Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Actuele persberichten van IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven

older | 1 | .... | 691 | 692 | (Page 693) | 694 | 695 | .... | 763 | newer

  0 0

  Houten, The Netherlands, 08 May 2018 - In het eerste kwartaal van 2018 zagen T-Mobile en Tele2 hun marktaandeel op de Nederlandse postpaidmarkt verder toenemen onder tieners en twintigers. Bijna de helft van de klanten van deze providers heeft inmiddels een databundel van meer dan 5 GB, blijkt uit het Postpaid Mobile Insights Q1 2018-rapport van Telecompaper. Apple weet haar positie onder tieners (64%) en twintigers (47%) met een abonnement uit te bouwen. Voor twintigers zijn merk en bijbehorend besturingssysteem de belangrijkste aspecten bij aanschaf van een mobiele telefoon.

  Nederlanders bevelen hun mobiele provider steeds vaker aan. De gemiddelde NPS van postpaid aanbieders is gestegen naar 23, een jaar eerder lag dit nog op 19. Momenteel geeft 80 procent aan niet van plan te zijn om over te stappen naar een andere provider. De maandelijkse kosten van abonnementen zijn nog steeds de belangrijkste reden (43%) voor consumenten om voor een provider te kiezen. Maar liefst 28 procent van de KPN-klanten geeft aan dat de korting die men krijgt bij het afnemen van zowel Internet en TV als Mobiel een belangrijke reden vormt om voor KPN te kiezen. Klanten die een zogenaamde vast-mobiele combinatie hebben, krijgen bij KPN zowel een gratis TV-pakket als diverse mobiele extraatjes en korting. Ook andere aanbieders kennen deze beloningsvorm. Vodafone-klanten krijgen extra’s wanneer ze hun abonnement combineren met Internet en TV van Ziggo. Voor Vodafone klanten zijn deze extraatjes in 17 procent reden om voor hun provider te kiezen.

  Telfort ingehaald door Tele2 in no-frills segment
  Telfort verloor in de afgelopen vijf kwartalen marktaandeel ter grootte van 5 procentpunten in het no-frills segment. In dit segment zitten alle merken waarbij concurrentie primair om prijs draait. Tele2 heeft nu het grootste aandeel in dit segment (28%). Simpel laat tevens een stijgende lijn zi>>

  Lees verder..

  0 0

  SCHIPHOL-RIJK - NetApp HCI (hyper-converged infrastructure) – ontworpen op basis van SolidFire-flashstorage – is sinds een aantal maanden beschikbaar in de Benelux en is nu in productie genomen door Micros. Deze Nederlandse NetApp-klant specialiseert zich in werkplekbeheer, hosting, applicatiebeheer en infrastructuur.

  Keuze voor totaaloplossing
  Micros is al acht jaar klant bij NetApp en groeit hard, zowel qua IT-oplossingen en -infrastructuur, als qua medewerkers. “We wilden onze manier van werken transformeren, waarvan de IT-infrastructuur deel uitmaakt”, zegt Frans Poldervaart, technisch directeur van Micros. “Nadat NetApp onze behoeften en uitdagingen in kaart had gebracht, stelden ze HCI voor als oplossing. Uiteindelijk trokken de innovatieve ideeën, betrouwbare communicatie en eerlijke adviezen ons over de streep om voor een totaaloplossing te gaan: een Next Generation Data Center in combinatie met HCI, ONTAP Select en FAS-back-up.”

  Toegevoegde waarde HCI
  NetApp ziet een grote kans voor haar klanten met NetApp HCI en verwacht een grote groei in het komende jaar. Wat maakt het product speciaal? “NetApp HCI garandeert een goede prestatie door middel van Quality of Service, flexibele schaalbaarheid van storage en compute, verregaande automation en een makkelijke connectie na>>

  Lees verder..

  0 0

  Barneveld, 8 mei 2018 – Wereldwijde technologiegiganten Dimension Data en Cisco breiden hun programma tegen stroperij, Connected Conservation, uit naar Zambia, Kenia en Mozambique om ook daar de neushoorn te beschermen. Aanvullend wordt de strijd aangegaan tegen het stropen van grote aantallen Afrikaanse savanneolifanten. Dit in opvolging van een succesvolle pilot waarbij de bedrijven ’s werelds meest geavanceerde technologie inzetten in een privaat wildreservaat aangrenzend aan het wereldberoemde Kruger National Park in Zuid-Afrika.  Het aantal gestroopte neushoorns is sinds de Connected Conservation-technologie werd toegepast in het reservaat in november 2015 met 96 procent afgenomen. In 2017 werd geen enkele neushoorn in het gebied gestroopt.

  Elke dag hebben overal ter wereld honderden leveranciers en aannemers, personeelsleden, beveiligingsmedewerkers en toeristen toegang tot wildreservaten en -parken. Het doen en laten van mensen in deze parken wordt vaak niet gemonitord, omdat het reservaat zich op een afgelegen locatie bevindt met minimale IT-infrastructuur en toegangscontrole, met handmatige beveiligingsprocessen en zeer beperkte communicatie.

  Bruce Watson, bestuurslid van de Dimension Data Group: “Veel bedrijven hebben zich toegewijd aan het beschermen van deze dieren middels uiteenlopende reactieve initiatieven, zoals onthoorning of het installeren van sensors in de hoorn of onder de huid. Het probleem met deze reactieve methoden is echter, dat het dier al gedood en gestript is eer de rangers bij het dier aankomen.” >>

  Lees verder..

  0 0

  Nieuwegein, 8 mei 2018 - Sinds afgelopen jaar heeft fastfood keten Taco Bell Nederland haar eerste locatie in Eindhoven geopend en heeft ondertussen haar vestigingen met locaties in Tilburg, Breda en Den Haag succesvol uitgebreid. In het najaar van 2017 heeft Taco Bell Nederland Avit gekozen voor het ontwerpen, implementeren en beheren van de netwerkinfrastructuur binnen deze vestigingen.

  “Wij willen het komende jaar sterk groeien in Nederland. Dan moeten we kunnen vertrouwen op een zeer solde IT, niet alleen voor onze bedrijfsvoering maar ook om onze klanten een optimale beleving te kunnen bieden. IT is niet onze kernactiviteit. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een IT-partner met uitgebreide ervaring in onze sector. We zijn uitgekomen bij Avit die in de Hospitality sector een uitstekende reputatie heeft”, zegt Andrew Stewart, Franchise Owner Taco Bell Nederland.

  “Ook bij Taco Bell gaat het om zaken zoals integratie van verschillende IT-systemen, beveiliging en beschikbaarheid. Maar als de IT de business optimaal moet ondersteunen, is er echt meer nodig dan alleen IT-expertise. De Hospitality sector is een bijzondere sector met specifieke eisen. Gezien onze jarenlange ervaring binnen de Hospitality sector dit in combinatie met onze technische expertise, sluit perfect aan bij wat Taco Bell vraagt”, zegt Evert Smit, Sector Unit Manager van Avit.

  Taco Bell Nederland standaardiseert op basis van de Cisco-technologie. De netwerkinfrastructuur wordt gebouwd op basis van Cisco Meraki, inclusief firewalls, switches en WiFi access points. Ook worden de bewakingscamera’s op het netwerk aangesloten. Avit maakt het netwerk bovendien veilig toegankelijk voor op>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht, 8 mei 2018 – De nieuwste trends in cybercriminaliteit zijn veelzijdig: grootschalige ransomware-aanvallen met behulp van geavanceerde exploits, creatieve spam en phishing-aanvallen die inspelen op trending topics of aanvallen gebaseerd op social engineering. Zelfs legitieme software wordt gebruikt als cyberwapen. De versie van nieuwe Kaspersky Endpoint Security for Business biedt een antwoord op deze evolutie van cyberdreigingen. Machine learning helpt incidenten real-time te detecteren, terwijl het inzicht in de beveiliging is verfijnd. Onder meer kwetsbaarheidsmanagement, uitgebreide inlogbeveiliging en de integratie met Endpoint Detection and Response (EDR) helpen de controle op de beveiliging te verbeteren.

  Geavanceerde technologieën in een compleet nieuw ontwerp
  Kaspersky Endpoint Security for Business blijft zich ontwikkelen om de meest optimale bescherming tegen cyberbedreigingen te bieden. Een innovatie dit jaar is de verbeterde dynamische machine learning, waarmee het mogelijk is verdachte activiteiten real-time op te sporen. Andere geavanceerde technologieën in het product zijn: Gedragsdetectie, HIPS, Exploit-preventie en Remediation Engine. Ook nieuw is een mechanisme dat kritieke processen beveiligt en inloggegevens beschermt tegen mimikatz-achtige tools. In combinatie met andere maatregelen biedt dit bedrijven bescherming tegen actuele dreigingen zoals WannaMine, dat computers kaapt en hun resources gebruikt om cryptovaluta te minen.

  Vulnerability and Patch Management elimineert kwetsbaarheden automatisch. Het herkent kwetsbare punten, bepaalt de prioriteit en zorgt voor het downloaden van patches en updates, testen en distributie. Dit verkleint het risico dat cybercriminelen gebruikmaken van kwetsbaarheden in populaire >>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht, 8 mei 2018 – Cloudtechnologie is niet meer weg te denken uit het hedendaagse IT-landschap. Echter ziet 69 procent van de IT-beslissers nog belemmeringen om clouddiensten breder in te zetten. Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 266 Nederlandse IT-beslissers. Zij hebben met name zorgen over de veiligheid (52%) en rentabiliteit (43%) van cloudoplossingen. Daarnaast voorzien de respondenten problemen vanwege de gepercipieerde afhankelijkheid van cloudleveranciers (36%), gebrek aan kennis (21%) en het ontbreken van een cloudstrategie (18%). Telindus heeft de uitkomsten van het onderzoek en zijn reactie hierop gebundeld in de whitepaper ‘Zonder cloudstrategie geen succesvolle digitale transformatie’.

  De business vereist tegenwoordig dat een organisatie snel en flexibel opereert, waarbij cloudtechnologie en een bijbehorende cloudstrategie onmisbaar zijn. “Natuurlijk brengt een brede uitrol van cloudoplossingen verschillende uitdagingen met zich mee”, stelt Eric Otten, Cloud Architect bij Telindus. “Laat de IT-manager de regie nemen en zich omringen door specialisten om gezamenlijk een cloudstrategie op te stellen, zodat je de uitdagingen op voorhand kan adresseren. Zo kan op het gebied van beveiliging van clouddata gedacht worden aan encryptie en identiteitsmanagement, wat zorgdraagt voor veilig toegangsbeheer. De return on investment van cloudoplossingen dient meer te worden gezien in termen van toegevoegde waarde. Nu wordt de cloud vaak gezien als een middel om kosten te besparen en daarmee wordt geen recht gedaan aan de waarde van cloudapplicaties.”

  Toegevoegde waarde van cloud
  In het onderzoek is de respondent ook gevraagd >>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 8 mei 2018Kaseya®, leverancier van complete IT-beheeroplossingen voor Managed Service Providers (MSP’s) en middelgrote bedrijven, introduceert VSA by Kaseya. Dit product vertegenwoordigt de ’next-generation’ software voor remote monitoring en management (RMM). Met deze aankondiging presenteert Kaseya de eerste en enige RMM-oplossing die zowel endpoint- als netwerkbeheer verenigt, IT-documentatie integreert en IT-automatiseringsmogelijkheden uitbreidt door middel van crowdsourced automatisering. Verder kunnen MSP's en interne IT-organisaties met VSA hun volledige IT-infrastructuur effectiever beheren – van het endpoint tot het netwerk – via één platform.

  "Organisaties zijn in toenemende mate afhankelijk van bedrijfstoepassingen w>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 8 mei 2018 – Werknemers verspreid over heel Europa beschikken niet over de juiste datavaardigheden. Dat blijkt uit een onderzoek door Qlik, marktleider op het gebied van data-analyse, over de datavaardigheden en het belang van deze vaardigheden op het werk. Slechts 17% van de ondervraagden geeft aan zichzelf als ‘data literate’ te zien: in staat om data te kunnen lezen, interpreteren, begrijpen en bediscussiëren. Qlik heeft een ‘Data Literacy’-campagne gelanceerd om het bewustzijn van én de kennis over data te vergroten.

  Meer dan 5000 Europese werknemers hebben aan het onderzoek deelgenomen. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat de juiste kennis van data bijdraagt aan het succes op de werkvloer: van de werknemers die zichzelf als data literate omschrijven, geeft 76% aan succesvol te zijn in zijn werk, tegenover slechts 49% van het totale aantal ondervraagden. Bovendien geeft 90% van de respondenten aan dat data hen kan helpen hun werk te verbeteren en dat een bepaalde mate van data literacy ze geloofwaardiger maakt op de werkvloer (70%).

  Uit het onderzoek komt ook naar voren dat het verschil in datavaardigheden tussen de diverse afdelingen en lagen van een bedrijf erg groot is. Hoewel 85% van de werknemers in een uitvoerende functie aangeeft dat data hen helpt hun werk beter te doen, voelen zij zich het minst op hun gemak bij het gebruik van data: slechts 10% noemt zichzelf data literate. Minder dan de helft (49%) van deze medewerkers denkt toegang te hebben tot alle benodigde data om zijn werk optimaal te kunnen doen. Van de senior medewerkers meent 79% over de benodigde data te beschikken, maar van hen geeft slechts 24% aan daadwerkelijk data literate te zijn.

  Sandor Nieuwenhuijs, presales director Benelux, Emerging Markets & Russia bij Qlik: “Om kunnen gaan met data >>

  Lees verder..

  0 0

  Apeldoorn, 8 mei 2018 – ITB2 Datacenters, een Nederlandse aanbieder van regionale datacenters met vestigingen in Apeldoorn en Deventer, heeft een crypto currency lab omgeving opgezet in zijn datacenter in Apeldoorn. Het ITB2 Crypto Currency Lab is uitgerust met twee verschillende soorten mining apparatuur, namelijk Bitcoin en Ethereum. Het lab is bedoeld als testomgeving voor blockchain technologieën en de impact van dergelijke technologieën op een regulier colocatie datacenter, met name waar het gaat om het energieverbruik en de koeling van de infrastructuur.

  Het nieuwste colocatie datacenter van ITB2 in Apeldoorn werd in 2013 geopend en heeft een gecalculeerde energiezuinige Power Usage Effectiveness (PUE) waarde van 1,08. Dit datacenter is uitgerust met indirect adiabatische koeling en andere innovatieve technologieën om het energieverbruik van de bij ITB2 gehuisveste IT infrastructuren drastisch te beperken. Het ITB2 Crypto Currency Lab is ingericht om de impact van blockchain technologie te testen op de koeling-infrastructuur in Apeldoorn, en op het energieverbruik van ITB2 op deze locatie.

  In het Crypto Currency Lab worden nieuwe Bitcoins en Ethereums ‘gemined’. Het ‘minen’ van digitale valuta zoals Bitcoin en Ethereum op basis van blockchain technologie staat namelijk bekend om zijn hoge energieverbruik. ITB2 Datacenters heeft weliswaar high density colocatie voor klanten beschikbaar (voor toepassingen met hoge stroomdichtheid), maar wil weten wat het gebruik van blockchain specifiek betekent voor het stroomverbruik en voor de benodigde koelingcapaciteit.

  Huidige klanten

  “Wij hebben ervoor gekozen om crypto currency te gebruiken, omdat dit de meest bekende en inmiddels wijdverbreid>>

  Lees verder..

  0 0

  Build 2018, de jaarlijkse developer-conferentie van Microsoft, is vandaag gestart in Seattle, Verenigde Staten. Tijdens dit evenement heeft Microsoft verschillende nieuwe technologieën aangekondigd op het gebied van Artificial Intelligence (AI), het Internet of Things (IoT) en cloud.

  Hieronder vind je een overzicht van de aankondigingen:

  • Microsoft introduceert ‘AI for Accessibility’, een nieuw vijfjarig programma waarbij 25 miljoen dollar wordt geïnvesteerd in technologie, kennis en onderzoeksbeurzen, bedoeld om AI in te zetten ter ondersteuning van mensen met een lichamelijke beperking. Daarnaast worden AI for Accessibility-innovaties ingebouwd in de Microsoft-clouddiensten.
  • Microsoft maakt Azure IoT Edge Runtime open source, zodat gebruikers edge-applicaties makkelijker kunnen aanpassen en debuggen, ze transparanter zijn en meer controle mogelijk is.
  • DJI, het grootste drone-bedrijf ter wereld, gaat samen met Microsoft werken om een nieuwe SDK te creëren voor Windows 10-pc’s. Daarnaast heeft het bedrijf Azure gekozen als preferred cloud provider om zijn commerciële drone en SaaS-oplossingen verder te ontwikkelen.
  • Project Kinect for Azure, een sensorenpakket met o.a. Microsofts nieuwste dieptecamera’s. Project Kinect for Azure maakt gebruik van Azure AI om inzichten en handelingen aanzienlijk te verbeteren.
  • Custom Vision werkt nu op Azure IoT Edge. Hierdoor kunnen devices zoals drones en industriële apparaten snel in actie komen zonder dat cloudconnectiviteit nodig is.
  • Microsoft gaat samenwerken met Qualcomm Technologies om een vision AI development-kit te ontwikkelen waar Azure IoT Edge op draait, speciaal voor developers die op camera gebaseerde IoT-oplossingen willen ontwikkelen.>>

   Lees verder..

  0 0

  SAN FRANCISCO – RED HAT SUMMIT 2018 – 8 mei 2018 – Microsoft Corp. (Nasdaq “MSFT”) en Red Hat Inc. (NYSE: RHT) hebben hun samenwerking uitgebreid zodat ontwikkelaars container-gebaseerde applicaties op Microsoft Azure en on-premises kunnen laten draaien. Daarnaast introduceren beide bedrijven de eerste gezamenlijk beheerde OpenShift-oplossingen in de publieke cloud. Hierbij wordt de kracht van Red Hat OpenShift, het meest uitgebreide zakelijke Kubernetes-platform, gecombineerd met Azure, de publieke cloud van Microsoft.

  “Gartner voorspelt dat in 2020 meer dan 50 procent van de wereldwijde organisaties container-applicaties in een productieomgeving zullen gebruiken, vergeleken met minder dan 20 procent vandaag de dag.”[1]

  Organisaties die container-applicaties en Kubernetes kiezen voor hun digitale transformatie en om klant-, concurrentie- en marktvraagstukken aan te pakken, hebben oplossingen nodig om deze applicaties eenvoudig te orkestreren en te beheren – zowel in de publieke cloud als on-premises. Red Hat OpenShift op Azure wordt gezamenlijk ontworpen om de complexiteit van containerbeheer voor klanten te verminderen. Red Hat en Microsoft zullen de oplossing samen voor klanten beheren en ondersteuning leveren.

  Red Hat OpenShift op Azure biedt enterprise ontwikkelaars verder de volgende voordelen:

  • Flexibiliteit: verplaats applicaties tussen on-premises omgevingen en Azure door gebruik te maken van OpenShift, dat een consistent containerplatform voor de hybride cloud biedt.
  • Snelheid: verbind sneller en met verbeterde beveiliging tussen Azure en on-premises OpenShift-clusters met hybrid networking.
  • Productiviteit: ontwikkelaars zijn nog productiever door toegang tot Azure-diensten, zoals Azure Cosmos D>>

   Lees verder..

  0 0

  ICT Group N.V. (ICT) announces that the Annual General Meeting of Shareholders (AGM), which was held today, adopted all proposed resolutions. This included the appointment of Mrs. Gina van der Werf as member of the Supervisory Board of ICT Group. Mr. Jan Sinoo, who was not available for re-appointment, retired as member of the Supervisory Board as per the end of the AGM. After the AGM, the Supervisory Board re-appointed Mr. Jos Blejie and Mr. Jan Willem Wienbelt as member and CEO, respectively CFO of the Executive Board for a period of four years.

  In line with the proposal, the AGM approved a dividend of € 0.35 per share for the 2017 financial year. The dividend will be payable, in cash or in shares, on 30 May 2018. ICT will determine the dividend payment in shares one day after the end of the optional period on the basis of the average price of ICT shares during the last five trading days of the optional period, which shall end on 28 May 2018. The ex-dividend date is 11 May 2018.  0 0

  Vandaag lanceert Mollie Payments, een Amsterdamse Payment Service Provider (PSP), hun feature Multicurrency. Dit betekent dat Mollie-gebruikers nu betalingen kunnen accepteren in verschillende valuta.

  Veranderingen in de betalingsindustrie
  E-commerce wordt een steeds complexere industrie. Zo promoot de Europese Unie innovatie met de invoering van strikte regelgeving, wat resulteert in een consolidatie van de markt. Deze consolidatie heeft onder andere geleid tot de recente overname van Paycheckout- en Qantani-gebruikers door Mollie. Om relevant te blijven in deze industrie, die wordt geregeerd door nieuwe regulering en groeiende concurrentie, is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen als bedrijf.

  Naast deze veranderingen, is de manier waarop mensen betalen en hun geld beheren ook aan het verschuiven. Dit heeft ertoe geleid dat er een steeds grotere vraag is naar producten die bedrijven helpen om structuur aan te brengen in hun online geldbeheer. Soepele online betalingen zijn immers onmisbaar om als bedrijf je groei en continuïteit te garanderen.

  Internationale groei
  Zowel het aantal Mollie-gebruikers als de omvang van deze gebruikers is de afgelopen jaren hard gegroeid. Door deze groei zag Mollie een toenemende vraag naar mogelijkheden om te internationaliseren. Mollie speelt in op deze vraag met een verbetering van de internationale betaalervaring, waardoor het voor retailers makkelijker wordt nieuwe markten te bereiken.

  “Toen wij internationaal gingen groeien zagen wij een toenemende vraag naar internationale betaalmethodes. Gelukkig was het erg makkelijk om deze methodes te implementeren met Mollie.” - Robin Engelen, Founder ETQ

  Maar de internationalisering van alleen betaalmethodes is >>

  Lees verder..

  0 0

  Kerncijfers

  (*)    percentage wordt – zoals altijd - berekend over getallen afgerond op duizend

  Hoofdpunten eerste kwartaal 2018

  • Omzet stijgt met 2,7% naar € 21,3 miljoen
  • Bedrijfsresultaat stijgt met 8,6% naar € 0,7 miljoen
  • IP investeringen € 0,4 miljoen drukken groei bedrijfsresultaat met € 0,2 miljoen
  • Netto resultaat stijgt met 14,4% van € 451k naar € 516k
  • Verwachting gehandhaafd: Bijzondere exogene omstandigheden voorbehouden verwacht Ctac in 2018 een hoger resultaat te realiseren dan in 2017
  Henny Hilgerdenaar, Chief Executive Officer van Ctac:
  “Ctac is in 2018 positief van start gegaan. De stijging van het bedrijfsresultaat bedraagt 8,6%. Het netto resultaat steeg met 14,4% naar euro 0,5 miljoen. In het eerste kwartaal van 2018 is - zoals eerder aangegeven - geïnvesteerd in onze IP producten. De hieraan gerelateerde factureerbare omzet bedroeg euro 0,6 miljoen, waarvan euro 0,4 miljoen onder immateriële vaste activa is geactiveerd. Hierdoor wordt de verbetering van het resultaat met euro 0,2 miljoen  gedrukt. Een positieve bijdrage van de IP productontwikkeling aan de omzet en het resultaat wordt in het derde kwartaal van dit jaar verwacht.

  Nederland droeg positief bij aan de resultaatverbetering. Hetzelfde geldt voor Frankrijk waar het resultaat verbeterde maar in het eerste kwartaal nog wel negatief was.

  Op basis van de orderportefeuille, de vorig jaar gerealiseerde versterking van het projectmanagement en de verdere toename van het omzetaandeel van onze Cloud-activiteiten, handhaven we onze>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 9 mei 2018 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, maakt tijdens de Red Hat Summit in San Francisco de winnaars bekend van de 2018 Women in Open Source Award. Dit zijn Dana Lewis, oprichtster van de Open Artificial Pancreas System (OpenAPS) beweging en Zui Dighe, een studente aan de Duke University.

  De awards zijn door Red Hat in het leven geroepen om vrouwen in het zonnetje te zetten die belangrijke bijdragen leveren aan opensourceprojecten en -community’s, of op innovatieve manier gebruikmaken van de opensourcemethode. Dit jaar werden nominaties in twee categorieën geaccepteerd: academisch (studenten aan een hogeschool of universiteit) en community (bijdragers aan een opensourceproject). De finalisten zijn geselecteerd op basis van de nominatiecriteria en de winnaars zijn bepaald via een publieke stemming.

  Dana Lewis is de oprichtster van de OpenAPS-beweging en maker van het DIY Artificial Pancreas System. Zij won de prijs in de community-categorie. OpenAPS is een open en transparante poging om de Artificial Pancreas System (APS) technologie op een veilige en effectieve manier beschikbaar te maken om levens te redden en de last van type 1-diabetes te verminderen. Lewis levert al vier jaar opensourcebijdragen, en begon haar werk omdat de diabetesapparatuur haar frustreerde. Ze had geen realtime toegang tot haar bloedglucosegegevens en de glucosemeter die haar waarschuwt zodra haar glucosewaarden dalen, was niet luid genoeg om haar ’s nachts wakker te maken. Hierdoor kwam haar leven in gevaar. Het luidere alarmsysteem dat ze ontwikkelde, evolueerde in minder dan een jaar tot het open source kunstmatige pancreassysteem. In de afgelopen jaren is de OpenAPS-community wereldwijd gegroeid. Meer dan 600 mensen gebruiken nu verschillende systemen die op haar originele ontwerp gebaseerd zijn. Lewis faciliteert ook onderzoeksprojecten via de Nightscout Data Commons en de>>

  Lees verder..

  0 0

  SAN FRANCISCO – RED HAT SUMMIT 2018 – 9 mei 2018 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), leverancier van opensourceoplossingen, voegt Kubernetes Operators toe aan het Red Hat OpenShift-ecosysteem. Softwarepartners krijgen hiermee een vereenvoudigde manier om geteste en gevalideerde Kubernetes-applicaties te leveren op het meest complete enterprise Kubernetes-platform. Een Operator die is ontworpen met het Operator Framework helpt om de barrières weg te nemen voor het bouwen van complexe, stateful-applicaties. Dit leidt tot diensten die in elke cloud werken waar Kubernetes in draait.

  Voor softwarebedrijven is het bouwen en onderhouden van cloud-native applicaties tegenwoordig geen eenvoudige taak. Ze hebben tijdens de initiële ontwikkeling te maken met allerlei complexe zaken en moeten ze vervolgens onderhouden in van elkaar gescheiden cloud-omgevingen. Kubernetes Operators biedt een oplossing voor deze uitdagingen met een methode om een Kubernetes-applicatie te verpakken, gebruiken en beheren. Een Kubernetes-applicatie is een applicatie die zowel ingezet kan worden op Kubernetes en beheerd wordt door gebruik te maken van Kubernetes API’s en kubectl tooling. Kubernetes Operators vereenvoudigt applicatieontwikkeling voor Kubernetes-platformen door complexiteit weg te nemen en menselijke operationele kennis in applicaties te programmeren. Hiermee worden diensten gecreëerd die zonder menselijke tussenkomst kunnen functioneren.

  Deze service-automatisering kan het leven van zowel ontwikkelaars als operationele teams verbeteren, en stelt Kubernetes-toepassingen in staat om>>

  Lees verder..

  0 0

  Baarn, 9 mei 2018 – Marianne van Barneveld, oprichter en directeur van PR- en contentmarketingbureau Marcommit, treedt toe tot het bestuur van de PR World Alliance (PRWA). Dit is een internationaal netwerk van gekwalificeerde PR-bureaus met diverse specialisaties, zoals crisiscommunicatie, PR rondom procesvoering en fusies & overnames. De leden werken nauw samen voor diverse opdrachtgevers en ontwikkelen gezamenlijk het PR-vak door kennis, vaardigheden en inzichten te delen. Marianne gaat in haar nieuwe rol een strategische bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het netwerk en de onderlinge kennisuitwisseling. De eerste activiteit waar zij haar tanden in gaat zetten is het opzetten van een uitwisselingsprogramma voor medewerkers tussen de aangesloten PR-bureaus.

  PRWA General Assembly
  Als nieuw bestuurslid organiseert Marianne van Barneveld in 2018 ook de jaarlijkse bijeenkomst: de PRWA General Assembly. Op 14 en 15 Mei komen de eigenaren van alle PR-bureaus samen in Amsterdam voor een tweedaagse conferentie. Marcommit ontvangt dan onder andere PR-bureaus uit Frankrijk, Italië, Zweden, Polen, Duitsland, Turkije, Kroatië en de VS om kennis uit te wisselen en om persoonlijke relaties te verstevigen.

  Marcommit is sinds 2016 lid van de PRWA en is onder andere toegelaten vanwege haar uitgebreide social media-expertise. Leden kunnen voor specifieke PR-vraagstukken altijd een beroep doen op de collectieve en specifieke kennis van de aangesloten partners. Voor klanten betekent dit dat zij altijd toegang hebben tot specialistische kennis voor ieder communicatievraagstuk.

  Marianne van Barneveld over haar nieuwe rol: “Er zijn twee redenen waarom ik 18 jaar geleden Marcommit heb opgericht. Allereerst om een omgeving te bieden waar je als PR-professional kunt leren en plezier kunt hebben, maar ook om kla>>

  Lees verder..

  0 0

  NetApp kondigt ook andere nieuwe producten en oplossingen aan tijdens de opening van zijn ultramoderne Executive Briefing Center:

  • Cloudverbonden flash voor analyse- en AI-mogelijkheden voor klanten
  • Objectstoragesoftware voor verbeterde dataretentie-compliance
  Schiphol-Rijk – NetApp (NASDAQ: NTAP) introduceert NetApp Cloud Volumes, de service voor documentopslag in de cloud, voor het Google Cloud Platform (GCP). Het strategische partnerschap combineert het bereik van de dataservices van NetApp, die al draaien bij honderdduizenden klanten, met de uitgebreide expertise van Google Cloud op het gebied van applicatieontwikkeling, analyses en machine learning. NetApp introduceert tevens de snelste cloudverbonden flashsystemen binnen de branche, bedoeld voor het draaien van krachtige applicaties voor onder andere artificial intelligence (AI). Daarnaast brengt NetApp innovatieve, nieuwe software uit voor het waarborgen van een superieure cloudinfrastructuur voor dataretentie-compliance. Het bedrijf onthulde deze innovaties in zijn nieuwe Data Visionary Center, de enige interactieve Executive Briefing Center-ervaring binnen de branche. 

  Het benutten van alle data die vereist is voor effectieve AI-applicaties vormt een grote uitdaging binnen veel traditionele oplossingen. NetApp brengt toonaangevende dataservices op basis van de public cloud en de meest cloudverbonden flashoplossingen samen via de Data Fabric, om klanten te helpen hun data-assets te automatiseren en te gelde te maken.

  "Bedrijven richten zich steeds vaker op het gebruik van data en cloudtechnologie om hun bedrijfsactiviteiten te versnellen”, zegt George Kurian, CEO van NetApp. “Als voorloper op het gebied van hybrid-clouddataservices is NetApp als geen ander in staat om bedrijven te helpen nieuwe mogelijkheden te creëren binnen de markt, door in rap tempo nieuwe technologieën te implementeren. >>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 9 mei 2018 – De opmars van de digitale transformatie, cloudoplossingen en het Nieuwe Werken dwingt bedrijven na te denken over hoe en waar technologie wordt ingezet en beveiligd. Tijdens Citrix Synergy deze week onthult Citrix diverse nieuwe oplossingen die een verschuiving naar people-centric computing mogelijk maken. Organisaties kunnen werknemers zo de beste werkervaring bieden, door alles wat een werknemer nodig heeft op één plek te verzamelen, en voldoen tegelijkertijd aan de compliance- en veiligheidsstandaarden van het bedrijf. De moderne werknemer verwacht dat alle tools die hij nodig heeft om zijn werk goed te kunnen doen, verzameld zijn in één overzichtelijke workspace die zich aanpast aan hoe en waar het werk gedaan wordt. Bovendien moet deze workspace aangesloten kunnen worden op het netwerk naar keuze van de gebruiker, zonder dat de IT-afdeling zich daar zorgen om hoeft te maken, en een compleet security-framework aanbieden dat ervoor zorgt dat ieder endpoint altijd voldoet aan de beveiligingseisen van het bedrijf.

  “Bij Citrix streven we ernaar people-centric computing binnen bedrijven mogelijk te maken. We leven in een tijd waarin het aantal mobiele gebruikers het aantal gebruikers op traditionele werkplekken evenaart en het is belangrijk dat bedrijven beide gebruikersgroepen één uniforme werkervaring bieden. Onze oplossingen bieden de gebruikservaring, keuzemogelijkheden en veiligheid die medewerkers en bedrijven nodig hebben om te kunnen innoveren, klanten aan zich te binden en productief te zijn – waar en wanneer ze maar willen,” aldus David Henshall, CEO van Citrix.

  Gebruikerservaring: één gebruikservaring met SaaS-, web-, mobiele en virtuele apps

  De werkbeleving en productiviteit van personeel is voor CEO’s inmiddels een toppr>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 9 mei 2018 - Konica Minolta Business Solutions Europe heeft Keiji Okamoto (54) benoemd tot President van haar Europese vestigingen. Keiji Okamoto is de opvolger van Ikuo Nakagawa en een echte Konica Minolta-veteraan met 30 jaar ervaring binnen het bedrijf. Keiji Okamoto heeft een reeks van leidinggevende functies binnen de onderneming bekleedt en neemt het nu op zich om leiding te geven aan de Europese vestigingen. Dit na het vervullen van de rol als Senior Executive Officer voor Konica Minolta Japan en drie jaar als President van Konica Minolta Business Solutions China. Hij heeft uitgebreide ervaring binnen de gehele onderneming met eerdere functies in strategische planning en bedrijfsvoering in zowel Europa als de Verenigde Staten.

  Ikuo Nakagawa, die door Keiji Okamoto wordt opgevolgd in de rol van President van Konica Minolta Business Solutions Europe, bekleedt een nieuwe functie van Senior Executive Officer bij Konica Minolta, Inc., gevestigd in Tokio, Japan.

  “Ik kan me niemand voorstellen die meer geschikt is om de fakkel aan door te geven dan Keiji Okamoto. Hij draagt Konica Minolta echt in zijn hart – en ik ben blij hem te kunnen feliciteren met zijn nieuwe functie als President van onze onderneming in Europa,” zegt Ikuo Nakagawa. “Ik wil ook mijn grote waardering uitspreken voor het harde werk en talent van het Europese team dat de sterke positie van Konica Minolta in de markt van vandaag heeft vormgegeven. Een team dat helpt om onze onderneming voortdurend verder te ontwikkelen. Keiji Okamoto zal met zijn bewezen succes en ervaring een echte aanwinst zijn op ons pad naar succes nu transformatieprocessen een constante factor zijn geworden.”

  Een sterke toekomst gebaseerd op een historie van succes en transformatie
  “Ik voel me bevoorrecht de leiding op me te mogen nemen over Konica Minolta Business Solutions Europe,” zegt Keiji Okamoto. >>

  Lees verder..

older | 1 | .... | 691 | 692 | (Page 693) | 694 | 695 | .... | 763 | newer