Aandachtspunt 2: Test de software ook in combinatie met de bestaande omgeving. Hierdoor zorg je voor consistentie in de keten. Meestal wordt software ontwikkeld in een bestaande omgeving met meerdere systemen die onderling gekoppeld zijn in een keten. Om dit te voorkomen, is het noodzakelijk dat de totale omgeving functioneel geaccepteerd wordt, bijvoorbeeld op basis van de testsets van zowel de sprints als een regressietestset.
Aandachtspunt 3: Gebruik bij het testen van software altijd up-to-date testsets. Juist in een agile ontwikkelproces is het noodzakelijk dat deze testsets paraat liggen, want snelheid is geboden. Vaak wordt er flink gesleuteld aan de software en verouderde testsets houden hier geen rekening mee.
Aandachtspunt 4: Het vierde aandachtspunt is om je blik op het grote geheel te houden. Er ontstaat regelmatig tunnelvisie bij functionele acceptatietesten en dan wordt het belang van dataconsistentie, dataconversie, inrichting, beveiliging en keten-integriteit uit het oog verloren. Dit kan voorkomen worden door een checklist op te stellen die je voorafgaand aan iedere release naloopt.
Sjoerd van der Maaden, directeur/oprichter bij Specialisterren: “De voordelen van agile ontwik>>
Lees verder..