Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Actuele persberichten van IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven

older | 1 | .... | 693 | 694 | (Page 695) | 696 | 697 | .... | 763 | newer

  0 0

  We zien de afgelopen jaren steeds meer organisaties in meer of mindere mate agile werken, waarbij continuous integration en continuous deployment belangrijker worden. Om succesvol en snel aanpassingen in de markt te kunnen zetten is een behapbare en modulaire opzet van je software een must. Tijdens deze sessie gaan we in op verschillende facetten om te komen tot modulaire software. Allereerst kijken we naar de basis principes van domain driven design en op welke manier je de boundries van de modules kunt bepalen, vervolgens gaan we in op de effecten van een modulaire applicatie op je architectuur en als laatste gaan we kijken naar een aantal strategieen om van een bestaande legacy applicatie te komen tot een modulaire applicatie.


  Locatie: De Roskam (Plein 25, Houten)

  Aankomst: 18:30 uur (met broodjes)

  Start programma: 19:00 uur

  Einde programma: 21:00 uur

  Na afloop de mogelijkheid om nog even na te borrelen.


  Deelname aan deze kennissessie van ons expertise-centrum is gratis maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Schrijf u daarom snel in via https://www.bergler.nl/event/domain-driven-design-en-microservices-in-de-praktijk/


  Graag tot ziens op 19 juni!
  0 0

  Nu het nieuwe DUO-systeem beschikbaar is voor zijn klanten is duidelijk dat de migratie van miljarden records van 4,8 miljoen Nederlanders van het oude studiefinancieringssysteem naar een nieuw platform succesvol is verlopen. Op basis van een technisch plan van aanpak heeft Sogeti de uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geholpen met de grootste IT-operatie uit de geschiedenis van DUO. Sinds begin deze maand is al meer dan 165.000 keer gebruik gemaakt van het nieuwe studiefinancieringssysteem. Het overzetten van gegevens van het oude systeem naar het nieuwe systeem heeft een maand geduurd, inclusief een uitgebreid aantal controles. De migratie door Sogeti is onderdeel van het ICT-project Programma Vernieuwing Studiefinanciering (PVS) van DUO. In samenwerking met migratie-expert ITCG heeft Sogeti de data gemigreerd, waaronder het herstructureren, formatteren, valideren, ontdubbelen en schonen van de gegevens. Na zeven proefmigraties met alle data vanaf september 2017 heeft Sogeti uiteindelijk bijna 25 miljard records in zijn migratieomgeving verwerkt en 5 miljard records aan gegevens uitgeleverd aan DUO.

  Datamigratieproces
  DUO leverde de bronbestanden aan bij Sogeti. Na een veilig transport zijn de bronbestanden ingelezen in de Sogeti-migratieomgeving. Na de migratie zijn de doelbestanden via veilig transport in XML en CSV formaat terug geleverd aan DUO. De onderwijsinstantie heeft vervolgens de doelbestanden ingelezen in zijn nieuwe platform. In alle stappen zijn diverse aansluit- en tellingencontroles uitgevoerd om te waarborgen dat data niet verloren zijn gegaan. Zo is gebleken dat tijdens het proces geen klantgegevens zijn uitgevallen of afwijkingen zijn opgetreden in de gemigreerde gegevens.

  “Ondanks onze gedegen voorbereiding was het een spannende tijd. Vanaf het begin hebben we vertrouwen gehad in een succesvolle afloop maar als dat dan ook werkelijkheid wordt, ben je u>>

  Lees verder..

  0 0

  Vandaag presenteert T-Mobile Office Essential, een nieuwe dienst die ondernemers de vrijheid geeft om Unlimited bereikbaar te zijn en zelf te bepalen waar zij werken met zowel een mobiel én vast nummer, beide op het bestaande mobiele abonnement. Ondernemers zitten niet de hele dag op een vaste plek en voor de professionaliteit van hun bedrijf willen ondernemers wel een vast nummer, maar niet meer een vast toestel dat ergens op een bureau staat en handmatig doorgeschakeld moet worden. En dit is precies de reden waarom T-Mobile Office Essential heeft ontwikkeld: een vast nummer voor elke ondernemer, maar dan gewoon via je mobiele simkaart.

  Dit biedt, naast vrijheid, een aantal voordelen. Zo heeft de ondernemer geen kosten meer aan het installeren van een telefooncentrale, een abonnement voor vaste telefonie of aan het doorschakelen van de vaste lijn. Maar bovenal: alle gesprekken die worden gevoerd in Nederland met het vaste nummer, gaan via de Unlimited belbundel van T-Mobile. De ondernemer betaalt onder aan de streep dus geen extra belkosten. Eerder al introduceerde T-Mobile Unlimited @Work waardoor ondernemers altijd, onbeperkt en overal veilig kunnen werken op alle devices.

  De ondernemer kiest zelf! Uitgaand bellen met vaste of mobiele nummer

  Via de Office Essential app kan de klant in een handomdraai bepalen met welk nummer hij vanaf zijn mobiel wil bellen. Het is dus ook mogelijk om uitgaand te bellen vanaf een vast nummer, iets wat bij de meeste huidige doorschakelsystemen of VOIP-diensten nog niet mogelijk is. Daarnaast kan worden aangegeven wanneer een vast nummer automatisch moet worden doorgeschakeld naar een apart ingesteld voicemailbericht, bijvoorbeeld buiten werktijd.

  Onbeperkt ondernemen met Office Essential en Unlimited @Work

  Office Essential kan vanaf vandaag als add-on bij het mobiele zakelijke abonnement worden besteld voor €8,50 extra per aansluit>>

  Lees verder..

  0 0

  Samenvatting Q1 2018

  • Aantal Postpaid klanten groeit in eerste kwartaal met 83.000 klanten

  • Aantal mobiele klanten stijgt naar 3,905 miljoen, waarvan 3,337 miljoen postpaid klanten

  • Aantal T-Mobile Thuis klanten groeit in eerste kwartaal met 7.000 uit naar 198.000 klanten

  • Loyaliteitsindex T-Mobile (TRI*M) komt in het eerste kwartaal van 2018 uit op 77 punten, de hoogste score ooit voor T-Mobile in Nederland. In het eerste kwartaal van 2017 was de score68 punten

  • Aangepaste EBITDA (correctie vanwege regulering en boekhoudkundige effecten) stijgt met 12%. Gerapporteerde EBITDA daalt echter jaar op jaar met 2% en komt uit op 108 miljoen

  • Aangepaste totale omzet (correctie vanwege regulering en boekhoudkundige effecten) daalt 2% door concurrentiedruk en lagere omzet uit handsets. Gerapporteerde totale omzet daalt jaar op jaar met 9% en komt uit op 309 miljoen (waarvan mobiele omzet 286 miljoen en omzet T-Mobile Thuis 23 miljoen).
  Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: “Allereerst een groot compliment aan mijn team! Bij T-Mobile houden we van uitdagingen. Onszelf verbeteren ten gunste van onze klanten, dat is waar we goed in zijn. En het is een enorme prestatie dat we die uitdaging aankunnen. We zijn heel trots op de groei van ons klantenbestand, zowel in het consumenten- als zakelijke segment. We blijven successen boeken door pijnpunten bij klanten weg te nemen en in te spelen op klantbehoeften. Zelfs met de hevige concurrentie op de Nederlandse mobiele markt, zowel vanuit de duopolie van KPN en Vodafone, die beide hun aantallen FMC-klanten fors zagen stijgen, als van de MVNO’s.”

  HOOGSTE LOYALITEITSSCORE OOIT
  T-Mobile blijft zichzelf uitdagen en dit werpt>>

  Lees verder..

  0 0

  De nieuwe ‘Bestuurders Assistent’ van Vipconn kan een bijdrage leveren om het groeiend aantal ongelukken door onveilige situaties door telefoongebruik in het verkeer te verminderen. Om de app te testen en onder een groot publiek onder de aandacht te kunnen brengen, is Vipconn een samenwerking aangegaan met T-Mobile.

  De meeste ongelukken en onveilige situaties in het verkeer worden niet veroorzaakt door mobiel bellen, maar door snel een berichtje te sturen, te appen, te bladeren door contacten of een agendapunt in te plannen. De ‘Bestuurders Assistent’ maakt dit soort handelingen onmogelijk.

  De app zoekt automatisch verbinding via Bluetooth van de telefoon als deze zich in de buurt van de auto bevindt. Tijdens het rijden worden andere functies en apps tijdelijk naar de achtergrond verplaatst om te voorkomen dat de bestuurder in de verleiding komt om de telefoon op te pakken. Alles gaat via de Vipconn app. Die maakt contact met de persoonlijke assistent (PA), die alle handelingen in één klik overneemt, zodat de bestuurder zijn aandacht op de weg houdt.

  Telecomprovider T-Mobile ziet het als haar verantwoordelijkheid om een rol te spelen in het terugdringen van het aantal ongelukken door onverantwoord smartphonegebruik. Vanuit het FutureLab van T-Mobile is het telecombedrijf samen met Vipconn een pilot begonnen waarin de app getest wordt. T-Mobile en Vipconn roepen mensen op om de ‘Bestuurders Assistent’ te testen en feedback te geven, zodat de app verbeterd en geoptimaliseerd kan worden. Ze kunnen zich daarvoor inschrijven op de website van Vipconn.

  De app is bedacht door Piet ter Schure, directeur van een internationaal maritiem bedrijf. In zijn functie zit hij veel op de weg. Net als veel anderen betrapte hij zichzelf op onveilig rijgedrag door telefoongebruik. Handelingen als een berichtje versturen, door contacten bladeren of social mediagebruik zorgen wer>>

  Lees verder..

  0 0

  BARNEVELD, 14 mei 2018 - Birst, een Infor-bedrijf en leider in Cloud Business Intelligence (BI) en Analytics, maakt bekend dat het in alle vijf de use-cases van het 2018 Gartner Capabilities for Analytics and Business Intelligence Platforms Report tot de vijf topscorers behoort. In het Gartner rapport werden in totaal 22 vendoren beoordeeld.

  Birst behaalde de hoogste score van alle deelnemers in de use-cases OEM or Embedded BI (4,41 / 5) en Extranet Deployment (4,21 / 5). Het bedrijf behaalde de op een na hoogste score in de Agile Centralized BI Provisioning (4,04 / 5) en Governed Data Discovery (3,91 / 5) use-cases. En het kreeg de vijfde hoogste score in de use-case van Decentralized Analytics (3,8 / 5).

  Dit is het tweede opeenvolgende jaar dat Birst de hoogste score kreeg voor de OEM / Embedded BI use-case en het derde achtereenvolgende jaar dat het de hoogste score behaalde op Extranet Deployment.*

  "We zijn verheugd opnieuw door Gartner te worden erkend", zegt Brad Peters, SVP en General Manager van Birst. "De hoge scores die we in alle use-cases van dit Gartner-rapport behaalden onderbouwen het feit dat het moderne analyseplatform van Birst uitermate geschikt is voor bedrijven om hun meest complexe processen inzichtelijk te maken en te optimaliseren."

  In het Gartner Critical Capabilities for A&BI Platforms Report werden producten beoordeeld van 22 leveranciers. Gartner's Critical Capabilities rapport is het begeleidende verslag van Gartner’s Magic Quadrant dat vendoren beoordeelt op 15 criteria voor hun volledigheid van visie en executievermogen.

  "Birst brengt gecentraliseerde en gedecentraliseerde applicaties en teams samen wat het arbeidsintensieve proces van organisatie-breed analyses leveren sterk versnelt", aldus Peters. "Ons platform is gebouwd met behulp van slimme machine learning- en automatiseringstechnologie die menselijke interventie>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 14 mei 2018 – Colt Technology Services en PCCW Global hebben verdere vooruitgang geboekt bij hun onderzoek naar de potentie van blockchain-technologie binnen de telecomsector, met een tweede succesvolle proof of concept (PoC); een blockchain-oplossing voor het verrekenen van intercarrier-verkeer. Er nemen inmiddels meer leden van het ITW Global Leaders’ Forum (GLF) deel aan dit het initiatief dan bij het eerste PoC. Colt en PCCW maakten in maart bekend dat ze samen met blockchain-startup Clear succesvol een PoC hadden gedaan op basis van blockchain-technologie. Het doel was om de kosten voor het internationale wholesale-verkeer tussen carriers te automatiseren. De doorlooptijd van de kostenverwerking kon daarmee worden teruggebracht van uren tot minuten. Dit eerste PoC maakte gebruik van historische data om de technologie en mogelijke toepassingen daarvan in de telecomsector te testen.

  Bij het nieuwe PoC gaan de deelnemende partijen een stap verder, door het blockchain-grootboek te voeden met live datafeeds. Hierdoor is het mogelijk om het inter-carrierverkeer automatisch te verifiëren en verrekenen op basis van real-time data. Andere GLF leden hebben de mogelijkheid aangegrepen om aan te haken op dit initiatief met als doel om op korte termijn de bilaterale tests tussen Colt en PCCW Global uit te breiden naar multilaterale relaties binnen de hele wholesale telecommarkt. Nieuwe deelnemers aan het initiatief zijn onder meer BT, HGC Global Communications, Telefonica en Telstra.

  Carl Grivner, de CEO van Colt: “We waren al optimistisch gestemd over het succes van de eerste proof of concept, maar het gebruik van real-time data was een belangrijke extra stap om het nut van de toepassing van blockchain-technologie in onze bra>>

  Lees verder..

  0 0

  Vandaag kondigt Hewlett Packard Enterprise (HPE) de nieuwe generatie van het HPE Nimble Storage-platform aan. Daarbij geeft het technologieconcern de garantie dat het platform de hoogste storage-efficiëntie van alle All-Flash arrays biedt. Het nieuwe storageplatform is ontworpen om gebruik te maken van Storage Class Memory (SCM) en NVMe, waarmee de investering van klanten op lange termijn wordt beschermd. De nieuwe HPE Nimble Storage All-Flash arrays bieden klanten een financieel voordeel door een verdriedubbeling van de prijs-prestatieverhouding. “Onze klanten geven aan dat efficiëntie van storagecapaciteit belangrijk is. Daarom zijn wij er trots op de eerste aanbieder te zijn die hier garanties in biedt”, aldus Milan Shetti, general manager van HPE Storage. “Deze garantie benadrukt het onderscheidend vermogen van het storageaanbod van HPE, waarbij ook HPE InfoSight inbegrepen is. HPE InfoSight is een voorspellend analyticsplatform, dat infrastructuurproblemen voorkomt voordat zij opspelen. Het platform is beschikbaar voor klanten van HPE Nimble en 3PAR storage.”

  HPE Store More-garantie
  Wanneer klanten all-flash storage overwegen, is capaciteitsefficiëntie van groot belang vanwege lagere total cost of ownership en betere betaalbaarheid. De HPE Store More Guarantee verzekert dat klanten meer data kunnen opslaan per terabyte dan all-flash arrays van andere aanbieders. Als HPE de storage-efficiëntie van een all-flash concurrent niet evenaart, levert het bedrijf het verschil aan storage gratis.

  “De nieuwe HPE Store More Guarantee maakt het voor ons mogelijk om onze investering toekomstbestendig en tijdloos te maken”, aldus John Quinn, Principal VCP bij Merrimac Solutions. “We hoeven ons geen zorgen te maken over datareductieratio’s in een evaluatie van de All-Flash array. Het is voor ons een eenvoudige keuze om te standaardiseren op HPE Nimble Storage dankzi>>

  Lees verder..

  0 0

  Haarlem, 14 mei 2018 -Snow Softwarede wereldwijde marktleider op het gebied van Software Asset Management (SAM) en Cloud Spend Management, benoemt Sanjay Castelino als Chief Marketing Officer.

  Rapporterend aan Axel Kling, CEO, zal Castelino nauw samenwerken met het senior managementteam om go-to-marketstrategieën te definiëren en voortdurende groei te stimuleren.

  Castelino, gevestigd in Austin Texas, zal de wereldwijde marketingactiviteiten leiden, waaronder customer - en partnermarketing, marketingcommunicatie, demand generation, digitale marketing, field marketing, marketing operations en business development.

  Axel Kling over de benoeming: "Dit is een cruciale benoeming voor de groei van Snow. Sanjay’s strategische visie en wereldwijde ervaring zullen het team versterken. De customer experience is in verandering en zijn leiderschap en creativiteit zullen ervoor zorgen dat we de markt met innovatieve oplossingen en proposities benaderen."

  Voor zijn komst naar Snow Software was Castelino werkzaam voor Spiceworks, het professionele netwerk voor de IT-industrie, waar hij Vice President Marketing & Revenue Operations was. Daarvoor werkte hij vijf jaar bij SolarWinds, een toonaangevende leverancier van krachtige en betaalbare IT-beheersoftware, als General Manager voor hun netwerk- en beveiligingsactiviteiten in de positie van Vice President Product Marketing &Product Management, waar hij verantwoordelijk was voor het verfijnen van de go-to-market strategie en positionering na de beursintroductie.

  "Ik ben verheugd om deel te nemen aan de ontwikkeling van de marketing en business development machine, die de bedrijfsgroei zal stimuleren," merkt Castelino op. "Ik ben gepassioneerd door B2B-marketing en het oplossen van klantproblemen, dus ik kijk uit naar de samenwerking met product- en verkoopteams om innovatieve pro>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 14 mei 2018 – De traditionele businessmodellen in de verzekeringswereld lijken eindig te zijn nu verzekeraars over steeds meer data beschikken. Verzekeraars kunnen steeds beter voorspellen welk risico een verzekerde loopt waardoor zij een premie en een product op maat kunnen aanbieden. Verzekeraars kunnen op deze manier opschuiven van een instelling die schade uitkeert naar een serviceorganisatie die er alles aan doet om schade bij de klant te voorkomen. Dat stelt Building Blocks, specialist op het gebied van data science en machine learning oplossingen voor het voorspellen van consumentengedrag, in de whitepaper ‘Het huidige model van de verzekeraar is niet houdbaar’.

  Verzekeraars kunnen risico’s veel beter voorspellen nu zij over steeds meer data beschikken en er algoritmes zijn die op basis van deze data slimme, voorspellende analyses kunnen doen. In het ideale geval kan voor iedere afzonderlijke verzekerde een offerte op maat worden gemaakt, gebaseerd op accurate voorspellingen van het persoonlijke risico. Daarmee kunnen verzekeraars direct hogere conversies realiseren en het volume en de winstgevendheid van het portfolio een boost geven.

  Van verzekeren naar voorkomen
  Verzekeraars kunnen risico’s en klantgedrag zodanig voorspellen, dat zij activiteiten kunnen ontplooien om schade of ziekte te voorkomen. Een consument met een inboedelverzekering woonachtig in een gebied met een verhoogde kans op wateroverlast kan heel gericht preventiemaatregelen aangeboden worden. De verzekeraar wordt in deze benadering een proactieve serviceverlener in plaats van een reactieve schadehersteller en het aantal schadeclaims loopt terug.

  Een proactieve handelwijze is ook exact wat de veeleisende consument in het huidige tijdsgewricht verwacht van een verzekeraar. Di>>

  Lees verder..

  0 0

  In de tweede helft van 2018 krijgt de FRITZ!Box 4040 een mesh-update waarmee gebruikers hun WiFinetwerk op een modulaire manier kunnen uitbreiden. Hiermee halen gebruikers op het gebied van snelheid en reikwijdte alles uit het thuisnetwerk.

  Als WiFi niet in de gehele woning beschikbaar is of in een paar kamers langzamer werkt, kun je het thuisnetwerk uitbreiden met Mesh. De FRITZ!Box 4040 vormt de Mesh-centrale. Afhankelijk van de structuur van de woning voeg je FRITZ!WLAN Repeater voor meer WiFireikwijdte of FRITZ!Powerline met WiFi toe. De apparaten kunnen worden verbonden met slechts een druk op de knop en zo activeer je Mesh.

  Alleskunner voor het thuisnetwerk
  Met de toevoeging van Mesh maakt de FRITZ!Box 4040 zijn naam als alleskunner voor het thuisnetwerk helemaal waar. De FRITZ!Box 4040 is door de Consumentenbond dan ook gekwalificeerd als ‘Beste Koop’. Uit een test van de onafhankelijke consumentenorganisatie kwam de router naar voren als een echte allrounder tegen een zeer goede prijs. “Het is een relatief goedkope router zonder dat er echt iets mist. Over het algemeen combineert de 4040 goede prestaties met lage energiekosten”, concludeert de Consumentenbond in zijn onderzoek.


  0 0

  De genomineerden voor de IoT Awards 2018 zijn geselecteerd. De winnaars van deze prijzen voor de beste Internet of Things use case worden bekendgemaakt op 24 mei 2018. Dan worden de IoT Awards uitgereikt in het Congrescentrum 1931 te Den Bosch.

  Ruim 45 organisaties hebben tijdens de eerste editie van de IoT Awards meegedongen naar de prestigieuze onderscheiding. De verkiezing van de beste use cases op het gebied van Internet of Things is een initiatief van IoTJournaal.nl, het grootste onafhankelijke kennisplatform over Internet of Things, samen met vooraanstaande organisaties die actief zijn in de IoT-markt. De onafhankelijke jury heeft uit de inzendingen in totaal achttien genomineerden geselecteerd:

  IoT Use Case of the Year: Healthcare

  • digitalAngel met het gelijknamige digitale platform voor een betere gezondheidszorg.
  • MSD met Cold Chain Adherance Last Mile (CALM), monitoring van geneesmiddeltemperatuur bij patiënten thuis.
  • No Isolation met AV1, een communicatiemiddel voor kinderen en jongeren met een langdurige ziekte.
  IoT Use Case of the Year: Mobility
  IoT Use Case of the Year: Industry
  • Undagrid met monitoring van ongemotoriseerde ‘nomadische assets’ op luchthavens (zoals bagagekarren, vliegtuigtrappen en container-dolly’s).
  • Waterschapsbedrijf Limburg met het IoT en Big Data Transportstelsel voor de monitoring van afvalwater naar de transportstelsels van de waterschappen.
  • AppsforAgri met Fieldmate, een systeem waarmee data uit akkers wordt verzameld om de ziektedruk in gewassen te voorspellen.
  IoT Use Case of the Year: Smart City
  • BAM Energy Systems met SmartWindow, een IoT-oplossing voor gerenoveerde huurwoningen (coachfunctie voor bewoners om energiegebruik te verminderen).
  • Ziut met de LoRa TeleController, een IoT-oplossing waarmee alle lichtmasten in gemeentes zijn te voorzien van connectiviteit.
  • TWTG met de Parked Vehicle Detection Sensors, voor slim parkeren in stedelijke gebieden.
  IoT Use Case of the Year: Other
  • 123 IoT/Bosss met de Smart Plant Sensor, een IoT-oplossing waarmee planten worden gemonitord (bedoeld voor teler én klant).
  • The Things Products met The Things Network Gateway, bestemd voor low cost aansluitingen op het LoRa-netwerk van The Things Network.
  • Giant Leap Technologies met het Data2Bill IoT Billing Platform.
  Vooraanstaande bedrijven als partners

  De IoT Awards 2018 worden breed gedragen door belangrijke partijen in de IoT-markt. Zo zijn het ICT-concern DellEMC en de operator Vodafone Principal Partners. Daarnaast worden de Awards ondersteund door Award Partners IBM, KPN en Tele2 en Award Endorsers Aerea en branchevereniging DHPA. Het evenement wordt door Heliview gedragen als Venue Partner.

  Noot voor de redactie:

  Meer informatie over de IoT Awards en/of de Awards uitreiking bijwonen? Mail of bel Fred Schuit, IoTJournaal: fred@iotjournaal.nl, +31(0)6-217 05 077.

  Relevante links:

  IoTJournaal: www.iotjournaal.nl.

  IoT Awards 2018: https://www.iotjournaal.nl/category/iot-awards/

  De genomineerden: https://www.iotjournaal.nl/iot-awards-2018-de-nominaties-zijn-bekend/

  IoT Congres 2018: https://iot.heliview.nl/

  Congrescentrum 1931: https://www.1931.nl/bereikbaarheid/  0 0

  Rijen – Ericsson presenteert zijn Consumer & IndustryLab genaamd “Beyond smartphone shopping – the rise of smart assistants” waarin het onder meer ingaat op de snelle veranderingen binnen de retail. Zo beschrijft het rapport onder meer hoe connectiviteit leidt tot twee belangrijke verschuivingen in winkelgedrag. De groeiende populariteit om smartphones te gebruiken voor het betalen van goederen en diensten, leidt tot een tweede verschuiving die draait om het gebruik van shoppingassistenten. Smartphonegebruikers gaan gebruik maken van digitale shoppingassistenten voor hulp en advies bij het winkelen. Daarnaast zetten ze tegelijkertijd slimme thuisspeakers in voor het automatiseren van de aanschaf van steeds terugkerende huishoudelijke artikelen.

  Rol voor digitale assistent en persoonlijke shoppingadviseur

  Het selecteren van het type winkelassistent voor persoonlijke aankopen is binnenkort belangrijker dan de daadwerkelijke aankoopbeslissing. 63 procent van de smartphoneshoppers wil bijvoorbeeld hulp bij prijsvergelijkingen – een rol die waarschijnlijk is weggelegd voor een digitale assistent. En 48 procent wil hulp die het nemen van beslissingen tijdens het winkelen vereenvoudigt – een rol  die weggelegd zou zijn voor een persoonlijke shoppingadviseur.

  “Hoewel fascinerend an sich, is het snel veranderende koopgedrag van consumenten belangrijke voor iedereen die betrokken is bij 5G, smart homes, consumer IoT en kunstmatige intelligentie”, zegt Michael Björn, hoofd Research bij Ericsson Consumer & IndustryLab. “Wanneer consumenten kunstmatige intelligentie gaan gebruiken bij het automatiseren van dagelijkse aankopen, zal de vraag naar IoT-sensoren toenemen,>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht, 15 mei 2018 – Kaspersky Lab verhuist zijn kernactiviteiten van Rusland naar Zwitserland als onderdeel van het Global Transparency Initiative. Het gaat om opslag en verwerking van klantgegevens en software-assemblage, inclusief updates voor dreigingsdetectie. Om volledige transparantie en integriteit te garanderen, laat Kaspersky Lab deze activiteiten controleren door een onafhankelijke partij. Deze is ook gevestigd in Zwitserland.
  Wereldwijde transparantie en samenwerking

  Met het in oktober 2017 aangekondigde Global Transparency Initiative wil Kaspersky Lab de integriteit en betrouwbaarheid van zijn producten waarborgen. De nieuwe maatregelen bevestigen bovendien dat het bedrijf wil samenwerken met anderen om de toenemende versplintering in de bedrijfstak tegen te gaan en het afnemende vertrouwen te herstellen. Vertrouwen is een essentieel aspect van cybersecurity en Kaspersky Lab ziet in dat dit niet vanzelfsprekend is: het moet worden verdiend door transparantie en verantwoording.

  De maatregelen omvatten de verhuizing van gegevensopslag en -verwerking voor een aantal regio's, de verplaatsing van software-assemblage en de opening van het eerste Transparency Center.

  Verhuizing van opslag en verwerking klantgegevens
  Kaspersky Lab bouwt een datacenter in Zürich dat eind 2019 beschikbaar komt. Daar worden alle gegevens opgeslagen van klanten uit Europa, Noord-Amerika, Singapore, Australië, Japan en Zuid-Korea. Deze informatie delen gebruikers vrijwillig via het Kaspersky Security Network (KSN), een geavanceerd cloudsysteem dat data met betrekking tot cyberdreigingen automatisch verwerkt.

  Verhuizing van software-assemblage
  Kaspersky Lab gaat verder zijn ‘software conveyer’ naar Zürich verhui>>

  Lees verder..

  0 0

  Vanaf vandaag is er een volautomatische bankkoppeling beschikbaar tussen het boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl en Triodos Bank. Na Rabobank, ING, ABN AMRO, Knab en bunq is Triodos Bank alweer de zesde automatische bankkoppeling van e-Boekhouden.nl.

  Banktransacties automatisch in de boekhouding
  Dankzij de koppeling worden alle banktransacties, dus de bij- en afschrijvingen, automatisch in de boekhouding geplaatst. Voor klanten van Triodos Bank is het handmatig invoeren van betalingen in de boekhouding dus verleden tijd. Dit scheelt een hoop tijd én het voorkomt dat er fouten gemaakt worden, zoals typ- en invoerfouten.

  Streven naar automatisering
  Naast de automatische bankkoppelingen heeft e-Boekhouden.nl ook importfuncties voor alle Nederlandse banken. Zo is er voor iedere bank een manier om snel en eenvoudig de betalingsgegevens en -transacties in de boekhouding te plaatsen. e-Boekhouden.nl streeft naar een zo ver mogelijk geautomatiseerde boekhouding voor iedere ondernemer, stichting, vereniging, accountant en boekhouder.

  Meer informatie
  Meer informatie over de bankkoppeling met Triodos Bank kan gevonden worden op de website van e-Boekhouden.nl.

  0 0

  HEERENVEEN – 15 mei 2018 - Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA), de marktleider in robuuste mobiele computers, barcode scanners en printers uitgerust met software en services met real-time bedrijfszichtbaarheid, heeft aangekondigd dat de TC20 mobiele computer en de TC25-robuuste smartphone de prestigieuze Red Dot Award hebben ontvangen voor productontwerp. Dit is het vierde achtereenvolgende jaar dat Zebra deze prestigieuze onderscheiding heeft gekregen.

  Zebra is wereldwijd toegewijd om de klant centraal te zetten bij alles wat zij doen. Het designteam heeft dan ook een continue drive om te innoveren en zijn productlijn te blijven evolu>>

  Lees verder..

  0 0

  Tilburg, 15 mei 2018 – Stiekem meekijken op de mobiele telefoon, laptop of tablet van een ander? We zijn er allemaal wel eens schuldig aan. Bijna de helft (41%) van de Nederlanders geeft toe soms nét iets te nieuwsgierig te zijn. Dat concludeert Fellowes, specialist in kantooroplossingen, na onderzoek onder 526 Nederlanders. Van deze groep nieuwsgierige aagjes kijkt het grootste deel (36%) af en toe op andermans scherm. 5 procent spiekt altijd als ze de kans krijgen. Maar liefst één op de tien (11%) heeft wel eens vertrouwelijke informatie bij een ander gespot.

  Ondanks dat mensen graag meekijken op andermans device, lijkt privacy niet bij iedereen hoog op de agenda te staan. 18 procent van de respondenten geeft aan dat ze geen maatregelen nemen om te voorkomen dat anderen meekijken, omdat ze zich niet druk maken om privacy. Daarnaast lijkt 7 procent liever lui dan veilig: zij vinden het te veel moeite om hun device af te schermen.

  Offline nieuwsgierigheid
  Toch wordt door een deel van de Nederlanders al wel maatregelen getroffen om pottenkijkers zo veel mogelijk buiten de deur te houden. Uit het onderzoek blijkt namelijk ook dat ruim een kwart van de respondenten zijn scherm afdekt (28%) en dat 2 procent een speciale privacy filter gebruikt. Daarnaast zegt 45 procent zijn mobiele telefoon, laptop of tablet überhaupt niet te gebruiken in het openbaar.

  Andrea Cantong, manager bij Fellowes, reageert op de resultaten: “Mensen zijn van nature heel nieuwsgierig. Vrijwel iedereen kent de verleiding om heel eventjes mee te spieken op iemands scherm, bewust of onbewust. Dat is op zichzelf niet erg, maar als anderen gevoelige persoonsgegevens kunnen meelezen bevinden we ons, met het oog op de invoering van de AVG, wel op glad ijs. Dit is het moment om je juist wel druk te maken over privacy. Er zijn voldoende eenvoudige >>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 15 mei 2018Siteimprove en Stichting Accessibility hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De belangrijkste doelen zijn het delen van kennis en het bevorderen van bewustwording van digitale toegankelijkheid op de Nederlandse markt. Siteimprove is een softwarebedrijf dat onder meer de gezondheid en toegankelijkheid van websites in kaart brengt. Stichting Accessibility is het onafhankelijke Nederlandse expertise- en onderzoeksinstituut voor ICT-toegankelijkheid en maatschappelijk verantwoord digitaal ondernemen.

  De noodzaak van digitale toegankelijkheid
  In de fysieke wereld is toegankelijkheid al de normaalste zaak van de wereld. Maar nog lang niet iedere website is toegankelijk voor mensen met een beperking. Eén op de vijf internetgebruikers geeft aan een functiebeperking te hebben en kan daarom problemen ervaren bij het gebruikmaken van diensten en informatie op websites. Dankzij hulpapparatuur kunnen deze mensen vaak uitstekend internetten, maar dan moeten websites wel op de juiste manier zijn gebouwd.

  Nederland werkt aan wetgeving voor digitale toegankelijkheid van overheidsinstanties. Uiterlijk op 23 september 2018 zal deze wet in Nederland in werking treden: het Besluit digitale toegankelijkheid overheid. Websites en mobiele apps van overheidsinstanties moeten vanaf die datum gefaseerd gaan voldoen.

  Sinds 1 januari 2017 is daarnaast de Wet Gelijke Behandeling op grond van handicap of chronische ziekte vernieuwd waarmee iedereen in onze maatschappij, ook digitaal, recht heeft op gelijke behandeling. Dit houdt in dat bedrijven en overheden hun (digitale) aanbod zo toegankelijk mogelijk moeten maken.

  Gedeelde kennis en expertise
  “Wij kijken erg uit naar deze samenwerking,” zegt Auke Grondsma, Managing Director Benelux bij Siteimprove Eu>>

  Lees verder..

  0 0

  Full service telecom cloud provider C4IT biedt 4G portofonie – oftewel 4GPTT. Dit is een clouddienst die gekoppeld is aan het netwerk van een mobiele provider. Zijn bedrijf biedt landelijke dekking, zonder dat er investeringen hoeven te worden gemaakt in de eigen infrastructuur of vergunningskosten.

  Lucien de Groot, directeur C4IT: “Direct communiceren met één druk op de knop en binnen één seconde direct in verbinding staan met een groep mensen. Dat is Push-to- Talk. Een eigenschap die hoort bij portofoons en mobilofoons die werken op een radiofrequentie. Tegenwoordig kan Push-to-Talk ook over het 3G/4G netwerk: 4G portofonie.” Een spraakbericht wordt razendsnel omgezet in data en binnen Nederland verstuurd via het mobiele 3G- of 4G-netwerk van de eigen mobiele provider. “Realtime informatie uitwisselen draagt niet alleen bij aan bijvoorbeeld bedrijfsproductiviteit en -efficiëntie, het vergroot ook de veiligheid van werknemers”, zegt De Groot. “Een ander voordeel is dat je direct weet waar je mensen zijn, dankzij GPS, aanwezigheids- en beschikbaarheidsinformatie van de contacten.” Zijn bedrijf biedt landelijke dekking, zonder dat er investeringen hoeven te worden gemaakt in de eigen infrastructuur of (en dat geldt vooral voor België) vergunningskosten. De Groot: “Naast POC op een smartphone zijn er aparte devices op de markt die alleen de POC-functionaliteit hebben op basis van internet. Simpele, robuuste devices, die eruit zien als een portofoon, met een sim-kaart.”

  Dispatch
  De Groot werkt samen met bijvoorbeeld Motorola voor missiekritische oplossingen. “Motorola staat al jaren bekend als leverancier van portofoons voor professionele gebruikers. Politie, defensie en brandweer gebruiken de producten van de Amerikaanse multinational. C4IT biedt hun zogenoemde Wave-product, voor koppeling met DMR en Tetra op sy>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht – Forcepoint, de leider op het gebied van cybersecurity, maakt bekend dat Huisman, de toonaangevende producent van zware constructie-installaties voor de onshore- en offshoresector, gekozen heeft voor de cybersecuritybenadering en het cloudbeveiligingsplatform van Forcepoint om de digitale transformatie te versnellen.

  Het beschermen van de mobiele workforce en de waardevolle intellectuele eigendommen is kritisch voor het Huisman-team. Huisman maakte eerder gebruik van de on-premise appliances voor web- en e-mailsecurity van Forcepoint. In 2017 besloot het bedrijf over te stappen op Forcepoint Web Security Cloud en Forcepoint Email Security Cloud.

  Patrick Mo>>

  Lees verder..

older | 1 | .... | 693 | 694 | (Page 695) | 696 | 697 | .... | 763 | newer