Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Actuele persberichten van IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven

older | 1 | .... | 682 | 683 | (Page 684) | 685 | 686 | .... | 763 | newer

  0 0

  Amsterdam, 10 april 2018 – Solvinity heeft de aanbesteding voor de ICT-activiteiten van de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem gegund gekregen. De beide gemeenten werken sinds 1 januari 2018 samen op het gebied van Informatisering en Automatisering in de bedrijfsvoeringsorganisatie Rijn en Braassem.

  ICT is voor iedere gemeente een groeiende uitdaging. Steeds meer processen worden gedigitaliseerd, zowel extern richting burger als in de interne organisatie. Jos Lindhout, CIO van de gemeente Alphen aan den Rijn, benadrukt dat gemeenten zich op hun core business moeten richten. “In Alphen zien we dat de digitalisering van processen vraagt om een vernieuwde kijk op de ICT-omgeving. Wij moeten paspoort- en rijbewijsaanvragen afhandelen, maar ons daarbij niet te veel zorgen hoeven maken om het ICT-deel. Daar ligt onze kracht niet, dus moet je bereid zijn dat uit te besteden.”

  Voor Lindhout was de aanbesteding noodzakelijk om aan de behoeften van de inwoners van beide gemeenten te kunnen voldoen. “Ik verwachtte dat we op korte termijn al niet meer in staat zouden zijn het gewenste niveau van dienstverlening te leveren, als we de digitalisering niet naar een hoger plan zouden trekken.” Daarnaast speelde ook informatiebeveiliging een belangrijke rol. “Een gemeente verwerkt een enorme hoeveelheid privacygevoelige informatie. De data hieromtrent moet op de juiste manier beveiligd worden. Wij hebben als gemeente niet de omvang om een aparte informatiebeveiligingsafdeling op te zetten op het juiste niveau. Op het moment dat je als organisatie niet meer in staat bent ontwikkelingen op privacygebied bij te houden, weet je dat je daar een partner voor in de arm moet nemen.”

  Solvinity kwam in het aanbestedingsproces al snel als een betrouwbare kennispartner naar voren. “We hebben een vrij brede aanbesteding uitgezet: van werkplekken tot datacentra, hosting en bevei>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 11 april 2018 - Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux 7.5, de nieuwste versie van het toonaangevende enterprise Linux-platform. Als basis voor hybride cloudomgevingen biedt Red Hat Enterprise Linux 7.5 verbeterde beveiligings- en compliance-instellingen en tools om opslagkosten te verlagen. Het platform kan bovendien geïntegreerd worden met de Microsoft Windows-infrastructuur, zowel on-premise als in Microsoft Azure, en de gebruiksvriendelijkheid is verbeterd.

  Naarmate enterprise IT-omgevingen zich uitstrekken over een variëteit aan omgevingen, van bare-metal tot private en publieke clouds, proberen organisaties vaak bestaande infrastructuur- en applicatie-investeringen te koppelen aan nieuwe digitale technologieën. Red Hat Enterprise Linux 7.5 helpt bedrijven deze uitdaging aan te gaan door de complexiteit van de infrastructuur en de bijbehorende kosten te verminderen en tegelijkertijd het beheer van hybride IT-omgevingen te vereenvoudigen.

  Verbeterde hybride cloudbeveiliging en compliance
  Hybride IT-omgevingen bieden bedrijven nieuwe mogelijkheden, maar kunnen tegelijk ook beveiligingsuitdagingen voortbrengen. Om beter tegemoet te komen aan de uiteenlopende beveiligingseisen voor hybride omgevingen, biedt Red Hat Enterprise Linux 7.5 verbeterde softwarebeveiligingsmogelijkheden om risico's te beperken.

  Een belangrijk onderdeel van deze besturingselementen is beveiligingsautomatisering door de integratie van OpenSCAP met Red Hat Ansible Automation. Dit is ontworpen om het direct creëren van Ansible Playbooks op basis van OpenSCAP-scans mogelijk te maken. Gevoelige gegevens kunnen nu ook beter worden beveiligd in uiteenlopende omgevingen met verbeterde Network>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht, The NetherlandsVeeam Software, de Availability for the Always-On Enterprise™-innovator, en Pure Storage, het platform voor all-flash storage dat innovators helpt de wereld beter te maken met data, slaan de handen ineen. Samen introduceren zij een krachtige integratie tussen het Veeam Availability Platform en de Pure Storage FlashArray die moderne enterprises business continuity, flexibiliteit en intelligence biedt. De integratie van de cloudvriendelijke storagemogelijkheden van de Pure Storage FlashArray met het Veeam Availability Platform versterkt de kracht van beide oplossingen en maakt ze waardevoller voor gezamenlijke klanten in de digitale wereld.

  “Storage-integratie is een belangrijk aspect van het Veeam Availability Platform”, zegt Danny Allan, vicepresident Product Strategy van Veeam. “Het verbetert back-up en recovery en gaat nog verder door digitale bedrijven de mogelijkheid te geven om op nieuwe manieren gebruik te maken van data om waarde te creëren. Denk hierbij aan meer flexibiliteit, snellere time-to-market, lagere kosten, minder risico’s en beter operationeel beheer. Door onze samenwerking met Pure Storage geven we onze klanten nieuwe mogelijkheden om concurrentievoordeel te behalen.”

  De nieuwe Veeam- en Pure Storage-integratie is ontworpen om te kunnen voldoen aan de eisen van de moderne ‘Always-On Enterprise’ – een onderneming die naadloos opereert met vernieuwde recovery SLA’s – door het volgende mogelijk te maken.

  • Uitstekende databeveiligings- en back-upprestaties met Veeam Backup for Storage Snapshots: gezamenlijke klanten kunnen de impact op hun productieomgeving verlagen door gebruik te maken van Pure Storage-snapshots en vaker back-ups te maken om zo RPO’s sterk te verbeteren. Verder kunnen kla>>

   Lees verder..

  0 0

  Nederlandse consumenten hebben voor € 817 miljoen gekocht via buitenlandse webwinkels* in 2017. Dit is een groei van 28% ten opzichte van het voorgaande jaar (2016: € 637 miljoen). China is nog steeds de grootste cross-bordermarkt; 30% van alle cross-borderbestedingen wordt uitgegeven via Chinese webwinkels. Dit blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, het onderzoek naar online consumentenbestedingen* in Nederland. Dit onderzoek wordt door GfK uitgevoerd, in opdracht van Thuiswinkel.org en in samenwerking met PostNL.

  Bijna drie op de tien Nederlanders van 15 jaar en ouder hebben in 2017 een of meerdere aankopen via buitenlandse webwinkels gedaan. In totaal hebben 3,8 miljoen cross-border kopers € 817 miljoen uitgegeven via buitenlandse webwinkels in 2017. De cross-borderuitgaven stijgen hiermee met 28% ten opzichte van 2016. Hiermee ligt de groei van het cross-borderkanaal hoger dan vorig jaar (2016 vs. 2015: +24%). Op totaalniveau gaat 4% van de Nederlandse consumentenbestedingen naar buitenlandse webwinkels (2016: 3%).

  China ook in 2017 de grootste cross-bordermarkt, Frankrijk en Spanje winnen aan populariteit

  Ook in 2017 is China de grootste cross-bordermarkt voor Nederlands consumenten, want 30% van alle uitgaven bij buitenlandse webwinkels gaat naar China (2016: 30%). In totaal geven Nederlanders € 248 miljoen uit op Chinese websites, een groei van 31% ten opzichte van 2016). Deze groei zwakte wel iets af ten opzichte van de groei die vorig jaar te zien was (2016 vs. 2015: + 59%). China is vooral erg populair voor het kopen van consumentenelektronica, IT, home & garden, telecomproducten en speelgoed. Voor consumenten die nog nooit bij Aziatische webshops hebben besteld, ligt de drempel hiervoor vooral in het feit dat zij de productkwaliteit niet vertrouwen en het makkelijker vinden om via een Nederlandse website te bestel>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 11 april 2018 – In 2017 zijn er 2,6 miljard records aangetast of gestolen. Hoewel het aantal datalekken met 11 procent is afgenomen, is het voor het eerst dat er zoveel gegevensrecords zijn aangetast of gestolen. Ten opzichte van 2016 is dit een toename van 88 procent. 61 procent van alle gestolen of beschadigde data bevatte persoonsgegevens zoals naam, adres en/of telefoonnummer. Ten opzichte van 2016 is dit een toename van 560 procent. Dit blijkt uit de jaarlijkse Breach Level Index* van Gemalto (Euronext NL0000400653 GTO), wereldleider op het gebied van digitale beveiliging.

  Oorzaken datalekken

  In de afgelopen vier jaar zijn bijna 10 miljard records verloren, gestolen of gelekt. Dat zijn gemiddeld zeven miljoen records per dag. Hoewel hackers veelal de oorzaak zijn van deze datalekken (72%), zijn zij slechts verantwoordelijk voor 23 procent van de gestolen of aangepaste data. Onopzettelijk verlies, de oorzaak van 19 procent van de datalekken, zorgt voor veel meer gelekte gegevens. 76 procent van alle misbruikte records zijn hieraan toe te schrijven. Dit is een stijging van 600 procent ten opzichte van vorig jaar. De laatste 9 procent van het aantal datalekken wordt met opzet veroorzaakt door medewerkers.

  Interne dreiging neemt toe
  In 2017 zijn gegevens steeds vaker per ongeluk verloren, onjuist verwijderd, databases verkeerd geconfigureerd en hebben er andere onopzettelijke acties plaatsgevonden. In 2017 lagen ruim 1,9 miljard records op straat door onopzettelijk acties van medewerkers. Dit is een toename van 580 procent ten opzichte van 2016. Het aantal opzettelijke datalekken door medewerkers is dit jaar licht gedaald, maar de impact hiervan neemt toe. Het aantal gelekte records is toegenomen met 117 procent. De medewerker is, zij het onopzettelijk of opzettelijk, een grote risicofacto>>

  Lees verder..

  0 0

  Hengelo, april 2018 – Tijdens de aanstaande Hannover Messe (23 t/m 27 april) maken Phoenix Contact Electronics en Wibu-Systems bekend dat zij hun belangrijkste technologiën zullen gaan integreren. Phoenix Contact is een wereldwijd opererende Duitse onderneming op het gebied van elektrotechnische constructies, elektronische componenten en productieautomatisering. Wibu-Systems is een eveneens Duitse onderneming, mondiaal actief op het terrein van softwarebeveiliging en licentiemanagement onder de productnaam CodeMeter. Deze oplossing zal standaard worden meegeleverd met het geavanceerde PLCnext besturingsysteem van Phoenix Contact.  

  PC Worx Engineer is een bekende, omvangrijke ontwikkelomgeving voor programmatuur op de vele verschillende besturingsapparaten van Phoenix Contact, waarmee complexe automatiseringsprocessen zijn in te richten. De ontwikkeltools zijn leverbaar in diverse betaalde varianten met uiteenlopende functionaliteit. Daarnaast stelt Phoenix Contact ook gratis versies beschikbaar, waaraan aanvullende functies (add-ins) zijn toe te voegen. Onder invloed van de Industrie 4.0 uitgangspunten verschuift de waardeketen binnen de industriële automatisering van hardware naar software. Die ontwikkeling maakt een centraal beheer van de gebruikslicenties voor software gedurende de levencyclus van industriële besturingsystemen noodzakelijk.

  In eerste aanleg lag bij Phoenix Contact de focus op het leveren van software tools in modulaire, schaalbare vorm, geschikt voor  efficiënte distributie. Verder diende het licentiebeheersysteem de digitaal vastgelegde kennis af te schermen en de verschillende wereldwijde ERP-implementaties ten behoeve van de bedrijfsvoering van Phoenix Contact te ondersteunen.

  CodeMeter voldeed geheel aan de verwachtingen. AxProtector.NET versleutelt automatisch de verschillende softwaremodules en beschermt deze tegen piraterij en reverse engineering. CmActLicense, ma>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 12 april 2018 – EMEA-organisaties hebben gemiddeld 175 dagen nodig om aanvallers in hun netwerk te detecteren. Zo blijkt uit het jaarlijkse M-Trends-rapport van FireEye, Inc. (NASDAQ: FEYE), aanbieder van op intelligentie gebaseerde security. Dit is een stijging van bijna 40 procent ten opzichte van vorig jaar, toen bedroeg de detectietijd 106 dagen. Het rapport is gebaseerd op informatie die is verzameld tijdens onderzoeken naar de grootste securityincidenten in 2017, uitgevoerd door veiligheidsanalisten van Mandiant, het Incident Response onderdeel van FireEye.

  Verschil EMEA en de wereld
  Met deze 175 dagen doen EMEA-organisaties er een stuk langer over dan organisaties uit andere werelddelen. Zij hebben gemiddeld 2,5 maand (101 dagen) minder nodig om een cybercrimineel te detecteren. Organisaties ontdekken wel steeds sneller interne datalekken. Zo doen zij hier gemiddeld 24,5 dag over, terwijl dit vorig jaar nog 83 dagen kostte. Bovendien scoren EMEA-organisaties hier beter dan organisaties uit andere regio’s. Zij hebben gemiddeld 57,5 dag nodig. Financiële sector doelwit nummer één
  In 2017 vond 24 procent van de Mandiant-onderzoeken in de EMEA-regio plaats rondom organisaties die actief zijn in de financiële sector. Daaruit blijkt financiële instellingen doelwit nummer één zijn. Op de tweede plek staat de overheid die 18 procent voor haar rekening neemt. De derde plek wordt ingenomen door de zakelijke dienstverlening. Zij vertegenwoordigen 12 procent van de onderzoeken.

  Eens een doelwit, altijd een doelwit
  Uit de resultaten blijkt eveneens dat organisaties die het slachtoffer zijn geworden van een aanval, waarschijnlijk opnieuw worden aangevallen. Data over de afgelopen 19 ma>>

  Lees verder..

  0 0

  Houten, The Netherlands, 12 April 2018 - Steeds meer huishoudens in Nederland combineren vaste met mobiele diensten bij dezelfde aanbieder. Dat blijkt uit het multiplay-rapport van marktonderzoeksbureau Telecompaper. In het vierde kwartaal van 2017 was een combinatie van vaste telefonie, tv en/of internet met mobiele telefonie goed voor 42,5 procent van de totale multiplay-omzet, vergeleken met iets meer dan 27 procent in hetzelfde kwartaal in 2016. VodafoneZiggo en T-Mobile zijn verantwoordelijk voor de groei. De eerste startte in april 2017 met het voordeelaanbod voor klanten die vast en mobiel afnamen; T-Mobile is sinds oktober 2017 op deze manier actief.

  De totale multiplay-omzet groeide met 1,5 procent in het vierde kwartaal naar 1,15 miljard euro, zo blijkt uit het Telecompaper-rapport Dutch Consumer Multiplay Market over Q4 2017. De omzetgroei in multiplay was lager dan in het derde kwartaal toen de omzet groeide door prijsverhogingen bij Ziggo en de verschillende KPN-merken voor de dual-play en triple play pakketten. 

  Vast-mobiel groeit naar eenderde van de aansluitingen
  Het totaal aantal multiplay-huishoudens groeide licht, met 0,5 procent gedurende het kwartaal naar 6,68 miljoen eind december 2017. Dit is 2,3 procent meer dan aan het einde van 2016.

  Het aandeel van vast-mobiel bij alle multiplay-huishoudens groeide naar bijna 33 procent in het vierde kwartaal in 2017, bijna dertien procentpunten meer dan eind 2016. Het grootste gedeelte van de multiplay huishoudens heeft nog altijd een traditionele triple play bundel (breedband, vaste telefonie en tv), maar dat aandeel is gedaald naar 47 procent. 

  VodafoneZiggo groeit door op quad play-markt
  Op de quad play-deelmarkt i>>

  Lees verder..

  0 0

  DELFT, 12 April  2018 – Vandaag maakt Kopano de eerste, door Kopano ontwikkelde, LibreOffice Online packages beschikbaar. Als nieuw lid van de Advisory Board van The Document Foundation, streeft Kopano ernaar het bereik van LibreOffice te vergroten. Met de nieuwe publiekelijk beschikbare packages is Kopano's LibreOffice Online build nu binnen handbereik van miljoenen mensen.

  Tientallen miljoenen mensen, onder wie werknemers van grote instellingen zoals de Franse regering, het Italiaanse Ministerie van Defensie en het bestuur van de Spaanse autonome regio Valencia, maken al dagelijks gebruik van de LibreOffice desktopversie. De beschikbaarheid van Kopano's packages voor LibreOffice Online – wanneer geïntegreerd met file access en authenticatie – opent nieuwe mogelijkheden voor organisaties die hun data onder eigen beheer willen hebben.

  Helmuth Neuberger, Kopano’s VP of Strategy: “Vanwege de aankomende nieuwe Europese datawetten, groeit de behoefte aan kosteneffectieve software in eigen beheer. We zijn er dan ook erg trots op dat we een van de eersten zijn die LibreOffice Online packages aanbieden die kunnen worden geïntegreerd met een private cloud-oplossing.”

  Kopano's LibreOffice Online packages zijn beschikbaar voor diverse Linux-distributies. Dit maakt het makkelijker om LibreOffice Online te gebruiken en, met behulp van de package repositories, op de hoogte te blijven van de nieuwste Kopano builds. LibreOffice Online zou natuurlijk niet daar zijn waar het nu is zonder de bijdrage van de community, waaronder CIB en het uitstekende werk van Collabora.

  “TDF heet Kopano welkom in de Advisory Board en het LibreOffice project", zegt Björn Michaelsen, vice-voorzitter van The Document Foundation. "We zijn blij dat we nog een manier zien waarop mensen over LibreOffice Online kunnen beschikken. We kijken ernaar uit om, naast de bestaande community contributors, ook anderen te zien die investeren in het bouwen van alternatieven voor gesloten oplossingen.”

  LibreOffice Online is geen opzichzelfstaande applicatie, maar een technologie voor de publieke cloud van ISP's, of de private cloud van grote organisaties. Om volledig functioneel te zijn, dient het geïntegreerd te zijn met file access en een authentication provider. Voor Kopano gebeurt dit via de commerciële versie die deel uitmaakt van Kopano Documents. Er is ook een community versie die een waarschuwing weergeeft dat deze zonder ondersteuning wordt aangeboden.

  Alle packages zijn volledig compatibel met de LibreOffice packages voor desktopcomputers. Omdat ze ontwikkeld zijn binnen Kopano's Open Build Service omgeving, kan Kopano gemakkelijk diverse packages onderhouden voor diverse Linux platformen.

  ###

  Over Kopano
  Kopano is een toonaangevende Europese leverancier van open source collaboration software voor duizenden klanten, variërend van Europese overheden tot grote ondernemingen. Kopano, als voortzetting van Zarafa, biedt messaging, collaborative editing, video meetings, e-mail en meer vanuit één interface.

  Meer informatie: https://kopano.com/

  Over The Document Foundation (TDF)
  De Document Foundation is de thuisbasis van LibreOffice, de volgende evolutie van 's werelds toonaangevende gratis kantoorsuite, en The Document Liberation Project, een community van ontwikkelaars verenigd om gebruikers te bevrijden van vendor lock-in van content door het verstrekken van krachtige tools voor de conversie van propriëtaire bestandsformaten naar het overeenkomstige ODF-formaat.

  Meer informatie: www.documentfoundation.org.

  Contact
  Toos Stoker, Marketing & Communication Coordinator
  Telephone: +31 15 2517713
  E-mail: t.stoker@kopano.com
  Elektronicaweg 18, 2628 XG Delft, The Netherlands

  Meer Informatie


  0 0

  LogRhythm, The Security Intelligence Company, presenteert de resultaten van zijn jaarlijkse benchmarkonderzoek dat de cybersecuritypercepties en -praktijken meet van een groot aantal organisaties in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Azië-Pacific. Een van de belangrijkste bevindingen van het nieuwe onderzoek Cybersecurity: Perceptions & Practices is, dat minder dan de helft van alle organisaties binnen een uur een groot cyberbeveiligingsincident kan detecteren. Nog zorgwekkender is, dat minder dan een derde zegt dat zelfs als ze een groot incident zouden detecteren, ze het niet binnen een uur zouden kunnen beheersen.

  De studie, uitgevoerd door Widmeyer, vond plaats onder 751 IT-beslissers in de VS, het VK en Azië- Pacific en laat zien dat een meerderheid van de organisaties slechts matig vertrouwen heeft in hun vermogen om zich te beschermen tegen hackers.

  “Cyberbedreigingen blijven groeien in volume en intensiteit. Schijnbaar elke maand domineert een nieuwe, massale beveiligingsinbreuk de krantenkoppen”, zegt Matt Winter, VP Marketing en Business Development van LogRhythm. “Om deze bedreigingen te bestrijden, moeten organisaties zorgvuldig hun budgetten en strategieën bepalen, terwijl ze effectieve programma’s moeten ontwikkelen, die specifieke bedreigingen aanpakken om cyberaanvallers zo een stap voor te blijven.”

  De actuele status van securityvolwassenheid
  Veel bedrijven zijn gericht op de groei van hun securityvolwassenheid en teamgrootte is in dat verband een belangrijke indicator. Uit de enquête bleek dat bedrijven gemiddeld twaalf cybersecurityprofessionals in dienst hebben. Meer dan de helft van de respondenten zei echter dat ze tien of minder professionals in dienst hebben.

  Speciale programma's voor het opsporen van bedreigingen zijn een andere graadmeter voor de volwassenheid van de beveiliging.Uit de studie bleek dat de mee>>

  Lees verder..

  0 0

  Hans Bossenbroek, CEO van LuminisOp donderdag 12 april jl. stond het jaarlijkse developer community event van Luminis, de DevCon, in het teken van de nieuwste trends en softwaretechnologieën. “Software verandert de wereld”, zo benadrukte Hans Bossenbroek (CEO van Luminis) tijdens de opening van de DevCon. En dezeverandering vraagt ook andere vormen van samenwerking en kennisdeling. Er werd een oproep aan de meer dan 500 software engineers gedaan om deel te nemen aan het ontwikkelen van Open Source software.

  Kinderen leren programmeren
  Het eerste contact van kinderen met programmeren kwam ook aan bod. In de openingskeynote liet de Britse onderzoeker Sam Aaron zien op welke manier kinderen gestimuleerd kunnen worden om te leren programmeren door middel van muziek. Met de door hem ontwikkelde Sonic Pi (https://sonic-pi.net/) biedt hij kinderen en ook scholen een Open Source omgeving waarmee kinderen op speelse wijze de fundamenten van het programmeren kunnen leren.

  Open Source ontwikkeling
  In de ochtendkeynote werd ook de Chief Software Architect van Thales Nederland René van Hees door Hans Bossenbroek (CEO van Luminis) op het podium gevraagd. Samen benadrukten zij het belang van samenwerking en kennisdeling als onderdeel van de ontwikkeling van complexe systemen zoals data-intensieve defensiesystemen. Thales Nederland en Luminis werken samen in het open innovatieproject INEATICS (https://inaetics.org). Dit project richt zich op de ontwikkeling van systemen die zich niet alleen kenmerken door schaalbaarheid en beschikbaarheid, maar ook door hun security en robuustheid.

  Luminis DevCon 2018

  Luminis is altijd al actief geweest op het gebied van Open Source ontwikkeling. Luminis is de oprichter van de Amdatu Foundation (https://amdatu.org). Het Amdatu project is gericht op de ontwikkeling van softwarecomponenten die gebruikt kunnen worden in moderne softwaresystemen.

  Luminis DevCon
  Luminis organiseerde op 12 april de vierde keer haar DevCon in het CineMec in Ede. De Luminis DevCon is een conferentie waar IT-professionals elkaar kunnen ontmoeten en kennis delen. Er werd een groot aantal sessies gepresenteerd door (inter)nationaal erkende sprekers die hun kennis en ervaring willen delen. Dit jaar was het programma uitgebreid wegens het enorme succes van de voorgaande edities. Tijdens de pauzes konden bezoekers kennismaken met diverse demonstraties. Zo konden zij bijvoorbeeld rijden in een racesimulator die rFactor 2 gebruikt. rFactor 2 wordt ontwikkeld door Studio 397 (https://www.studio-397.com/); een onderdeel van Luminis. Bij deze racesimulator werden bezoekers gecoacht door Rudy van Buren, de F1 simulator rijder van McLaren.  Noot voor redactie:
  Meer informatie? Neem dan contact op met Denise Neurink, PR & Communicatie professional bij Luminis via 06 20 55 61 54.

  Conferentie Luminis DevCon: https://devcon.luminis.eu/

  0 0

  Utrecht, 13 april 2018 - Fortinet (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geautomatiseerde en geïntegreerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat Arista Networks, een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor softwaregedefinieerde cloud-netwerken voor grootschalige datacenter-, storage- en IT-omgevingen, is toegetreden tot het Fortinet Fabric-Ready Partner Program. Fortinet en Arista streven ernaar om samen moderne datacenter- en cloud-netwerken te beveiligen. Door de Fortinet Security Fabric te combineren met de oplossingen van Arista Networks voor cloud-netwerken, zoals Arista CloudVision Macro-Segmentation Services (MSS), kunnen beheerders van moderne datacenters met nog meer flexibiliteit, grip en automatisering voorzien in hun beveiligingsbehoeften.

  Arista DirectFlow Assist maakt gebruik van de programmeerbaarheid van het besturingssysteem EOS van Arista binnen de Fortinet Security Fabric om bij te dragen aan een horizontaal schaalbare (scale-out) architectuur waarbinnen de switch dataverkeer van de firewall kan offloaden. Netwerkbeheerders kunnen op deze manier gebruikmaken van een firewall met een doorvoercapaciteit die aansluit op normale verkeerspatronen, zodat ze geen intensieve aanpassingen moeten aanbrengen om ruimte te bieden voor piekverkeer. Dit draagt bij aan verbeterde schaalbaarheid en kostenbesparingen.

  Verbeterde grip, automatisering en schaalbaarheid van de netwerkbeveiliging
  De enorme schaalomvang en groei van IT-diensten vragen om een modernisering van de architectuur van het internet. Dit is nodig vanwege de onstilbare honger naar bandbreedte van consumenten. Met het oog op de groeiende snelheid van datacenter-netwerken moeten beveiligingsappliances zoals firewalls schaalbare ondersteuning bieden voor hogere doorvoersnelheden. De integratie van de Fortinet Security Fabri>>

  Lees verder..

  0 0

  IaaS-specialist Interconnect is in het onderzoek Cloud Survey 2018: Dutch Skies van vakblad Computable en ICT-dienstverlener Binx.io opgenomen in de top van IaaS-leveranciers in Nederland. Het bedrijf is na Microsoft Azure en AWS de populairste IaaS-aanbieder in ons land en is in de top tien de enige puur Nederlandse speler.

  “Deze notering in de top van IaaS-leveranciers in Nederland kon eigenlijk niet op een beter moment komen”, zegt een enthousiaste Rob Stevens, algemeen directeur van Interconnect. “Wij hebben een heel sterke focus op private IaaS, inclusief alle security en connectiviteit die daarbij hoort. We lanceerden vorige week ons nieuwe beeldmerk, mede in het kader van de introductie van een compleet nieuw private IaaS-platform, dat ontwikkeld is om de snelle groei van de laatste jaren optimaal te ondersteunen. Dit nieuwe platform is voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van automatisering, waarmee we het groeiend aantal VM's en de sterke vraag naar onze storage nog weer beter kunnen opvangen.”

  Nederlandse speler
  Stevens is vooral blij dat Interconnect als enige Nederlandse speler is doorgedrongen tot de top tien van IaaS-partijen. “Het feit dat wij een honderd procent Nederlandse organisatie zijn, zorgt voor onderscheidend vermogen. Onze klanten hoeven zich op geen enkele manier zorgen te maken over compliance en governance als het gaat om hun data. Verder kunnen ze rekenen op 24x7 support door Nederlandse engineers en op gegarandeerde continuïteit dankzij de Stichting Continuïteit Interconnect, die over de middelen beschikt om – mocht dat ooit nodig zijn – de dienstverlening voor een halfjaar volledig over te nemen. Dit is absoluut uniek in onze markt. Wij zijn zeer vereerd met deze notering. Het is een kroon op ons werk.”

  Resultaten
  Uit het onderzoek van Computable en Binx.io komt onder meer>>

  Lees verder..

  0 0

  Schiphol-Rijk Samen met partners Cisco en VHTO organiseerde NetApp gisteren Amsterdam Girls in ICT. De dag had als doel meer meisjes te enthousiasmeren voor een opleiding en carrière in STEM (science, technology, engineering en maths) en is onderdeel van het Girlsday-initiatief van VHTO in Nederland.

  Ruim zeventig meisjes van twaalf tot vijftien jaar – waaronder van een middelbare school in Amsterdam –maakten kennis met STEM via verschillende interactieve activiteiten rondom de thema’s Internet of Everything, virtual reality, artificial intelligence en socialmediaveiligheid. Zo bouwden de deelnemers tijdens een hackathon een eigen chatbot (bijvoorbeeld een dokterbot of een what-to-wear-bot) en konden ze met een VR-bril van NetApp zelf een FlexPod-datacenteroplossing opbouwen. Noor van veertien jaar was vooral verrast door het interactieve karakter van het programma. “Mijn vriendinnen en ik dachten dat we de hele dag achter de computer zouden zitten, maar ICT is dus meer dan alleen coderen.” Klasgenootje Pien van dertien jaar was het meest enthousiast over de hackathon. “Ik wist niet dat je chatbots voor zoveel dingen kon gebruiken.”

  Aan het einde van de middag sprak Cindy Warner, SVP WW Enterprise Services and Support van NetApp, via een conference call de meisjes toe. “Als je de wereld wil veranderen, dan is een ICT-achtergrond handig. Er is geen baan meer waarin technologie niet gebruikt wordt: van kledingontwerper tot bouwvakker en communicatiespecialist.” En is het gelukt om de meisjes warm te maken voor STEM-vakken? Mare (14) denkt van wel. “Ik ga in ieder geval kiezen voor een technisch vakkenpakket, mét programmeerlessen.”

  “Meer vrouwen in STEM-banen begint uiteraard bij meisjes in STEM-vakken”, zegt Gos Hein van de Wouw, Vice President Europe Middle East & Africa bij NetApp. “Daarom >>

  Lees verder..

  0 0

  ‘s-Hertogenbosch — 13 april 2018SAP SE heeft aangekondigd dat de aankoop van Callidus Software Inc. is afgerond. Callidus Software Inc. is marktleider op het gebied van lead to money systemen, waaronder sales performance management en CPQ (configure, price, quote). De toevoeging van de nieuwe producten van CallidusCloud verstevigt het SAP® Hybris® cloud portfolio en stelt SAP in staat een end-to-end intelligent customer experience pakket te bieden.

  Een aandeel van Callidus Software Inc. heeft een aanschafprijs van US$36.00. Over 2017 boekte Callidus Software Inc. een omzet van US$253.100.000, waarvan US$198.200.000 uit inkomsten van abonnementen. Uitbreiding SAP Hybris portfolio

  De aankoop van CallidusCloud completeert SAP’s design van een nieuwe front office die verder gaat dan legacy CRM. De combinatie resulteert in een intelligent customer experience pakket bestaande uit:

  • CallidusCloud oplossingen, die bedrijven middelen geven om sales professionals te inspireren en in staat stellen om leads te volgen.
  • Gigya oplossingen, die organisaties helpen om een digitale aanpak te hanteren voor marketing, sales en services om vertrouwelijke relaties te starten en te bouwen met online consumenten.
  • SAP Hybris marketing oplossingen, die met een datarijke aanpak marketeers helpen met klanten te engagen gedurende de gehele buyer journey.
  • SAP Hybris service oplossingen, die focussen op het garanderen dat bedrijven hun klanten behouden. Deze oplossingen voorspellen hoe een bedrijf haar klanten het beste van dienst kan zijn.
  • SAP Hybris omnichannel commerce en omzet mogelijkheden, die bedrijven in staat stellen om met klanten te engagen op ieder platform en op ieder apparaat, waarbij transacties onmiddellijk worden omgezet naar omzet e>>

   Lees verder..

  0 0

  • Gemiddeld ruim 13.000 nieuwe ICT-vacatures per kwartaal in 2017
  • 80 procent van moeilijk vervulbare ICT-vacatures vereisen minimaal hbo-niveau
  Amsterdam, 13 april 2018 – UWV en een aantal ICT-bedrijven, waaronder Microsoft, Global Knowledge, Conclusion en CGI, organiseren vandaag het Inspire, Learn & Connect-event. Daarin vragen zij aandacht voor het toenemende belang van ICT in onze economie en het waarborgen van lokaal talent om in de sector te werken. De ICT-arbeidsmarkt blijft namelijk onverminderd krap. In 2017 kwamen er gemiddeld ruim 13.000 nieuwe ICT-vacatures per kwartaal bij, zo blijkt uit cijfers van het UWV. Dit is een stijging van ruim 5 procent ten opzichte van 2016. Hoewel er aanbod is om deze vacatures te vervullen, beschikken sollicitanten vaak niet over de juiste kwalificaties. Meer dan 180 werkzoekenden hebben zich aangemeld voor het Inspire, Learn & Connect-event. Tijdens deze bijeenkomst laten zij zich inspireren voor banen van de toekomst en komen ze in contact met ICT-bedrijven. Dit is de eerste in de reeks van drie vergelijkbare evenementen dit jaar.

  Mismatch
  De krapte op de ICT-arbeidsmarkt komt met name tot uiting in een aantal specifieke hogere en wetenschappelijke beroepen. Vooral hbo-vacatures zijn moeilijk te vervullen in de ICT. Dat blijkt ook uit onderzoek onder HR-professionals in opdracht van ADP, Berenschot en Performa. In 80 procent van alle moeilijk vervulbare ICT-vacatures gaat het om hbo-functies. 14 procent betreft een wo-vacature.

  Uit cijfers van het UWV blijkt dat 59 procent van de werkgevers aangeeft dat sollicitanten veelal niet over de juiste kwalificaties beschikken. Een deel van deze mismatch is te overbruggen met bijvoorbeeld opleidingen of trainingen.

  Veelgevraagde beroepen
  Zo is er nu een grote vraag naar softwareprogrammeurs in specifieke programmeertal>>

  Lees verder..

  0 0

  Leiden, 13 april 2018 – Infotheek Group, de Europese marktleider in circulaire IT, benoemt Hans Daniels per 5 juli 2018 tot nieuwe CEO. Eerder was Daniels werkzaam als Vice-President en Managing Director General Western Europe van Hewlett Packard Enterprise.

  Stefan Linder, Chairman: “We zijn blij dat Hans deel gaat uitmaken van Infotheek Group. Hij heeft uitgebreide ervaring in het leiden van hoogwaardige, klantgeoriënteerde teams in technologiemarkten.”

  Hans Daniels zal zich richten op de verdere integratie en ontwikkeling van Scholten Awater en Centralpoint, en op de groei van de Europese circulaire IT-distributieafdeling van Infotheek Group. De focus ligt hierbij op het uitbreiden van de e-commercetak en het vergroten van het aantal klanten met een langetermijncontract.

  Zijn voorganger Jordy Kool neemt de rol van non-executive bestuurslid op zich en blijft aan als adviseur.

  Jordy Kool, huidig CEO van Infotheek Group: “We zijn ervan overtuigd dat Hans een goede aanvulling is binnen onze organisatie dankzij zijn regionale en internationale ervaring in de IT-sector en zijn integriteit, authenticiteit, energie en passie.”

  Hans Daniels: “Ik kijk er zeer naar uit om deze ambitieuze organisatie met een geweldige groeipotentie te leiden. De Infotheek Group heeft ambitieuze groeidoelstellingen, inclusief een salesdoelstelling van een miljard euro. Ik verheug me erop om samen met onze werknemers en partners optimale resultaten te behalen in het ondersteunen van onze klanten.”

  Hans Daniels
  Hans Daniels - Nieuw>>

  Lees verder..

  0 0

  Heerenveen, 16 april 2018 - Het is tijd om te reflecteren op wat we vorig jaar hebben geleerd en vooruit te kijken naar komend jaar. Omdat bevoorradingsketens zich continue ontwikkelen op digitaal gebied en steeds intelligenter worden gaan zij naar verwachting de volgende drie trends aannemen:

  1.Omarm de ‘vraag’-economie door middel van het optimaliseren van de ‘3A’s’ – Analytics, Automatisering en Artificial Intelligence
  Door de huidige vraageconomie, hebben bevoorradingsketens moeite om zich aan te passen aan de veranderende toeleveringsmodellen die klanten in staat stellen om meer te krijgen van hetgeen zij willen, wanneer zij dat willen en hoe zij het geleverd willen hebben. Dit heeft ertoe geleid dat bevoorradingsketens worden uitgedaagd om hun inventarissen beter te managen en hun voorziene operationele behoeften om te zetten in bijna real-time verwerkingscapaciteiten.

  Dit is de reden dat het versnellen van technologische activiteiten om zicht te krijgen op activa, mensen en producten van groot is belang om specifieke marktbehoeften te begrijpen. Daardoor ontstaat er een sterke behoefte om de operationele procedures van de huidige bevoorradingsketens te moderniseren door middel van het optimaliseren van de ‘3A’s’ – Analytics, Automatisering en Artificial Intelligence.

  De ‘3A’s’ zijn cruciaal om bevoorradingsketens te helpen met meer gedetailleerde tracking- en tracingsystemen, inzicht in processen en bezittingen te geven en bovendien een meer meeslepende en gepersonaliseerde klantenervaring aan te bieden.

  2.Vertrouw op cruciale, real-time data en analytics software om zicht te krijgen op de beste volgende stap
  De wereld wordt in toenemende mate gedreven door data – bedrijven vertrouwen op real-time data om hun operaties zo effectief mogelijk te laten verlopen om zo hun conc>>

  Lees verder..

  0 0

  • 97 procent van de organisaties maakt gebruik van clouddiensten (publiek, privaat of een combinatie); een jaar geleden was dit 93 procent
  • 83 procent bewaart gevoelige data in de cloud
  • 69 procent vertrouwt erop dat de publieke cloud hun gevoelige data goed beschermt
  • Een op de vijf organisaties heeft te maken gehad met een aanval op hun publieke cloud infrastructuur
  Schiphol-Rijk,16 april 2018 - Een kwart van de organisaties die gebruikmaken van de publieke cloud heeft te maken gehad met datadiefstal. Dit is een van de opvallende uitkomsten van het nieuwe McAfee-rapport ‘Navigating a Cloudy Sky: Practical Guidance and the State of Cloud Security’ dat vandaag tijdens RSA Conference USA is gepresenteerd. Het rapport geeft een overzicht van de actuele stand van zaken rond cloud gebruik, de belangrijkste zorgen rond private en publieke clouddiensten, de security-implicaties van de cloud en de toename van ‘shadow IT’.

  Gebrek aan inzicht is een van de grootste uitdagingen bij een transitie naar de cloud. Organisaties uit alle sectoren verplaatsen taken en data naar de cloud, waardoor het voor IT-professional moeilijker wordt om het overzicht te houden. Deze onzekerheid en gebrek aan inzicht in wat er precies in de cloud is opgeslagen, zorgt ervoor dat sommige managers terughoudend zijn of vast blijven houden aan bekende omgevingen. Anderen maken desondanks snelle stappen richting de cloud.

  “Ondanks aanvallen en datadiefstal zet de transitie naar de cloud bij organisaties door”, zegt Christiaan Beek, Lead Scientist en Senior Principal Engineer bij McAfee. “Door maatregelen te nemen die de organisatie meer inzicht verschaffen en meer controle bieden, kunne>>

  Lees verder..

  0 0

  Portiva is, net als vorig jaar, genomineerd voor de Valo Partner of the Year Award. Samen met Phytagoras (UK) en Xylos (België) behoren wij tot de top drie finalisten om Partner of the Year 2018 te worden. De nominatie is voor de finalisten een wereldwijde erkenning voor hun uitzonderlijke inzet van en betrokkenheid bij Valo Intranet.

  “Valo zorgt ervoor dat we het beste standaard intranet product voor onze klanten kunnen inzetten, dit wordt door zowel de community, Microsoft en onafhankelijk onderzoek bevestigd.”, aldus Jeroen Mutsaers, commercieel directeur Portiva.

  The true Valo Spirit
  “Portiva’s Valo customer base in the Dutch market is impressive. Portiva is also an active contributor to the Valo community not only towards Valo Team but also helping other partners, even their competitors, to be successful with Valo. This is a true Valo Spirit!”, aldus Jari Pullinen, Vice President van Valo Intranet.

  Valo Customer Success Story of the Year 2017 Award
  Dit is het tweede jaar dat Valo haar partners vraagt om hun beste prestaties in verschillende categorieën te nomineren. Vorig jaar mochten wij de Valo Customer Success Story of the Year Award in ontvangst nemen. Deze award vormde de kroon op het project dat wij voor VodafoneZiggo hebben verzorgd, waarbij wij binnen twee maanden een compleet customized en branded social intranet en online samenwerkingsplatform hebben gerealiseerd.

  Valo Premium Partner
  Eerder dit jaar ontving Portiva al de Premium Partner status van Valo. Wereldwijd zijn er maar 13 partners, waarvan Portiva de enige in Nederland is, die de status van Premium Partner toegekend hebben gekregen. Valo Premium Partners hebben een bewezen commercieel succes, hoge klanttevredenheid, uitgebreide implementatie-ervaring, hoge productexpertise en een uitgebreid netwerk van klanten waar Valo is geïmplementeerd.

  Over Valo
  Valo is een ready-to-go social intranet op Microsoft Office 365 en SharePoint. Een rijk en geavanceerd samenwerkingsplatform waarmee organisaties hun medewerkers kunnen betrekken, aan hun merkidentiteit kunnen bouwen en hen echt helpen samenwerken. Sinds de start van onze samenwerking in juni 2016 heeft Portiva bij meerdere wereldwijde bedrijven, waaronder VodafoneZiggo, EBN, Royal Boskalis Westminster en Tebodin, Valo succesvol geïmplementeerd.

  Bekendmaking Valo Partner of the Year 2018
  De winnaar van de Valo Partner of the Year 2018 Award wordt op 3 mei tijdens de Valo Partner Summit Europe 2018 in Lissabon bekend gemaakt. Wij wensen de andere finalisten Phytagoras (UK) en Xylos (België) veel succes.  Noot voor de redactie:
  Meer weten over de inhoud van dit persbericht en Portiva? Neem contact op met Marloes Vonk, Marketing & Communicatie, T. +31 6 242 32 661, mvonk@portiva.nl.

  Link naar afbeelding: https://www.portiva.nl/wp-content/uploads/2018/04/Logo_valo_partner-of-the-year-2018_headlines_website.jpg

older | 1 | .... | 682 | 683 | (Page 684) | 685 | 686 | .... | 763 | newer