Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Actuele persberichten van IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven

older | 1 | .... | 685 | 686 | (Page 687) | 688 | 689 | .... | 763 | newer

  0 0

  Nieuw-Vennep, 19 april 2018 - Voor de nieuwe tentoonstelling ‘Van Gogh & Japan’ in het Van Gogh Museum in Amsterdam heeft Integrated Works een innovatieve Wi-Fi oplossing geïmplementeerd om bezoekersstromen in kaart te brengen. Daarmee kan met behulp van Cisco Virtual Beacons bepaald worden waar bezoekers zich bevinden. Deze data worden tevens gebruikt om de presentatie van de informatie in de interactieve multimediatour voor deze tentoonstelling aan te sturen, zodat bezoekers nog beter hun weg in de tentoonstelling kunnen vinden.

  Klik voor de videotrailer van de tentoonstelling ‘Van Gogh & Japan’.

  Het aantal bezoekers aan het Van Gogh Museum groeit sterk, met in 2017 een recordaantal van 2,26 miljoen bezoekers. Het management wil nu meer en beter inzicht krijgen in de manier waarop bezoekers zich door de tentoonstellingsruimte begeven, zodat ze hen een optimale beleving met de kunst kunnen geven. Zijn er verschillen binnen de doelgroepen te ontdekken? Op basis van deze gegevens is het mogelijk om de looproute te optimaliseren en de content van de multimediatour verder te verbeteren en personaliseren.

  Integrated Works, dat al sinds 2009 de netwerkinfrastructuur van het Van Gogh Museum verzorgt, is in de zomer van 2017 gevraagd om de hiervoor benodigde technische infrastructuur te ontwerpen en aan te leggen. Daarb>>

  Lees verder..

  0 0

  ’s-Hertogenbosch – Business & Cloud Integrator Ctac heeft het contract met Action uitgebreid. De internationale retailer neemt al sinds 2008 naar volle tevredenheid Ctac’s point-of-sale-systeem (POS) XV Retail af en maakt tevens gebruik van het

  0 0

  Utrecht, 20 april 2018 - Fortinet (NASDAQ: FTNT), wereldwijd leider in uitgebreide, geautomatiseerde en geïntegreerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat het met IBM samenwerkt aan de ontwikkeling van diens nieuwe X-Force Threat Management Services. De twee bedrijven bieden hun gezamenlijke klanten daarmee diep inzicht in cyberbedreigingen, aanvalsdetectie en -preventie en een geïntegreerde ‘verdediging in de diepte’-strategie die het bedrijfsbrede aanvalsoppervlak omspant. IBM Security is Fortinet Fabric-Ready-partner sinds 2017. Dit maakt het mogelijk om de uitgebreide beveiligingsoplossingen van Fortinet te combineren met de beveiligingsexpertise van IBM om gezamenlijke klanten bescherming te bieden tegen geavanceerde cyberbedreigingen in omgevingen op locatie en multi-cloudomgevingen.

  De IBM X-Force Threat Management Services werden ontwikkeld op basis van de basisbeginselen van het Cybersecurity Framework van het National Institute of Science and Technology (NIST). Dit heeft geresulteerd in een geïntegreerde en programmatische beveiligingsaanpak die de volledige levenscyclus van bedreigingsbeheer omspant. Omdat veel IBM X-Force Threat Management Services-partners ook deel uitmaken van het Fabric-Ready-ecosysteem van Fortinet, kunnen gezamenlijke klanten profiteren van een volledig geïntegreerde oplossing die toegang biedt tot  grote beveiligingsexpertise, real-time bedreigingsinformatie en krachtige beveiligingstools en -diensten.

  De beveiliging van moderne digitale ondernemingen transformeren
  De digitale economie stelt op alle fronten hoge eisen aan de bedrijfsvoering van bedrijven. Organisaties gaan hun netwerk moderniseren om effectief te concurreren in deze dynamische markt. Tegelijkertijd moeten ze hun beveiliging transformeren om zich te wapenen tegen nieuwe cyberbedreigingen die dagelijks de kop op steken en misbruik proberen te maken van het>>

  Lees verder..

  0 0

  APELDOORN – ICT-Partners, advies- en implementatiepartner voor werkplek-, datacenter- en cloudintegratietrajecten, neemt per direct de managed services diensten van Inforit, IT-dienstverlener en kennispartner voor de logistieke sector, over.

  Er zijn meerdere redenen waarom ICT-Partners de managed services diensten van Inforit overneemt. Een belangrijke reden is dat ICT-Partners hiermee haar Managed Services diensten verder kan uitbouwen in de sector transport & logistiek. Een andere reden is de potentie van een langdurige samenwerking met Inforit om vanuit een multi-cloudplatform nieuwe diensten te introduceren in deze markt. Strategisch gezien krijgt ICT-Partners met deze overname ook een footprint in het zuiden van Nederland, waarmee een landelijke dekking een feit is.

  Bert Duiverman, Algemeen directeur a.i. bij Inforit: “Wij zien ICT-Partners als een innovatie partij die onze dienstverlening met hoogwaardige kwaliteit en oog voor onze klanten kan voortzetten. Tevens biedt het Inforit de mogelijkheid om meer focus te hebben op onze core activiteiten: het ontzorgen van het logistieke proces van onze klanten middels logistieke software (Transfusion, LSPfusion, CDWfusion, DCfusion, PlanIT), waarbij advies en implementatie op maat geleverd wordt”.


  Additionele dienstverlening - multi-cloudplatform
  ICT-Partners zet de dienstverlening rondom de managed services aan de klanten van Inforit voort én gaat tevens met Inforit een samenwerking aan om haar specialistische software voor de sector Transport & Logistiek te laten landen op het multi-cloudplatform van ICT-Partners.

  “ICT-Partners streeft naar maximale ontzorging van organisaties. Het aanbieden van een zo compleet mogelijk dienstenpallet vanuit een samenwerking met Inforit gebaseerd op een multi-cloudgedachte maakt het voor ons mogelijk om een volgende fase in te gaan van ontzorging”, aldus Pascal Verberkt, Algemeen directeur van ICT-Partners. “Organisaties kunnen bij ons terecht voor housing, hosting en diverse werkplek- en datacenterfunctionaliteiten, waaronder Back-up-as-a-Service, Uitwijk-as-a-Service, Disaster recovery-as-a-Service, Werkplek-as-a-Service en meer.”


  Over ICT-Partners
  ICT-Partners helpt organisaties met meer dan 100 experts succesvol te zijn met ICT.
  Wij ontwerpen, Implementeren, optimaliseren en beheren ICT-infrastructuren met de nieuwste technologieën, die bijdragen aan continuïteit, stabiliteit en kostenbesparing.

  Alles draait om vernieuwing en verbetering van uw ICT-infrastructuur (‘Mijn werkplek’ & ‘Mijn datacenter’) en het optimaal inrichten van uw beheer (‘Mijn beheer’). Het resultaat: lagere beheerkosten en verhoogde arbeidsproductiviteit.
  It’s all connected.


  Over Inforit
  Sinds 1995 heeft INFORIT zich ontwikkeld tot een veelzijdige IT-dienstverlener en kennispartner voor een diversiteit aan klanten. Met ruim 25 gemotiveerde medewerkers is Inforit onder meer een logistiek expertise centrum, waarbij EDI Consulting en eigen applicaties als TransFusion en CDWFusion geboden worden.


  Voor meer informatie over de inhoud van dit bericht kunt u contact opnemen met:

  ICT-Partners
  P. Verberkt, Algemeen Directeur
  Prins Willem-Alexanderlaan 210
  7311 SZ Apeldoorn
  T 055 528 22 22
  E p.verberkt@ict-partners.nl

  Inforit
  B. Duiverman, Directeur a.i.
  Aengelbertlaan 20
  5342 LA Oss
  T 088 676 70 00
  E BDuiverman@inforit.nl

   

  0 0

  Uit vandaag gepubliceerde cijfers van het UWV blijkt dat geen enkele beroepsrichting zo veel krapte kent als de ICT. Het UWV noemt een mismatch in digitale kennis en vaardigheden als belangrijkste oorzaak. Binnen de ICT-sector is deze mismatch al een aantal jaar een urgent probleem. Branchevereniging Nederland ICT waarschuwt nu voor het effect op de gehele economie. “Zonder grootschalige omscholing en bijscholing neemt de krapte in alle sectoren toe.” zegt directeur Lotte de Bruijn. Nederland ICT roept staatssecretaris Keijzer daarom op om het verbeteren van digitale vaardigheden een speerpunt te maken van haar digitaliseringsstrategie.

  De ICT-sector zit vanzelfsprekend in de voorhoede van de digitale economie, maar andere sectoren digitaliseren snel. Nu al werkt bijna driekwart van de ICT’ers buiten de ICT-sector. De financiële sector is bijvoorbeeld al bijna compleet gedigitaliseerd. “Daar voelen ze het tekort aan mensen met ICT-vaardigheden ook”, zegt de Bruijn. Maar de mismatch in digitale vaardigheden beperkt zich niet tot ICT-beroepen. Nederland ICT liet eind 2017 door onderzoeksbureau The METISfiles bereken wat de huidige omvang is van de digitale economie. Uit dat onderzoek blijkt onder andere dat op dit moment 1,5 miljoen werknemers afhankelijk zijn van ICT bij het uitvoeren van hun primaire taken. Deze digitale beroepsbevolking zal de komende jaren met een kwart toenemen tot 1,9 miljoen. “Steeds meer functies zijn ICT-gedreven,” zegt De Bruijn. “Dat zorgt voor een enorme productiviteitsverhoging, maar vraagt ook om nieuwe, specifieke vaardigheden. Dat gaat niet vanzelf.” Het is bovendien waarschijnlijk dat onder invloed van nieuwe technologieën als het Internet of Things, machine learning, blockchain en augmented reality het digitale gehalte van beroepen verder toe zal nemen.

  Omscholen en bijscholen in digitaliseringsstrategie
  Nederl>>

  Lees verder..

  0 0

  Düsseldorf, 20 april 2018 –Toshiba Electronics Europe GmbH (TEE) kondigt capaciteitsuitbreidingen en nieuwe varianten aan van zijn interne harde schijven (HDD's). Drie van de HDD-series zijn geüpgraded op verschillende gebieden, waaronder capaciteit en opslagbuffer. De series N300 NAS Hard Drive voor NAS-opslag (Network Attached Storage) en X300 Performance Hard Drive voor high-performance en gaming-pc's omvatten nu een 10TB[1]-model en kleinere varianten. Bovendien beschikken ze over grotere cache-opties. De serie L200 Laptop PC Hard Drive voor consumenten- en professionele laptops wordt nu geleverd met maximaal 2TB opslagruimte en een grotere cache van maximaal 128MB voor de nieuwe modellen.

  De 3,5-inch[2] N300 NAS Hard Drive is ontwikkeld voor persoonlijk gebruik, kantoor aan huis en kleine bedrijven, bijvoorbeeld voor schaalbare RAID-systemen[3]. De maximaal leverbare opslagcapaciteit van de HDD-serie is verhoogd van 8TB naar 10TB. De serie is geoptimaliseerd voor de prestatie- en betrouwbaarheid voor toepassingen die continu (24/7) operationeel zijn.

  Het model van 10TB biedt 7.200 rpm, overdrachtssnelheden tot 248 MB/s en een databuffer van 256MB. Alle modellen worden geleverd met rotatievibratiesensoren (RV) en ondersteunen een workload[4] van 180TB/jaar. Daarnaast heeft Toshiba Stable Platter Technologie geïmplementeerd bij multi-bay NAS-systemen, waarop grote hoeveelheden data efficiënt moeten worden opgeslagen en die dagelijks moeten worden gebruikt.

  De 3,5-inch X300 Performance Hard Drive richt zich op de high-performance- en de gaming-pc-markt. De serie omvat nu – naast de varianten met 8, 6, 5 en 4TB – ook een model met 10TB opslagruimte. De HDD is uitgerust met Toshiba’s Dynamic Cache Technology, dat de cachetoewijzing tijdens het lezen en schrijven optimaliseert voo>>

  Lees verder..

  0 0

  Afgelopen maand kwam de internationale internetgemeenschap bijeen in San Juan, Puerto Rico, voor de 61e meeting van de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). Het meest opvallende nieuwtje? ICANN wil in 2021 het aanvragen van nieuwe domeinnaamextensies weer mogelijk maken. Een aankondiging die komende jaren de agenda van de branche gaat beheren, want vooral onder bedrijven is de belangstelling voor een eigen domeinnaamextensie, een zogenaamde Brand TLD, groot.

  Wat is een Brand TLD?
  Een Brand topleveldomein is een domeinnaamextensie die specifiek is voor een bedrijf, merk of organisatie. Brand TLD’s konden voor het eerst worden aangevraagd in 2012. Een klein aantal bedrijven greep die kans aan om zijn naam vast te leggen. Bestaande voorbeelden zijn .barclays, .bnpparibas, .philips .wolterskluwer, .kpn en .google. Met een Brand TLD controleer je als bedrijf de volledige url. Je hoeft dan in principe geen andere extensies meer te registreren en bent volledig baas over je eigen domein.

  2012: beperkt en duur
  Dat er desondanks maar weinig bedrijven toehapten in 2012 is begrijpelijk. De procedure was omslachtig, duur en het rendement onzeker. Niemand had zo’n Brand TLD immers in de praktijk gebruikt. Bovendien konden veel softwareapplicaties als mailservers helemaal niet omgaan met onbekende domeinnaamextensies. Veel van de aanvragen waren daarom puur defensief. Desondanks steeg het aantal extensies door deze aanvraagronde van circa 300 naar meer dan 1.500 nieuwe toplevels.

  Als er een schaap over de dam is
  Toch zijn er goede redenen om aan te nemen dat 2021 anders wordt. Van de aanvragers uit 2012 heeft een aantal inmiddels aangetoond dat een eigen extensie kan werken. Kijk bijvoorbeeld op group.bnpparibas of home.barclays. Banken, maar ook uitgever>>

  Lees verder..

  0 0

  UTRECHT, 19 april 2018 – Coolblue viel vanavond voor de tweede maal op rij in de prijzen tijdens de uitreiking van de CustomerFirst Awards in het Beatrix Theater in Utrecht. Wederom mogen zij zich het Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland noemen. Intiatiefnemers van de publieksprijs, SAMR Marktvinders en auteur Egbert Jan van Bel, reikten daarnaast ook nog verschillende brancheprijzen uit.

  Uit het grootschalig continu onderzoek van SAMR Marktvinders kwam Coolblue voor het tweede jaar op rij als Klantvriendelijkste Bedrijf van Nederland uit de bus. De (online) retailer laat daarmee Van der Valk (2) en Efteling (3) achter zich. “Alles voor de glimlach consequent en continu doorvoeren in alles wat je doet – van de website tot bestellen, van bezorgen tot de voorwaarden – maakt dat Coolblue in alles gezien en ervaren wordt als een Klantvriendelijk Bedrijf”, zegt Gerrit Piksen, manager customer intelligence bij SAMR. “Met gemiddeld een 8,57 haalt Coolblue zelfs de hoogste score ooit!”

  Top 10 Klantvriendelijkste Bedrijven van Nederland 2018:

  1. Coolblue
  2. Van der Valk
  3. Efteling
  4. bol.com
  5. PLUS
  6. Jan Linders
  7. ANWB
  8. Bijenkorf
  9. Rituals
  10. 123inkt.nl
  Klantvriendelijkheid staat onder druk
  De afgelopen jaren zagen we de gemiddelde klantvriendelijkheid – over alle branches heen – steeds stijgen. Die trend is doorbroken. Het lijkt erop dat klantvriendelijkheid onder druk staat, want we zien dit jaar zelfs een lichte daling. In 2017 scoorde de gehele top 10 nog minimaal een 8. Dit jaar scoort alleen de top 6 hoger dan een 8.

  Branchewinnaars
  Naast de overall winnaar, zijn ook acht branchewinnaars bekend gemaakt. Daarin zijn dit jaar enkele veranderingen doorgevoerd. Het onderscheid tussen online>>

  Lees verder..

  0 0

  Kampen, 23 april 2018 – Het Archief- en Documentatiecentrum (ADC) biedt aan kerken een archiefservice gebaseerd op een state-of the-art oplossing voor archiefbeheer en e-depot. In samenwerking met Data Matters en DEVENTit heeft het ADC een veilige en duurzame oplossing ontwikkeld voor het bewaren en beheren van het digitaal archief dat binnen een kerkgemeente gevormd wordt: van de kerkenraad, van de diaconie, van commissies van beheer en dergelijke.

  Veilig beheer van digitale informatie is ook voor kerken van het hoogste belang. De ADC archiefservice voldoet aan de hoogste veiligheidseisen. De digitale bewaarplaats wordt beheerd door het ADC. Elke kerk krijgt daarin een eigen, voor derden ontoegankelijk archief, met een unieke toegangscode. ADC biedt niet alleen een hoogwaardige archiefservice, maar ook ondersteuning bij het gebruik ervan.

  George Harinck, directeur van het ADC: “Digitaal archief van kerken verdient de beste zorg: gebruik daarom de archiefservice van het ADC.” Na lang en grondig overleg en onderzoek - waarbij ook kerken betrokken waren – is in samenwerking met Data Matters en DEVENTit de archiefservice ontwikkeld, die zich o.a. kenmerkt door: gebruiksgemak, betrouwbaarheid en een goede aansluiting op de archiefbehoeftes van kerken. 

  Ook Paul Schindeler, directeur van Data Matters, is enthousiast over de mogelijkheden van de archiefservice: “Door de goede samenwerking met het ADC en de kerken hebben wij een passende en professionele oplossing gemaakt, die ook door publieke archieven wordt gebruikt. De archiefservice wordt door het ADC voor een aantrekkelijk jaarlijks bedrag aan kerken aangeboden.”

  Peter van Diermen, directeur van DEVENTit sluit daarbij aan:Wij hebben graag onze medewerking verleend om ons Atlantis archiefbeheersysteem voor kerken beschikbaar te stellen. Door de aantrekkelijke prijsstelling is dit een mooie kans voor kerken om hierin een grote stap te maken in het professioneel en betrouwbaar beheren van haar archieven.”

  -------------------------------------------------------------

  Over ADC
  Het Archief- en Documentatiecentrum is een instituut van de Gereformeerde Kerken. Het ADC is opgericht in 1993 voor archiefbeheer en –ontsluiting en voor advisering aan kerken over archiefbeheer. Zie: www.adckampen.nl

  Over Data Matters
  Data Matters is al 15 jaar expert in duurzame archivering en duurzaam informatiebeheer. De innovatieve technologiedienstverlener richt informatieprocessen bij bedrijf en overheidsorganisatie op een dusdanige wijze in, dat de essentiële zakelijke informatie altijd beschikbaar en toegankelijk is en blijft. Over vijf, over vijftig jaar of voor eeuwig. Zie ook www.datamatters.nl/strongroom

  Over DEVENTit
  DEVENTit uit Bunschoten is al ruim 20 jaar toonaangevend in de erfgoedsector met het pakket Atlantis, dé oplossing voor volledig webbased collectiebeheer en portaalbouw. Tal van organisaties, variërend van archiefinstellingen, musea en overige collectie beherende organisaties in Nederland en België maken gebruik van Atlantis voor het archief- en collectiebeheer alsook de presentatie daarvan via het Intra- en Internet. Zie ook: www.deventit.nl

  -------------------------------------------------------------

  Mediacontact
  Merijn Wijma, archivaris ADC, telefoon: 038 – 44 717 30, email: info@adckampen.nl

  0 0

  Utrecht, 23 april 2018 – OutSystems, leverancier van hét Low-Code-platform voor applicatieontwikkeling, is door onderzoeksbureau Ovum benoemd tot marktleider in het 2018-2019 Ovum Decision Matrix (ODM) for enterprise mobile application development platforms (MADP). De ODM heeft acht MADP-oplossingen vergeleken op het gebied van marktuitvoering en impact op de markt. OutSystems behaalde hoge scores op deze aspecten. Ook werd de maximale score op het gebied van technische mogelijkheden genoteerd.

  Ovum benadrukt de krachten van het OutSystems-platform op meerdere gebieden. Zo voorkomt het Low-Code-platform dat de gebruiker aan de onderliggende code moet sleutelen. Door de Low-Code aanpak te combineren met geavanceerde Artificial Intelligence (AI)-mogelijkheden zijn ontwikkelaars in staat ontwikkeltrajecten te verkorten en innovatieve applicaties in de markt te zetten die profiteren van de laatste technologische ontwikkelingen. Tevens erkent het rapport OutSystems’ capaciteit om zowel ontwikkeling als levering van applicaties in het platform te integreren. Zo hebben ontwikkelaars één geïntegreerde ontwikkelomgeving voor het gehele ontwikkelproces. Dit wordt ondersteund door OutSystems’ geautomatiseerde cloud-DevOps, waarmee gebruikers mobiele applicaties kunnen integreren in de organisaties van klanten.

  “We zijn erg blij dat Ovum OutSystems heeft erkend als marktleider,” zegt Paulo Rosado, CEO bij OutSystems. “Ovum stelt dat het na het laatste MADP-rapport een stijging waarneemt in het gebruik van Low-Code ontwikkeling. Bovendien zijn wij er trots op om één van de pioniers te zijn op dit gebied. Ovum erkent het toegenomen gebruik van AI bij applicatieontwikkeling. Dit is in lijn met onze ervaring. Wij zien meer en meer klanten >>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam Qualys (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen, integreert met het Cloud Security Command Center (Cloud SCC) voor Google Cloud Platform (GCP), een security- en data risk-platform dat organisaties helpt data te verzamelen, dreigingen te identificeren en in te grijpen voordat het te laat is.

  Cloud SCC biedt securityteams één overzicht voor security-features, policy’s en inzichten binnen het gehele Google Cloud Platform. De integratie van Qualys is een uitbreiding op bestaande data binnen Cloud SCC en voegt kwetsbaarheidsbeheer en threat-data toe voor compute-engine-instances binnen een GCP-project.

  Deze nieuwe mogelijkheid biedt klanten binnen Cloud SCC meer inzicht in Qualys-data en stelt DevOps- en securityteams in staat om hun workloads te beschermen dankzij volledig inzicht in kwetsbaarheden en dreigingen. Gebruikers hebben daarnaast voor elke geïdentificeerde kwetsbaarheid via drill-down toegang tot meer informatie en bruikbare intelligence. Met één klik navigeren ze terug naar hun Qualys-omgeving voor extra rapporten en informatie over dreigingen.

  Door de lightweight Qualys Cloud Agents uit te rollen op workloadimages, krijgen klanten toegang t>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 23 april 2018 - Citrix kondigt de nieuwe Citrix Analytics service aan, waarmee het bedrijf inzicht biedt in het gedrag van gebruikers en andere entiteiten in de hele organisatie. De dienst vereenvoudigt de beveiliging, het beheer en het gebruik van de gehele IT-infrastructuur. Machine learning en kunstmatige intelligentie detecteren afwijkend gedrag en potentiële bedreigingen, zodat Citrix nu bruikbare informatie kan leveren uit de data die via de clouddiensten en on premises-producten worden verzameld. Dit stelt klanten in staat proactief interne en externe bedreigingen te identificeren en aan te pakken. Citrix Analytics maakt het mogelijk een op risico-analyses gebaseerd beveiligingsmodel toe te passen, waarin de behoefte van gebruikers aan snelle toegang tot gegevens dynamisch wordt afgestemd op de noodzaak vanuit IT om de bedrijfsomgeving actief te beveiligen.

  De nieuwe Citrix service zoekt actief en veilig naar samenhang tussen de interacties van gebruikers met de applicaties, apparaten, netwerken en gegevens in onze productreeks en clouddiensten, om verdachte activiteiten tijdig te detecteren en het ongeautoriseerd vrijgeven van gegevens te voorkomen. Door de locatie van en de toegang tot gegevens volledig inzichtelijk te maken, stelt Citrix Analytics organisaties in staat data te bewaken en te beheren terwijl het zich verplaatst door eindpunten, datacenters, mobiele apparaten en hybride en multi-clouds. Het overzicht van datalogs en toegangsverzoeken geeft klanten inzicht in gegevensstromen, waarmee ze kunnen voldoen aan de beveiligings- en toezichtsverplichtingen die worden gesteld door verschillende beveiligingsstandaarden en -voorschriften, zoals de AVG, HIPAA en Sarbanes-Oxley (SOX).

  "Met nog slechts een maand te gaan tot de AVG, moeten bedrijven zorgen dat ze weten waar hun gegevens zijn, wie er toegang toe heeft, en de juiste technische en organisatorische beveiligingscontroles uitvoeren. De Citrix >>

  Lees verder..

  0 0

  Den Bosch, 23 april 2018 - Ivanti, het bedrijf dat IT samenbrengt voor beter beheer en betere beveiliging van de digitale werkplek, introduceert de Ivanti® Environment Manager Policy, gebaseerd op AppSense, en de Ivanti Migration Accelerator voor Windows 10, waarmee de productiviteit van gebruikers wordt verhoogd en het migratiepad naar Windows 10 wordt gestroomlijnd. De Ivanti Environment Manager Policy zorgt ervoor dat gebruikers tot tien keer sneller kunnen inloggen in Windows, dankzij de eliminatie van trage, ingewikkelde login-scripts en het vervangen van group policies (GPO’s). Het biedt ook een moeiteloze migratie van gebruikersinstellingen en bestanden naar Windows 10 met de gratis Ivanti Migration Accelerator voor Windows 10 resource kit, die beschikbaar is in de Ivanti Marketplace.

  Kijk voor meer informatie op www.ivanti.com/products/environment-manager-policyof lees dit blog.

  Lees hieronder het volledige Engelstalige persbericht:

  Ivanti Delivers Logons Up to 10 Times Faster and Dramatically Smooths Windows 10 Migrations

  New Ivanti Environment Manager Policy Eliminates Hundreds of Group Policies and Accelerates the Migration of Users’ Personal Settings to Windows 10

  Ivanti, the company that unifies IT to better manage and secure the digital workplace, today announced Ivanti® Environment Manager Policy, powered by AppSense, and the Ivanti Migration Accelerator for Windows 10, enhancing user productivity while streamlining the path to Windows 10. Ivanti Environment Manager Policy, delivers up to 10 times faster Windows desktop logo>>

  Lees verder..

  0 0

  Tijdens de grootste industriële vakbeurs ter wereld introduceert T-Systems de Internet-of-Things (IoT) service button. Deze slimme oplossing start automatisch processen op met een eenvoudige druk-op-de-knop. Het ophalen van een afvalcontainer, storingsmelding of het bestellen van nieuwe machineonderdelen zijn voorbeelden voor de inzet van deze IoT service button. De door T-Systems en het wetenschappelijke Fraunhofer instituut ontwikkelde IoT-button biedt de industrie legio mogelijkheden om snel en eenvoudig op maat gemaakte processen op te starten.

  Eén van de eerste gebruikers van de IoT-knop is Krone AG. Deze grote Duitse frisdrank- en voedselverpakkingsfabrikant heeft 28 distributiepunten uitgerust met de IoT-knop. Zodra een machineonderdeel moet worden vervangen, wordt met één druk op de knop automatisch een bericht gestuurd naar de logistieke afdeling. Die zorgt vervolgens voor aflevering van het onderdeel op de gewenste plek. Krone verstuurt op deze manier zo’n honderd logistieke berichten per dag. Dat scheelt veel tijd en geld in de logistieke keten van de fabrikant.

  “Internet-of-Things oplossingen bieden veel nieuwe mogelijkheden voor het digitaliseren van machine-onderhoud, systemen en processen. Handmatige processen worden ingeruild voor slimme digitalisering. T-Systems is één van de eerste ICT-dienstverleners die met deze IoT button een kant-en-klare IoT-oplossing biedt voor diverse toepassingen,” vertelt Sake Algra, Managing Director van T-Systems in Nederland.

  Dankzij het plug & play ontwerp is de IoT service button van T-Systems snel en eenvoudig te programmeren voor opstartprocessen. De knop werkt snoerloos op een standaard batterij en is voorzien van een low-power display. Het apparaatje communiceert via het NarrowBand IoT-netwerk. Daarmee werkt de IoT-knop overal en altijd, ook op plekken waar traditionele netwerken niet toereikend zij>>

  Lees verder..

  0 0

  Arnhem, 23 april 2018 – Glasvezelondernemer Levelfour Networks uit Arnhem heeft op vrijdag 20 april de glasvezelnetwerken van IT-dienstverlener Stepco uit Ittervoort overgenomen. Dankzij de overname kunnen alle ondernemers op de aangesloten bedrijfsterreinen nu de overstap maken naar glasvezel.

  IT-diensten én glasvezelverbindingen uiteen
  IT-dienstverlener Stepco is specialist in managed services en cloud-, beheer- en securityoplossingen. Voor optimale IT-resultaten en -verbindingen realiseerde Stepco ook glasvezelnetwerken voor de klanten. Aansluiting op glasvezel zorgt voor een voldoende bandbreedte en een beveiligde verbinding noodzakelijk om de managed services tot hun recht te laten komen. Aanleg en beheer van glasvezelnetwerken zijn geen kernactiviteiten van Stepco. Het was dan ook logisch dat Stepco hiervoor een strategische partner zocht en uitkwam bij Levelfour Networks. Al snel concludeerden beide partijen dat Levelfour Networks de glasvezelnetwerken zou overnemen. Zo blijven beide partijen bij hun kernkwaliteiten.

  16 glasvezelnetwerken erbij
  Voor Levelfour Networks betekent deze overname een forse uitbreiding van het aantal glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen. Het gaat om 16 netwerken op bedrijventerreinen in: Houten, Ede, Dieren, Arnhem, Amersfoort, Amsterdam en Rotterdam. Levelfour Networks zal de netwerken op de locaties verder uitbouwen en ervoor zorgen dat al deze netwerken voorzien worden van de nieuwste technologie. Supersnelle breedband verbindingen zijn op deze locaties tegen betaalbare tarieven beschikbaar.

  Voordelen voor iedereen
  De overname biedt alleen maar voordelen. Voor iedereen. Stepco kan zich volledig focussen op de cloudoplossingen en IT-securitydiensten. Levelfour Networks vergroot haar aandeel op de Nederlandse bedrijventerreinen. Ondernemers die al glasvezel hebben krijgen de optimal>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht – Zoho Corporation opent zijn eerste Europese verkoop- en marketing kantoor in Utrecht. Om maximaal van de marktpotentie te kunnen profiteren, lanceert Zoho een nieuw Europees initiatief voor zakelijke ontwikkeling, dat onder andere bestaat uit het uitbreiden van het lokale partnernetwerk, het coördineren van taalspecifieke kennisevents voor gebruikers, en het versterken van de banden met de zakelijke community in de Europese regio.

  “We zien Europa als belangrijke markt met enorm veel potentie – in het bijzonder voor Zoho One, onze alles-in-eenbundel met meer dan veertig zakelijke apps”, zegt Sridhar Vembu, CEO van Zoho Corporation. “Bedrijven in de Europese regio beginnen de potentie van de cloud in te zien en wij helpen ze graag op weg. We gaan voor de lange termijn.”

  Sridhar Iyengar, Head of European Business bij Zoho Corporation: “Deze uitbreiding naar Europa helpt ons om nauwer samen te werken met lokale partners en om klanten beter te begeleiden in hun overstap naar de cloud. Nederland was voor ons een voor de hand liggende keuze vanwege de vriendelijke wijze van zakendoen en de gunstige ligging in Europa.”

  Met het nieuwe kantoor in Utrecht, eigen datacenters in Ierland en Nederland, de GDPR-compliant manier van dataverwerking, een groot netwerk van regionale partners en gelokaliseerde producten in vijftien Europese talen is Zoho toegewijd om Europese gebruikers volledige ondersteuning te bieden.

  Datasecurity en GDPR
  Zoho is toegewijd aan het beschermen van dataprivacy. Het bedrijf heeft twee datacenters in Europa: één in Nederland en één in Ierland. Zoho verwerkt alle klantdata conform de regels van de GDPR.

  “Dataprivacy staat al vanaf dag één centraal in ons bedrijf”, zegt Iyengar. “We hebben nog nooit geld verdiend aan de gegevens van onze klant>>

  Lees verder..

  0 0

  Hannover, 23 april 2018Ultimaker, marktleider voor desktop 3D-printen, heeft vandaag op de Hannover Messe de nieuwste uitbreiding van het professionele 3D-printportfolio onthuld: de Ultimaker S5. De toekomstbestendige Ultimaker S5 is volledig geoptimaliseerd om naadloos met bestaande workflows te integreren. De nieuwe 3D-printer is geoptimaliseerd om nog betere en betrouwbare resultaten te leveren. Het grotere bouwvolume maakt de Ultimaker S5 de ultieme professionele oplossing voor het printen van functionele prototypes, tooling en productiehulpmiddelen.

  Ontworpen voor professionals
  De Ultimaker S5 heeft volledig geïntegreerde hardware, software en materiaal configuratie. Daarnaast zijn de settings geoptimaliseerd, waardoor eindgebruikers volledige geometrische vrijheid hebben en met materialen met industriële eigenschappen kunnen printen. De Ultimaker S5 maakt het makkelijk om printopdrachten te herhalen, heeft een hogere up-time en is eenvoudig in een bestaande workflow te integreren.

  Verbeterde gebruikservaring
  Door de introductie van een touchscreen wordt de huidige gebruikservaring verbeterd. De 3D-printer heeft een bouwvolume van 330x240x300 millimeter, ideaal voor het printen van grotere objecten. De Ultimaker S5 is voorzien van dual extrusion en heeft een verbeterde feeder, met een filament flow sensor die een print automatisch pauzeert en hervat wanneer de materialen op zijn. Hierdoor blijft de printkwaliteit onaangetast. De verbeterde bed leveling zorgt voor een perfecte eerste laag en compenseert het printbed continu tijdens het printen, wat onbeheerd gebruik van de 3D-printer mogelijk maakt. De Ultimaker S5 ontsluit nieuwe applicaties en kan een breed scala aan materialen printen: van PLA tot geavanceerde technische materialen, zoals nylon en polycarbonaat. Verder is de voorkan>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 19 april 2018 —– Cosmeticabedrijf Lush en milieuorganisatie Plastic Soup Foundation lanceren op zondag 22 april een landelijke bewustzijnscampagne tegen het gebruik van single-use plastics. De lancering valt samen met World Earth Day, met dit jaar als thema ‘End Plastic Pollution’. In de campagne dagen de organisaties heel Nederland uit om door middel van een pledge 30 dagen een van de drie meest vervuilende en overbodige single-use plastics te weigeren: flesjes, zakjes en rietjes. Dit kan tot en met 6 mei 2018 op http://www.plasticsoupfoundation.org/refuse

  Recyclen is niet genoeg
  Veertig procent van al het geproduceerde plastic is single-use. Dat we in Nederland veel plastic inzamelen en recyclen is een goede zaak, maar het is niet genoeg voor milieuwinst. Op dit moment is er een overschot aan ingezameld plastic: verwerkers kunnen al het plasticafval niet aan en het plastic dat wordt ingezameld is van een matige tot slechte kwaliteit en daardoor beperkt (her)bruikbaar. De meest effectieve manier om plasticafval tegen te gaan, is door het gebruik ervan te reduceren. Gelukkig is dit in het geval van plastic tasjes, flesjes en rietjes niet al te ingewikkeld. Er bestaan genoeg alternatieven die ook nog eens kostenbesparend zijn.

  Single-use plasticsoep
  Single-use plastic is een verzamelnaam voor al het plastic dat maar één keer wordt gebruikt. Het wordt in gemiddeld 5 seconden gemaakt, 5 minuten gebruikt en hebben meer dan 500 jaar nodig om af te breken. Veel van deze eenmalige plastics komen in de natuur en in onze oceanen terecht, zo ook in Nederland. Sinds 2017 doet Schone Rivieren (een samenwerking van het IVN, de Plastic Soup Foundation en Stichting De Noordzee) onderzoek naar de staat van de rivieroevers van de Maas en de Waal. Nog maar kort geleden werden er op sommige plekken>>

  Lees verder..

  0 0

  coMakeIT verwelkomt Thijs Petter als nieuwe CTO. Thijs zal onderdeel worden van het executive managementteam en leiding geven aan technologische innovaties.
  Thijs heeft meer dan 20 jaar ervaring in de ontwikkeling van complexe softwareproducten. Hierdoor beschikt Thijs over de juiste vaardigheden om de klanten van coMakeIT te helpen volop gebruik te maken van nieuwe technologische ontwikkelingen.

  Thijs begon zijn carrière in de jaren 90 bij Baan Software als mede ontwikkelaar van de Baan Virtual Machine. Een cruciaal onderdeel voor het succes van Baan ERP software. Hij speelde een belangrijke rol in de adoptie van XML en de ontwikkeling van de Enterprise Service Bus (ESB) om het hart van de ERP engine open te maken voor internet.

  Daarna is hij onderdeel geweest van het core team van TopTier Software wat later werd overgenomen door SAP en een belangrijke basis vormde voor het succes van de SAP NetWeaver suite.

  De volgende stap in zijn carrière was Cordys waar hij key architect was van het ontwikkelen van het op SOA gebaseerd PaaS platform. Hierop, en mede vanuit zijn ervaring met grote ERP-implementaties heeft hij diverse enterprise level cloud-based, model-driven, collaborative systemen geïmplementeerd.

  Zijn kennis van model-based en event-driven architectuur zal voor onze klanten van grote waarde zijn bij het bouwen van schaalbare software platforms.

  Thijs is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit als Master in Bestuurlijke Informatica. Hij staat bekend om zijn grote kennis op het gebied van CMMN (Case Management Modelling & Notation) en micro services architecture.


  0 0

  Bent u werkzaam bij een installateur, adviesbureau of bent u eindgebruiker, en wilt u meer kennis opdoen over de ontwikkelingen en innovaties op het gebied van databekabeling, netwerkapparatuur, wifi en noodstroomvoorzieningen? Bezoek dan op dinsdagmiddag 15 of woensdagmiddag 16 mei ons gratis kennisevent op ons kantoor in Amersfoort.

  Het thema voor dit jaar is 'Verbinden'.
  Al jarenlang verbindt Kannegieter haar opdrachtgevers met de rest van de wereld door middel van glasvezel- en kopernetwerken. Deze verbindende rol vervult Kannegieter ook graag in een ander opzicht voor haar relaties namelijk door u in contact te brengen met andere vakgenoten én door kennis met elkaar uit te wisselen.

  De Kennismarkt start om 13.00 uur. Na het welkomstwoord door Henk Groeneveld opent Breinwetenschapper Wouter van den Berg van BrainCompass de Kennismarkt en neemt ons mee in de wereld van ons brein, gevolgd door (demo)presentaties van een aantal van onze leveranciers (AT&T, Fluke, ProLabs en DasanZhone, Leviton, EATON, Minkels Legrand en LANCOM).

  Onze collega Erwin Hazeleger gaat u tevens iets vertellen over het onderwerp Passief Optisch Netwerk (PON)

  Om 18.00 uur wordt het buffet geopend!

  Bent u er ook bij? Aanmeldenolder | 1 | .... | 685 | 686 | (Page 687) | 688 | 689 | .... | 763 | newer