Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Actuele persberichten van IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven

older | 1 | .... | 708 | 709 | (Page 710) | 711 | 712 | .... | 763 | newer

  0 0

  Leiden - IT-systemen leiden tot fouten in de zorg, zo blijkt uit onderzoek door GfK in opdracht van Liferay. Maar liefst 78% van de zorgmanagers geeft aan dat huidige IT-systemen zorgen voor slechte communicatie en/of vertraging in de zorg. Dit leidde volgens 62% van hen het afgelopen jaar zelfs tot fouten waar de patient of client last van heeft ondervonden. Nog eens 12% geeft aan dat er nog geen fouten zijn gemaakt, maar deze in de toekomst wel te verwachten.

  GfK ondervroeg zorgmanagers, IT-managers en consumenten over knelpunten van informatiedeling en IT-systemen in de zorg.

  “Er wordt veel gesproken over digitalisering van de zorg”, zegt Ruud Kluivers, General Manager Liferay Benelux. “Dit onderzoek wijst echter uit dat er eerst belangrijke stappen genomen moeten worden om IT systemen met elkaar te laten werken en zo de communicatie en informatie uitwisseling te verbeteren.Kennelijk zijn veel van de huidige systemen niet gebouwd voor samenwerking en is er sprake van silo's. Zonder samenwerking en integratie van systemen komt echte digitalisering niet van de grond. Op dit moment echter lijkt digitalisering de zorg eerder te hinderen dan te ondersteunen. De ambitie en verplichting tot de Persoonlijke Gezondheids Omgeving (PGO) die iedereen recht geeft op regie en inzage in medische gegevens lijkt onmogelijk met de huidige systemen. Automatisering dient het zorgproces te ondersteunen en dat te bieden wat zorgprofessionals, clienten en patiënten daadwerkelijk nodig hebben.”

  Zorgconsument geraakt door gebrekkige informatiedeling
  Ook Nederlandse consumenten denken dat fouten kunnen worden voorkomen als informatie beter gedeeld wordt, zo blijkt uit het onderzoek. Een op de vier Nederlanders zegt hinder te hebben ondervonden door slechte informatievoorziening in de zorg. In deze gevallen betrof h>>

  Lees verder..

  0 0

  Zaventem, 27 juni 2018 Fortino Capital, de investeringsmaatschappij die onder andere investeerde in succesvolle scale-ups als Bloomon, Teamleader en BuyBay, heeft per 1 juni Arnaud De Vos (31) aangesteld als Investment Manager. In zijn nieuwe functie is hij verantwoordelijk voor de sourcing, het sluiten van deals en het opvolgen van de bedrijven uit de portfolio.

  De Vos heeft meerdere jaren ervaring in investment banking gecombineerd met een sterke expertise in technologie, media en telecom. Hij begon zijn carrière bij Rothschild & Co. in Brussel, waar hij klanten adviseerde over nationale en grensoverschrijdende fusies en overnames. In 2014 trad hij in dienst als analist bij de investeringsbank J.P. Morgan Chase & Co. in Londen, waar hij later ook associate werd. Hij beheerde met succes verschillende beleggingstransacties in de technologie, telecom en media.

  Duco Sickinghe, Managing Partner, bevestigt dat het management zeer verheugd is met de toevoeging van De Vos aan het team: "Wat ons opviel aan Arnaud waren zijn indrukwekkende CV, zijn ervaring in bedrijfsfinanciën en zijn analytische vaardigheden. Zijn talent en ambitie zijn een toegevoegde waarde voor de bedrijven uit onze portfolio en toekomstige investeringen."

  Arnaud De Vos is sterk gemotiveerd om het management bij te staan: "De portfolio van Fortino Capital is indrukwekkend en ik ben verheugd om deel uit te maken van dit ambitieuze team en onze bedrijven te helpen uitgroeien tot succesvolle ondernemingen. Na meer dan zes jaar in de banksector, wilde i>>

  Lees verder..

  0 0


  Vanaf heden is het weer mogelijk om bedrijven en personen te nomineren voor de vierde editie van de Dutch IT-channel Awards. Tot begin oktober 2018 heeft iedereen in het IT-kanaal de kans om distributeurs, resellers en vendoren aan te dragen voor een nominatie in één van de 20 categorieën van deze felbegeerde Dutch IT-channel Awards.


  Via deze speciale website dutchitawards.nl kan iedereen uit de IT-branche vanaf 25 juni bedrijven of personen aandragen die een nominatie verdienen, bijvoorbeeld omdat zij in 2018 een onderscheidende prestatie hebben geleverd. Vervolgens stelt een onafhankelijke jury én de redactie van Dutch IT-channel, per categorie een top-5 van genomineerden samen, waarop u kunt stemmen tot eind 2018. De winnaars krijgen op 17 januari 2019 de felbegeerde Dutch IT-channel Awards uitgereikt, tijdens het feestelijke Dutch IT-channel Awards Nieuwjaarsgala in Studio 21 te Hilversum.

  Tips voor nomineren
  Onderbouw uw nominatie zo duidelijk mogelijk. Beschrijf waarom een organisatie of persoon in 2018 innovatief, succesvol of bijzonder is geweest. Ook kunt u uw nominatie extra onderbouwen door bijvoorbeeld een relevante case aan te leveren. Hoe beter de onderbouwing, hoe meer kans op een nominatie!

  Exposure
  Tijdens het stemproces besteedt Dutch IT-channel veel aandacht aan alle genomineerden, onder meer in online nieuwsberichten. Ook verschijnt er in december een speciaal Dutch IT-channel Awards Magazine als bijlage bij Dutch IT-channel en wordt het stemproces ondersteund met e>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 28 juni 2018 – Het is algemeen bekend dat de klant koning is. Vooral in de tijd van e-commerce en digitalisering is dit belangrijker dan ooit. Om een sterke klantrelatie te creëren, moeten de verwachtingen van de klant worden overstegen met de juiste boodschap en het juiste aanbod. Bedrijven moeten hun klanten volledig begrijpen om dat te kunnen realiseren. NGDATA geeft tips om een klantgerichte marketingstrategie op te stellen en vertaalt dit aan de hand van een succesverhaal bij de Belgische bank Belfius:

  1. Stel een data gedreven plan op
  De basis van een succesvolle marketingstrategie is een goed marketingplan. Dit plan moet worden gebaseerd op de data van de klant. Zorg ervoor dat de data bestaat uit statistische gegevens, maar ook uit gedrags- en contextuele gegevens. Met behulp van deze data kunnen marketeers inspelen op de persoonlijke wensen, locatie of het onlinegedrag van de klant. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijk bericht wanneer een klant voorbij jouw zaak komt. De klant wordt op die manier direct aangesproken en als ondernemer kun je een persoonlijk en uniek aanbod doen.

  2. Stimuleer klantgerichtheid in alle lagen van het bedrijf
  Klantgerichtheid begint aan de top van de organisatie, maar het is een vereiste dat iedereen in de organisatie meewerkt. De identiteit van een organisatie wordt bepaald door de mensen die er werken. Als alle medewerkers in alle lagen van het bedrijf klantgericht zijn, dan zal de consument dit ook ervaren en voelen. Vooral omdat de gehele organisatie verantwoordelijk is voor alle contactmomenten tijdens de customer journey.

  3. Behandel iedere klant als individu
  Ondernemingen moeten beseffen dat klanten meer zijn dan socio-demografische gegevens. De individuele klant moet volledig begrepen worden en op een persoonlijke en relevante manier benaderd worden. Luisteren, observeren, sne>>

  Lees verder..

  0 0

  Hengelo, 28 juni 2018 – Nederlanders blijken opvallend vaak de mist in te gaan bij het herkennen van een datalek. Deelnemers van de datalekcheck van Previder beantwoordden gemiddeld 62,3 procent van de vragen goed. En dit is opmerkelijk, want in Nederland zijn bedrijven verplicht datalekken intern te registreren en in bepaalde gevallen hiervan melding te doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

  Het onderzoek vond plaats in de aanloop naar de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR), en werd gehouden via een online enquête. Deelnemers konden hiermee hun kennis van de meldplicht datalekken testen op basis van tien scenario’s waarbij bedrijfsdata verloren gaan. Zo’n 500 personen vulden de enquête in en er werden daarbij veel foute antwoorden gegeven. Dit geeft te denken over de effectiviteit van de huidige situatie van de registratie/meldplicht rond datalekken.


  “De meldplicht datalekken wordt op ee>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 28 juni 2018 Qualys (Nasdaq: QLYS), pionier en marktleider op het gebied van cloudgebaseerde beveiligings- en compliance-oplossingen, introduceert Qualys Container Security (CS). Deze nieuwe cloudapp stelt klanten in staat continue beveiliging in te bouwen in alle containers die ze wereldwijd hebben geïmplementeerd en in hun DevOps-processen. De resultaten kunnen ze integreren in één overzicht, zodat ze zien hoe ze ervoor staan met betrekking tot beveiliging en compliance van hun hybride IT over de gehele wereld. Op deze manier maken ze een einde aan silo’s en verlagen ze de eigendomskosten.

  De nieuwe CS-app is gebouwd op het Qualys Cloud Platform. Deze container-ready security- en compliance-oplossing zorgt voor beter inzicht in containeromgevingen en biedt continu inzicht in de DevOps- en CI-CD-toolchain, en in bestaande, traditionele virtualisatieomgevingen. Qualys CS houdt de inhoud van containers bij en volgt ook realtime veranderingen, en dat voor alle containers die zijn geïmplementeerd in on-premise en elastische cloudomgevingen. Daarnaast zijn nu ook detectie van kwetsbaarheden en checks van policy-compliance mogelijk in image registries, containers en hosts.

  Scott Crawford, Research Director bij 451 Research: “Nu bedrijven meer prioriteit geven aan responsieve en zelf aan te passen IT, hebben ze tools nodig die uiteenlopende beheertaken optimaliseren om het tempo van IT-innovatie te kunnen bijbenen. De cloudplatformstrategie van Qualys helpt zijn klanten te voldoen aan veel van deze uitdagingen. Daarmee profiteert het bedrijf van het feit dat het zo vroeg al vooropliep op het gebied van Security-as-a-Service. Hiermee is de user experience te versterken en te vereenvoudigen voor alle applicaties die inspelen op de beveiliging van nieuwe technol>>

  Lees verder..

  0 0

  AMSTERDAM, 28 juni 2018 – Cloud computing bezorgt financiële afdelingen vaak hoofdpijn. Organisaties zoeken meer flexibiliteit in IT, maar diensten die worden afgerekend per gebruik, worden niet altijd overzichtelijk gepresenteerd op de rekening. Om controle te houden over kosten en gebruik, en klanten glashelder inzicht te geven in alle afgenomen services, toont Solvinity de afgenomen diensten op één enkele factuur – ook pay-per-use clouddiensten zoals MS Azure.

  Alle informatie om een volledige factuur te genereren, komt samen in de billingoplossing van CloudBilling. Met automatische koppelingen kan Solvinity met deze facturatietoepassing de juiste prijsregels aan de afgenomen diensten koppelen. Zo worden de diensten die een klant van en via Solvinity afneemt, van private cloud tot public cloud en projectmanagement, samengevat en op één factuur gepresenteerd.

  Hans van den Broek, commercieel directeur bij Solvinity: “Cloud computing is de basis van digitale transformatie. De voordelen van cloud computing, zoals hoge flexibiliteit en pay-per-use, komen pas goed tot hun recht als die middelen efficiënt worden ingezet. Organisaties moeten precies kunnen zien hoe deze diensten worden ingezet en gebruikt om actief te kunnen sturen op efficiëntie.”

  Veel cloudaanbieders laten het aan hun klanten over om zelf dat overzicht te creëren. Van den Broek: “Met CloudBilling is Solvinity als een van de weinige cloudspecialisten in staat volgens klantwensen een volledige specificatie te leveren op basis van de werkelijke en actuele afname van diensten. Zo kunnen onze klanten het gebruik van diensten optimaliseren en de voordelen van cloud computing optimaal benutten.”

  Rob Coppen, directeur bij CloudBilling: “CloudBilling biedt een moderne manier van dienstverlening. Hiermee kan Solvinity hun volledige portfolio aan producten en dienst>>

  Lees verder..

  0 0

  Bunnik, 28 juni 2018 – De zomer staat voor de deur: eindelijk weer zon en fijne temperaturen. En het seizoen om zoveel mogelijk tijd buiten door te brengen, of het nu voor werk is of in je vrije tijd. Hoe leuk is het om de Tour vanuit de achtertuin te volgen? Maar daarvoor heeft je smart-tv, laptop of smartphone wel snelle en stabiele WiFi nodig. Helaas is de wifiverbinding buiten in veel gevallen veel te langzaam en is er in het tuinhuisje achterin al helemaal geen bereik. De nieuwe devolo WiFi Outdoor biedt de oplossing. Deze adapter maakt het mogelijk om ook buiten muziek en video te streamen zonder haperingen. Zo is het elke dag feest in uw tuin. Zelfs op regenachtige dagen, want de nieuwe devolo WiFi Outdoor is volledig sproeidicht en bestand tegen zomerse stortbuien.

  Overal WiFi: ook bij wind en regen
  De nieuwe devolo WiFi Outdoor is zeer geschikt voor gebruik buitenshuis. Het apparaat is bestand tegen zowel stof en vuil, als water en zware regenbuien (conform IP65). Dit maakt de adapter geschikt voor gebruik in de tuin onder alle soorten weersomstandigheden. Zo heb je altijd een perfecte wifiverbinding, of je nu aan het barbecueën bent, in een hangmat ligt te relaxen of met vrienden en familie een filmpje kijkt.

  Snelle en makkelijke installatie
  De devolo WiFi Outdoor-adapter is in een handomdraai te installeren. Sluit een devolo Powerline-adapter aan op de router door middel van een ethernetkabel en stop de tweede adapter in een beschikbaar stopcontact. Vervolgens kan de WiFi Outdoor-adapter in elk buitenstopcontact worden gestopt, waar het apparaat een nieuwe wifihotspot creëert.

  De nieuwe devolo WiFi Outdoor-adapter is vanaf nu verkrijgbaar in de winkel en online voor ee>>

  Lees verder..

  0 0

  G DATA Mobile Internet Security behaalde voor de vierde keer op rij topresultaten in de huidige vergelijkende test van het onafhankelijke onderzoeksinstituut AV-TEST. G DATA Mobile Internet Security detecteerde 100 procent van de gebruikte malware. Dit keer werden in totaal 22 security apps voor Android onderzocht.

  De mobiele beveiligingsoplossing overtuigde de testers opnieuw in de categorieën bescherming, gebruiksgemak en nuttige extra functies. G DATA Mobile Internet Security behaalde topscores in alle categorieën.

  Testdetails:
  Getesteerde veiligheidsoplossingen: 22, waaronder G DATA Internet Security.
  Platform: Android
  Periode: mei 2018
  Uitgevoerd door AV-Test

  Topscores voor G DATA, ook bij de langetermijntest
  Het onderzoeksinstituut AV-Test heeft van november 2017 tot maart 2018 16 beveiligingsapps voor Android vergeleken met Google Play Protect. Het resultaat: G DATA Mobile Internet Security behaalde ook hier topscores. De conclusie van de testers is duidelijk: Een beveiligingsoplossing zoals G DATA Mobile Internet Security is belangrijk voor uitgebreide bescherming tegen actuele bedreigingen. Google Play Protect kan geen uitgebreide bescherming bieden.

  Betrouwbare bescherming voor smartphones en tablets
  G DATA Mobile Internet Security biedt perfecte bescherming voor het Android-besturingssysteem. Naast het verdedigen tegen Trojaanse paarden, virussen, wormen en andere gevaren van mobiel surfen, beschermt de slimme veiligheidsapplicatie gebruikers ook tegen de vervelende gevolgen van apparaatverlies of diefstal. Smartphones kunnen worden gelokaliseerd of alle gegevens die erop zijn opgeslagen, kunnen op afstand worden verwijderd om ze te beschermen tegen nieuwsgierige ogen van derden.

  Belangrijkste functies

  • Cloud-gebaseerde detectie beschermt tegen phishing en gev>>

   Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 28 juni 2018 - Konica Minolta kondigt de samenwerking met het Belgische IT-bedrijf Youston aan. Met deze samenwerking breidt Konica Minolta zijn IT-dienstaanbod met backlog scanning, lange termijn documentarchivering en contentextractie uit om zo nieuwe kansen te creëren en nieuwe markten aan te boren. De co-participatie in projecten is een win-winsituatie voor beide partijen.

  Youston is gespecialiseerd in het opslaan en toegankelijk maken van papieren archieven en in het digitaliseren van informatie. Op die manier wordt waardevolle bedrijfsinformatie makkelijk bereikbaar en bruikbaar.

  Dankzij de samenwerking voegt Konica Minolta backlog scanning en documentarchivering toe aan zijn Document Management Scanning- en Enterprise Content Management-portfolio. Op die manier biedt het klanten in België en Nederland nu een volledige documentcyclus, van productie tot archivering. Youston vormt zo een meerwaarde binnen het ECM/DMS-verhaal van Konica Minolta voor een verdere uitbreiding van het hybrid-salesmodel.

  Konica Minolta koos niet alleen voor Youston vanwege zijn Belgische, ambitieuze en flexibele karakter, maar ook omdat Youston het meest competitieve en breedste dienstenaanbod in de markt heeft. “Voortaan stelt zowel Konica Minolta als Youston elkaars diensten voor aan zijn klanten om hen een totaalaanbod aan te bieden. Door hun kennis en expertise is Youston een uitstekende aanvulling en ondersteuning op de bestaande activiteiten van Konica Minolta. We kijken ernaar uit om op een hechte manier samen te werken en samen de toekomst tegemoet te gaan”, vertelt Xavier Biermez, Managing Director Konica Minolta België en Nederland.

  “We vullen elkaar perfect aan”, vertelt Pieter Vansynghel, CEO van Youston. “De unieke totaaloplossingen die we samen aan ondernemingen kunnen bieden zorgen voor een kostenverlaging en een efficiëntieverhoging, zodat elke onde>>

  Lees verder..

  0 0

  Liferay, leverancier van bedrijfssoftware voor Digital Experience, introduceert een nieuwe generatie Web-API’s als onderdeel van de evolutie van het Liferay platform. De nieuwe versie, Liferay DXP 7.1, wordt medio juli verwacht en bevat belangrijke vernieuwingen in de infrastructuur en tools om flexibele API’s te bouwen. Belangrijk voordeel is dat het doorontwikkeling vergemakkelijkt.

  "API's zijn voor bedrijven de sleutel om te evolueren naar nieuwe business modellen en mogelijkheden op het gebied van digitale transformatie. Forrester en andere analisten noemen dit de API Economy. Wij willen bedrijven en ontwikkelaars in staatstellen de functionaliteit van ons platform te gebruiken met de gebruikersinterface die standaard aanwezig is, maar zeker ook via een headless-modus zonder beperkingen. In dat laatste geval maken onze klanten zelf de customer facing applicaties en/of koppelt mobiele devices en/of IoT sensoren met Liferay DXP”, zegt Jorge Ferrer, Vice President Engineering bij Liferay.

  Nieuwe set Hypermedia API's
  Technieken van het Semantic Web zoals Hypermedia of Single Endpoint Controls bieden de mogelijkheid om uiterst flexibele API's te ontwikkelen. Op basis van deze technieken en de aanpasbaarheid van de API's aan een snel veranderende wereld heeft Liferay een brede collectie nieuwe API's ontwikkeld. Liferay heeft twee Open Source bibliotheken ontwikkelt, APIO Consumer- die het gebruik van Hypermedia API's faciliteert – en APIO Architect – die de creatie van flexibele API's vergemakkelijkt en deze ter beschikking stelt aan haar klanten en de hele community.

  Het allergrootste voordeel van deze aanpak is dat hard-coded end-points tot een minimum worden beperkt en dat de kans op breaking-changes aan de consumer-kant worden geminimaliseerd.

  Beveiliging en controle m>>

  Lees verder..

  0 0

  Breda, 28 juni 2018 – Nu de temperaturen verder stijgen en veel mensen ondanks het vakantieseizoen gewoon door blijven werken op hun laptop, presenteert Toshiba tips om veilig en verantwoord te werken. Waar ook ter wereld bij hoge temperaturen of in vakantielanden waar de veiligheid niet altijd goed gewaarborgd is. Toshiba presenteert vijf tips waarmee de laptop goed, veilig en zonder afbreuk aan prestaties de zomer doorkomt.

  1) Voorkom beeldverblinding door de zon
  Om te voorkomen dat het beeldscherm van de laptop niet meer leesbaar is omdat zonnestralen het beeld doen verblinden, adviseert Toshiba gebruik te maken van een 300Nit mat scherm voor zonwerend beeld.

  2) Maak gebruik van een laptop met air cooling systeem
  De meeste professioneel geavanceerde laptops zijn bestand tegen hoge temperaturen. Echter, mobiele apparatuur voorzien van een hybride air cooling functie zorgt voor regelmatige efficiënte verkoeling zonder kans op smoren of smelten van de hardwarecomponenten.

  3) Een lichtgewicht laptop in de reisbagage
  Kies voor een lichtgewicht laptop die zo klein mogelijk is zonder dat afbreuk wordt gedaan aan de functionaliteit van het toestel. Zo zijn er geavanceerde professionele laptops verkrijgbaar van 999 gram. Bovendien zorgen zogeheten usb-c reisadapters voor veel gemak als een niet-te-stoppen werkpaard voor onderweg. Kies voor opladers die klein zijn, weinig wegen en overal ter wereld bruikbaar zijn.

  4) Voorkom cybercriminaliteit met deze adequate veiligheidsmaatregelen
  Niet ieder openbaar wifi-netwerk is veilig. Uit onderzoek blijkt dat lang niet alle draadloze toegangspunten gebruikmaken van coderings- en authenticatie-algoritmen. Dat zijn wel belangrijke voorwaarden voor een veilig wifi-netwerk. Maak daarom verbinding via een Virtual Private Network (VPN). Daarmee worden gegevens versleuteld verzon>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 28 Juni 2018 - 3W Infra, een snelgroeiende provider van ‘pure-play’ IaaS hosting oplossingen uit Amsterdam met meer dan 4.600 dedicated servers in beheer en een eigen wereldwijd netwerk, heeft een contract getekend voor strategische samenwerking met het Nederlandse bedrijf A2B Internet. Binnen deze samenwerkingsafspraken zal A2B Internet opereren als een extensie van 3W Infra’s eigen engineering teams en internationale netwerk management & support services uitvoeren voor het 3W Infra Global Network.

  Het 3W Infra Global Network speelt een belangrijke rol binnen het Infrastructure-as-a-Service (IaaS) oplossingen portfolio dat het bedrijf uit Amsterdam aanbiedt. Dit netwerk met SLA garanties en volop bandbreedte beschikbaar (momenteel 160 Gigabit/sec) wordt wereldwijd door 3W Infra klanten gebruikt. Onder hen ook veeleisende gebruikers in business-segmenten zoals online gaming en cloud computing services waarbij hoge snelheden en lage latency alsook de allerhoogste betrouwbaarheid in de netwerkomgeving van cruciaal belang zijn.

  Om de management & support services voor het 3W Infra Global Network verder te optimaliseren en het palet aan netwerkservices uit te breiden, is 3W Infra nu een strategische samenwerking aangegaan met A2B Internet – een Nederlandse Internet Service Provider (ISP). A2B Internet levert zowel in Nederland (waaronder Amsterdam) alsook internationaal een variëteit aan services op het gebied van internetconnectiviteit, netwerkdesign, netwerkmanagement, en andere netwerk gerelateerde engineering diensten.

  De eerste resultaten van de samenwerking zijn al zichtbaar. In consultatie met A2B Internet als netwerkmanagement en -support partner heeft 3W Infra namelijk zojuist een Connection Agreeme>>

  Lees verder..

  0 0

  Ernst-Jan Stigter (algemeen directeur Microsoft Nederland) wordt de nieuwe voorzitter van Nederland ICT. Hij neemt per 1 juli het stokje over van Jeannine Peek (algemeen directeur Dell). De benoeming van Stigter werd vandaag definitief op de algemene ledenvergadering van Nederland ICT.

  Stigter is sinds 2016 lid van het algemeen bestuur van Nederland ICT. Als portefeuillehouder Onderwijs en Arbeidsmarkt heeft hij zich onder andere ingezet om ICT-vaardigheden van werknemers te verbeteren en digitale geletterdheid te verankeren in het curriculum van het onderwijs.

  “Nederland heeft alle eigenschappen om optimaal te profiteren van de kansen die de huidige digitale transformatie biedt”, zegt Stigter. “De kansen liggen niet alleen binnen onze branche, maar in alle sectoren van de maatschappij. Ik kijk ernaar uit om hier samen met Nederland ICT verder aan te bouwen.”

  Lotte de Bruijn, directeur van Nederland ICT: “Ik wil Ernst-Jan van harte welkom heten als voorzitter van de vereniging en ik kijk uit naar onze samenwerking.”

  Met de benoeming van Stigter neemt Nederland ICT afscheid van Jeannine Peek als voorzitter van de vereniging. “Jeannine heeft de afgelopen jaren op een nuchtere en daadkrachtige manier leiding gegeven aan de branchevereniging",zegt Lotte de Bruijn. “Ik wil haar bedanken voor haar enorme inzet en betrokkenheid bij Nederland ICT.” Peek blijft actief als lid van het algemeen bestuur.

  Nederland ICT is de branchevereniging van de ICT-sector met ruim 580 aangesloten bedrijven. Met leden van groot tot mkb, uit alle segmenten van de ICT-sector is Nederland ICT dé belangenbehartiger en vertegenwoordiger van de branche in volle breedte.

  0 0

  Het aantal abonnementen inclusief vaste telefonie neemt in rap tempo af. In het eerste kwartaal van 2017 sloot nog 52% van de consumenten via Pricewise een abonnement inclusief vaste telefonie af, in het eerste kwartaal van 2018 was dat nog maar 33%. Ook kiezen steeds meer consumenten voor een ‘internet only’-abonnement. Het aandeel van ‘internet only’-abonnementen is in het eerste kwartaal van 2018 gestegen naar 20%, ten opzichte van 15% in het eerste kwartaal van 2017. Tot slot neemt de gemiddelde snelheid van verkochte abonnementen snel toe. Was de gemiddelde snelheid in het eerste kwartaal van 2017 62 Mb/s van alle verkochte abonnementen via Pricewise, in het eerste kwartaal van 2018 kwam deze uit op 95 Mb/s. Dit is een snelheidstoename van circa 50%. Ondanks de aangekondigde prijsstijging van de meeste abonnementen per 1 juli, gaat de prijs per Mb/s omlaag.

  Verdeling type abonnementen
  Vaste telefonie sterft in rap tempo uit. Deze trend wordt duidelijk zichtbaar in de verdeling van type abonnementen in het eerste kwartaal van dit jaar, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het aantal internet- en tv-abonnementen is met 44% toegenomen. Ook het aantal ‘internet only’-abonnementen is met 33% toegenomen. Daarentegen is het aandeel alles-in-1-abonnementen met 36% afgenomen. En het aantal abonnementen met internet en bellen is zelfs met 50% afgenomen. Per saldo is het aantal abonnementen inclusief vaste telefonie met 36% afgenomen. Van 52% naar 33%.

  Hans de Kok, directeur van Pricewise: “Deze verschuivingen zijn logischerwijs te verklaren als je kijkt naar de mobiele-telefonie-penetratie in Nederland. In 2017 had 93% van alle Nederlanders een smartphone, 6% meer dan het jaar ervoor. Gemiddeld komen we in Nederland uit op bij>>

  Lees verder..

  0 0

  HEERENVEEN, Nederland – 29 juni 2018 – Zebra Technologies Corporation (NASDAQ: ZBRA), marktleider in robuuste mobiele computers, barcode scanners en printers uitgerust met software en services met real-time bedrijfszichtbaarheid heeft vandaag zijn veelomvattende portfolio van businessclass location solutions onthuld voor de productie-, transport en logistieke industrie. Zebra MotionWorks TM herkent automatisch de locatie van bezittingen en inventaris, waardoor het bijdraagt aan de veiligheid van medewerkers, productie stroomlijnt en inzichten genereert om zo de productiviteit en efficiëntie te vergroten.

  Zebra MotionWorks is gebaseerd op Zebra’s toonaangevende RFID-technologie. Zebra Technologies is de officiële ‘On-Field Player Tracking Provider’ voor de NFL, welk een perfect voorbeeld is van hoe Zebra real-time zichtbaarheid levert via RFID-oplossingen. Eerder dit jaar is Zebra Technologies erkend in het “Magic Quadrant for Indoor Location Services van Gartner Inc.” als een ‘Visionary’. Volgens het rapport zoeken klanten naar een leverancier die kan optreden als adviseur en verschillende technologieën integreert om zo meerdere locatieproblemen op te lossen en tegelijkertijd de kosten verlaagt.

  Motionworks, mogelijk gemaakt door

  0 0

  Om te zorgen dat het volledige potentieel van Office 365 én de medewerkers wordt benut, lanceert ETTU de propositie Digitaal Vitaal. De factor mens is namelijk in het drieluik ‘proces, technologie en mens’ het meest onderbelicht als het gaat om digitale ontwikkeling binnen organisaties. Wanneer een organisatie moeite heeft met het meekrijgen van de medewerkers in een nieuwe manier van werken, is enkel het introduceren van (nog) een nieuwe tool dan ook zelden de oplossing.

  Digitaal Vitaal is een unieke adoptieaanpak voor Office 365 omdat de focus in de eerste plaats niet ligt op techniek maar juist op mensen. Pas wanneer medewerkers op een dusdanige manier betrokken worden dat ze weten wat er van ze verwacht wordt, ze begrijpen hoe het werkt en (last but not least!) ze het ook leuk vinden om aan de slag te gaan met de nieuwe manier van werken, kan een tool of applicatie ècht het verschil maken. Hiervoor zet ETTU eigentijdse en eigenwijze adoptiemiddelen in, zoals het Jump Start Programma en de Digitaal Vitaal Game.

  Piet Vink, directeur van ETTU: “Organisaties die hun productiviteit willen verhogen, investeren vaak in digitale tools. Dat is slechts een deel van de oplossing, want extra aandacht aan personeel levert drie keer zoveel op. Op basis van de meer dan 700 projecten die wij de afgelopen jaren hebben uitgevoerd, hebben wij een unieke adoptieaanpak ontwikkeld. Met deze aanpak, Digitaal Vitaal genaamd, halen wij het maximale rendement uit Office 365 en de medewerkers.”

  Martine van den Hurk, Productivity Consultant bij ETTU. “Bij de implementatie van een nieuwe technologie wordt adoptie vaak als sluitpost gezien en dat is eeuwig zonde. Daarom heeft ETTU ook Digitaal Vitaal gelanceerd, waarmee we waarde toevoegen met Office 365, zowel voor de medewerkers als voor de organisatie"

  Op www.digitaal-vitaal.com staat een gratis online tes>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 29 juni 2018 – RTB House, wereldwijd leverancier van state-of-the-art retargeting-technologie voor topadverteerders, bestaat vijf jaar. Om dit te vieren, investeert RTB House in innovatie middels de opening van een AI Marketing Lab. Daarnaast bereikte het bedrijf voor het vijfde jaar op rij een omzetgroei van honderd procent. Voor 2018 voorspelt het bedrijf een aanhoudende groei en een totale omzet van 100 miljoen dollar.

  RTB House is een van de weinige bedrijven ter wereld, die gebruikmaken van gepatenteerde technologie voor het inkopen van advertenties in het RTB-model (real-time bidding) – waar kopers deelnemen aan realtime advertentieveilingen. RTB House begon vijf jaar geleden met een team van slechts twintig medewerkers en groeide snel uit tot een serieuze speler die het opneemt tegen grote, internationale concurrenten. In 2017 implementeerde het bedrijf als een van de eerste retargeters deep-learning-algoritmen in al zijn campagnes.

  “We monitoren en verbeteren onze tool continu, maar de honderd procent deep-learning-implementatie die we vorig jaar doorvoerden, was een gamechanger voor zowel onze klanten als de gehele sector”, zegt Cyril Westerhof, Country Manager Benelux van RTB House. “Onze algoritmen voorspellen gebruikerskeuzes en shopgedrag zeer nauwkeurig. Dankzij de zelflerende mogelijkheden kunnen we met zekerheid zeggen dat de algehele prestaties van onze campagnes zijn verbeterd. Daarnaast zijn we in staat creatives nog verder te personaliseren, wat leidt tot vijftig procent betere resultaten. In Nederland groeide het aantal campagnes met tachtig procent vergeleken met die in 2017.”

  Ook in 2018 voert RTB House grote veranderingen door, zoals de opening van zijn AI Marketing Lab: een afdeling die zich focust op Research and Development op het gebied van marketing. De nieuwe a>>

  Lees verder..

  0 0

  Rotterdam, 29 juni 2018 – IT-dienstverlener Proserve rapporteert hoge scores op het jaarlijkse Giarte Outsourcing Performance-onderzoek 2018. Outsourcing Performance (OP) is de grootste benchmarkstudie van IT managed services in Nederland. Giarte is het onderzoeks- en adviesbureau op het vlak van IT-dienstverlening en IT-outsourcing. Het bureau legt al meer dan vijftien jaar ervaringskennis en belevingen over IT-dienstverlening in zakelijke omgevingen vast.

  Proserve is in dit onderzoek als beste nieuwkomer opgenomen in de peergroup medium-sized business. De organisatie richt zich op business continuity en business transition door het ontwikkelen, implementeren en beheren van geïntegreerde business solutions.

  Het bedrijf behaalde in deze editie van het onderzoek een totaal van 95 procent op de Giarte Fan Score die de mate van aanbeveling van een serviceprovider weergeeft. Daarmee staat Proserve op een gedeelde plek bovenaan in vergelijking met alle partijen die hebben meegedaan in dit onderzoek, ongeacht in welke peergoup zij waren ingedeeld.

  De gemiddelde Giarte Trust Score van alle Medium Size dienstverleners is 78 punten. Op betrouwbaarheid (“De serviceprovider houdt zich aan de afspraken”) scoorde Proserve 89 punten en op bekwaamheid (“De serviceprovider beschikt over de juiste kennis en kunde voor de levering van de diensten”) 89 punten.

  Op bereidheid (“De serviceprovider spant zich in om ons als klant tevreden te stellen”) behaalde Proserve 92 punten en op openheid (“De serviceprovider is transparant wanneer het aankomt op conflicten of verschillen van inzicht”) 87 punten. Het bedrijf behaalde op infras>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 28 juni 2018 – Organisaties die hun IT uitbesteden, zijn met name te spreken over de prestaties van medium size IT-dienstverleners: partijen die een jaaromzet behalen tot 45 miljoen euro. Van de zes IT-serviceproviders met een Fan Score van boven de 80% bevinden zich vijf serviceproviders in de peergroup Medium Size.

  Dit blijkt uit de resultaten van de laatste editie van het benchmarkonderzoek Outsourcing Performance dat Giarte jaarlijks uitvoert naar de tevredenheid van organisaties die hun IT uitbesteden.

  Dit jaar ontvingen 40 IT-serviceproviders voldoende evaluaties van klantorganisaties om te worden opgenomen in de studie. In totaal zijn in het onderzoek evaluaties betrokken van 637 uitbestedende organisaties. De resultaten zijn op 28 juni gepresenteerd tijdens Outsourcing Performance Day van Giarte in ’t Spant! in Bussum.  

  De studie richt zich op samenwerkingsrelaties tussen uitbesteders en IT-serviceproviders. Uit de resultaten blijkt dat bij een aanbeveling of een absolute aanbeveling door uitbesteders vooral affectieve trustindicatoren, zoals openheid en empathisch vermogen een significante rol spelen bij tevreden uitbesteders. De trustindicator bereidheid van een serviceprovider wordt daarentegen door het merendeel van uitbestedende organisatie als belangrijkste voorwaarde in de relatie gezien. Voor een positieve aanbeveling moeten wel de hygiënefactoren binnen de relatie op orde zijn: de cognitieve vaardigheden die relevant zijn voor de samenwerking (doen wat je belooft, goede communicatie, bekwaamheid) vormen daarmee de randvoorwaarden voor een vruchtbare samenwerking.

  In het jaarboek Outsourcing Performance 2018 van Giarte staan alle resultaten van de nieuwe benchmark op een rijtje. Nieuw in de benchmarkstudie van dit jaar is het challengers-profiel. Serviceproviders die nog niet aan alle voorwaarden voor deelname aan de benchmark voldoen, maar wel aan het groeien zijn, krijgen met het challengers-profiel de kans zich te profileren.

  Naast de onderzoeksresultaten wordt in het boek ook de zingeving van het uitbesteden onder de loep genomen in een serie analyse-artikelen en klantcases. Het belang van ‘het voelen van waarom’ is allang geen exclusief feestje meer van filantropen. Nieuwe technologie raakt het bestaansrecht van steeds meer organisaties. Stilstand is achteruitgang en ook IT-outsourcing is zich aan het heruitvinden. Juist hierbij helpt het om een duidelijk doel te hebben. Met als overkoepelend thema Purpose zijn in de nieuwe editie van Outsourcing Performance van Giarte ook concrete tips beschreven voor verbeteringen in partnerships, teamwork en de relatie tussen IT en HR.

  Giarte is als onderzoeks- en adviesbureau een bruggenbouwer tussen tech en touch in de wereld van IT binnen de grootzakelijke markt. Veel van onze kennis delen wij in publicaties, presentaties en workshops. Met Outsourcing Performance, de jaarlijkse studie over klanttevredenheid in uitbestedingsrelaties, helpen wij bij het verbeteren van de samenwerkingen. Daarnaast heeft Giarte de Xperience Level Agreement (XLA) ontwikkeld. De XLA verbindt als lingua franca groepen die ‘normaal’ hun eigen taal spreken. Centraal staat de impact van IT op de business, eindgebruikers en klanten.

  Meer informatie over Giarte en de benchmarkstudie Outsourcing Performance 2018 is te vinden op: www.outsourcingperformance.nl en www.giarte.nl


  Noot voor de pers, niet voor publicatie bestemd:

  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Linda van ’t Klooster, Head of Research Giarte, linda.vantklooster@giarte.com

older | 1 | .... | 708 | 709 | (Page 710) | 711 | 712 | .... | 763 | newer