Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Actuele persberichten van IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven

older | 1 | .... | 687 | 688 | (Page 689) | 690 | 691 | .... | 763 | newer

  0 0

  Amsterdam - Dell introduceert vandaag nieuwe oplossingen binnen zijn zakelijke PC-portfolio. De nieuwe line-up van Dell is zeer veilig en beheersbaar. Bovendien is deze voorzien van verbeteringen op het gebied van design, productiviteit en duurzaamheid om tegemoet te komen aan de wensen van gebruikers wereldwijd.

  “Voor veel van onze klanten geldt dat werk niet meer echt een plek is waar je heen gaat, het is meer een activiteit”, zegt Jay Parker, president Client Product Group van Dell. “Slimme organisaties die de beste talenten willen aantrekken en binnenhouden, luisteren goed naar de wensen en verwachtingen van hun medewerkers. IT-afdelingen werken samen met Dell aan technologiestrategieën die medewerkers de flexibiliteit en mogelijkheden geven hun werk te doen op een manier die aansluit bij hun levensstijl, en die daarnaast data veilig en de kosten laag houden.”

  Dell beschermt data overal
  In het huidige tijdperk is het noodzakelijk data op te slaan op betrouwbare apparaten. Dell levert complete beveiligingsoplossingen die data altijd en overal beveiligen. Onze line-up van PC’s deelt hardware security best practises inclusief een robuust supply chain assurance-programma dat elke component trackt vanaf de assemblage tot aan de aflevering bij klanten. Dell voegt tevens enkele verbeteringen toe aan zijn endpoint security, zoals Dell Data Guardian en Dell Encryption.

  Dell Data Guardian omvat nu extra ondersteuning voor bestaande dataclassificatiestructuren binnen organisaties en zorgt voor handhaving en controle buiten het bedrijfsnetwerk. Het beschermt tevens een groot aantal bestandsformaten, inclusief in-house, proprietary applicaties, bovenop de standaard Office- en andere veelgebruikte formaten zoals PDF. Organisaties kunnen ook hun meest kritische bestanden beschermen door toegangsrechten in te stellen, zowel binnen als buiten IT-ecosystemen, of zelfs on sc>>

  Lees verder..

  0 0

  Amstelveen, 24 april 2018 – Binnen tien jaar kan een medische controle vooral bestaan uit interacties met sensoren, camera’s en robotscanners, in plaats van uit contact met dokters of verplegers. Uit nieuw onderzoek van Aruba, een onderneming van Hewlett Packard Enterprise blijkt dat veel zorgorganisaties hun diensten gaan herbouwen rondom het Internet of Things (IoT).

  Het rapport ‘Building the Hospital of 2030’ is gebaseerd op interviews met leiders in de zorgsector en futurologen. Het onderzoek verklaart de waarschijnlijkheid en noodzaak van slimmere werkplekken op basis van mobiele, cloud en IoT technologieën. Verder geeft het rapport een beeld van de verschillende manieren waarop de patiëntervaring en de klinische zorg zullen verbeteren.

  Het onderzoek onderscheidt vijf belangrijke voorspellingen voor de transformatie in de gezondheidszorg tot 2030:

  Zelfdiagnose door patiënten: Met op app gebaseerde en draagbare tools om de gezondheid te monitoren en ook zelf scans te doen, kunnen patiënten diverse waarden thuis vaststellen. Dit alles zonder de noodzaak om een praktijk of ziekenhuis te bezoeken.

  Het geautomatiseerde ziekenhuis: De intake biedt imaging-technologieën die de hartslag, temperatuur en ademhalingsfrequentie van patiënten vanaf de binnenkomst analyseren. Aansluitend kunnen sensoren bloeddruk en ECG binnen 10 seconden meten. Op die manier is een automatische beoordeling of zelfs diagnose direct mogelijk.

  Extra tijd voor zorgprofessionals: Dokters en verpleegkundigen besteden momenteel tot 70 procent van hun tijd aan administratieve taken. Via hun mobiele apparatuur kunnen zij scans en patiëntgegevens veel sneller analyseren, waardoor ze veel meer tijd aan directe patiëntenzorg kunnen besteden.

  Digitale dataopslag: Apparatuur i>>

  Lees verder..

  0 0

  Breda, 24 April 2018 – Cisco’s penetratiegraad in netwerkapparatuur op de Nederlandse markt is met 2,4 procentpunten afgenomen ten opzichte van een jaar eerder. Hiermee zet de dalende lijn die sinds 2015 is ingezet zich door. Desondanks is Cisco met een penetratiegraad van 73,9 procent nog de absolute marktleider. Nummer twee en drie HPE en Juniper volgen met respectievelijk 31,3 en 7,5 procent*. Dit blijkt uit een marktanalyse van Computer Profile, specialist in data driven marketing, waarbij bijna 5.000 beslissers van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers zijn ondervraagd.  In 2015 bedroeg Cisco’s penetratiegraad in routers, switches, hardwarematige firewalls en WiFi-apparatuur nog 80,5 procent. Sindsdien is dat jaarlijks met minimaal 2 procentpunten afgenomen. De penetratiegraad in netwerkapparatuur van HPE loopt al sinds 2012 elk jaar terug (2012: 38,1% versus 2018: 31,3%). De penetratiegraden van nummer vier Aruba Networks en nummer vijf Fortinet daarentegen sinds 2012 ieder jaar, naar respectievelijk 6,8 en 6,5 procent in 2018. Dell EMC is daarmee voor het eerst buiten de top-5 beland.

  Switches
  Wanneer wordt ingezoomd op de verschillende soorten netwerkapparatuur, blijkt dat meer dan de helft (54,5%) van alle switches Cisco-switches betreft. 30,2 procent is een HPE-switch. Avaya complementeert de top-3 met 7,5 procent. Alle andere merken komen niet boven de 2 procent.

  Routers
  Als het gaat om routers maken dezelfde twee partijen de dienst uit, met Cisco wederom als absolute marktleider (76,4 procent van alle routers is van Cisco) en HPE met 14,3 procent op een tweede plaats. Juniper is met 3 procent de enige partij die boven de 1 procent scoort.

  Hardware firewalls
  Van de geïnventariseerde>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 25 april 2018Omnia Retail, leverancier van automatiseringssoftware voor pricing en online marketing voor retailers, heeft Andrea Lamelas Puga (39) tot Chief Operating Officer benoemd. Sinds 15 maart geeft ze in deze rol leiding aan de afdelingen Service Delivery & Operations, Finance en HR. Lamelas Puga heeft als doel om het team van Omnia klaar te maken voor de snelle groei en internationale uitbreiding. Hiervoor gaat zij verschillende bedrijfsprocessen professionaliseren en digitaliseren en tegelijkertijd zorgen dat de cultuur, die Omnia uniek maakt, behouden blijft.

  Lamelas Puga heeft jarenlang ervaring opgedaan bij Backbase. Daar bekleedde ze sinds 2012 verschillende functies, waarin ze veel groei heeft laten zien. Ze begon als Business Analist, groeide door naar Operations Manager en nam uiteindelijk de rol van Operations Director op zich. Ze gaf als Operations Director leiding aan een team van 200 medewerkers. In deze rol ontwikkelde ze vaardigheden op het gebied van communicatie en coaching, waardoor ze in staat was om nieuwe diensten binnen Backbase te creëren en een kantoor in Bogota op te zetten.

  Sander Roose en Herman de Jager, oprichters van Omnia Retail: “Met de komst van Andrea is Omnia een schat aan operationele ervaring rijker. Met snelle groei zijn gestroomlijnde interne processen belangrijk en we staan daar voor een flinke uitdaging. Andrea is de aangewezen persoon om ons daarin te ondersteunen.”
  Andrea Lamelas Puga over haar aanstelling: “Bij Backbase kreeg ik de kans om uitdagingen om te zetten in mogelijkheden. In een relatief korte tijd ben ik zelf daardoor ook enorm gegroeid. Mijn succes zit in de efficiëntieslagen en heldere communicatie. Ik ga met het team van Omnia de uitdaging aan om de groei te omarmen en deze om te zetten in interne en externe kansen. Want als je interne processen verbetert, kun je met me>>

  Lees verder..

  0 0

  Hilversum, 25 april 2018 – Xillio, specialist op het gebied van contentmigratie en –integratie, biedt organisaties een gratis download van haar fileshare analyse software. Deze fileshare analyse software bevat een aantal gestandaardiseerde analyses voor onder meer het in kaart brengen van netwerkschijven. Hiermee kunnen onder meer bestanden met onbekende extensies, grote bestanden, potentiële duplicaten of bestanden die al lange tijd niet zijn aangeraakt worden geïdentificeerd. De software kan door informatiespecialisten worden ingezet ter voorbereiding op een migratietraject of opschoningsactie om zeer eenvoudig het aantal te migreren bestanden terug te dringen naar een werkbare situatie, zonder daarvoor een duur consultancybureau in te hoeven schakelen.

  De gratis download van de fileshare software biedt de mogelijkheid om een analyse uit te voeren van bestanden op netwerkschijven. Het resultaat van deze analyse is een CSV rapport. Organisaties kunnen optioneel gratis de inventarisatie uploaden naar Xillio voor een uitgewerkt grafisch analyse rapport met aanvullende inzichten over duplicaten, grote bestanden, etc.

  De uitkomsten van de analyses kunnen tevens door Xillio in een workshop worden gepresenteerd, waarna samen met de organisatie een migratieplan wordt opgesteld.

  Fileshares nemen nog steeds een belangrijke positie in binnen het bedrijfsleven. Er staat een goot volume aan ROT (Redundante, Overbodige en Triviale) content op deze fileshares en dat zorgt ervoor dat documenten slecht vindbaar zijn voor eindgebruikers, er slecht zicht is op de aanwezigheid van gevoelige data en oplopende kosten voor storage en netwerkbeheer. Een fileshare analyse is een cruciaal onderdeel van een migratie van fileshares naar een DMS of een collaboratie-omgeving als SharePoint en geeft inzicht in de aanwezig ROT content.

  Rikkert Engels, oprichter en CEO van Xillio, zegt: " Netwerkschijven zijn nog steeds>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht, 25 april 2018 – De samenleving, de overheid en het bedrijfsleven zijn in toenemende mate afhankelijk van data. Veel traditionele systemen die worden gebruikt voor dataopslag en analyse zijn niet meer toereikend. Steeds meer organisaties investeren daarom in nieuwe technologie die hen wel van de juiste inzichten kan voorzien. Op 31 mei laat MarkLogic een aantal toonaangevende organisaties aan woord met hun unieke datagedreven toepassingen.

  Het MarkLogic 360 evenement vindt plaats bij Inn Style in Maarsen en staat in het teken van vooruitstrevende datatoepassingen bij organisaties uit verschillende sectoren. Een ding hebben ze gemeen: ze behalen grote operationele en analytische voordelen door een next-generation dataplatform te gebruiken.

  “Data zijn de olie van de nieuwe wereld. Maar olie moet eerst geraffineerd worden voordat het brandstof wordt. Datzelfde geldt dus voor data. Die krijgen pas waarde als ze verwerkt worden door een platform dat er maximale resultaten uit haalt. Op 31 mei zetten we daarom enkele toonaangevende organisaties uit onze Nederlandse gebruikerscommunity in de spotlight. Zij vertellen welk strategisch en competitief voordeel ze halen door deze nieuwe technologie te gebruiken,” vertelt Jurriaan Krielaart, Regional Director van MarkLogic in Noord-Europa.

  De sprekers tijdens het MarkLogic 360 event zijn onder andere:

  • Edwin Raubenheimer, IT Solution Engineer van ABN AMRO
   Edwin vertelt over hoe de bank het dataplatform van MarkLogic gebruikt om te kunnen voldoen aan de strenge eisen van wetgevers. Dankzij de toepassing is er een consistent, transparant archief van elke order en transactie. Ook stelt de toepassing de bank in staat om terug in de tijd te gaan en inzichtelijk te maken welke kennis er beschikbaar was op welk moment.

  • Lennert Luik & Bo>>

   Lees verder..

  0 0

  • Implementatie van het Veeam Hyper-Availability Platform door nieuwe en bestaande klanten is toegenomen met meer dan 150.000 downloads van de Veeam Availability Suite Update 3 sinds de lancering.
  • 55 procent jaar-op-jaargroei in deals van meer dan 100.000 dollar resulteert in totale jaar-op-jaargroei van 58 procent aan nieuwe enterprise-boekingen.
  • Totaal aantal klanten groeit naar 294.000, met meer dan 12.000 nieuwe Veeam-klanten wereldwijd in Q1 2018, waarvan 757 in de Benelux.
  • Totale hoeveelheid boekingsomzet uit strategische samenwerkingen met HPE, Cisco en NetApp groeide jaar op jaar naar driedubbele cijfers, waarbij Veeam’s partnerecosysteem met 2.100 verkooppartners groeide tot een totaal van 55.400.
  • Q1 zag veel groei uit subscription products, waaronder 3.000 procent jaar-op-jaargroei van Veeam Backup for Microsoft 365-verkoop en 1.000 procent jaar-op-jaargroei van Veeam Agents voor Windows en Linux.
  Utrecht - Veeam® Software, marktleider op het gebied van Intelligent Data Management for the Hyper-Available Enterprise™, presenteert de resultaten van Q1 2018. De jaar-op-jaargroei van totale boekingen is met 21 procent gestegen in het 39ste kwartaal op rij, waarin het bedrijf een recordboekingsgroei behaalt. Voor de Benelux is het aantal boekingen z>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 25 april 2018 - Digital agency We are you. en het Amsterdamse fintech bedrijf Virtual Affairs bundelen hun krachten. De nieuwe formatie behoort, met ruim 350 digitale professionals, tot de top van digitale bureaus in Nederland. Virtual Affairs voegt een mooi klantportfolio toe van grote namen in de financiële sector.

  “We are you. haalt met deze overname specifieke expertise in huis in de financiële sector”, aldus Jorg Verweij, CEO van We are you. “Virtual Affairs heeft een goede branchekennis en beschikt over kant-en-klare oplossingen voor banken en verzekeraars. Net als bij eerdere overnames van de We are you.-formatie, blijft Virtual Affairs als zelfstandige eenheid opereren.”

  Ook Erik Lamers, Managing Partner bij Virtual Affairs, is enthousiast over de overname: “We zijn enorm blij met deze ontwikkeling. We hebben met onze verkopende partner Holland Venture een mooie groei, ook internationaal, door kunnen maken, waardoor we deze volgende stap kunnen zetten. We kunnen onze klanten nu nog meer schaalbaarheid en zekerheid bieden. Op technisch vlak kunnen de verschillende bedrijven die onder We are you. vallen, veel van elkaar leren.”


  V.l.n.r.: Jorg Verweij, Robin Peters en Erik Lamers

  Robin Peters, Managing Partner bij Virtual Affairs, vult aan dat de culturen van de huidige We are you.-onderdelen goed aansluiten bij die van Virtual Affairs. “Door een vergelijkbare manier van werken en een platte organisatiestructuur kunnen medewerkers eenvoudig bijdragen aan elkaars projecten. Dat biedt onze digitale professionals nog meer uitdaging en onze Nederlandse >>

  Lees verder..

  0 0

  Den Haag, 25 april 2018 – Firelay, een leverancier van managed services, begint een samenwerking met Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, om het Liferay Digital Experience Platform (DXP) te leveren op het Red Hat OpenShift Container Platform. De beschikbaarheid van Red Hat OpenShift Container Platform stelt Firelay in staat de volledige levenscyclus van Liferay DXP-projecten, die gebaseerd zijn op containertechnologie, te ondersteunen, zowel voor cloud- als on-premises installaties.

  Firelay is sinds 2011 Certified Hosting Partner van Liferay. Het beheren van opensourcesoftware is de specialiteit van het in Den Haag gevestigde bedrijf, dat daarnaast kantoren heeft in Frankrijk en de Verenigde Staten. De beschikbaarheid van het innovatieve Liferay Digital Experience Platform (DXP) op het Red Hat OpenShift Container Platform was voor Firelay een logische keuze.

  “Wij zijn razend enthousiast over de samenwerking met Red Hat om Liferay DXP te gaan leveren op het Red Hat OpenShift Container Platform,” zegt Lex van Sonderen, algemeen directeur van Firelay. “Door deze geavanceerde en complete containertechnologie te gebruiken kunnen we onze klanten nu nog robuuster Liferay hosting bieden en kunnen onze klanten nog sneller innoveren.”

  Liferay DXP
  Het Liferay Digital Experience Platform is een innovatief platform voor het creëren van de beste online klantervaring en het moderniseren van bedrijfsprocessen. Het platform is de sleutel in de digitale transformatie van organisaties en verbindt mensen en systemen met elkaar.

  Gartner riep Liferay DXP onlangs uit tot ‘Leader&rs>>

  Lees verder..

  0 0

  Mike NoordbeekPer direct is Mike Noorbeek toegetreden tot de nieuwe directie van de gehele XRC ICT Group. Mike is daarmee verantwoordelijk voor alle operations zaken binnen de gehele groep. Mike Noorbeek was al verantwoordelijk voor alle web- en development onderdelen binnen XRC concepts, de software tak binnen de XRC ICT Group. 
   
  “De afgelopen jaren heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen van een software ontwikkelaar naar een totaal persoon en daarbij zijn de door mij persoonlijk gemaakte stappen binnen de groep een logische volgende stap in mijn carrière. De XRC ICT Group is volwassen geworden en is door zijn totaalpakket aan bedrijven toe aan een andere wijze van aansturing. We zien dat het direct sales kanaal waar XRC services groot in is geworden in de Retail- & Horeca branche gestaag blijft groeien. Natuurlijk zijn daar verschuivingen, want de Retailbranche heeft het nog steeds moeilijk, maar we zien een lichte groei. Ook aan de software ontwikkelingskant binnen XRC concepts hebben we stappen gemaakt. Daar is hard gewerkt aan de ontwikkeling van een geheel eigen ERP pakket, dat nu over de BV’s heen wordt gebruikt en inzetbaar is voor de eindklanten van onze partners. Een pluim voor mijn ontwikkelingsteam. Zij hebben gezorgd dat de Europese grensbewaking in alle landen nu gebruik maakt van onze e-learning software die wij ontwikkeld hebben in een game voor de gebruikers. Dit project is werkelijk iets om zeer trots op te zijn met ruim 500.000 gebruikers. Ook het vele werk en de ontwikkeling van de afgelopen 2 jaar die heeft gezeten in ons geavanceerde internet- & en telcommunicatie netwerk in de landen is nu vrijwel afgerond. H>>

  Lees verder..

  0 0

  Mike NoordbeekPer direct is Mike Noorbeek toegetreden tot de nieuwe directie van de gehele XRC ICT Group. Mike is daarmee verantwoordelijk voor alle operations zaken binnen de gehele groep. Mike Noorbeek was al verantwoordelijk voor alle web- en development onderdelen binnen XRC concepts, de software tak binnen de XRC ICT Group.
   
  “De afgelopen jaren heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen van een software ontwikkelaar naar een totaal persoon en daarbij zijn de door mij persoonlijk gemaakte stappen binnen de groep een logische volgende stap in mijn carrière. De XRC ICT Group is volwassen geworden en is door zijn totaalpakket aan bedrijven toe aan een andere wijze van aansturing. We zien dat het direct sales kanaal waar XRC services groot in is geworden in de Retail- & Horeca branche gestaag blijft groeien. Natuurlijk zijn daar verschuivingen, want de Retailbranche heeft het nog steeds moeilijk, maar we zien een lichte groei. Ook aan de software ontwikkelingskant binnen XRC concepts hebben we stappen gemaakt. Daar is hard gewerkt aan de ontwikkeling van een geheel eigen ERP pakket, dat nu over de BV’s heen wordt gebruikt en inzetbaar is voor de eindklanten van onze partners. Een pluim voor mijn ontwikkelingsteam. Zij hebben gezorgd dat de Europese grensbewaking in alle landen nu gebruik maakt van onze e-learning software die wij ontwikkeld hebben in een game voor de gebruikers. Dit project is werkelijk iets om zeer trots op te zijn met ruim 500.000 gebruikers. Ook het vele werk en de ontwikkeling van de afgelopen 2 jaar die heeft gezeten in ons geavanceerde internet- & en telcommunicatie netwerk in de landen is nu vrijwel afgerond. Het inrichten van de datac>>

  Lees verder..

  0 0

  Eind mei 2018 wordt de nieuwe Europese privacywetgeving van kracht. In Nederland aangeduid als zijnde ‘de Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG). Kiwa heeft, als eerste in Nederland, AVG-certificering ontwikkeld waarmee bedrijven en instellingen kunnen aantonen dat zij werken conform de wettelijke eisen. Dotweb, leverancier van verzuimsoftware, is het eerste Kiwa gecertificeerde bedrijf voor AVG. Met het feit dat Dotweb de AVG audit succesvol heeft doorlopen is een belangrijke mijlpaal bereikt.

  De AVG moet de privacy van Europese burgers (beter) beschermen. De wet regelt de rechten van betrokkenen van wie bedrijven en instanties persoonlijke informatie vastleggen en bewerken. De invloed van de wet reikt ver. Zo moeten betrokken partijen bij elke uitwisseling van persoonlijke informatie een overeenkomst sluiten.

  AVG-certificering
  Het AVG-certificaat van Kiwa maakt zichtbaar dat een bedrijf of instelling zich houdt aan de hierop van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Dit is ook een van de eisen die vanuit de AVG wordt gesteld. André Nederlof, namens Kiwa verantwoordelijk voor de certificering: “Een certificaat is het bewijs dat wij als onafhankelijke partij een gerechtvaardigd vertrouwen uitspreken. Om voor het AVG-certificaat in aanmerking te komen, moet een bedrijf of instantie aantoonbaar voldoen aan de eisen in het certificatieschema dat we hebben opgesteld aan de hand van de eisen in de AVG. Daarvoor voeren wij audits uit.”

  Eerste bedrijf in Nederland
  Dotweb is het eerste bedrijf in Nederland dat beschikt over het AVG-certificaat. Het bedrijf levert software die bedrijven helpt het proces bij verzuim van een werkgever efficiënt te doorlopen. Nederlof: “We hebben tijdens de audit bij Dotweb geconstateerd dat het bedrijf, inclusief haar producten en dienstverlening, aan alle eisen uit het certificatieschema voldoet.&rd>>

  Lees verder..

  0 0

  Waddinxveen, 26 april 2018 – Meer dan de helft van werkend Nederland maakt wekelijks overuren. Ruim een kwart van de werknemers (27%) werkt wekelijks tot tweeënhalf uur over. 14 procent blijft tweeënhalf tot vijf uur langer doorwerken. Zeven procent maakt zelfs vijf tot tien uur teveel. Dat blijkt uit onderzoek van Protime, specialist in workforce management oplossingen, onder 1.000 werknemers.

  Compensatie
  De tijd die medewerkers langer spenderen op hun werk wordt niet altijd gecompenseerd. 20 procent van de respondenten zegt helemaal niets terug te krijgen voor het extra werk. Iets meer dan één derde (36%) krijgt overuren wel uitbetaald en het grootste deel van de werknemers (45%) krijgt tijd voor tijd.

  Meer inzicht in gewerkte uren
  Protime vroeg de respondenten ook of tijd wordt geregistreerd binnen de organisatie. 26 procent van de organisaties registreert de gewerkte uren en aanwezigheid van werknemers, maar de meesten organisaties leggen alleen de gewerkte uren vast (31%). Bijna een kwart van de organisaties documenteert geen van beide (23%). Bij die organisaties is niet inzichtelijk hoeveel overuren er gemaakt worden. Werknemers zien dit liever anders. Een op de drie (33%) wil meer inzicht in de tijd die aan een taak wordt besteed.

  Lucas Polman, directeur bij Protime Nederland: “Werkend Nederland maakt wekelijks veel overuren en dat is zorgelijk in verband met de verhoogde werkdruk. Daar komt bij dat die uren niet altijd gecompenseerd worden. Tijdregistratie kan helpen om meer grip te krijgen op die werkdruk. Het biedt goed inzicht in de gewerkte uren en overuren. Voor werknemers betekent dit een realistisch beeld van hoelang taken duren. Voor organisaties is tijdregistratie waardevol ter ondersteuning van de personeelsplanning. Met dit inzicht kan de >>

  Lees verder..

  0 0

  Reeuwijk, 26 april 2017 – Het volledige beheer van de IT-infrastructuur van Rijndam Revalidatie wordt uitbesteed aan SPS. Hiermee wordt haar samenwerking met SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, geïntensiveerd. Dit past in de meerjarenvisie van Rijndam Revalidatie om haar patiënten van meer innovatieve diensten te kunnen voorzien en daarbij is een stabiel platform een vereiste. Een belangrijke pijler hierin wordt de transitie naar de cloud, waarbij SPS Rijndam Revalidatie zal adviseren en begeleiden.

  24/7 monitoring en beheer
  In de gezondheidszorg neemt IT een steeds belangrijkere rol aan binnen belangrijke bedrijfsprocessen. Inherent hieraan is de groeiende afhankelijkheid van IT, waarbij steeds minder risico’s gepermitteerd kunnen worden. SPS zorgt voor 24/7 monitoring van de kritische IT-systemen en gaat proactief aan de slag met oplossingen voor mogelijke IT-uitdagingen. Naast het volledig uit handen nemen van het IT-beheer wordt SPS actief betrokken bij de verdere inrichting van de IT-organisatie, zoals het uitbesteden van de Main Equipment Rooms naar een extern datacenter. De begeleiding tijdens de implementatie en het beheer hiervan wordt verzorgd door SPS.

  Ruimte voor innovatie
  “Om ons zoveel mogelijk te kunnen richten op een optimale service, laten wij vanaf nu essentiële taken als beheer door derden uitvoeren”, stelt Dick van der Meyden, Facilitair Manager van Rijndam Revalidatie. “Door het intensiveren van de samenwerking met SPS kunnen wij hun kennis optimaal benutten en zijn wij verzekerd van een stabiele en veilige IT-omgeving. Daarbij creëren wij ruimte voor innovatieve diensten. SPS heeft daarnaast al veel kennis van onze organisatie en heeft aangetoond een betrouwbare partner te zijn, da>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 26 april 2018 – Webshops doen goede zaken in de week voor Koningsdag. Dit blijkt uit cijfers van Klarna, leverancier van betaaloplossingen voor webshops. Feestgangers gebruiken de verjaardag van Koning Willem-Alexander graag als excuus om met name in het segment kleding en schoenen los te gaan. De cijfers laten zien dat consumenten in de twee dagen voor de nationale feestdag hun garderobe aanvullen met nieuwe items als jurkjes, shirts, broeken en pumps. Dit blijkt uit cijfers van de webshops in Nederland die gebruik maken van Klarna.

  De cijfers
  De data wijst uit dat met name op de 25e, maar ook op de 26e dag van aprilmaanden een piek is in het aantal online verkopen van kleding en schoenen. Bijna een derde (28%) van het totale aantal verkopen in de laatste 10 dagen van de aprilmaand worden op deze twee specifieke dagen gedaan. In maart en mei zijn deze dagen minder druk voor webshops. Dan worden respectievelijk 7 en 21 procent van het totaal aantal verkopen in de laatste 10 dagen gedaan.

  Wat geeft de consument uit?
  Koningsdag staat synoniem aan koopjesjagen op de vlooienmarkt, maar dit wordt volgens deze cijfers dus wel veelvuldig gedaan in een splinternieuwe online aangeschafte outfit. Consumenten besteden geen hoge bedragen: opvallend is dat specifiek het aantal aankopen voor lagere bedragen (onder €50,-) voor kleding en schoenen hoog is in deze periode. In 2016 was de feestoutfit iets meer waard dan in 2017. Gemiddeld kocht men in de verkooppiek op de 25e in 2016 voor €109,- aan kleding en schoenen, in 2017 was dat €94,-.

  Annette Verdouw, Head of Marketing van België, Nederland en Frankrijk bij Klarna: “Koningsdag is niet alleen een feest waar de horeca flink van profiteert, ook de online mode retailers pikken een graantje mee. Feestgangers bereiden zich voor op de festiviteiten en shoppen op het laats>>

  Lees verder..

  0 0

  Vianen, 24 april 2018: Het Nederlandse bedrijf Relined Fiber Network breidt haar Dark Fiber netwerk uit naar Duitsland. Met een metro glasvezelnetwerk in Frankfurt gaat Relined, net als in Amsterdam, datacenter verbindingen leveren. Hiermee zijn twee belangrijke internetknooppunten in Europa aangesloten op het netwerk van Relined. 

  Frankfurt behoort, samen met Amsterdam, wereldwijd tot de grootste internetknooppunten. Met het metronetwerk in deze twee grootste internetknooppunten kan Relined verder groeien. Ook in de vraag naar internationale Dark Fiber verbindingen (onbelichte glasvezel), zoals van Amsterdam naar Frankfurt, kan Relined voorzien. Het metronetwerk in Frankfurt is toekomstgericht, in het ontwerp is direct rekening gehouden met de overige aanwezige datacenters. Deze kunnen eenvoudig worden aangesloten op het netwerk in Frankfurt.

  In 2017 werd officieel Relined GmbH opgericht met als doel het netwerk over de landsgrenzen verder uit te breiden. Nu gaat de verhuur van Dark Fiber verbindingen buiten Nederland van start. Op het metronetwerk in Frankfurt worden ruim 20 datacenters aangesloten, waaronder de datacenters van Colt, Digital Realty, Equinix, e-Shelter en Interxion. Vanaf heden kunnen verbindingen tussen onnet datacenters in Frankfurt worden geleverd tegen vaste tarieven. Vanaf september 2018 zal het netwerk zo geoptimaliseerd zijn dat verbindingen binnen 1-3 weken opgeleverd kunnen worden.

  “Wij zijn sterk aan het groeien. Relined richt zich, als onafhankelijk verhuurder van Dark Fiber, niet enkel op Nederland maar op heel West-Europa. Met ons metronetwerk in Frankfurt hebben we weer een stap gemaakt om dit doel te bereiken,” aldus Jan Willem Tom, Managing Director Relined.

  Eind vorig jaar maakte Relined al bekend haar netwerk in Nederland met ruim 7.000 km uit te breiden via een samenwerking met BT. Hiermee heeft Relined een landelijk en fijnmazige uitbreiding van haar netwerk in Nederland gerealiseerd. Met deze uitbreiding, plus een cityring in Frankfurt en eind dit jaar de oplevering van de COBRA datakabel (zeekabel) tussen Eemshaven en Denemarken zijn er al mooie stappen gezet. Met de netwerkuitbreidingen naar Denemarken en Duitsland volgt Relined haar aandeelhouder TenneT, die met haar elektriciteitsnetwerk aanwezig is in Nederland en Duitsland en werkt aan een verbinding richting Denemarken (COBRA datakabel).

  Voor meer informatie over het netwerk in Frankfurt of de overige ontwikkelingen en mogelijkheden van Relined, zie de website: www.relined.eu

  [EINDE PERSBERICHT]  Noot voor de redactie
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susan Middelwijk van Relined B.V.:
  T: +31 (0)347 358 010
  E: s.middelwijk@relined.nl

  0 0

  Amsterdam, 26 april 2018Dell Boomi™ (Boomi) is met het Enterprise Integration Platform as a Service (iPaaS) ingedeeld in het Leader-quadrant van het Magic Quadrant van Gartner¹. Boomi behaalde deze positie voor de vijfde keer op rij dankzij het uitvoerend vermogen en de totaalvisie van het bedrijf.

  “Dat we al vijf jaar op rij als Leader gekenmerkt worden in het Magic Quadrant, bevestigt hoe innovatief en waardevol ons cloud integratie platform is voor klanten die zich richting de Connected Business begeven,” aldus Max van Eeghen, director EMEA sales en business development bij Dell Boomi. “Door onze visie en uitvoering zijn bedrijven altijd en overal verbonden. Onze klanten geven aan dat ze dankzij Boomi ja kunnen zeggen tegen zakenpartners, tijd en geld besparen, efficiënter werken en beter in staat zijn een stevige concurrentiepositie in te nemen in hun markt.”

  Volgens Gartner geeft een integration Platform as a Service (iPaaS)-oplossing abonnees (‘tenants’) de mogelijkheid tot implementatie van data-, applicatie-, API-, en procesintegratieprojecten waarbij de endpoints zich zowel op locatie als in de cloud bevinden. Dit kan worden bereikt door ontwikkeling, uitvoering, managing en monitoring van integratieprocessen/-flows die de verschillende endpoints verbinden, zodat ze samen kunnen werken.”

  Boomi bestaat om organisaties te helpen alles te verbinden en zich overal op elk kanaal, apparaat of platform te kunnen begeven. Met het Boomi-platform verbeteren klanten hun productiviteit en de samenwerking tussen business units, klanten en partners. Zo helpt Boomi bedrijven bij hun digitale transformatie en adoptie van de cloud, zonder de dagelijkse realiteit van het bedrijf uit het oog te verliezen. De erkenning als Leader in het Gartner Magic Quadrant voor Enterprise Integration Platform as a Service bevestigt de voortrek>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht, 26 april 2018 – Koning Willem-Alexander is een publiek figuur met een publieke functie. Zijn (sociale) leven is openbaar. Zelfs zijn verjaardagsfeestje viert hij samen met alle Nederlanders. Maar tegelijkertijd is ook hij een vader die waarde hecht aan de privacy van zijn gezin. Hoe werkt dat in de huidige wereld waarin een account op social media een must is, ook voor leden van het Koninklijk Huis? Vorig jaar op Koningsdag was het eerste Instagram-bericht namens de koninklijke familie een feit. Maar wat als er ook koningsdagfoto’s zijn die Willem-Alexander niet wil delen, maar wel veilig wil bewaren voor zijn familiegeschiedenis?

  De mediacode beschermt de persoonlijke levenssfeer van leden van het Koninklijk Huis. Maar dit is alleen een afspraak met de media en niet met individuen, zoals het publiek achter de hekken op Koningsdag. Het is dus belangrijk voor een publiek figuur als de koning, maar ook voor overheidsinstanties, bedrijven en consumenten, dat er zorgvuldig met data, zoals foto’s, wordt omgegaan.

  Ook wil je dat belangrijke bestanden of speciale herinneringen niet alleen goed beveiligd zijn opgeslagen, maar ook beschikbaar blijven. Ronald Ooms van Veeam Software zegt hierover het volgende: “Ik adviseer klanten altijd om de 3-2-1-regel na te leven. Zorg dat je minstens drie kopietjes maakt van een belangrijk bestand. >>

  Lees verder..

  0 0

  Haarlem, 26 april 2018 – Uit onderzoek van Snow Software onder IT-leiders van grote organisaties in het Verenigd Koninkrijk, blijkt dat IT-leiders vaak verantwoordelijk worden gehouden voor technologie-uitgaven van andere afdelingen. Door de groei van cloud-oplossingen en Infrastructure as a Service (IaaS) kunnen business units eenvoudig zelf technologie aankopen. 24 procent van de respondenten gaf aan dat zeker de helft van de technologie in hun organisatie niet is aangekocht en wordt beheerd door de IT-afdeling, maar door andere afdelingen. Andere belangrijke uitkomsten van het onderzoek zijn:

  • 90 procent van de respondenten zegt dat de voorbereiding op een software audit steeds meer tijd gaat kosten doordat IT niet overal bij betrokken is.
  • 83 procent is bang dat de kosten voor cloud-software uit de hand zullen lopen doordat bedrijfsonderdelen zelf technologie blijven aankopen.
  • 70 procent is bezorgd over het toegenomen risico van data beveiliging.
  “We zien niet alleen in het Verenigd Koninkrijk, maar in heel Europa dat steeds meer IT-leiders moeite hebben om grip te houden op IT-uitgaven binnen de organisatie”, zegt Angus Cameron, Regional Business Manager bij Snow Software. “De bevindingen van het onderzoek herken ik ook sterk in het Nederlandse IT-landschap; lokale verschillen in Europa zijn op dit gebied klein. IT-leiders worden verantwoordelijk gehouden voor IT-kosten, terwijl ze geen zicht hebben op welke software er wordt aangekocht door andere business units. Hierdoor zien IT-leiders hun rol binnen de organisatie verschuiven van de go-to afdeling voor technologie, naar adviseur voor andere bedrijfsonderdelen.”

  Lees hier het v>>

  Lees verder..

  0 0

  Bunnik, 26 april 2018 – “Ok Google: doe het licht uit!” Dit soort commando’s is vanaf nu ook geschikt voor devolo Home Control. Na een eenvoudige installatie hebben de gebruikers van Google Home-apparaten voortaan toegang tot een breed scala van smart-homecommando’s voor de bediening van de verlichting, het alarmsysteem en zelfs radiatorthermostaten.

  The future is now: eenvoudig instellen van stembediening
  Hoe de stembediening werkt? Het enige dat devolo Home Control-gebruikers nodig hebben, is een Google Home- of Google Home Mini-smartspeaker. In de bijbehorende Google Home-app ga je vervolgens naar ‘Smart Home Control’ en klik je op het +-icoontje om je devolo Home Control-systeem toe te voegen. Klaar is Kees! Vanaf dat moment gebruik je stembediening voor Intelligente Stopcontacten, Radiatorthermostaten, Kamerthermostaten, Intelligente Schakelaars én alle scenario’s, regels en tijdcontroles.
  image
  Bedien alles met je stem
  “Ok Google: stel de badkamertemperatuur in op 2>>

  Lees verder..

older | 1 | .... | 687 | 688 | (Page 689) | 690 | 691 | .... | 763 | newer