Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Actuele persberichten van IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven

older | 1 | .... | 709 | 710 | (Page 711) | 712 | 713 | .... | 763 | newer

  0 0

  Vodafone zet vandaag een belangrijke stap in de ontwikkeling van 5G. Het telecombedrijf heeft deze week de laatste hand gelegd aan een landelijk dekkend LTE-M-netwerk. LTE-M staat voor long term evolution for machines, een techniek die op een efficiënte manier apparaten met het internet verbindt. LTE-M-technologie is vorige maand door GSMA uitgeroepen tot een fundamenteel onderdeel van 5G-technologie.

  John van Vianen, directeur zakelijke markt bij VodafoneZiggo: “Wereldwijd legt Vodafone meer dan 65 miljoen verbindingen tussen apparaten, elke twee weken komen daar één miljoen verbindingen bij. Met LTE-M verbreedt Vodafone het IoT-portfolio voor klanten, waarmee het telecombedrijf als eerste het meest complete radionetwerk voor Internet of Things-diensten aanbiedt. Vodafone zet daarmee opnieuw een belangrijke stap in de ontwikkeling van 5G, waarbij de snelheid en betrouwbaarheid van het netwerk verder wordt vergroot. Zo blijven wij constant investeren in het ‘next generation network’.”

  Met de live-gang van het nieuwe netwerk kunnen zakelijke klanten aan de slag met slimme oplossingen. LTE-M maakt het mogelijk om apparaten aan het internet te verbinden met veel lager batterijverbruik dan gewone 2G/3G/4G- verbindingen. Vodafone heeft overigens al een landelijk dekkend NarrowBand-Internet of Things (NB-IoT)-netwerk.

  LTE-M vs NB-IoT
  LTE-M- en NB-IoT-technologie zijn beiden in staat om apparaten met het internet te verbinden, maar worden voor andere doeleinden gebruikt. Omdat het energieverbruik van NB-IoT extreem laag is,>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 29 juni 2018 – Vandaag is het grootste Europese energieopslagsysteem op basis van tweedehands en nieuwe batterijen uit elektrische auto’s in een openbaar gebouw in gebruik genomen. De Amsterdamse wethouder Udo Kock verrichte de officiële openingsceremonie.

  Dit unieke project is het resultaat van de samenwerking tussen Nissan, Eaton, BAM, The Mobility House en de Johan Cruijff ArenA, ondersteund door het Amsterdams Klimaat en Energiefonds (AKEF) en Interreg.

  Het 3 megawatt opslagsysteem biedt een meer betrouwbare en efficiëntere energievoorziening en -gebruik voor het stadion, de bezoekers, omwonenden en voor het Nederlandse energienet. Door de combinatie van Eaton power conversion units en batterijen uit 148 Nissan LEAFs maakt het energieopslagsysteem niet alleen een duurzamer energiesysteem mogelijk, het creëert ook een circulaire economie voor batterijen van elektrische voertuigen.

  “Dankzij dit energieopslagsysteem zal het stadion zijn eigen duurzame energie slimmer kunnen gebruiken en kan het als Amsterdam Energy ArenA BV de beschikbare opslagcapaciteit van de batterijen commercieel inzetten,” zegt Henk van Raan, Director of Innovation bij de Johan Cruijff ArenA. “De ArenA is verzekerd van een aanzienlijke hoeveelheid stroom, zelfs tijdens een stroomstoring. Daardoor zal het stadion bijdragen aan een stabiel Nederlands energienet. De Johan Cruijff ArenA is een van de duurzaamste stadions ter wereld en loopt voorop met de introductie van slimme innovaties zoals dit unieke energieopslagsysteem.”

  “Het energieopslagsysteem van de Johan Cruijff ArenA weerspiegelt de expertise van Eaton op het gebied van energiebeheeroplossingen”, zegt Frank Campbell, President, Corporate and Electrical>>

  Lees verder..

  0 0

  Hoofddorp, 2 juli 2018 -  Zyxel, Your Networking Ally, introduceert gratis licenties voor zijn zakelijke Nebula-platform en neemt daarmee voor kleine bedrijven de drempel weg om toe te treden tot cloudgebaseerde netwerken.

  Nebula werd in 2016 geïntroduceerd en is een 100% cloudgebaseerde netwerk- en beheeroplossing waarmee bedrade, draadloze en beveiligingsapparatuur centraal en op afstand kan worden beheerd met zero-touch provisioning vanaf één beeldscherm. De groeiende reeks compatibele apparaten omvat al zestien producten: acht AP's, vijf switches en drie beveiligingsgateways.

  "Na de lancering van Nebula zagen we dat vooral veel kleine bedrijven terughoudend bleven om de overstap te maken naar cloud-beheerde netwerkinfrastructuur", zegt Peter van der Putten, Head of Channel Zyxel Benelux. "Ze vrezen dat ze naast de investering in nieuwe hardware ook elk jaar een hoge licentiefee moeten betalen om het te kunnen beheren."

  "De gratis licentie in combinatie met de betaalbare compatibele hardware verlaagt de drempel om in te stappen," vervolgt hij. Hoewel gratis, is de licentie verre van basaal: hij wordt geleverd met een uitgebreide set management- en analysetools voor gebruik in het webbased Nebula Control Center (NCC), inclusief gedetailleerde analyses van traffic en gebruik en managementsettings voor de hele site.

  Voor beheerders –  Managed Service Providers in het bijzonder – die meer controle en inzicht nodig hebben, is er de Professional Pack-licentie. Hiermee kunnen gebruikers de netwerktopologie bestuderen, meer samenvattingsrapporten bekijken en delen, en loggegevens wijzigen. Ook kunnen ze aanvragen voor technische ondersteuning rechtstreeks door het online NCC-team lat>>

  Lees verder..

  0 0

  Volgens de jaarlijkse Outsourcing Performance meter van marktanalist Giarte Research geven grootzakelijke organisaties aan dat het goed en makkelijk zakendoen is met Sogeti. Waar het marktgemiddelde 65% is, geeft 76% van de respondenten aan dat Sogeti een goede zakenpartner is. Ook op het vlak van betrouwbaarheid scoort Sogeti beter dan de markt. Zo geeft 79% van de ondervraagden aan dat Sogeti een betrouwbare outsourcingpartner is, waar dat cijfer gemiddeld 72% is voor de gehele markt van IT-dienstverleners. Deze cijfers blijken uit het jaarlijkse Giarte-onderzoek uit het grootzakelijke deel waarin 26 organisaties worden ondervraagd naar de prestaties van 40 grote Nederlandse IT-dienstverleners.

  Wat verder opvalt, is dat 69% van de respondenten Sogeti aanbeveelt als outsourcingpartner. Daarbij maakt het Outsourcing Performance onderzoek onderscheid tussen zogeheten ‘fans’ en ‘superfans’. De 69% aan fans is meer dan het gemiddeld aantal fans van 56% in de markt van grote IT-dienstverleners. Giarte kwalificeert 12% van de ondervraagden als superfan van Sogeti. De IT-dienstverlener krijgt bovendien een rapportcijfer 8 voor ontwikkeling en beheer van applicaties.

  “Uiteraard zijn we enorm blij met deze onderzoeksresultaten. Afgelopen jaar scoorden we voor het eerst hoger dan de algehele marktprestaties. Ik ben dan ook trots op het feit dat we dat dit jaar hebben weten vast te houden. Zeker in de context van een groeiende complexiteit van het IT-landschap bij onze klanten. Digitale transformatie gaat gepaard met grote uitdagingen. Het is geweldig om daarin samen met onze klanten op te trekken”, vertelt Dennis Hielkema, Chief Sales Officer van Sogeti in Nederland.

  Over de Giarte Outsourcing Performance
  Het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte Research is de grootste benchmarkstudie van IT manage>>

  Lees verder..

  0 0

  Barneveld – De Amaury Sport Organisation (A.S.O.), organisator van de Tour de France, werkt sinds 2015 samen met Dimension Data om een nieuwe generatie sportfans te bedienen. Deze generatie – tussen de 18 en 35 jaar oud – vormt inmiddels 73 procent van het 6,5 miljoen mensen tellende publiek dat de Tour de France via social media volgt.

  Als officiële technologiepartner van de Tour de France is Dimension Data continu bezig met innovatie. Het doel: de kijkervaring van ’s werelds grootste wielerevenement verbeteren met technologie, innovatieve videocontent en data-storytelling. Dit jaar is dat niet anders.

  Dankzij de samenwerking heeft A.S.O. al indrukwekkende resultaten behaald op al zijn digitale kanalen. Zo is het aantal websitebezoeken elk jaar met vijftien procent toegenomen. Daarnaast is het aantal views van Tour de France-video’s tussen 2014 en 2017 gestegen van zes miljoen naar 71 miljoen. Deze groei past in de trend dat jongere kijkers een voorkeur blijken te hebben voor digitale content en minder voor de traditionele manier van uitzenden. Dit publiek ervaart de grootste ronde ter wereld zo nog meeslepender.

  Om tot alle belangrijke koersinzichten te komen, analyseert Dimension Data 150 miljoen datapunten per etappe. Dat om fans dagelijks van realtime datavisualisaties te voorzien op de officiële social-mediakanalen, zoals @letourdata. Dit jaar zijn deze sociale data voor het eerst ook op televisie te zien. Dimension Data maakte in 2017 als eerste gebruik van machine learning om de koersuitslag te voorspellen. Dit jaar zet het bedrijf ook predictive analytics in om de data te beschermen tegen cybersecurityaanvallen.

  Het

  0 0

  Workday, Inc.(NASDAQ:WDAY), toonaangevend in enterprise cloud applicaties voor finance en human resources, houdt op donderdag 5 juli aanstaande in Amsterdam de derde Workday Run voor KiKa. Met het evenement zamelt Workday, samen met partners en klanten, geld in voor KiKa, de stichting die fondsen werft voor onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker.

  De Workday Run 2018 voor KiKa is een estafetteloop van in totaal 20 kilometer rond de Amsterdamse Bosbaan. Workday heeft de zakelijke relaties en partners uit haar community uitgenodigd deel te nemen aan de run met een team van vier personen waarbij elk teamlid 5 kilometer rent. Elk team zamelt op zijn beurt bij sponsors en relaties €500 inschrijfgeld in, dat volledig ten goede komt aan KiKa. Het streefbedrag is minimaal €5.000. De eerdere twee edities van de Workday Run stonden in het teken van KNGF Geleidehonden en iedere editie heeft meer dan €5.000 opgebracht voor het goede doel.

  Met de Workday Run brengt Workday haar community graag bij elkaar voor het goede doel. Regional Director Benelux Ronald Huber van Workday: “De hechte band met onze Workday community komt met dit event absoluut naar voren. We vinden het samen met onze partners en klanten belangrijk om op deze manier een bijdrage te leveren aan de wereld om ons heen. KiKa is natuurlijk een prachtige stichting, waar iedereen met liefde aan bijdraagt. Er is dan ook veel belangstelling om mee te doen aan de run. Vorig jaar hadden we zo’n 100 deelnemers. Ik verwacht dat we het aantal dit jaar overtreffen.” De Workday Run 2018 voor KiKa start op donderdag 5 juli om 13:00 uur. Meer informatie over de run en de donaties is te vinden op de actiepagina van de Workday Ru>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht, 2 juli 2018Onderzoek van Telindus onder 266 Nederlandse IT-beslissers wijst uit dat er vooral behoefte is aan het creëren van tijd en ruimte om sneller te kunnen reageren op vragen vanuit de business. Bovendien geeft 53 procent aan dat het huidige kennisniveau op de IT-afdeling soms voor problemen zorgt en dat het in de toekomst alleen maar moeilijker wordt om het niveau op peil te houden.

  Onder druk
  IT-afdelingen staan onder steeds grotere druk. Enerzijds wordt de IT-organisatie geacht de staande infrastructuur te beheren en de performance te garanderen in een tijd waarin securitybedreigingen aan de orde van de dag zijn. Anderzijds wordt de interne klant steeds veeleisender als het gaat om het implementeren van innovaties. IT-beslissers zijn daarom steeds meer op zoek naar een afgewogen IT-strategie waarin ze de keuze maken tussen het in eigen beheer houden van IT-taken of het overdragen aan een externe partij.

  Tempo bijbenen
  De IT-infrastructuur is snel complexer geworden. Dat komt mede door de technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren, zoals Internet of Things-toepassingen met sensordata. Tevens zien we de opkomst van methoden om applicaties snel te ontwikkelen en uit te rollen. De praktijk leert dat IT-organisaties vooral moeite hebben om het tempo van nieuwe ontwikkelingen bij te benen. Dit heeft mogelijk gevolgen voor de performance en stabiliteit van de IT-omgeving en dat leidt tot kwetsbaarheden op het gebied van security. Cyberaanvallers weten deze kwetsbaarheden te benutten.

  Ruimte verschaffen
  IT wordt meer en meer gedwongen om naar ‘buiten te kijken’ teneinde aan alle eisen te kunnen blijven voldoen. Bij managed services draait het om het extern beleggen van monitoring en beheer, >>

  Lees verder..

  0 0

  Colt Technology Services heeft zijn samenwerking met IBM uitgebreid en  biedt nu ondersteuning voor IBM Cloud Direct Link. Zakelijke klanten kunnen op deze manier een private netwerkverbinding tot stand brengen tussen hun IT-infrastructuur en IBM Cloud.

  De beveiliging, betrouwbaarheid en het prestatievermogen van het netwerk zijn voor bedrijven van cruciaal belang om optimaal te kunnen profiteren van de cloud. De samenwerking tussen Colt en IBM biedt hen een cloud-netwerkervaring met meer resilience, minimale latency en veilige toegang tot bedrijfskritische applicaties.

  Zakelijke gebruikers van de IBM Cloud Direct Link dienst kunnen nu een beroep doen op Dedicated Cloud Access van Colt om private netwerkverbindingen op te zetten tussen hun datacenters of kantoorlocaties en IBM Cloud. Het Colt IQ Network omvat ondermeer het 100 Gbps geoptimaliseerde volledig eigen netwerk van Colt en verbindt wereldwijd meer dan 850 datacenters en ruim 26.000 gebouwen. Bedrijven kunnen daarmee profiteren van een cloud-netwerkervaring die veel beter is dan via het publieke netwerk.

  In het kader van deze uitgebreide samenwerking neemt Colt deel aan het IBM Cloud Direct Link Service Provider Program. Dit is door IBM in het leven geroepen om bedrijven overal ter wereld toegang te bieden tot betrouwbare connectiviteit.

  “Bedrijven zetten essentiële diensten voor onder meer kunstmatige intelligentie, gegevensanalyse, blockchain en het IoT steeds vaker in de cloud, om nieuwe zakelijke inzichten te verkrijgen uit ongestructureerde data”, zegt Kit Linton, vice president Network bij IBM Cloud. “Als deelnemer van het voortdurend groeiende IBM Cloud Direct Li>>

  Lees verder..

  0 0

  Juniper Networks maakt vandaag bekend dat het zijn aanbod van campusoplossingen heeft uitgebreid. Zo heeft het zijn EVPN-VXLAN fabric aangevuld met ondersteuning voor campusomgevingen, zodat bedrijven hun ongelijksoortige datacenter- en campusnetwerken kunnen verenigen. Daarmee levert Juniper Networks de bouwstenen aan voor de bedrijfsbrede netwerkstructuur die onmisbaar is voor het realiseren van een simpele, veilige en geautomatiseerde multi-cloudomgeving. Juniper Networks zet daarnaast zijn filiaaloplossingen kracht bij met de toevoeging van nieuwe mogelijkheden in zijn SD-WAN-oplossing Contrail, die gebruikmaken van een combinatie van de WAN Edge-apparatuur uit de NFX-, SRX- en vSRX-reeks en Contrail Service Orchestration.

  De meeste bedrijven beschikken over afzonderlijke campus- en datacenter-netwerken die zijn gebaseerd op compleet verschillende connectiviteitsarchitecturen. Dit weerhoudt hen ervan om hun infrastructuur onder een overkoepelende beheerparaplu onder te brengen. De nieuwe campusarchitectuur EVPN-VXLAN van Juniper Networks biedt organisaties de mogelijkheid om campusnetwerken in te richten op basis van dezelfde protocollen die veelvuldig worden gebruikt in de meest stabiele en efficiënte datacenters van dit moment.

  Om klanten een makkelijke manier te bieden om een complete campusomgeving te realiseren heeft Juniper Networks daarnaast zijn aanbod van campusoplossingen uitgebreid op basis van een resellerovereenkomst met Aerohive, de wereldwijde leider in wifi-oplossingen. Het heeft zijn strategische samenwerking met deze leverancier uitgebreid om een vanuit de cloud beheerde vaste, draadloze en WAN-oplossing af te leveren. Juniper Sky Enterprise biedt integratie met de Cloud Services-API’s van Aerohive en het netwerkbeheersysteem HiveManager van Aerohive. Dit maakt het mogelijk om het volledige vaste en draadloze campusnetwerk vanuit een centrale locatie te bewaken. Klanten>>

  Lees verder..

  0 0

  Blockport, een ambitieuze blockchain-startup uit Amsterdam, opent vandaag het platform voor publieke gebruikers. Op de ‘social’ exchange van Blockport kunnen ervaren en beginnende crypto-traders verschillende cryptomunten kopen en verkopen. Vanuit het alles-in-een platform van Blockport hebben gebruikers toegang tot verschillende wereldwijde crypto exchanges.

  Open beta van start
  Tijdens de open beta fase, die naar verwachting een kwartaal zal duren, kunnen de eerste gebruikers kennismaken met de Blockport exchange. Om stabiliteit en veiligheid te waarborgen, zullen gebruikers in deze fase toegang krijgen tot een beperkte set van functionaliteiten. Het komend kwartaal zullen zowel batches nieuwe gebruikers als nieuwe functionaliteiten en cryptocurrencies worden toegevoegd. Per vandaag kunnen gebruikers handelen in Ethereum, Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin en Ripple. Ze kunnen deze cryptomunten met Euros kopen via iDEAL, SOFORT en SEPA transacties.

  Blockport verwijdert obstakels die mainstream gebruik van cryptocurrencies in de weg staan
  Een recent onderzoek van ING laat zien dat cryptovaluta momenteel worden gezien als risicovol, maar de toekomstverwachting is dat er meer bezitters zullen zijn en de cryptovaluta onder andere gebruikt zal worden voor online betalingen.

  “Gebrekkige gebruiksvriendelijkheid van handelsplatformen, de veiligheid van cryptowallets en gebrek aan hands-on informatie zijn belangrijke redenen voor veel mensen om niet te beginnen met het handelen in cryptomunten. Dat is jammer,” zegt Sebastiaan Lichter, oprichter en Chief Product bij Blockport. Het Nederlandse blockchain-bedrijf bouwt daarom aan een platform dat deze drempels weghaalt en daarbij zorg draagt voor een versnelde adoptie van cryptovaluta.

  Gebruiksvriendelijk ontwerp voor mainstream gebruikers – de gebruikersinterfaces van veel bestaande exchanges zijn met name geschi>>

  Lees verder..

  0 0

  ‘s-Hertogenbosch, 2 juli 2018 - SAP-partner Quinso BV kondigt een partnerschap aan met de internationale software-expert ORBIS AG. ORBIS krijgt als nieuwe aandeelhouder een strategisch meerderheidsbelang in Quinso. Beide bedrijven bundelen hiermee hun krachten en verstevigen de internationale positie.

  De nieuwe aandeelhouder ORBIS uit Saarbrücken (Duitsland) en Quinso hebben dezelfde groeiambitie, op zowel nationaal als internationaal niveau. Quinso kan zich hierdoor ook richten op grotere bedrijven die internationaal actief zijn. De ontwikkelde producten van ORBIS verrijken het huidige portfolio van Quinso.

  Voor ORBIS is het meerderheidsbelang in Quinso, en daarmee de betrokkenheid in de Nederlandse markt, een strategische stap voor haar internationale aanwezigheid. De IT-serviceprovider wil bestaande en potentiële klanten meer diensten met toegevoegde waarde bieden en verkoop- en groeipotentieel genereren, met name in de maakindustrie en groothandel.

  "Het meerderheidsbelang in Quinso betekent een uitbreiding en intensivering van onze expertise in consulting en de implementatie van SAP-oplossingen. Daarbij kunnen we ons op nieuwe groepen klanten richten. Tegelijkertijd is de aanwezigheid op de Nederlandse markt een sleutelcomponent in onze internationale expansiestrategie voor het verhogen van de ondernemingswaarde ", zegt Stefan Mailänder, CFO bij ORBIS.

  Hubert Wezenberg, Managing Partner bij Quinso, voegt eraan toe: "Het partnerschap zien wij, als expert in SAP-oplossingen voor logistieke processen in de maakindustrie en groothandel, vooral als kans om onze krachten te bundelen, er zit zoveel know how in beide bedrijven. We willen Quinso internationaal neerzetten als sterke speler zodat we ook in het buitenland onze klanten optimaal>>

  Lees verder..

  0 0

  Boekhoudsoftwarebedrijf SnelStart komt met twee nieuwe bankkoppelingen. Het bedrijf koppelde al met Rabobank, ABN AMRO en Knab voor de verwerking van actuele bankgegevens in de boekhoudingen van haar klanten. Voor zakelijke klanten van ING en Triodos was het nog even wachten, maar inmiddels hebben de banken en de softwareleverancier een automatische koppeling doorgevoerd. Het handmatig inlezen van bankmutaties in de administratie is vanaf nu niet meer nodig. 

  ING
  SnelStart en ING laten voor ruim 12.500 gezamenlijke klanten een wens in vervulling gaan. De bankkoppeling bespaart zowel ondernemer als accountant veel tijd. Volautomatisch worden bankafschriften dagelijks (doordeweeks) in de online administratie verwerkt. Per bank betaalde facturen worden direct gematcht met boekingen. Dit werkt niet alleen sneller, het voorkomt ook (typ)fouten. 

  Triodos
  Triodos koppelt dit voorjaar voor het eerst met een aantal grote boekhoudsoftwareleveranciers, waaronder SnelStart. Beide organisaties richten zich op duurzame en maatschappelijk betrokken ondernemingen. De bankkoppeling zorgt er onder andere voor dat efficiënter wordt gewerkt. Papierverspilling is verleden tijd. De Triodos-bank verwerkt 365 dagen per jaar mutaties, dat maakt deze bank uniek. Op vrijdag geboekt, betekent de volgende dag al in de administratie.

  Online administraties
  SnelStart speelt met deze samenwerking in op de toekomst. De bankkoppelingen van ING en Triodos werken alleen met online administraties. Dit heeft alles te maken met de nieuwe Europese regelgeving omtrent het delen van rekeninginformatie. De herziene betaalrichtlijn PSD2 (Payment Services Directive) wordt naar verwachting nog in 2018 van kracht in Nederland. Deze verplicht Europese banken om betaalrekeningen van particulieren, na toestemming, inzichtelijk te maken voor derden, zoals boekhoudsoftwareprogramma’s.

  Over SnelStart  
  SnelSta>>

  Lees verder..

  0 0

  Breukelen - Dat Data Science niet meer weg te denken is uit de samenleving is geen nieuws meer. Dat Data Science in zowel het bedrijfsleven als de maatschappij nog in de kinderschoenen staat, maar zich wel razendsnel doorontwikkelt, is dat wel. Nyenrode Business Universiteit wil inspelen op deze ontwikkeling en het internationale belang van Data Science benadrukken. Daarom is prof. dr. Ruud Wetzels per 1 juli benoemd als hoogleraar aan Nyenrode om de leerstoel Data Science te bekleden. Wetzels focust zich binnen deze leerstoel op toepassingen van Artificial Intelligence (AI), wiskunde en statistiek in het bedrijfsleven.

  Data Science is de wetenschap die zich bevindt op het kruisvlak van computer science, wiskunde en specifieke domeinkennis met als doel om kennis en inzicht te verzamelen uit gestructureerde en ongestructureerde data. Bijvoorbeeld, door optimalisatie van databeheer en slim gebruik van die data kunnen bedrijven betere (strategische) beslissingen nemen. Met behulp van deze leerstoel wil Nyenrode studenten en onderzoekers inspireren en verder brengen op het gebied van Data Science. De leerstoel wordt onderdeel van het Center for Auditing & Assurance om zo samen met de leerstoel Toegepaste Wiskunde (bekleed door prof. dr. Jacques de Swart) meer draagvlak te creëren en een grotere doelgroep te bereiken.

  Brug tussen wetenschap en bedrijfsleven
  Data Science is bij uitstek een interdisciplinair vakgebied en dus geschikt om een brug te slaan tussen de wetenschap en het bedrijfsleven. In zijn onderzoek richt Wetzels zich dan ook op hoe wiskunde, statistiek en AI het beste ingezet kunnen worden in het bedrijfsleven en wat de impact hiervan kan zijn. Daarnaast worden één of meer toepassingsgebieden zoals psychologie, bedrijfskunde of risicomanagement bij de onderzoeksthema’s betrokken. Ook gaat de hoogleraar werken met de laatste technologische ontwikkelingen en breidt hij >>

  Lees verder..

  0 0

  De Rabobank heeft de eerste klanten live transacties laten uitvoeren via we.trade, het Europese handelsplatform op basis van blockchaintechnologie. Het platform vereenvoudigt internationale handelstransacties en is een initiatief van negen banken*, samen actief in 11 Europese landen. De afgelopen week hebben 20 bedrijven via vijf van de aangesloten banken transacties uitgevoerd. Deze transacties zijn de eerste commercieel haalbare open-accounttransacties die gebruikmaken van blockchain-technologie.

  Rabobank is de enige Nederlandse participerende bank in het Europese consortium. IBM bouwde het platform dat sinds kort live is. “Met we.trade lopen onze klanten minder risico's bij internationale handel. Alle transacties worden digitaal beheerd en dankzij de grote transparantie van het blockchain-platform is het voor de aangesloten banken makkelijker financiering en garanties te bieden”, legt groepsdirecteur Bart Leurs (Digital Transition Office) uit.

  Cotap in Genemuiden, groothandel in vloeren, is de eerste klant van Rabobank die gebruik maakt van we.trade. “Het platform dwingt ons aan de voorkant samen met leveranciers en klanten goede afspraken te maken en helpt bij een veiliger, transparanter en eenvoudiger betalingsverkeer.”

  Inmiddels zijn meer klanten van Rabobank aangesloten. Het platform is vooral bedoeld voor klanten in het MKB met internationale ambities.

  Zo werkt het:
  Het platform verbindt bij een handelstransactie betrokken partijen naadloos met elkaar. Zakelijke partners kunnen elkaar vinden op het platform en transacties afsluiten. Ze kunnen elkaar opzoeken en hun handelsgegevens invullen, zoals leveringsdatum en betalingsdatum. Als ze een bankproduct willen gebruiken, zoals een gegarandeerde betaling of werkkapitaalfinanciering, kunnen ze dit via het platform gemakkelijk aanvragen bij de bank. Nadat ze alle gegevens hebben ingevoerd, ontvangen de bank>>

  Lees verder..

  0 0

  iQ2 BV (spreek uit: iQsquare) is officieel van start gegaan met de productie van de meest betaalbare powermeter ooit. Met een crowdfunding campagne op Kickstarter haalde de Nederlandse startup binnen acht uur de beoogde € 100.000 op en binnen de 30 dagen durende campagne het tienvoudige. Hiermee is deze fietsgadget het nieuwe Nederlandse Kickstarter record geworden. Naar verwachting worden de eerste iQ2 powermeters in september van dit jaar geleverd.

  “Een powermeter zorgt voor veiligheid en stabiliteit in je training,” vertelt Keesjan Klant, bedenker en ontwikkelaar van iQ2 powermeter. “En toch heb ik zelf nooit een powermeter gekocht, om de simpele reden dat ik deze te complex en te duur vond. Professionele wielrenners maken altijd gebruik van een power- of vermogensmeter. Een powermeter meet exact met welk vermogen ze fietsen en zo weet de fietser wat zijn of haar reserves zijn. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een hartslagmeter geeft een powermeter direct informatie over het vermogen dat je verbruikt, terwijl een hartslagmeter toch gauw 20 seconden achterloopt. En als gevorderde wielrenner weet je dat je je in die paar seconden helemaal stuk kunt fietsen.“

  Veilig trainen
  Met een powermeter – ook wel vermogensmeter genoemd – zien (top)sporters real time hoeveel kracht/ wattage ze gebruiken en daarmee weten ze ook wat ze nog over hebben voor de rest van de rit. Normaliter trainen fietsers met een hartslagmeter, die vaak wordt gebruikt als een belangrijke graadmeter voor de geleverde inspanning. Doordat de powermeter direct resultaat toont, is fietsen met een powermeter een veel verantwoorder manier van sporten die ook zorgt voor een betere prestatie op de langere termijn.

  >

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht, 3 juli 2018 – Smartphones zijn een goede buit voor zakkenrollers: 50 procent van de Nederlanders beveiligt hun mobiele apparaat niet met een wachtwoord en slechts 21 procent gebruikt een antidiefstaloplossing. Dat blijkt uit het Kaspersky Lab onderzoek in dertien Europese landen waaronder Nederland onder 501 respondenten uitgevoerd in 2017.

  Steeds meer mensen gebruiken de smartphone voor toegang tot internet, het delen van betrouwbare gegevens en digitaal betalen. Ook de hoeveelheid en kwaliteit van de data op de mobiel wordt steeds waardevoller. 77 procent van de smartphonegebruikers doet voortdurend een beroep op internet. 40 procent maakt gebruik van online bankieren. Dat betekent ook toegang tot waardevolle financiële informatie. Verder gebruikt 55 procent het mobieltje voor het regelmatig raadplegen van persoonlijke e-mailaccounts en zit 49 procent van de Nederlanders op sociale media. Ook dat genereert een grote hoeveelheid gevoelige data.

  Ondanks dat het gebruik van de smartphone en de hoeveelheid waardevolle opgeslagen data toeneemt, gaan mensen daar niet bewuster en veiliger mee om, zo blijkt uit Kaspersky Lab’s onderzoek. 50% van de Nederlanders heeft een wachtwoord op het mobiele apparaat en slechts 11 procent codeert bestanden en mappen om ongeoorloofde toegang te voorkomen. Daarmee zijn deze persoonlijke gegevens vrij toegankelijk voor anderen als smartphones in verkeerde handen vallen.

  Ook het verlies van de mobieltjes die wel met een wachtwoord zijn beveiligd, kan aanzienlijke gevolgen hebben. Minder dan de helft (48 procent) maakt een back-up en slechts 21 procent maakt gebruik van antidiefstalfuncties. Dit kan betekenen dat de ex-eigenaren niet meer bij hun eigen gegevens en accounts kunnen.

  "We zijn allemaal erg gehecht aan onze mobieltjes omdat ze ons overal en altijd toegang geven tot esse>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 3 juli 2018 – Volgens Citrix, de Workplace specialist, zou de term ‘cloud’ rond 2025 zomaar eens uit ons vocabulaire verdwenen kunnen zijn. Voor veel professionals is werken met de cloud inmiddels al zo vanzelfsprekend, dat de term overbodig begint te raken. 42% van de ondervraagde Nederlandse IT-specialisten gelooft dat vanaf 2025 niet meer over de cloud gesproken wordt. 14% denkt zelfs dat we in 2020 al zover zijn.

  Het onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Censuswide in opdracht van Citrix, is opgezet om de acceptatie van de cloud en de toekomst van de cloud in het bedrijfsleven in kaart te brengen. Aan het onderzoek deden in totaal 500 IT-decisionmakers mee. Zij werken allemaal bij organisaties met minimaal 250 medewerkers. Tegelijkertijd is ook een onderzoek gehouden onder 500 Nederlandse jongeren in de leeftijd van 12 tot 15 jaar, om na te gaan hoe de volgende generatie aankijkt tegen cloud-technologie. Het onderzoek leverde een momentopname op van de bestaande cloud-strategieën in Nederland en de mate waarin de term ‘cloud’ al aan het uitsterven is, nu het meer en meer een vanzelfsprekend onderdeel wordt van de totale IT-infrastructuur.

  2025: de cloud trekt op
  Van de groep Nederlandse IT-besluitvormers die denkt dat de term ‘cloud’ in 2025 overbodig is geworden, denkt ruim de helft (55%) dat we vooral nog zullen praten over de functionaliteit die de cloud mogelijk maakt, in plaats van over de cloud zelf. 39% denkt dat werknemers het tegen die tijd alleen nog hebben over cloud-applicaties, zoals Salesforce, maar dat de vraag waar de data staat tegen die tijd geen gespreksonderwerp meer is.

  Het uitsterven van de term ‘cloud’ komt ook terug in de opmerkingen van de nieuwe generatie werknemers die in 2021 de arbeidsmarkt zullen betreden. Dri>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 3 juli 2018 – Data science, machine learning en het doorbreken van datasilo’s in de organisatie stellen retailers in staat een 360° klantbeeld te realiseren. Het centraal stellen van de klant wordt al jaren gezien als speerpunt binnen de retail, maar met nieuwe technologie kunnen er nu flinke stappen worden gezet die leiden tot toegevoegde waarde voor consument en retailer. Dat concludeert Building Blocks, specialist op het gebied van data science en machine learning oplossingen voor het voorspellen van consumentengedrag, in de whitepaper ‘Customer Centricity: win-win voor retailer en consument’.

  Door de veelheid aan digitale verkoopkanalen is het voor retailers lastig de klant door en door te kennen en aan zijn individuele wensen te voldoen. Zij zijn dan ook naarstig op zoek naar mogelijkheden om hun organisatie klantgerichter te maken. In de whitepaper wijst Building Blocks op het belang van de integratie van bestaande datasilo’s bij retailers. Dat maakt de weg vrij om afzonderlijke afdelingen met elkaar te verbinden en klantinformatie, die gedurende de gehele customer journey en over verschillende touchpoints is verzameld, te integreren. Daardoor komen meer en meer data beschikbaar en komt een 360° klantbeeld voor retailers voor het eerst binnen handbereik en kunnen consumentenbehoeften en -gedrag voorspeld worden.

  Relevant voor de klant
  Data science oplossingen bieden in dit opzicht legio kansen. De retailer kan hierdoor zeer accuraat voorspellen welk aanbod het beste past bij de wensen van welke klant en welk assortiment daarbij aansluit op winkelniveau. Tevens biedt data science voorspellende inzichten in hoe de voorraad het beste gemanaged kan worden met een minimale lost sales en redundant stock. Data science brengt inzichten met betrekking tot asso>>

  Lees verder..

  0 0

  Juniper Networks publiceert vandaag de resultaten van een onderzoek dat het in samenwerking met het Ponemon Institute uitvoerde. Uit het onderzoeksrapport “The Challenge of Building the Right Security Automation Architecture” blijkt dat bedrijven automatisering als dé oplossing zien voor het tekort aan interne cybersecurity-expertise en het verbeteren van de beveiliging. De meerderheid van hen heeft er echter moeite mee om te bepalen wat zij precies moeten automatiseren en wanneer en hoe zij dat moeten doen.

  Volgens Cybersecurity Ventures zal cybercriminaliteit in 2021 het bedrijfsleven wereldwijd voor meer dan 6 biljoen dollar schade berokkenen en zullen 3,5 miljoen beveiligingsvacatures onvervuld blijven. Meer dan de helft (57%) van de respondenten zegt niet in staat te zijn om het beveiligingstalent aan te trekken dat nodig is om hun tools voor het automatiseren van de beveiliging te benutten. Terwijl cybercriminelen steeds verder automatiseren zonder belemmerd te worden door enige wet- en regelgeving, hebben bedrijven te kampen met onderbezette beveiligingsteams, handmatige processen, incompatibele systemen en complexe beleidsregels. Daarmee worden beveiligingsprofessionals bevolven onder taken die de organisatie weinig waarde bieden.

  “Het cybercriminele landschap is ongekend groot, goed georganiseerd en sterk geautomatiseerd. Cybercriminelen hebben diepe zakken en zijn niet gebonden aan regels, en voeren daarmee de boventoon”, zegt Amy James, directeur Security Portfolio Marketing bij Juniper Networks. “Bedrijven moeten het speeldveld egaliseren. Je kunt cybercriminelen simpelweg niet met handmatige beveiligingsprocessen bestrijden, en al helemaal niet hun volge>>

  Lees verder..

  0 0

  Woerden, 3 juli 2018 – Jo Van Onsem (53) is per 1 juli aangesteld als nieuwe algemeen directeur van de holding Xerxes, welke bestaat uit Xtandit, de grootste Xerox business partner van Nederland, en uit RMB Solutions. Van Onsem volgt Bob Bron op en gaat zich focussen op het laten groeien van de onderneming door de interactie tussen klanten en medewerkers te vergroten. Met de benoeming van Van Onsem maakt Xerxes een concrete stap om haar groeiambitie waar te maken.

  Van Onsem was hiervoor werkzaam als president van de Conduent International Transportation and Government Group (ITG). Daarnaast heeft hij een rijke historie bij Xerox, waar hij in 1987 zijn succesvolle carrière begon als verkoper in België. Hij vervulde vervolgens diverse sales-, marketing- en managementrollen. Zowel nationaal als internationaal heeft hij meerdere directiefuncties bekleed. Deze ervaring brengt hij nu mee naar Xerxes. Van Onsem over zijn aanstelling: “Na meer dan 30 jaar dienst in de wereld van de grote mondiale ondernemingen, is het tijd voor een nieuw zakelijk hoofdstuk. Mijn professionele ambities gingen al geruime tijd uit naar het meer lokale ondernemerschap en met de instap in Xerxes worden deze realiteit. De interactie met klanten en medewerkers is zeer belangrijk bij het verwezenlijken van ons maatschappelijk verantwoord groeimodel. We gaan ervoor!”

  --------

  Jo Van Onsem
  Noot voor de redactie: bijgevoegd een foto van Jo Van Onsem op hoge resolutie.

  Over Xerxes
  De Xerxes holding bestaat uit de werkmaatschappijen Xtandit B.V. en RMB Solutions B.V.

  Over Xtandit B.V.
  Xtandit is één van de g>>

  Lees verder..

older | 1 | .... | 709 | 710 | (Page 711) | 712 | 713 | .... | 763 | newer