toekomst goed te kunnen invullen, start Centric dit jaar met het uitbreiden van de teams met collega’s in Litouwen. De nieuwe collega’s zullen zich richten op technical engineering, managed services en cloud engineering.

  In voorbereiding op de uitbreiding heeft Centric de werkwijzen internationaal op elkaar afgestemd. De datacenters en servicedesks in Nederland, België, Noorwegen en Zweden hebben nu volledig dezelfde inrichting en ook de werkwijzen zijn uniform. Hiermee profiteren klanten over de landsgrenzen heen van diepgaande expertise en hoge beschikbaarheid. De collega’s in Litouwen werken in de toekomst volgens dezelfde werkwijzen en maken integraal onderdeel uit van de teams. Hiermee sluit onze dienstverlening nog beter aan bij de wensen van klanten die we internationaal bedienen.

  CTO Centric: ‘Onder de indruk van IT-kennis Litouwers’
  Centric richtte in 2011 een vestiging op in Roemenië. Sindsdien maakte de organisatie een sterke groei door en het Roemeense team bestaat nu uit bijna 300 professionals. Zij werken samen met collega’s in de Benelux in distributed agile teams aan de softwareoplossingen voor klanten in West-Europa. “Toen we op zoek gingen naar een nieuwe locatie voor de uitbreiding van onze teams, ontdekten we Litouwen”, aldus Freddie Veltmaat, Chief Technology Officer bij Centric. “Kaunas is een aantrekkelijke stad: er wonen en studeren veel jonge mensen en heeft een goede universiteit, de Kaunas University of Technology. We wa>>

  Lees verder..

  0 0

  Brussel, 21 maart 2018 - Vandaag opent Fujitsu zijn internationale Blockchain Innovation Center in Brussel, België. Het centrum is gevestigd in het hart van Europa en benadrukt Fujitsu’s inzet op het gebied van blockchain- en andere Distributed Ledger-technologieën als middel om de manier waarop consumenten en bedrijven goederen en diensten kopen, verkopen en uitwisselen, radicaal om te gooien en organisaties de mogelijkheid te bieden om hun commerciële en operationele modellen te transformeren.

  In samenwerking met externe partners zal het nieuwe centrum onderzoek doen en specifieke projecten uitwerken om het potentieel van de technologie verder te onderzoeken. Door de groeiende interesse van klanten om blockchain-technologie en de invloed ervan op hun bedrijf beter te begrijpen, wil Fujitsu, blockchain ook ontwikkelen voor andere dan financiële diensten; als een nieuwe architectuur voor verscheidene informatiesystemen en sectoren. Blockchain heeft het potentieel toepasbaar te worden in diverse gebieden waarbij er traceerbaarheid op basis van een register nodig is: logistiek, de toeleveringsketen, publieke registers zoals het kadaster, stem-ID en slimme contracten.

  Yves de Beauregard, Head of Fujitsu Benelux, merkt op: “We zien nu al dat onze klanten het erg interessant vinden om beter te begrijpen hoe ze blockchain kunnen integreren in hun bedrijfsprocessen. Ons nieuwe Blockchain Innovation Center in Brussel toont het belang dat Fujitsu hecht aan blockchain als een technologie en aan Brussel als locatie om onze internationale klanten op zoek naar blockchain-oplossingen – of die al bezig zijn met de implementatie ervan – te ondersteunen. Het onderliggende beginsel van blockchain is dat transacties vrijwel onmogelijk kunnen worden gewijzigd, waardoor er een hoge mate van betrouwbaarheid ontstaat. Dit is nog maar het begin, aangezien het onze bedoeling is om te onderzoeken hoe blockchai>>

  Lees verder..

  0 0

  Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt vandaag vier nieuwe oplossingen voor artificial intelligence (AI) aan. Het nieuwe aanbod moet klanten helpen met het uitbreiden, optimaliseren en opschalen van AI-gebruik in bedrijfstaken. De uitkomsten dragen bij aan betere prognoses van behoeften, betere operationele efficiëntie en meer productverkoop.

  Het nieuwe aanbod omvat:

  • HPE Digital Prescriptive Maintenance Services: de eerste in een reeks van AI-gerichte industrieservices van HPE Pointnext. Deze service automatiseert probleempreventie en verhoogt de productiviteit van industriële apparatuur.
  • HPE Artificial Intelligence Transformation Workshop: met de expertise van HPE Pointnext, om klanten te helpen starten met AI, hun strategische data en initiatieven voor analytics te ontwikkelen en AI prominenter te maken binnen de organisatie.
  • HPE Apollo 6500 Gen10 System: een nieuwe generatie high-performance computing system, special gebouwd voor deep learning, dat een driemaal sneller model training levert dan voorgaande generaties.
  • Verder heeft HPE het partnerecosysteem voor AI uitgebreid door een resellerovereenkomst met WekalO. Hiermee worden sterkere storageperformances geleverd in AI-omgevingen.
  PricewaterhouseCoopers voorspelt dat het globale GDP (bruto binnenlands product) dankzij AI met 14 procent gegroeid zal zijn in 2030, wat gelijkstaat aan 15,7 biljoen dollar. Verhoogde werkproductiviteit en toegenomen vraag van consumenten vallen onder de meest impactvolle bedrijfsresultaten. Ondanks de grote belofte van AI wordt de technologie nog niet massaal geadopteerd. Volgens Gartners 2018 CIO Agenda Survey stelt 4 procent van alle CIO’s dat ze AI al geïmplementeerd hebben, terwijl 46 procent aangeeft dat ze hiervoor plannen hebben ontwikkeld.

  “Internationale technologiebedrijven investeren behoorlijk in AI. De meeste bedrijven lijken moeite te hebben me>>

  Lees verder..

  0 0

  Op 5 april om 15:30 uur organiseren we een webinar over de impact van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) op de domeinnaambranche. Deze Europese privacyverordening treedt op 25 mei 2018 in werking en regelt de legitieme en zorgvuldige omgang van (persoons)gegevens.

  Over de aanstaande Algemene verordening gegevensbescherming, ook wel bekend onder de noemer GDPR, is al veel gezegd en geschreven. Tijdens ons webinar zoomen we daarom specifiek in op de impact van de AVG voor het domeinnaamregistratieproces. Wat betekent de AVG voor het registreren, verhuizen en opzeggen van (.nl-) domeinnamen? Wat is de verantwoordelijkheid van de reseller, registrar en SIDN? Wat betekent de AVG voor de Whois?

  Sprekers
  Tijdens het webinar komen de volgende sprekers aan bod:

  • Michiel Henneke, marketingmanager bij SIDN, is presentator van het webinar.
  • Peter Kager, manager privacy bij ICTRecht, gaat na een korte introductie over de AVG in op de specifieke situatie voor domeinnaamregistratie. Hoe wordt data gedeeld tussen houder, registrar en SIDN? Wie moet wat regelen?
  • Chiel van Spaandonk, specialist Registratie & Service bij SIDN, gaat in op de noodzakelijke veranderingen in de Registrar Whois. Welke informatie mag je nu nog wel opvragen en vanaf 25 mei niet meer?
  Veel ruimte voor vragen
  Het webinar duurt een uur en is interactief. Je kunt je vragen ieder moment stellen in de chat. Leden van de Juridische Commissie van de Vereniging van Registrars en Karin Vink, onze bedrijfsjurist en tevens functionaris gegevensbescherming bij SIDN, zitten klaar om al je vragen te beantwoorden.

  Meld je aan voor het webinar

  Het webinar is op 5 april van 15.30 – 17.00 uur. Aanmelden kan via de we>>

  Lees verder..

  0 0

  Zoetermeer, 21 maart 2018 – Teleperformance, wereldwijd marktleider in outsourcing van multichannel klantcontact, heeft twee nominaties in de wacht gesleept voor de Customer First Awards. De eerste nominatie is voor de Partnership Award met bol.com en de tweede voor de Strategy Award samen met Samsung. Op donderdag 19 april aanstaande worden de definitieve winnaars bekend gemaakt tijdens het Customer First Gala in Utrecht.

  Partnership Award
  Bol.com en Teleperformance zijn trots op hun samenwerking, die zij als voorbeeld zien voor de gehele branche. Deze samenwerking laat zien hoe een van oorsprong klassieke outsourcerelatie zich in relatief korte tijd kan ontwikkelen tot een volwaardig en evenwichtig partnership, waarin niet kostenefficiency, maar klanten, medewerkers en opbrengsten voorop staan. Op basis van verschillende pilots en experimenten hebben Teleperformance en bol.com samen ontdekt hoe outsourcing van klantcontact meer gericht kan worden op het toevoegen van waarde.

  Strategy Award
  Samsung heeft samen met Teleperformance succesvol big data analytics ingezet als fundament voor een data-gedreven klantcontactstrategie. Daarbij is gekozen voor een gerichte aanpak met een focus op specifieke details van de customer journey. Dit heeft er ook voor gezorgd dat de kloof tussen service en marketing verder is verkleind. Het besef dat het contactcenter een waardevolle informatieleverancier is geworden, is doorgebroken.

  De uitreiking
  Een vakjury bepaalt op basis van een uitgebreide analyse en het bezoeken van de genomineerde bedrijven, welke organisaties uiteindelijk de felbegeerde prijzen winnen. Op donderdag 19 april aanstaande worden de definitieve winnaars bekend gemaakt tijdens het Customer First Gala, dat dit jaar zal plaatsvinden in het Beatrix Theater te Utrecht.

  Over de Customer First Awards
  >>

  Lees verder..

  0 0

  ‘s-Hertogenbosch, 22 maart 2018 – SAP en Accenture gaan op basis van SAP S/4HANA samen planningsoplossingen voor de maakindustrie bedenken, ontwikkelen en introduceren. Deze moeten bedrijven helpen bij het optimaliseren van de return on investment (ROI) via meer responsieve, realtime digitale supplychains. Ook vergroot de samenwerking de mogelijkheden van SAP S/4HANA.

  De gezamenlijke oplossingen breiden vraaggedreven material requirements planning (MRP) uit met de predictive MRP-functionaliteit in SAP S/4HANA. Dit maakt snelle en eenvoudige MRP-simulaties mogelijk voor analyses en prognoses op het gebied van bijvoorbeeld capaciteitsvraagstukken, technische wijzigingen en de impact van een veranderende vraag of leveringsproblemen. De oplossingen worden toegevoegd aan SAP’s portfolio voor de digitale supplychain en planning.

  Een team met experts van Accenture draagt best practices aan, analyseert businesscases en ondersteunt bij de implementatie. Dit moet de klantadoptie van vraaggedreven MRP versnellen.

  Intelligent enterprises
  “De consument rekent op korte levertijden en een grotere flexibiliteit bij het bestellen van producten”, zegt Eric Schaeffer, senior managing director en het hoofd van de industriële tak van Accenture. “Door de kracht van SAP S4/HANA te combineren met de branchekennis en best practices van Accenture, kunnen we klanten helpen bij hun transformatie naar lean en agile intelligent enterprises met meer controle over en inzicht in hun activiteiten.”

  “Wij verwachten dat dit werk leidt tot een uitbreiding van ons gezamenlijk portfolio met oplossingen gebaseerd op SAP S/4HANA”, zegt Hans Thalbauer, senior vice president Digital Supply Chain en IoT bij SAP. “Samen met Accenture willen we klanten nieuwe mogelijkheden geven voor planning en tegelijkertijd bijdragen aan een realtime, end-to-end zichtbaarheid en reactiev>>

  Lees verder..

  0 0

  Puteaux, 22 maart 2018 - Econocom, een Europese speler gespecialiseerd in de digitale transformatie van organisaties, heeft vandaag de benoeming van Robert Bouchard als Chief Executive Officer van de groep aangekondigd. Hij volgt Jean-Louis Bouchard op, die de groep oprichtte en doorgaat als voorzitter van de Raad van Bestuur.

  Robert Bouchard

  Naast een zakelijk verleden waarbij Robert Bouchard verschillende ondernemingen heeft geleid in het restaurantwezen en op het gebied van digitale infrastructuurdiensten, trad hij in 2009 toe tot de Raad van Bestuur van Econocom. Hij werd in 2015 vicevoorzitter en in datzelfde jaar benoemd tot voorzitter van de auditcommissie van de groep, waar hij 2 jaar actief was. In 2016 kreeg hij een operationele rol en in 2017 werd hij benoemd tot COO van Econocom. Als hoofd van alle activiteiten van de Groep rondde hij met succes het strategisch plan ‘Mutation 2013-2017’ af.

  Jean-Louis Bouchard, oprichter van Econocom Group, blijft aan als voorzitter van de Raad van Bestuur.

  De overdracht tussen Jean-Louis Bouchard en Robert Bouchard is op 19 maart 2018 goedgekeurd door de Raad van Bestuur en is per direct van kracht.

  "Dit markeert een nieuw hoofdstuk in de ondernemings- en familiegeschiedenis van Econocom en ik ben trots op het vertrouwen dat mijn vader en het bestuur in mij hebben gesteld. Ik ben me volledig bewust van de verantwoordelijkheid die ik heb voor onze 10.700 medewerkers, onze klanten en onze aandeelhouders", aldus Robert Bouchard, de nieuwe CEO van Econocom.

  "Na meer dan 20 jaar nauw met Robert samengewerkt te hebben, ben ik ervan overtuigd dat hij over alle vereiste kwaliteiten beschikt om deze >>

  Lees verder..

  0 0

  • Nederland op zesde plaats in Europa met meeste dreigingen
  • Nederland op vierde plaats wereldwijd met meeste malware waarnemingen
  • Nederland op vierde plaats wereldwijd met meeste phishing-hosts
  • Nederland op vierde plaats wereldwijd met meeste webaanvallen
  Utrecht, 22 Maart 2018 – Cybercriminelen voegen in hoog tempo nieuwe methoden toe aan hun arsenaal van digitale wapens om nieuwe inkomsten te genereren, zo blijkt uit het 23ste Internet Security Threat Report (ISTR) dat vandaag is gepubliceerd door Symantec. Wereldwijd kiezen cybercriminelen in toenemende mate voor cryptojacking als alternatief voor de verzadigde markt voor ransomware. Nederland staat op de zevende plek in Europa als het gaat om crypto mining. Daarnaast staat Nederland wereldwijd op de vierde plaats en binnen Europa op de tweede plaats als het gaat om het aantal malware, phishing hosts en webaanvallen.

  Cryptojacking is een toenemende bedreiging voor de digitale en persoonlijke veiligheid,” stelt Mike Fey, president en COO bij Symantec. “De verleiding van enorme winsten vormt een bedreiging voor consumenten, apparaten en organisaties. Het succes van het misbruiken van apparaten om cryptovaluta te minen werkt motiverend voor criminelen om de infiltraties verder uit te breiden van thuiscomputers naar volledige datacentra.”

  Symantec’s ISTR geeft een uitgebreid beeld van het digitale risicolandschap, inclusief inzichten in wereldwijde dreigingen, trends in cybercriminaliteit en motieven voor aanvallers. Het rapport analyseert data verkregen door het Symantec Global Intelligence Network™, het grootste civiele netwerk waarmee bedreigingen verzameld worden. Binnen dit netwerk volgt Symantec onder andere 700.000 wereldwijde dreigingen, activiteiten van126.5 miljoen sensoren en infec>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 22 maart 2018 – BlackBerry en Jaguar Land Rover gaan een meerjarige overeenkomst aan om gezamenlijk technologie te ontwikkelen voor de auto van de toekomst. Jaguar Land Rover krijgt de licentie van de QNX- en Certicomtechnologie van BlackBerry en werkt samen met een team van BlackBerry-ingenieurs aan de ontwikkeling van nieuwe Electronic Control Unit (ECU) modules. Voor het eerste ECU-project wordt er gewerkt aan een vernieuwend infotainmentsysteem.

  “Door met BlackBerry samen te werken, kunnen we een nieuwe generatie connected auto’s ontwikkelen die voldoet aan de juiste beveiliging”, aldus Dave Nesbitt, Vehicle Engineering Director bij Jaguar Land Rover. “Dankzij de BlackBerry-ingenieurs hebben we toegang tot de meest dynamische en up-to-date software om het hoogste niveau van veiligheid te kunnen garanderen.”

  “Innovatieve autofabrikanten zoals Jaguar Land Rover realiseren zich nu dat ze een actieve rol moeten spelen in het definiëren van de software-architectuur voor hun voertuigen”, zegt John Wall, SVP en GM bij BlackBerry QNX. “Connected en zelfrijdende voertuigen reageren en rijden op basis van een grote hoeveelheid data. Onze platformen helpen om deze gegevens efficiënt te verwerken en veilig en betrouwbaar te houden. We zijn vereerd om samen met Jaguar Land Rover te werken aan het leveren van een betere rijervaring.”

  BlackBerry biedt OEM’s over de hele wereld de beste technologie om hardware, software, applicaties en end-to-end systemen te beveiligen tegen cyberaanvallen. BlackBerry’s jarenlange ervaring in beveiliging en continue innovatie hebben geleid tot recente succesvolle partnerschappen in de autodesign-industrie, zoals: Baidu, Delphi, Denso, NVIDIA, Qualcomm en Visteon.

  De voorwaarden van de overeenkomst zijn vertrouwelijk. Meer informatie over BlackBerry-producten en diensten voor de auto-industrie:>>

  Lees verder..

  0 0

  Houten, The Netherlands, 22 March 2018 - De marktspelers wijten de daling afgelopen jaar voornamelijk aan de impact van regulering, prijsdruk en concurrentie. Vodafone laat de grootste daling in jaaromzet zien en verliest daarmee marktaandeel, terwijl Tele2 zich onderscheidt met een omzetstijging, al blijft het de kleinste speler van de markt.

  De marktspelers wijten de daling afgelopen jaar voornamelijk aan de impact van regulering, prijsdruk en concurrentie. Vodafone laat de grootste daling in jaaromzet zien en verliest daarmee marktaandeel, terwijl Tele2 zich onderscheidt met een omzetstijging, al blijft het de kleinste speler van de markt.

  De impact van regulering, voornamelijk RLAH en verlaging van afwikkeltarieven, werd in 2017 gevoeld. Deze zorgde naar schatting voor een omzetdaling van zo’n EUR 130 miljoen. Daarnaast spelen in 2017 zaken als druk en concurrentie in zowel de consumentenmarkt als de B2B-omgeving, lagere buiten-de-bundelomzet en groei van SIM-only en dus minder maandelijkse opbrengsten.

  Vodafone verliest de meeste omzet, Tele2 groeit
  De mobiele netwerkoperators behaalden samen een jaaromzet van 4,5 miljard euro. Tele2 was de enige die groei liet zien: 29 procent op jaarbasis. De relatieve nieuwkomer blijft de kleinste van de vier MNO’s, maar wist z’n marktaandeel met ruim een procent te vergroten naar 5,1 procent in 2017. Van de drie andere operators liet Vodafone (inclusief de mobiele omzet van Ziggo) de grootste omzetdaling uit mobiele diensten zien. Deze daalde met 10,1 procent. De operator verloor als enige MNO marktaandeel en kwam uit op 30,6 procent. KPN liet de minste daling zien (3,0 procent) waardoor het zijn marktleiderschap uitbreidde naar een aandeel van 43,1 procent. De omzet van T-Mobile daalde met 4,4 procent op jaarbasis en de operator bleef stabiel met een marktaandeel van 21,1 procent.

  Omzet daalt naar 4,2 miljard euro >>

  Lees verder..

  0 0

  Ede, 22 maart 2018 – Gisteren hebben stemgerechtigden hun mening gegeven over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv). De voorlopige uitslag laat zien dat de tegenstanders van de inlichtingenwet het referendum erover nipt hebben gewonnen. Zo is 48,9 procent van de Nederlanders tegen deze wet. Datacenter BIT stapt naar de rechter om de ‘sleepwet’ ongeldig te laten verklaren. Dit doet de organisatie samen met de coalitie die onder andere bestaat uit Bits of Freedom, Privacy First, de Nederlandse Vereniging van Journalisten en de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten.

  BIT is verheugd dat de meerderheid van de stemgerechtigden tegen de Wiv is. Gezien het om een raadgevend referendum gaat, kan en mag de politiek de uitslag negeren en treedt de wet wellicht alsnog (onaangepast) in werking. Daarom gaat BIT evengoed naar de rechter. (Een deel van) de coalitie wil graag amendementen toevoegen op enkele onderdelen van de Wiv in een (te verwachten) Kamerdebat.

  Alex Bik, CTO bij BIT: “De gevolgen van deze sleepwet kunnen verstrekkend zijn. Niet alleen voor burgers, maar ook voor de gehele Nederlandse digitale economie. Organisaties brengen hun IT liever onder in een land waar de vertrouwelijkheid van hun gegevens beter beschermd is. Daarmee verslechtert de concurrentiepositie van de Nederlandse IT-sector. De IT- en datacentersector vormen inmiddels de derde mainport van Nederland en zijn goed voor een gigantisch aantal banen. Daar moeten we gebruik van maken in plaats van afbreuk aan doen. Al eerder slaagden wij erin om de bewaarplicht communicatiegegevens van tafel te vegen. Ook dit keer hopen wij op succes en staan wij voor een open, veilig en vrij internet met waarborging van privacy.”

  ----

  Over BIT
  BIT beheert een drietal datacenters in Ede en is gespecialiseerd in groene colocatie, internetverbindingen, managed >>

  Lees verder..

  0 0

  Amersfoort, 22 maart 2018 – 17 procent van de Nederlandse medewerkers verruilt haar oude werkgever het liefst morgen nog voor een nieuwe werkgever die hem een soortgelijke functie aanbiedt. Een grote stijging ten opzichte van afgelopen twee jaar. In 2017 ging dit nog om 11 procent en sinds 2016 is het percentage zelfs bijna verdubbeld (9%). “Een teken dat de arbeidsmarkt weer volop in beweging is”, aldus Ester Koot van Motivaction. 34 procent van de medewerkers acht de kans op een overstap niet groot, maar ook niet klein. Bijna de helft (49%) geeft aan dat de kans klein of zelfs zeer klein is dat hij zijn huidige werkgever verlaat voor een soortgelijke baan bij een andere organisatie. Dit blijkt uit het jaarlijkse Benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Raet onder ruim 1.400 Nederlandse medewerkers.

  Wensen medewerker komen niet overeen met focus HR
  Uit het onderzoek blijkt dat de wensen van de medewerker niet geheel in lijn liggen met de focus van de HR-professional. De meeste medewerkers kijken bij het kiezen voornamelijk naar het salaris (55%), de reisafstand (40%) en de uitdaging in de nieuwe baan (36%). Minder belangrijk vinden medewerkers de mate van verantwoordelijkheid (12%), de mate van autonomie in het werk (10%) en de mogelijkheid tot thuiswerken (6%). Dit terwijl HR-professionals de organisatie aantrekkelijker proberen te maken door onder andere de medewerker verantwoordelijkheid te bieden (31%).

  Daarnaast toont de Raet HR Benchmark aan dat HR-professionals zich focussen op zowel het aantrekken van nieuw talent (30%) als het behouden van het reeds aanwezige talent (32%). De overige HR-professionals (38%) hebben hierin een goede balans. De uitdaging voor HR-professionals is om de organisatie te profileren als aantrekkelijk werkgever om zodoende talent aan te trekken en te behouden.

  Martijn Messemaker, CHRO bij Raet: “Medewerkers hebbe>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht – GDPR, digitale transformatie en cybersecurity staan drie dagen lang centraal in Jaarbeurs in Utrecht. Van 17 tot en met 19 april 2018 staat hal 1 in het teken van de beurs Zorg & ICT 2018. Bezoekers volgen er een seminarprogramma met ruim 170 sessies, wisselen kennis uit en netwerken met vakgenoten. Samen streven zij één doel na: de inzet van ICT in de zorg bevorderen.

  Highlights
  Zorg & ICT is hét startpunt voor digitaal gedreven zorg. Tijdens de beurs in april staat het thema ‘ICT zorgt voor mensen’ centraal en delen verschillende vooraanstaande sprekers hun professionele visie.

  • Bij de sessie van Google Cloud krijgen bezoekers uitgelegd hoe artificial intelligence (AI) voor elke organisatie kan werken en wat het oplevert. Van onderzoek in de zorg tot en met het verminderen van de dagelijkse werklast binnen ziekenhuizen: verschillende cases uit Nederland en België laten zien hoe je AI op verschillende manieren inzet.
  • Frederike Jacobs richtte samen met haar vader Jan en zus Anne het platform Jacobs SmartHealth op, dat zich richt op slimme technologie in de gezondheidszorg. Op de beurs geven zij diverse presentaties over wearables en artificial intelligence.
  • Wouter van der Bij en Rutger Kerkhoff van Ynformed weten alles over data science in de zorg. Tijdens hun masterclass kunnen bezoekers zien en ervaren hoe data science helpt om de zorg slimmer en goedkoper te maken. Een tipje van de sluier: bijvoorbeeld door het voorspellen van gezondheidsrisico’s of het ontwikkelen van personalised medicine.
  • In verschillende sessies leren bezoekers alles over de aangescherpte Europese privacyregeling GDPR. Zo zijn er in het ActiZ Theater diverse sessies rondom het onderwerp met verhalen uit de praktijk. Medewerkers in de zorg ve>>

   Lees verder..

  0 0

  Schiphol-Rijk, 22 maart 2018 – NetApp (NASDAQ: NTAP), toonaangevend op het gebied van de hybrid cloud, gaat een samenwerking aan met Ducati (onderdeel van Volkswagen Group) ter stimulering van de digitale transformatie van het motorracen. NetApp is de officiële sponsor van het Ducati-team tijdens het MotoGP-wereldkampioenschap 2018, dat op 18 maart op het Losail International Circuit in Qatar van start ging en op 1 juli plaatsvindt in Nederland tijdens de TT van Assen. NetApp® zal Ducati helpen om de prestaties, stabiliteit en betrouwbaarheid zowel op als naast het circuit te verbeteren.  

  Het volledige Engelstalige bericht vindt u hieronder.

  Ducati Partners with NetApp to Drive Digital Transformation of Motorcycle Racing in the MotoGP World Championship 

  NetApp announces the official sponsorship of the Ducati Team in MotoGP, a partnership that enables Ducati to modernize its infrastructure and to boost performance

  Sunnyvale, CA — 20TH MARCH, 2018 — NetApp (NASDAQ: NTAP), empowering its customers to change the world with data, today teams up with Ducati (part of Volkswagen Group) to drive the digital transformation of motorcycle racing as the official sponsor of the Ducati Team in the 2018 MotoGP World Championship,  started March 18 at the Losail International Circuit in Qatar, with the massive win obtained by Andrea Dovizioso, NetApp® will help Ducati to accelerate its performance, stability, and reliability, both on and off the track.

  Ever since the dawn of the four-stroke era in 2002 opened the door for Ducati to join the MotoGP World Championship, the Italian manufacturer based in Bologna has worked tirelessly to improve its bikes and racing strategy at every turn. Recognizing that its data was becoming increasingly distributed, dynamic, and diverse, Ducati turned >>

  Lees verder..

  0 0

  Waddinxveen, 22 maart 2018 – 40 procent van de Nederlandse werknemers vindt de productiviteitsdoelstellingen van hun manager onrealistisch. Dit heeft nadelige gevolgen voor de kwaliteit van het werk. 43 procent van de werknemers kan door druk de kwaliteit van zijn werk niet garanderen. Bovendien gaan de productiviteitseisen voor velen (46%) ten koste van creativiteit en nieuwe ideeën. Dit blijkt uit onderzoek van Protime, specialist in workforce management oplossingen, onder 1.000 werknemers in diverse sectoren.

  Productiviteit is geen agendapunt

  Hoewel bijna alle werknemers (90%) zeggen dat productiviteit belangrijk is binnen de organisatie, spreken managers slechts met een op de vijf werknemers (22%) hierover. 18 procent van de werknemers wordt alleen aangesproken wanneer het niet goed gaat.  Ondanks dat productiviteit wel hoog op waarde wordt geschat, staat dit dus niet frequent op de agenda. Slechts 13 procent zit wekelijks met de manager om tafel, 19 procent komt maandelijks samen en meer dan een kwart (27%) heeft maar één keer per jaar een gesprek over productiviteit.

  Daar komt bij dat productiviteit in meer dan de helft van de organisaties (53%) niet gemeten wordt. Vooral dit laatste vindt Lucas Polman, directeur bij Protime Nederland, verontrustend: “Dat maakt het erg lastig om te sturen en te verbeteren. Immers, meten is weten. Als je productiviteit daarnaast ook niet bespreekt, is sturing simpelweg niet mogelijk. Maar liefst 40 procent praat niet met zijn manager over het onderwerp. Dat is een schokkend resultaat. Productiviteit zou beter meetbaar en bespreekbaar moeten zijn, zeker in deze kenniseconomie waarin prestaties zo belangrijk zijn.”

  Het onderzoekrapport ‘Kwaliteit op de Werkvloer’ is te downloaden op de website van Protime.

  ---
  >>

  Lees verder..

  0 0

  Baarn, 22 maart 2018Marcommit, PR- en contentmarketingbureau gespecialiseerd in IT, tech en HR, heeft vanwege de snelle groei drie nieuwe gezichten aan haar team toegevoegd. De nieuwe aanwinsten gaan direct aan de slag voor hun eigen klantportfolio en lopen daarnaast een uitgebreid en op maat gemaakt onboardingtraject door.

  Arlieke Tammer (25) is in januari van start gegaan als PR & Marketing consultant. Per februari kwamen daar nog twee consultants bij, Réhsmi Eikhout (28) en Annelies Heuvelmans (25). In anderhalf jaar worden zij met behulp van een door Marcommit ontwikkeld onboardingprogramma volledig klaargestoomd om succesvolle PR- en marketingcampagnes te ontwikkelen. Hierbij wordt door middel van diverse trainingsvormen veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van vakkennis, mediarelaties, adviesvaardigheden en de IT-, tech- en HR-kennis die nodig is om waardevolle content en engagement te realiseren.

  Arlieke Tammer
  Na haar communicatiestudie heeft Arlieke veel ervaring in de PR opgedaan als secretaris van de Sportraad Utrecht, de belangenbehartiger voor de studentensport in Utrecht. Hier was ze verantwoordelijk voor alle communicatie-uitingen, van uitvoerend tot strategisch niveau. De opgedane kennis en ervaring op het gebied van media en persrelaties neemt ze mee als consultant bij Marcommit. 

  Réhsmi Eikhout
  Réhsmi heeft de afgelopen twee jaar ervaring opgedaan als Content & Social Media Marketeer bij Creative Group, een e-commerce bedrijf in Amsterdam en Nijmegen. Daar was zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van verschillende soorten content, het opzetten en uitvoeren van de social media-strategie en werkte zij aan creatieve projecten in samenwerking met partners. Ze brengt een flinke dosis kennis mee op het gebied van social media en online marketing.

  Ann>>

  Lees verder..

  0 0

  Een moderne klantenservice wordt steeds belangrijker. After-Salesbegeleiding is net zo belangrijk als de Pre-Salesactiviteiten. Alleen zo kan de klantenbinding verhoogd en een langdurige omzet gegarandeerd worden.

  Alleen een 'perfecte' klantenservice creëert een hoge klanttevredenheid, die weer van grote invloed is op het blijvende succes van een onderneming:  tevredenheid is de voorwaarde voor loyaliteit en aanbeveling aan anderen.
  Op het gebied van klantenservice echter nog zeer vaak behoefte aan optimalisatie bij bedrijven. Meestal ontbreekt het niet aan kennis binnen een bedrijf, maar eerder aan de beschikbaarheid van de benodigde informatie, dus aan de juiste omgang met de bedrijfskennis. Relevante informatie is niet direct beschikbaar en het zoeken daarnaar verloopt moeilijk. Daardoor wordt het beantwoordingsproces vaak vertraagd en reageert de klant geërgerd.

  Inmiddels bestaan er technische mogelijkheden om juist dit proces enorm te versnellen. Met behulp van intelligente tools, zogenaamde Insight Engines, kan de service verbeterd worden en daardoor wordt de klantenbinding duurzaam versterkt.

  Classificering van binnenkomende post
  Bedrijven worden dag in, dag uit met grote aantallen vragen geconfronteerd. In deze tijd van digitale media bereiken deze vragen de bedrijven niet alleen op de klassieke manier via brief of telefoon, maar ook via sociale netwerken, e-mail etc. Alle post, in welke vorm dan ook, moet snel gelezen en dan aan de juiste afdeling doorgestuurd worden. Door het grote aantal gegevens, communicatiekanalen en formaten wordt het voor medewerkers steeds omslachtiger en moeilijker de binnengekomen post bij de juiste afdeling neer te leggen.

  Intelligente tools vereenvoudigen dit proces in hoge mate. Ze zijn in staat de inhoud van documenten te analyseren, te begrijpen, te interpreteren en automatisch in te delen. Deze functies zijn gebaseerd op vo>>

  Lees verder..

  0 0

  Gouda, 22 maart 2018 - Meer dan 200 Centric-medewerkers hebben de sleutels ontvangen van de nieuwste Volkswagen Polo. De auto’s rijden op Compressed Natural Gas, waardoor Centric opnieuw een stap zet in het verduurzamen van het wagenpark.

  In samenwerking met PON en dealers Ames en Van Mossel, LeasePlan en PitPoint heeft Centric afgelopen maand in sneltreinvaart 210 nieuwe auto’s uitgeleverd aan haar professionals. Voor de collega’s, onder wie veel IT Support Engineers, betekende de nieuwe auto een upgrade: de Comfortline Polo’s zijn uitgevoerd met een executive pack en voorzien van de nieuwste snufjes.

  Carolien van der Werf, als CFO verantwoordelijk voor het wagenpark van Centric: “In het selectietraject voor de nieuwe auto’s hebben we onderzocht hoe we de CO2-uitstoot van ons wagenpark verder kunnen verlagen. We hebben daarom vorig jaar een pilot met full electric auto’s uitgevoerd. Die is positief verlopen, maar de range van de betaalbare full electric auto’s is nog te beperkt om deze groep berijders goed te faciliteren. Deze professionals werken aan afwisselende projecten bij verschillende opdrachtgevers en zitten daarom veel op de weg. CNG is second best: minder vervuilend dan benzine en diesel, een groter bereik en de infrastructuur van laadstations voldoet.”

  De nieuwe Polo’s combineren CNG met benzine. Carolien: “We stimuleren de collega’s om zoveel mogelijk op CNG te rijden. PitPoint, leverancier van Groengas (CNG), heeft onze collega’s bij de uitlevering geadviseerd over het duurzaam rijden op CNG en in samenwerking met PON organiseren we challenges waarbij rijden op CNG wordt beloond. Zo bereiken we dat onze collega’s optimaal rijplezier beleven en daarbij tegelijk het milieu zoveel mogelijk ontzien.”

  Voor meer informatie:
  Centric
  Marlies Aa>>

  Lees verder..

  0 0

  Transparant, Verifieerbaar, Onveranderbaar, Decentraal en Voor Altijd
  In de gezondheidszorg is er sinds jaar en dag een gebrek aan transparantie bij betrokken partijen. Patiënten hebben geen onmiddellijke toegang tot gezondheidsdossiers die door zorgverleners zijn opgesteld. Deze zorgverleners kunnen op hun beurt alleen snel gegevens delen binnen hun eigen organisatie of met anderen via hetzelfde systeem en hebben slechts beperkt toegang tot de systemen van andere zorgverleners. Een ding is zeker: door dit gebrek aan transparantie is de patiënt zich niet bewust van het huidige gebruik (of misbruik?) van zijn gegevens, laat staan dat hij of zij invloed heeft op de toegekende autorisaties binnen deze systemen.

  Missie: het verbeteren van de zorg door de patiënt centraal te stellen in de digitale transformatie.
  Met blockchaintechnologie kunnen we eenvoudig een decentraal platform bouwen, dat veilige, snelle en transparante uitwisseling van medische gegevens mogelijk maakt. Wij gebruiken bijvoorbeeld deze decentrale technologie om de authenticiteit van patiëntgegevens, opgeslagen in bestaande zorgsystemen, vast te leggen in een private (permissioned) blockchain (bv. hyperledger). Dit biedt grote voordelen. We registreren de link in de blockchain en iedereen met toestemming (van de patiënt) kan deze link volgen en uit het systeem van de zorgverlener de benodigde informatie halen. Een passende encryptiemethode (cryptographic hash) zorgt ervoor dat de informatie authentiek blijft, zodat er geen varianten van de waarheid ontstaan. Zo houden we één enkele versie van de werkelijke gegevens van de patiënt, zodat iedereen er op kan vertrouwen dat de getoonde informatie de waarheid is.

  En de toekomst?
  Momenteel werken zorgverleners in eigen systemen. Deze systemen zijn gesloten, instelling georiënteerd, langzaam en niet interoperabel. Ondanks een al meer dan tien jaar bestaand Landelijk Schakelpunt (LSP) vindt informatie uitwisseling nog steeds beperkt plaats. Samenwerken tussen verschillende partijen gaat moeizaam mede door de dominante positie van (een beperkt aantal) softwareleveranciers. Met bockchaintechnologie zijn we in staat om patiëntinformatie vast te leggen in de blockchain, de patiënt eigenaar te maken van zijn of haar informatie en daarmee ook de regie weer bij de patiënt te leggen.  Hierbij worden de verschillende silo’s geleidelijk aan afgebroken. 

  De blockchain stelt zorgverleners zoals artsen, ziekenhuizen, laboratoria, apothekers en verzekeraars in staat om toestemming te vragen voor toegang tot en interactie te hebben met medische dossiers. Elke interactie is controleerbaar, verifieerbaar, herleidbaar tot de bron, transparant en veilig en zal worden geregistreerd als een transactie in het gedistribueerde grootboek van partijen. Daarbij is de privacy geborgd in dit proces doordat het verschillende toegangsniveaus mogelijk maakt; patiënten controleren wie hun archiefdocumenten kan bekijken, wat ze zien en voor hoe lang.
  De “patiënt centraal” is niet langer de gemeenplaats zonder invulling; blockchain technologie stelt de patiënt in staat ook daadwerkelijk de regie te hebben over het eigen zorgproces. En daarmee is blockchain meer dan alleen technologie. Op deze wijze bouwen we aan de zorginfrastructuur voor de toekomst.

  Mocht u geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van blockchain technologie voor uw organisatie, neem dan gerust contact op. We hebben een reeks praktijkvoorbeelden die wellicht ook voor u relevant kunnen zijn. U kunt ons ook vinden op het Blockchain Valley Congres, 24 mei 2018. www.blockchainvalley.nl

  Erwin Giesbers
  DecenterX
  Herengracht 240
  Amsterdam
  e.giesbers@decenterx.nl

older | 1 | .... | 675 | 676 | (Page 677) | 678 | 679 | .... | 763 | newer