Are you the publisher? Claim or contact us about this channel


Embed this content in your HTML

Search

Report adult content:

click to rate:

Account: (login)

More Channels


Showcase


Channel Catalog


Channel Description:

Actuele persberichten van IT-, Telecom-, Internet- en Officebedrijven

older | 1 | .... | 700 | 701 | (Page 702) | 703 | 704 | .... | 763 | newer

  0 0

  Amsterdam, 5 juni 2018 – Ruim een derde van de zelfstandige professionals is de schimmigheid op de werkvloer over inhoudelijke contractafspraken beu (37%). Zij pleiten ervoor dat onder andere het salaris, vakantiedagen en de contractduur van alle medewerkers voor iedereen openbaar zijn. Dit komt in de praktijk echter nog zelden voor; bij 89% van de organisaties wordt dit namelijk nog niet gedaan. Dit blijkt uit het ZP-onderzoek van sourcing partner FastFlex onder 1442 respondenten.

  Naast de arbeidsvoorwaardelijke kant van contracten zijn medewerkers ook geregeld onbekend met het soort dienstverband van collega’s. De opkomst van blended workforces zorgt voor een groeiende verscheidenheid aan contractvormen op de werkvloer. Over de contractvorm die is aangegaan tussen organisatie en medewerker wordt niet openlijk gecommuniceerd door organisaties (71%), terwijl ruim de helft van de professionals (51%) dit wel een goede zaak zou vinden. Zelfstandige professionals hebben bijvoorbeeld vaak andere rollen, rechten en plichten dan vaste medewerkers. Wanneer hier onduidelijkheid over is, kan dit leiden tot scheve gezichten. Het is dan ook niet gek dat 54 procent van de professionals vindt dat er, naast openheid over dienstverbanden, ook onderscheid moet zijn in sturing en beoordeling van medewerkers met verschillende contractvormen.

  Soort dienstverband niet langer leidend bij aantrekken nieuw talent
  De vraag naar nieuw talent wordt vaak uitgezet op basis van een contractvorm. Zo staat er in veel vacatures bijvoorbeeld of het om een interne of externe kracht gaat, dat er voor onbepaalde of bepaalde tijd een werknemer wordt gezocht of er wordt een bepaald aantal uren genoemd. Dit tot ergernis van professionals, die vinden dat de contractvorm te vaak leidend is bij de inrichting van functies en rollen (55%). Bijna driekwart van de professionals (72%) is van mening dat de contra>>

  Lees verder..

  0 0

  Tilburg, 5 juni 2018 – Vertrouwelijke papieren worden lang niet altijd zorgvuldig achtergelaten. Deze documenten kunnen namelijk bij 62 procent van de Nederlanders thuis bij het afval gevonden worden. De documenten belanden vaak bij het oud papier (36%) of in de prullenbak (26%). Dit blijkt uit onderzoek van Fellowes onder 526 Nederlanders.

  Vertrouwelijke papieren bij het afval
  Nederlanders zijn laks met hun privacy. Vertrouwelijke documenten lukraak in de prullenbak gooien is geen veilige manier om ze weg te doen. 55 procent probeert de schade te beperken door de papieren een keer te verscheuren. De inhoud blijft dan echter gewoon leesbaar. 

  Ongebruikte papierversnipperaars
  Iets meer dan de helft van de respondenten (53%) bezit een papierversnipperaar. Slechts 11 procent daarvan gebruikt zijn papiervernietiger ook daadwerkelijk. Wanneer het om vertrouwelijke documenten gaat, stijgt dit percentage naar 31 procent. Alleen bij deze groep blijft die informatie écht vertrouwelijk. Een klein aantal mensen heeft een andere manier gevonden om gevoelige papieren te vernietigen. 7 procent van de respondenten houdt informatie veilig door papieren in de open haard te gooien.

  Andrea Cantong, manager bij Fellowes, reageert op deze onderzoeksresultaten: “Vaak staan mensen niet stil bij wat er met vertrouwelijke documenten kan gebeuren. Online zorgen we vaak dat ze veilig zijn. We stellen bijvoorbeeld een wachtwoord in om de bestanden te vergrendelen. Offline zijn we hier lakser in en gooien we papieren zomaar bij het afval. Het is echter belangrijk om goed na te denken of anderen iets met die informatie kunnen. Kwaadwillenden bevinden zich niet alleen online en confidentiële documenten mogen niet in de verkeerde handen vallen. Zorg dus dat je vertrouwelijke papieren onleesbaar maakt voordat deze bij he>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht, 5 juni 2018 – OutSystems, leverancier van hét Low-Code-platform voor applicatieontwikkeling, kondigt vandaag aan dat het 360 miljoen dollar heeft opgehaald in een investeringsronde van KKR en Goldman Sachs. De investering maakt de organisatie meer dan 1 miljard dollar waard. De opgehaalde fondsen worden ingezet om bedrijfsexpansie te realiseren. Ook wordt er geïnvesteerd in R&D met als doel softwareautomatisering verder te ontwikkelen.

  Het OutSystems Low-Code-platform stelt klanten in staat efficiënter bedrijfsapplicaties te bouwen en te onderhouden. Door gebruik te maken van automatisering, artificial intelligence en diepgaande integraties kunnen software-ontwikkelaars en zakelijke gebruikers applicaties bouwen met een intuïtieve visuele interface in plaats van deze traditioneel te coderen. Bedrijven kunnen ondanks het tekort aan ontwikkelaars, maatwerk applicaties bouwen in slechts dagen en weken, in plaats van in maanden en jaren. Hierdoor profiteren zij van grote kostenbesparingen en concurrentievoordeel.
  Organisaties zoals Toyota, Logitech, Deloitte, Ricoh, Schneider Electric en GM Financial gebruiken het Low-Code-platform van OutSystems om snel maatwerk applicaties te ontwikkelen waarmee zij hun bedrijfsvoering kunnen onderscheiden en digitaliseren. Het platform ondersteunt een breed aanbod van bedrijfsapplicaties. Denk aan grote bedrijfskritische oplossingen die legacy systemen (zoals ERP en CRM) vervangen of web- en mobiele applicaties voor interne processen en customer experience processen waaronder online bankieren, accountinschrijving en self-service voor klanten.

  OutSystems wordt gezien als marktleider vanwege de breedte en de diepgang van het platform. De organisatie bedient duizenden klanten wereldwijd en wordt gezien als een van de snelst groeiende technologiebedrijven met een omzet boven de 100 miljoen d>>

  Lees verder..

  0 0

  Zaltbommel, 5 juni 2018 - Het nieuwe Motor Starter Feeder System (MSFS) van powermanagementbedrijf Eaton biedt machine- en paneelbouwers een snelle, eenvoudige, veelzijdige en kosteneffectieve methode om motorbeveiligingen en motorstartercombinaties te monteren.

  Het systeem bevat basismodules met geïntegreerde driefasige geleiderails voor een maximale stroom van 125A, aangevuld met voedingsmodules en adapters voor motorbeveiligingsschakelaars, motorstartercombinaties en softstarters. Andere componenten, zoals meetmodules, kunnen eenvoudig worden geïntegreerd. Voor maximaal gemak en tijdbesparing kunnen de MSFS-basismodules direct op DIN-rails of direct op een montageplaat worden gemonteerd.

  Eenmaal geïnstalleerd kunnen de basismodules in beide gevallen onmiddellijk gebruikt worden voor de adapters en voedingsmodules. De basismodules zijn verkrijgbaar voor maximaal vier of acht adapters. Er worden adapters aangeboden, waaraan componenten zoals PKZ- en PKE-motorbeveiligingsschakelaars kunnen worden toegevoegd, evenals adapters voor grotere combinaties, zoals startercombinaties bestaande uit motorbeveiligings-en magneetschakelaars.

  Alle plug-in-onderdelen voor het MSFS-systeem, zoals aansluitklemmen voor de inkomende voeding en apparaat adapters, kunnen overal op het bord worden geplaatst. Aansluiting via een handige kliktechnologie zorgt voor directe voeding van het systeem. Aan de boven- of onderkant van de voedingsmodule kunnen voedingsaansluitingen worden gemaakt. De voedingsmodules kunnen maximaal 80A voeren. Voor grotere stromen, tot de maximale waarde van 125A van het MSFS-systeem, komt eind 2018 een nieuwe voedingsmodule beschikbaar.

  Uitgebreide veiligheid is een belangrijk voordeel van he>>

  Lees verder..

  0 0

  Rotterdam, 5 juni 2018 – Samen met zorgorganisatie ’s Heeren Loo heeft Veenman een oplossing (SOCA - Secure Online Camera Application) ontwikkeld om foto’s en video’s van cliënten veilig op te nemen en aan hun cliëntendossiers toe te voegen. De opgenomen beelden (zowel foto’s als video’s) streamen direct naar de cloud en worden dus niet opgeslagen op het device waarmee ze zijn opgenomen. De kern van deze oplossing is een webapp voor Apple IoS van Veenmans softwarepartner FileLinx.

  ’s Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. De zorgorganisatie doet dat in heel Nederland. In de zorg is behoefte aan het snel en veilig kunnen vastleggen van emoties, handelingen en situaties ter bevordering van de behandelwijze van een cliënt en overdracht van kennis van de professionals. Het vastleggen van persoonsgebonden beeldmateriaal is sterk onderhevig aan de privacywetgeving en daarom een lastige uitdaging. Omdat het vastleggen van emoties en onverwachte situaties zich niet laten plannen wordt hier nu niet uniform mee omgegaan. Aan de hand van het beeldmateriaal kunnen de zorgprofessionals snel met elkaar overleggen over analyse en behandeling. Als de foto of de video later wordt geüpload naar een cliëntendossier kan er in de huidige situatie echter beeldmateriaal achterblijven op het device. Een ongewenste situatie, waaraan met SOCA een eind komt.

  Arnoud Vaanholt, Informatiemanager Zorg van ’s Heeren Loo: “Een beeld zegt meer dan 1.000 woorden. Met de door Veenman en FileLinx ontwikkelde camera applicatie zijn wij in staat om, ten gunste van de cliënten, snel én veilig beelden - foto en film - op te nemen en te delen. Ook zorgt deze innovatie ervoor dat onze zorgprofessionals nog sneller in staat zijn om te analyseren en een vervolgbehandeling t>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht, 5 juni 2018 – Digitale transformatie trajecten lijden onder de vrees voor steeds hogere kosten ter bescherming van data die buiten de deur van grote organisaties gaat. Volgens nieuw onderzoek van Kaspersky Lab zorgt beveiliging van data in de publieke cloud voor voortdurend nieuwe uitdagingen. De meest kostbare cybersecurity-incidenten van het afgelopen jaar hebben te maken met cloud-omgevingen en databeveiliging. In een poging digitale transformatie zoveel mogelijk te faciliteren zonder concessies te doen aan digitale veiligheid, geven organisaties nu steeds meer prioriteit aan investeringen in IT-beveiliging. Zo wordt dit jaar inmiddels gemiddeld 26 procent van het IT-bedrijfsbudget besteed aan de aanpak voor bescherming van bedrijfsgegevens.

  Kosten datalek steeds hoger
  Sinds dit jaar komen investeringen in IT-bedrijfsbeveiliging in balans met de impact van cyberbeveiliging op bedrijfsresultaten. Datalekken worden steeds kostbaarder met grote impact voor de organisatie. Zo blijkt uit Kaspersky Lab onderzoek dat de onkosten van een datalek in het MKB inmiddels opgelopen zijn tot gemiddeld 120.000 dollar. Dat is 36 procent meer dan de gemiddelde kosten in 2017 (88.000 dollar). Voor grote ondernemingen is de stijging 24 procent. De gemiddelde financiële impact van een datalek is in dat segment gestegen tot 1,23 miljoen dollar.

  Groeiende bezorgdheid over stijgende cloudbeveiligingskosten
  Nu meer en meer bedrijven actief inzetten op de digitale transformatie van hun processen, vormen deze stijgende kosten een grote zorg. De cloud-infrastructuur wordt steeds prominenter: 45 procent van de grote ondernemingen en 33 procent van de kleine en middelgrote bedrijven maken gebruik van een publieke cloudomgeving of is dat van plan de komende twaalf maanden.

  De massale cloudadoptie en daarmee he>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 5 juni 2018 – Er is een sterke afname van de populariteit van marktplaatsen op het dark web. Dit blijkt uit onderzoek door Digital Shadows, expert op het gebied van digital risk management. Het marktplaatsmodel ligt onder vuur omdat de FBI en de High Tech Crime Unit (NHTCU) van de Nederlandse politie in juli 2017 twee van de populairste zwarte markten voor cybercriminelen uit de lucht haalden. Cybercriminelen zoeken nu hun heil in decentrale marktplaatsen en messaging-netwerken, zoals Telegram, voor het uitvoeren van illegale transacties.

  Geen waardige vervanger
  AlphaBay en Hansa waren belangrijke spelers op het Engelstalige dark web. De val van deze zwarte markten liet een groot gat achter. Er heerst nu wantrouwen en angst onder cybercriminelen. Dit in combinatie met de hoge kosten die gepaard gaan met de ontwikkeling van nieuwe marktplaatsen heeft ervoor gezorgd dat geen enkele nieuwe marktplaats een toppositie heeft ingenomen.

  Mislukte poging
  Er zijn wel pogingen gewaagd om alternatieve marktplaatsen in het leven te roepen. Sommige gebruikers waren zo gesteld op hun voormalige thuishonk dat ze een nieuwe Alphabay, genaamd ‘GammaBay’, van de grond probeerden te krijgen. Daar bleek weinig animo voor. Ook de aanvankelijk veelbelovende marktplaats Olympus verdween van het toneel na een mislukte poging om het vertrouwen van de digitale onderwereld te winnen. Een andere kandidaat, ‘Dream Market’, slaagde er evenmin in om marktaandeel te winnen vanwege een gebrekkige gebruikerservaring en verdenkingen van de betrokkenheid van de politie.

  Het alternatief
  Cybercriminelen zoeken naar alternatieven. Met name Telegram blijkt nu populair onder cybercri>>

  Lees verder..

  0 0

  Door de steeds verder aantrekkende economie en de verregaande digitalisering van onze samenleving groeit de banenmarkt binnen de IT-sector enorm. De reden is ook overduidelijk: IT is binnen geen enkele organisatie meer weg te denken. We zijn overal verbonden met elkaar en willen snelle, digitale dienstverlening. Dat betekent dat er ook afdoende mensen moeten zijn die deze systemen bedenken, ontwikkelen, testen en onderhouden.

  Echter schaalt het onderwijs binnen Nederland niet snel genoeg mee om in deze vraag te voorzien. Ook lopen de diverse IT-gerelateerde studies vaak niet meer in pas met het bedrijfsleven en de veeleisende samenleving. Wat je leert op school is vaak al verouderd en niet meer toepasbaar. Deze trend werd al in 2014 gesignaleerd, maar er is nog steeds te weinig mee gedaan. Daar komt ook nog bij dat de afgestudeerde jongeren veelal direct in dienst worden genomen door corporates en buitenlandse bedrijven of ze beginnen voor zichzelf. De vijver is klein en wordt overbevist.

  Inhuur geen oplossing meer

  Inhuur van ZZP’ers of op detacheringsbasis IT-ers inhuren bij grote IT-concerns blijkt voor veel organisaties niet meer de oplossing. Inhuur is duur, met name voor specialistische rollen en ervaren ontwikkelaars waarbij uurtarieven snel kunnen oplopen naar ruim boven de € 100,-.

  Ook biedt een ingehuurde kracht niet altijd borging van kennis en kunde in de organisatie. Als het project klaar is, vliegen ze uit en bij een vervolg of onderhoud is de kennis niet meer ad-hoc beschikbaar. Dit brengt een gedegen bedrijfsrisico met zich mee. Zeker in tijden waarbij beveiliging en privacy een hot topic zijn. Vaak wil je de kennis van de systemen intern beleggen.

  Als IT-ers niet meer te vinden zijn, dan moet je ze creëren!

  Als de vijver is leeggevist is er een slimme optie om te overwegen als organisatie: Leg je eigen vijver aan, ga op zoek naar talent en leidt ze op tot IT-er. Er zijn al organisaties die een eigen kweekvijver proberen in te richten, maar zij lopen veelal tegen dezelfde problemen aan:

  • Werving en selectie van de juiste kandidaten blijft lastig
  • Opleiding en begeleiding is te tijdrovend en te kostbaar
  • Een mismatch is vaak een dure aangelegenheid
  Young Coders ondersteunt organisaties met het opzetten van deze kweekvijvers. Wij richten ons op de potentie van een kandidaat en dragen zorg voor een passende IT-opleiding, volledig in lijn met de “technology stack” die gebruikt wordt bij de opdrachtgever. Wij borgen talent binnen uw organisatie en zorgen voor continuïteit.

  Een kweekvijver uitbesteden, dat is enorm kostbaar! Of toch niet?

  Het uitbesteden heeft natuurlijk veel voordelen, maar is het ook niet ontzettend kostbaar? Als we de cijfers naast elkaar zetten, geeft dit een interessant beeld ten opzichte van eigen werving.

  Als de organisatie zelf gaat werven liggen de wervingskosten behoorlijk uit elkaar. Een gemiddeld wervingstraject door de eigen organisatie kost gemiddeld zo’n € 4.000,- waarbij de vacature gemiddeld 59 dagen open staat (volgens de Recruitment Kengetallen-monitor).

  Bij het uitbesteden van de werving & selectieprocedure wat vaak voorkomt wordt er gemiddeld 20% van het bruto jaarsalaris gerekend (tussen de € 7.000 - € 8.000).

  Grote kanttekening bij beide gevallen is, is dat de nieuwe werknemer vaak de eerste drie maanden slechts 25% productief is en dat een mismatch voor een functie het bedrijf al snel € 40.000,- kan kosten (bron: TeamWork Productions: The war on talent). Ook straalt een mismatch negatief af op het overige personeel en zal het gehele recruitment proces weer opnieuw moeten worden opgestart. Het is dus juist belangrijk om, in een krappe arbeidsmarkt, tijd, geld en energie te steken in het recruitmentproces, maar wel met het oog op de kwaliteit van de kandidaat en liefst risicomijdend.

  Hoe verhouden zich de kosten van eigen werving, opleiding etc. tegenover een externe kweekvijver?

  Eigen werving en opleiding:

  Werving en selectie
  € 8.280,-
  Jaarsalaris incl. lasten (+30%) obv een gem. bruto maandloon van € 3.450,-
  € 53.820,-
  Dertiende maand
  € 4.485,-
  Begeleiding door sr. Medewerker
  € 6.074,- (*)
  Studiekosten
  € 10.000,-
  Werkplek (laptop, telefoon etc.)
  € 5.000,-
  Reiskosten/lease
  € 5.000,-
  Totaal
  € 92.459,-
  (*) obv 44 weken inzetbaar werk en gemiddeld 4 uur per week begeleiding en een gemiddeld salaris van een medewerker met 4 jaar ervaring volgens intermediair salariskompas a €4.248,- bruto

  Externe kweekvijver Young Coders:

  Werving en selectie + bootcamp 1 maand
  € 5.000,-
  Jaarsalaris eerste zes maanden (obv € 45,- per uur)
  € 39.600,-
  Jaarsalaris 7-12 maanden (obv € 50,- per uur)
  € 44.000,-   
  Opleiding en certificering
  € 0,-
  Reiskosten
  € 0,-
  Laptop etc.
  € 0,-
  Begeleiding door trainer gedurende het hele jaar
  € 0,-
  Totaal
  € 88.600,-

  Risicobeperkend

  Hoe zit het dan met het risico van een mismatch? Young Coders draagt zorg voor, en is verantwoordelijk voor de juiste match. Uiteraard moet de basis van elke kandidaat goed zijn: Het juiste opleidingsniveau. Maar daarna kijken wij zeer scherp naar de match op bedrijfscultuur, persoonlijkheid en soft-skills. Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen met een goed stel hersenen en de juiste motivatie goed kan werken binnen de IT, maar elke organisatie heeft zijn eigen cultuur waarin de kandidaat wel moet passen.

  De technische opleiding is dan vaak vanzelfsprekend. Mochten wij tijdens de eerste maand van de opleiding zien dat het toch niet “gaat”, dan stellen wij onze opdrachtgever op de hoogte en laten we de kandidaat gaan. Als de kandidaat na de eerste maand eenmaal bij onze opdrachtgever aan het werk is, en binnen 3 maanden na aanvang van het traineeship werkt het niet? Dan krijgt onze opdrachtgever het opleidingsgeld terug en kunnen wij een vervanger voor regelen.

  Meer weten?
  Kijk snel op https://www.youngcoders.nl of neem contact op via 088 0043 668.

  0 0

  Eric de Jongh (54) is per 1 juni toegetreden als International Partnermanager binnen NXTcom, de internet- & telecom serviceprovider voor de Benelux. 
   
  “Ik ben nu ruim 20 jaar actief in de distributiekanalen op het gebied van telecom- & data apparatuur. Binnen mijn carrière heb ik aan de wieg mogen staan van het succesvolle dealernetwerk van NEC in de Benelux en daarna de introductie van de Alcatel - Lucent Novo Office in de Nederlandse markt. 
   
  Het afgelopen jaar heb ik een tussenstop gemaakt bij Tadicom, maar merkte ik dat mijn hart toch echt ligt bij het uitbouwen van unieke en vooral nieuwe technieken met een toevoeging en meerwaarde in de markt. Binnen NXTcom is recentelijk de unieke Cloud telefonie oplossing NXTvoice geïntroduceerd, waarbij vast-mobiele telefonie nu echt één zijn zonder moeilijke poespas. Dat is echt een prachtige innovatie waar het dealerlandschap op zat te wachten. Ik ben trots dat ik deze succesvolle periode nu mee mag begeleiden richting de resellers in het partnerkanaal van NXTcom. Natuurlijk zijn de onze masterdistributie rechten rondom merken en services zoals bintec, Teldat en Wirewin ook zeer belangrijk, want ik weet als geen ander dat het belangrijk is een totaalpakket aan je dealernetwerk te kunnen aanbieden, alleen dan wel met unieke services en niet meer van hetzelfde zoals ik veelal tegenkom. Kortom genoeg te doen de komende jaren in deze dynamische en bruisende organisatie.  
   
  Het leuke hier is dat ze hier op het prachtige hoofdkantoor van de gehele XC ICT Group zelfs een eigen bioscoop hebben waar veel ontbijtsessies worden gehouden met introducties van de services zoals NXTvoice richting de dealers. Dat was ook voor mij weer een nieuwe ervaring. Gaaf weer die energie te voelen als toen ik aan de wieg stond van de andere succesvolle introducties van 20 jaar terug. Ik voel mij weer als een >>

  Lees verder..

  0 0

  Eric de Jongh (54) is per 1 juni toegetreden als International Partnermanager binnen NXTcom, de internet- & telecom serviceprovider voor de Benelux. 
   
  “Ik ben nu ruim 20 jaar actief in de distributiekanalen op het gebied van telecom- & data apparatuur. Binnen mijn carrière heb ik aan de wieg mogen staan van het succesvolle dealernetwerk van NEC in de Benelux en daarna de introductie van de Alcatel - Lucent Novo Office in de Nederlandse markt. 
   
  Het afgelopen jaar heb ik een tussenstop gemaakt bij Tadicom, maar merkte ik dat mijn hart toch echt ligt bij het uitbouwen van unieke en vooral nieuwe technieken met een toevoeging en meerwaarde in de markt. Binnen NXTcom is recentelijk de unieke Cloud telefonie oplossing NXTvoice geïntroduceerd, waarbij vast-mobiele telefonie nu echt één zijn zonder moeilijke poespas. Dat is echt een prachtige innovatie waar het dealerlandschap op zat te wachten. Ik ben trots dat ik deze succesvolle periode nu mee mag begeleiden richting de resellers in het partnerkanaal van NXTcom. Natuurlijk zijn de onze masterdistributie rechten rondom merken en services zoals bintec, Teldat en Wirewin ook zeer belangrijk, want ik weet als geen ander dat het belangrijk is een totaalpakket aan je dealernetwerk te kunnen aanbieden, alleen dan wel met unieke services en niet meer van hetzelfde zoals ik veelal tegenkom. Kortom genoeg te doen de komende jaren in deze dynamische en bruisende organisatie.  
   
  Het leuke hier is dat ze hier op het prachtige hoofdkantoor van de gehele XC ICT Group zelfs een eigen bioscoop hebben waar veel ontbijtsessies worden gehouden met introducties van de services zoals NXTvoice richting de dealers. Dat was ook voor mij weer een nieuwe ervaring. Gaaf weer die energie te voelen als toen ik aan de wieg stond van de andere succesvolle introducties van 20 jaar terug. Ik voel mij weer als een >>

  Lees verder..

  0 0

  Houten, The Netherlands, 06 June 2018 - Gedurende Q1 2018 groeide breedband via de kabel met 0,6 procent naar 3,44 miljoen aansluitingen en groeide glasvezel met 1,8 procent naar 1,17 miljoen aansluitingen. Tegelijkertijd daalde DSL breedband met 0,7 procent naar 2,83 miljoen.

  Gedurende Q1 2018 groeide breedband via de kabel met 0,6 procent naar 3,44 miljoen aansluitingen en groeide glasvezel met 1,8 procent naar 1,17 miljoen aansluitingen. Tegelijkertijd daalde DSL breedband met 0,7 procent naar 2,83 miljoen.

  KPN verliest klanten en marktaandeel
  In het eerste kwartaal van 2018 verloor KPN 8.000 breedbandklanten om uit te komen op 3,035 miljoen breedbandklanten. Het marktaandeel daalde met 0,2 procentpunt naar 40,8 procent maar vergeleken met 40,4 procent Q1 2017 is het marktaandeel gegroeid. Deze toename komt voornamelijk door de overname van Solcon in Q3 2017.

  Ziggo blijft marktleider na een kwartaalgroei van 0,6 procent naar 3,261 miljoen breedbandklanten. Het kabelbedrijf heeft daarmee een marktaandeel van 43,8 procent. Dit is 0,1 procentpunten meer dan vorig kwartaal en 0,4 procentpunten meer dan in Q1 2017.

  Behalve Ziggo en KPN kent de markt nog een aantal kleinere spelers waaronder Tele2 en T-Mobile, die een fusie voorbereiden. Hiervan is Tele2 op de breedbandmarkt de grootste met 4 procent, 0,1 procentpunten minder dan in Q4 2017. T-Mobile is in Q1 2018 gegroeid met 0,1 procentpunten om uit te komen op 2,7 procent. Samen zouden ze minder dan zeven procent van de breedbandmarkt hebben, ver achter Ziggo en KPN.

  Per breedbandtechnologie bekeken blijft kabel marktleider met iets meer dan 46 procent gevolgd door DSL met 38 procent en glasvezel komt uit op 15,8 procent. 

  Breedbandomzet groeit 0,5% in Q1 2018
  De omzet uit breedbandaansluitingen kwam in het eer>>

  Lees verder..

  0 0

  Producenten maken nog geen gebruik van de basisprincipes van Industry 4.0, zoals onderlinge operabiliteit, transparantie en decentralisatie, om dichter bij klanten, leveranciers en distributeurs te komen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Oracle.

  Uit het onderzoek onder 700 managers van productiebedrijven in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zwitserland, China en de Verenigde Arabische Emiraten blijkt dat slechts een derde van de producenten Industry 4.0-technologieën heeft ingezet om een einde te maken aan datasilo’s binnen de complete waardeketen. Slechts 40 procent heeft een open uitwisseling van data met leveranciers en distributeurs. Voor beslissingsprocessen heeft minder dan de helft klantdata geïntegreerd, en heeft slechts 45 procent leveranciers- en distributeursdata geïntegreerd.

  Hoewel de meerderheid van de producenten wereldwijd geïnvesteerd heeft in Industry 4.0-programma’s, heeft maar 17 procent zijn bedrijfsmodel hierop aangepast. Slechts een kwart van de producenten heeft hierdoor meer inzicht gekregen in hoe klanten hun producten aanschaffen en gebruiken. Net iets meer dan de helft gebruikt klantdata voor input voor het ontwerpen en maken van nieuwe producten.

  Het onderzoek liet wel bemoedigende eerste resultaten zien van producenten die intern een digitale aanpak hebben gecreëerd – 82 procent van de ondervraagden die data intern geïntegreerd hadden, profiteerde hiervan.

  Peter Fleischmann, Senior Sales Director Finance & Supply Chain bij Oracle: “Het is goed om te zien dat producenten de vruchten plukken van Industry 4.0. Toch is er nog een lange weg te gaan voordat investeringen hun langverwachte impact van de transformatie hebben. Het wegnemen van interne silo’s is een goed begin, maar die digitale aanpak moet zich verder uitbreiden, buiten de organisatie en door de complete waardeketen. Het gebrui>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 6 juni 2018 – Organisaties zijn het afgelopen jaar voorzichtig geweest in het aannemen van cybersecurity-experts. In 2017 is het aantal aanvragen naar security-specialisten bij Computer Futures flink gedaald (28%). Ook het aanbod van security-specialisten is fors afgenomen, namelijk met 42 procent. Dit blijkt uit de jaarcijfers van Computer Futures, die de organisatie deelt in het trendrapport ‘Gouden tijden voor IT-specialisten’. Naar verwachting zal er in vraag en aanbod op dit gebied in 2018 een inhaalslag plaatsvinden.

  Wet- en regelgeving heeft groeiende invloed op IT-investeringen
  Uit onderzoek van Computer Futures blijkt dat het volgen van wet- en regelgeving steeds bepalender wordt voor IT-investeringen. In 2017 was dit bij nog geen 2 procent van de organisaties het meest bepalende bedrijfsinitiatief voor IT-investeringen. In 2018 verachtvoudigt dit percentage (16%). Op dit moment laat de praktijk zien dat hoogvliegers op het gebied van security erg gewild zijn. Organisaties die cybersecurity-experts binnen hebben gehaald, halen alles uit de kast om hen vervolgens te behouden.


  Figuur 1: Bedrijfsinitiatieven bepalend voor IT-investeringen

  Albert van Reenen, Managing Director bij Computer Futures: “Organisaties waren het afgelopen jaar terughoudend in het aannemen van cybersecurity-specialisten. Desalniettemin kreeg cybersecurity binnen veel organisaties wel focus. Deze focus groeit kome>>

  Lees verder..

  0 0

  Eindhoven, 6 juni 2018 – Het aanbieden van flexibele bezorgopties vormt voor webshops in de Benelux de grootste logistieke uitdaging van het moment. Dit is de conclusie uit onderzoek van SendCloud, de all-in-one verzendtool voor webshops, onder 1172 webshopeigenaren. Grote spelers in de markt zoals Coolblue en Bol.com bieden ruime keuze in bezorgmogelijkheden. Zo zijn afhaalpunt- en tijdvaklevering twee voorbeelden van het groeiend aantal opties waaruit de consument tegenwoordig kan kiezen bij het online shoppen. Minder grote webshops willen hierin meegaan, blijkt uit het onderzoek.

  Gewenste bezorgopties
  Het aanbieden van afhaalpunten in de checkout biedt voor zowel vervoerders als consumenten een voordeel. Vervoerders hebben de mogelijkheid in één keer meerdere pakketten af te leveren en consumenten kunnen het pakket op de gewenste tijd en locatie afhalen. Dit verkleint het aantal mislukte afleverpogingen. Voor 55 procent van de webshops vormt dit dan ook een gewenste bezorgoptie.

  Na het aanbieden van afhaalpunten staat tijdvaklevering op de tweede plek. 44 procent van de webshops heeft deze optie op de wensenlijst staan. Met 41 procent volgt de optie voor het combineren van meerdere vervoerders. Hierdoor kunnen flexibele bezorgopties gewaarborgd worden. Voor ieder product kan namelijk de meest geschikte vervoerder worden gekozen, zoals PostNL voor brievenbuszendingen en DHL voor Europese zendingen.  Tot slot geeft een kwart van de online retailers aan zondaglevering en Same Day Delivery van belang te vinden voor een volledige checkout.

  Veeleisende consument
  De uitdagingen waar>>

  Lees verder..

  0 0

  Utrecht, 6 juni 2018 – Volgens onderzoek van Kaspersky Lab wordt data in 7.176 van de circa 32.000 openbare wifi-netwerken in de FIFA World Cup 2018 gaststeden niet versleuteld. Dit maakt netwerken mogelijk onveilig voor voetbalfans die deze steden bezoeken. Op basis van deze onderzoeksresultaten pleit Kaspersky Lab voor het voorzichtig omgaan met persoonlijke gegevens op het mobieltje tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Rusland dat 14 juni 2018 van start gaat. De onderzoeksuitkomsten laten zien dat Sint-Petersburg de meest onveilige wifi-stad is.

  Het is alom bekend dat tijdens dergelijke grootschalige evenementen mensen massaal beroep doen op openbare digitale netwerken voor het delen van ervaringen met dierbaren via sociale media. Tegelijkertijd worden deze netwerken gebruikt voor de overdracht van financiële en andere waardevolle gegevens. Dat is precies de informatie die derden kunnen onderscheppen dan wel misbruiken, zo waarschuwt Kaspersky Lab. Dat hoeven niet per se criminelen te zijn.

  De bevindingen van het cybersecuritybedrijf zijn gebaseerd op een analyse van openbare wifi-spots in de elf speelsteden van de FIFA World Cup 2018: Saransk, Samara, Nizjny Novgorod, Kazan, Wolgograd, Moskou, Jekaterinburg, Sotsji, Rostov, Kaliningrad en Sint-Petersburg. De resultaten tonen aan dat lang niet alle draadloze toegangspunten gebruikmaken van coderings- en authenticatie-algoritmen. Terwijl dit essentiële aspecten zijn voor de veiligheid van een wifi-netwerk. Zonder deze algoritmen hoeven hackers alleen maar in de buurt van een toegangspunt te gaan zitten om netwerkverkeer te onderscheppen en vertrouwelijke informatie in handen te krijgen.

  De drie steden met het hoogste percentage onbetrouwbare wifi-netwerken zijn Sint-Petersburg (37 procent), Kaliningrad (35 procent) en Rostov (32 procent). De veiligste plaatsen zijn relatie>>

  Lees verder..

  0 0

  's-Hertogenbosch, 6 juni 2018 –HP en Siemens hebben hun langdurige samenwerking uitgebreid op het gebied van full colour 3D-printen. Gebruikers van Siemens NX- en Solid Edge-software kunnen 3D-geprinte onderdelen ontwerpen en produceren, met behulp van HP’s Multi Jet Fusion 3D-printtechnologie.

  HP's Jet Fusion 3D 300/500-serie is de eerste 3D-printoplossing voor de productie van functionele technische onderdelen in fullcolour, zwart of wit, in relatief korte tijd.

  De Jet Fusion 3D 300/500-serie ondersteunt daarnaast ook verschillende formaten voor kleurbestanden, waaronder 3MF, zodat ontwerpers eenvoudig onderdelen in kleur kunnen produceren. Gebruikers die NX en Solid Edge voor HP's Multi Jet Fusion-technologie gebruiken, hebben toegang tot 3MF-bestanden die klaar zijn voor HP's volledige portfolio van printers, inclusief de industriële HP Jet Fusion 4200/4210 en 300/500 oplossingen.

  "Onze gebruikers kunnen nu dankzij Siemens NX en Solid Edge in combinatie met HP's 3D-printtechnologie gebruik maken van veel nieuwe ontwerpmogelijkheden, inclusief de optie voor fullcolour onderdelen," aldus Tony Hemmelgarn, president en CEO van Siemens PLM Software. "We delen de visie van HP dat bedrijven dankzij 3D-printen in zijn om de levenscyclus van producten opnieuw uit te vinden.”

  Stephen Nigro, President 3D Printing van HP: "3D-printen zorgt voor fundamentele veranderingen, zowel op het gebied van ontwerp, prototyping als uiteindelijk productie. Dit is een cruciale stap, niet alleen voor onze bedrijven, maar voor het hele internationale productie-ecosysteem, omdat we samen met Siemens de manier veranderen waarop de wereld ontwerpt en produceert."

  Klanten kunnen dankzij de samenwerking snel en goedkoop prototypen en nieuwe ontwerpen produceren met voxel-toepassingen. Daarnaast creëert de samenwerking nieuwe mogelijkheden voor klanten en partners die deelnemen aan Siemens' Additi>>

  Lees verder..

  0 0

  Amsterdam, 6 juni 2018Avi Networks, leider op het gebied van intent-based applicatiediensten, kondigt vandaag een investering aan van $60 miljoen van Cisco Investments samen met DAG Ventures, Greylock Partners, Lightspeed Venture Partners en Menlo Ventures. Dit brengt de totale financiering van Avi op $115 miljoen. Avi heeft op jaarbasis meer dan 300 procent groei gerealiseerd met een aanzienlijke adoptie onder de Global 2000 organisaties, waaronder 20 procent van de Fortune 50.

  Cisco verkoopt het Avi Vantage-platform in markten over de hele wereld en Avi is nauw geïntegreerd met Cisco ACI, Cisco's intent-based netwerk- en automatiseringsoplossing voor het datacenter.

  "Moderne applicaties zorgen voor een nieuwe urgentie waarmee bedrijven hun netwerken en applicatiediensten automatiseren", aldus Amit Pandey, CEO van Avi Networks. "De Cisco-software en -infrastructuur vormen een hoeksteen in deze transformatie. Ik ben enthousiast over deze strategische investering van Cisco en onze voortdurende gezamenlijke inspanningen om de capaciteiten voor elasticiteit, intelligentie en multi-cloud te leveren die bedrijven nodig hebben."

  "We zijn verheugd te kunnen investeren in Avi Networks", zegt Rob Salvagno, Vice President Corporate Development bij Cisco. "Wij geloven dat Avi Networks een disruptief platform voor L4-L7-applicatiediensten heeft ontwikkeld met een softwaregerichte benadering, waarmee klanten netwerkautomatisering en applicatiediensten kunnen opschalen in zowel private als public clouds."

  Avi Networks herdefinieert de Application Delivery Controller (ADC)-markt met zijn intent-based platform. Het Avi Vantage Platform levert geautomatiseerde applicatiediensten met een software load balancer, een intelligente web application firewall en een elastic service mesh voor op containers gebaseerde applicaties. Bedrijven verplaatsen hun activiteiten steeds meer naar >>

  Lees verder..

  0 0

  Oprichter en eigenaar van het Belgische Asterion Electronics Michel Pire zocht naar opvolging voor zijn bedrijf en heeft deze nu gevonden in Simac Electronics bv.

  Vergroting marktaandeel
  “De activiteiten van Asterion Electronics en Simac Electronics sluiten naadloos op elkaar aan,” geeft Maarten Verbunt, director sales & marketing van Simac Electronics aan. “Zelf zijn we al jaren actief op de Belgische markt en zijn we partner van Huber+Suhner in Nederland. De overname van de handelsactiviteiten van Asterion Electronics betekent een directe vergroting van ons marktaandeel in België.”

  Michel Pire was op zoek naar een kwalitatief goede partij om zijn bedrijf aan over te dragen. “Ik zocht naar de beste oplossing om de continuïteit te waarborgen van wat we samen hebben opgebouwd. Na grondig onderzoek kwam Simac uit de bus als meest geschikte kandidaat. Ik ben er van overtuigd dat zij onze klanten een naadloze overgang kunnen garanderen.” Om de overgang goed te kunnen begeleiden blijft Michel Pire minimaal tot en met september van dit jaar bij de activiteiten betrokken.

  Over Asterion Electronics
  Asterion Electronics is een leverancier van RF-producten op de Belgische markt. Als partner van Huber+Suhner en Microlab bieden zij oplossingen voor communicatiesystemen, defensie, ruimtevaart en scheepsbouw. Het product portfolio bestaat uit een breed gamma van RF-producten, met inbegrip van connectoren, kabels, kabelassemblages, adapters, afsluiters, combiners, power dividers, lage ruis versterkers (LNA), onderdelen golfpijpen, peak power meters, ruis generators en DAS-oplossingen.

  Over Simac Electronics
  Simac Electronics, gevestigd te Drunen, is een technische handelsonderneming, kenniscentrum en ingenieursbureau. Zij leveren hun klanten hoogwaardige meet- en verbindingsoplossingen, met focus op telecomnetwerken en de technologieën glasvezel, coax en draad & kabel. Hun portfolio bestaat uit passieve en actieve verbindingscomponenten, installatie- & meetapparatuur, projectondersteuning en onderhoud van apparatuur. Simac Electronics is al ruim 30 jaar exclusief vertegenwoordiger van merken als Huber+Suhner, Yokogawa en Furukawa. Hun klanten bevinden zich in de Benelux; hoofdzakelijk in de telecombranche, maar ook binnen defensie, datacenters, utiliteitsbouw, industrie en in de energie- & inframarkt.

  Simac Electronics is een 100% dochter van Simac Techniek NV.  Noot voor de redactie - niet voor publicatie

  Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:
  Erwin van de Schoot, manager corporate marketing
  Telefoon: +31 (0)40 258 27 50
  E-mail: erwin.van.de.schoot@simac.com

  https://www.simac.com/nl/simacelectronics/over-simac-electronics/nieuws/simac-neem…

  0 0

  Amsterdam, 6 juni 2018Ruckus Networks, onderdeel van ARRIS, heeft vandaag bekendgemaakt dat de technologie van Ruckus zal worden gebruikt in WiFi-hotspots van Google Station in India, Indonesië en Mexico. Als onderdeel van de overeenkomst zal Ruckus devices en technologie leveren, waarmee netwerken en infrastructuren van extreem hoge kwaliteit en betrouwbaarheid op de hotspots van Google Station worden gebruikt. Ruckus levert zijn virtuele SmartZone™-controller, die een virtueel exemplaar van de SmartZone-controller kan beheren, evenals indoor en outdoor WiFi-access points.

  Google Station is een snel, kwalitatief hoogstaand, openbaar WiFi-platform dat een eenvoudige set hulpmiddelen biedt om WiFi-hotspots op openbare plaatsen uit te rollen, zoals op drukke plaatsen als luchthavens, winkelcentra, universiteiten, spoorwegen en transferiums. Deze hotspots leveren krachtige WiFi dankzij de gepatenteerde adaptieve BeamFlex ™ antennetechnologie van Ruckus. Deze zorgt voor betere verbindingsprestaties en bereik, betere signalen en maximale energie-efficiëntie.

  "Het voorzien van Google Stations met Ruckus-technologieën is een belangrijke stap om de volgende miljard gebruikers te verbinden," zegt David Shapiro, chief business officer van het Next Billion Users Initiative bij Google. "Ruckus-netwerken zijn eenvoudig te installeren en operationeel kostenefficiënt, waardoor we in no time up-and-running zijn. Sterker nog, hun robuuste WiFi-signaal zorgt voor een constante verbinding met de hotspots van Google Station, zodat gebruikers foto's kunnen uploaden en downloaden, verkooppunten uitstekend kunnen beheren en constant online kunnen blijven.”

  "We doen er alles aan om connectiviteit te bieden aan gebruikers over de hele wereld", zegt Dan Rabinovitsj, President bij Ruckus Networks. "Onze samenwe>>

  Lees verder..

  0 0

  Vandaag presenteert het crowdfunding platform Capital Circle een tot dusver unieke financiering in Nederland. Berend Tissen, ondernemer binnen SNS, exploiteert al meer dan 8 jaar de SNS winkels in Groesbeek, Bemmel en Boxmeer en vindt als eerste franchiser van SNS de weg naar crowdfunding.
   
  Andere banken financieren geen concurrenten en als franchisegever wil SNS geen financiering verstrekken aan haar franchisenemers. Vandaar dat de samenwerking met Capital Circle door SNS is opgestart. Tissen gebruikt de gewenste financiering van €160.000 voor het uitkopen van zijn compagnon en als werkkapitaal voor het versnellen van de groei van zijn winkels.  
   
  Om elk nieuwe project te voorzien van een duidelijk en correct risicolabel, werkt Capital Circle samen met het Duitse Creditreform Rating AG. Creditreform is zowel door de ECB (Europese Centrale Bank) als door de Europese toezichthouder ESMA erkend als rating tool provider. Deze erkenningen maken de ratings van Creditreform inzetbaar voor veel doeleinden en geven een hoge mate aan zekerheid over de kwaliteit van de ratings en van de berekende uitvalkans van een onderneming.  
   
  In het Capital Circle credit assessment is SNS Groesbeek, Bemmel en Boxmeer doorgelicht en beoordeeld. Hierbij zijn onder andere de balans en winst- en verliesrekening geanalyseerd en is op basis van de investeringsbegroting een trendanalyse voor toekomstige jaren doorgerekend. Ook is een Creditreform rating vastgesteld. SNS Groesbeek komt hier goed uit met een CR4 over het gerealiseerde boekjaar 2017 en een daarmee corresponderende uitvalkans (kans op faillissement) van 0,21%. 
   
  De financiering loopt voor 36 maanden tegen een rente van 7%. Capital Circle klasseert dit project met een A, wat inhoudt dat het valt in de laagste risicocategorie. Het project opent vrijdag 8 juni om 14 uur voor investering op het platform van Capital Circle.  Noot voor de redactie, niet voor publicatie: voor meer informatie neemt u contact op met:

  Commercieel directeur Cor de Graaff
  E Cor.de.graaff@capitalcircle.nl
  T 010 30 20 303
  M 06 319 58 630
  W www.capitalcircle.nl


older | 1 | .... | 700 | 701 | (Page 702) | 703 | 704 | .... | 763 | newer